Hogyan készítsünk egy madárház saját kezébe - Lépésről lépésre

A falubeliek tudják, hogy a legjobb módja annak, hogy kiszorítják a kert kártevők zöldfelület, hogy vonzzák a madarakat, hogy a területükön. És meg lehet tenni azáltal, hogy a szárnyas barátaink kényelmes ház - madárház. Nézzük és megtesszük elfogadta az ötletet, így a madarak egy házat, és maga is - nyugodt az aratásra, és csak a jó hangulat. Ha nem tudja, hogyan kell felépíteni egy madárház saját kezűleg - nem jelent problémát. Javasoljuk, hogy olvassa el ezt a rövid cikket, akkor minden kérdésre valószínűleg el fognak tűnni maguktól.Birdhouses - egy univerzális forma fészkek, amelyek rendezése nem kizárólag a seregélyek, de más madarak: mell, Swift, Légykapófélék, verebek, fekete kömény. Tehát, ha a területen a seregély kicsit, és a csali a madarak szeretne létrehozni valamit értük valamilyen különleges „sima” nem szükséges - a szokásos megközelítés madárház.

Hogyan készítsünk egy madárház saját kezébe - Lépésről lépésre

A madárház él ... veréb

Mielőtt a madárház, meg kell határoznia a jövőbeni mérete. Normális jellegű madarak rendezni a mélyedésekben, hogy prodalblivaet fa tarkaharkály. Egy üreges, ezek nagyon kicsi, ezért a méret a része a szár madárház általában 10-15 cm. Ne hajsza a nagy lakások, mert a fészkelő dobozban, amely nagyobb, mint az átlagos norma lesz képes menedéket sok csibék. „Mi a baj?” - kérdezed. A lényeg az, hogy a nagy számú madarak gyerekek szülei egyszerűen nem elegendő táplálékhoz, így az utódok növekednek beteges, és nem lesz képes túlélni a nehéz utat melegebb táj ősszel. A közvetlen házban fog nőni csak 2-3 csibék, de lesznek egészséges és erős, ezért a jövőben képes lesz megfelelő módon támogassák a hatalom Skvortsova lakosság.

Ahhoz, hogy épít egy madárház a legjobb használni fa deszka keményfa - éger, nyír. Tűlevelű erre a célra nem alkalmas, mivel az egyikük tud állni a gyantát, így a belső felülete a ragasztó Lodge. Ill-építésére alkalmas a madár ház és rétegelt lemez - elég, hogy szinte nem tartja a hőt, így a madárház hideg, így továbbra is, és súlyosan hiányzik a hangok, amelyek fontosak a madarak, különösen a veszély esetén. Nos, farostlemez vagy forgácslap általában nem lehet használni - tömörített fa toxint termel.

[Include id = »5" title =» Yan - a szövegben "]

Tehát rájöttek, hogy a legjobb választás a madárház - fa deszka. De mit kellene lennie? Különös figyelmet kell fordítani a belső felületükön - meg kell durva. Ha egyenesen, gyalult deszka, aztán vésővel a belső felületükön a vízszintes bevágások - szükségesek ahhoz, hogy tollas, különösen a fiatalok, könnyebb volt, hogy kívülről.

Nézzük meg, hogyan lehet egy madárház a példa a legegyszerűbb változata madár ház. Megvan a szokásos madárház, rajz egy viszonylag egyszerű, így képes lesz arra, hogy megértsük, még egy iskolás.

Birdhouse - rajz

Annak ellenére azonban, az egyszerűség, a rajz az algoritmus az építési, van néhány fontos részlet, amit tudnod kell. Tehát dolgozni kell a következő anyagok:  • cuxie gyalulatlan deszka;
  • körmök
  • ács ragasztó;
  • latex festék (opcionális).
  • műszerek:
  • vonalzó, ceruza;
  • Fémfűrész a fán;
  • vésővel, fúróval;
  • kalapács.

Most tekintsünk madárház gyártási lépések:

1. Kezdjük előállítására faelemek madár ház. Erre a célra készített lemezek ceruza jel méretei alkatrészek - fenék, tetők és falak. Az alsó oldalú négyzet 13 cm, a magassága az elülső fal 32 cm, és a magassága a hátsó - 24, azaz, az elülső tábla 4 cm több hátsó - ez kell figyelembe venni, hogy a tető volt egy hátsó kanyarban. Annak érdekében, hogy ugyanazt a letörések a tetején az oldalfalak. Tető készített két darab, különböző méretű, ami ezután összeragasztják. Egy részlet legyen ugyanaz, mint az alsó, és a többi - egy kicsit több, hogy az a fajta lombkorona.

[Include id = »6" title =» Yan - a szövegben "]

3. Hely függőleges oldalfalai és végeihez ragasztva az elülső fal. Ragaszd nagyon óvatosan, hogy se a felső, sem az alsó sem hiányosságok vannak. Ezután várja meg a ragasztó megszárad, a körmök rögzítő részek. Következő Kabát ragasztó elülső oldalán és alsó végei és ragasztó, hogy az elülső és az oldalsó falak, majd tovább lehorgonyzótüskékkel vegyületet. Utolsó ragasztó és szögezték a hátsó falon.

Hogyan készítsünk egy madárház saját kezébe - Lépésről lépésre

Szakaszaiban az építési madárház

4. A rögzítő együtt a két rész a tető. Szegező, a madárház nem szükséges - meg kell kivehető, hogy meg tudja nyitni, és tisztítsa meg a madár házat, ha szükséges.

5. madárház szögezték a bárban, amelynek segítségével egy ház van rögzítve a fát.

6. A festék a madárház nem szükséges, de ha azt szeretnénk, hogy ez több dekoratív, válassza vízbázisú festék, szürke vagy piros.

7. Itt egy madárház fordultunk!

Hogyan készítsünk egy madárház saját kezébe - Lépésről lépésre

A kézikönyv, mint az alap, a változó egyes részleteket, akkor lehet építeni a különböző fészekdobozok a madaraknak. Alkalmazása képzelet, akkor nem csak egy jó cselekedet a madarak, hanem díszíteni a kertben. Nézd meg a madárház, fotót, amelyet az alábbiakban - a design nem sokban különbözik a leírt kiviteli alak számunkra, de a további dekoratív részletek tette igazán mesés padláson.

Hogyan készítsünk egy madárház saját kezébe - Lépésről lépésre

Közeledve a létrehozásának ötlete egy birdhouse a találmány, lehet beszerezni, és az ilyen lehetőségek:

Hogyan készítsünk egy madárház saját kezébe - Lépésről lépésre

Madárház egy kunyhóban

Hogyan készítsünk egy madárház saját kezébe - Lépésről lépésre

Madárház a kerítés és erkély

Hogyan készítsünk egy madárház saját kezébe - Lépésről lépésre

Madárház a kínai stílusban

Most, hogy tudjuk, hogyan kell felépíteni egy madárház, de akkor is kell telepíteni, helyesen, hogy akasztani a fára. Nem feltétlenül a köröm, és primotat vezetéket. A lényeg az, hogy válasszon egy biztonságos helyre anélkül, lengő vastag ágakat, eresz magasságban nem kevesebb, mint 2-3 m, különben a macska gyorsan elpusztítják a madárfészek. A legjobb, ha lefagy a madárház enyhe dőlés előre. Ebben az esetben a madarak könnyebb lesz kijutni a házból, és a bejárat az esőben nem zsibbad.

Hogyan készítsünk egy madárház saját kezébe - Lépésről lépésre

Madárház a fán