Hogyan készítsünk házi hagymás íj a kezüket

Túlélés a vad és extrém helyzetekben jár az élelmiszer-termelés. Élelmiszer fenntartásához szükséges funkcionális aktivitásának a test és a mentális folyamatokat. Túlélési étel nélkül nehéz lesz. Élelmiszer gyártás - fontos folyamat során a túlélést.Szerezze élelmiszer jellegű lehet módját őseink. Valószínűleg a leghatékonyabb módszer az élelmiszer-termelés vadászik az állatok számára. A hús a vadon élő állatok - egy nagyon tápláló és hatékony élelmiszer a túlélésért.

Hogyan készítsünk házi hagymás íj a kezüket
Ebben a cikkben fogjuk vizsgálni egy olyan eszköz, amellyel meg lehet vadászni az állatok nagy hatékonysággal. Igen, az élelmiszer egy ilyen eszköz magában foglalja az aktív vadászat, amely egy komplex folyamat, amely megköveteli különleges képességekkel. De az eredmény, amelynek célja, hogy az élelmiszer-termelési folyamat ezzel az eszközzel lehet visszaállítani a beruházás időt és energiát.

Szóval milyen a szerszám? Igen, beszélünk hagymát. Hagyma - dobott fegyver, hogy használják a nyilakat. Hagyományos vadászat íj van egy nagy teljesítményű és közelről halált okoznak. Amikor a hagyma lehet hatékonyan vadászni állatok bármilyen típusú és méretű.

Töltünk egy kis történelem. Hagyma - egy ősi fegyver, amit az ember által használt több ezer éve. Régészeti ásatások kimutatták, hogy egy ilyen fegyvert használtak az ember 64.000. Évekkel ezelőtt (a barlangban marad SIBID nyilak talált).

Emellett az érintett időszakban az emberi fejlődés, az egyszerű íj, mint egy fegyver, az egyik leghatékonyabb fegyver a harci és a vadászat. A történészek szerint ez a fajta fegyvert használtak utoljára 1813-ban Lipcsében, a magyar csapatok.

A mi korunkban, az íj használt sportlövészet és versenyek. Is, akik szeretnék érezni a nehézségek és élvezetek vadászat egy íj, használja azt.

Többé, beszéljünk arról, hogyan lehet egy íj. Igazi harc vagy vadászat íj nem történik egy nap alatt. Fa, amely azt tervezi, hogy csinálni, készítsen egy „születése”. A fa az orr kell átmenni sok előkészítő szakaszában, ami hosszadalmas folyamat.

Hála a gondos előkészítés, Battle íj, ami által a hagyományos technológiával, hosszú ideig. Természetesen, hogy míg a túlélés nem lesz ideje, hogy egy egyszerű, jó és erős házi hagyma.

Ennek ellenére, egy fegyver lehet kézzel végzik, lehet használni a vadászat. A hátránya ennek a szerszám a rövid üzemidő, elvesztette rugalmasságát a fa.

A design az íj


Hogyan készítsünk házi hagymás íj a kezüket
Van egy csomó anyagot, az irodalom és hogyan lehet egy íj. Ebben a cikkben tartjuk a klasszikus változata az íj és egy egyszerű házi változat. A klasszikus változat tekintendő az átfogó fejlesztési és másolatként utánozni, de a házi változat a vadászat a pusztában, és az erdőben.

A mi és hogyan kell egy íj, amely hasonló a klasszikus?

Klasszikus elrendezés hagyma áll a következő összetevőkből áll:

A klasszikus konfiguráció, ott meghajol fordított tolóerő blokk és mások. Annak ellenére, hogy az összes faj ugyanazt az elvet alkalmazni.

A házi hagyma használhat egy szilárd rúd nélkül kifejezettebb bázis. Ebben az esetben az ilyen fegyver állna a vállak és az ideg. Ez a kivitel egy rövid ideig, néhány alkalommal a vadászat.

Mi az anyag alkalmas?

Ahhoz, hogy egy íj a kezüket kell fa. Szükséges fát a vállak és a bázis. Egy ilyen fa megtalálható a legtöbb olyan erdőben. Megközelítés, szinte minden, hogy a nő a Közép-Magyarországon és Ukrajnában. A legnépszerűbb a következők:

Jellemzően bázisokat választja tartós és erős anyagból. Shoulders kell tenni a rugalmas és rugalmas fa. Ezen túlmenően, a vállak erősnek kell lenni. Nem akarjuk, hogy meghajoljon lerobbant után néhány húzódik.

Ideg. Körülbelül a húr fogunk beszélni részletesen egy külön cikket, de mondjuk, hogy a húr kell állnia a szál, vagy hasonlók. Az ideget kell erős és rugalmas. Az ilyen anyag kell ellenállni nagy terhelésnek, amely létrehoz egy hajlított fa.

Az ókorban az íj készült:

  • Inak az állatok
  • állati szőr;
  • növények;
  • kéreg.

Természetesen a vad string lehet más anyagból készült: ruhák, cérna és mások. De hogy a fenti módszerek elfogadott szüksége lehet rájuk.Hogyan készítsünk házi hagymás íj a kezüket
Annak érdekében, hogy tudja, hogyan kell egy íj, tudnia kell, hogyan lehet az alapja. Alapján - a fogantyú, amely a fő része a szerkezet.

Ahhoz, hogy a bázis kapcsolódik vállak, amely a munka mechanizmus a hagyma. Mert milyen jól az alapítvány fogja a vállak, ez függ a hatékonysága az egész mechanizmus.

Szóval, hogyan lehet az alapja. Basis, a klasszikus íj, szilárd és tartós fa. Meg kell ellenállni nagy terhelésnek, amely létrehoz egy erő

Jellemzően, a bázis van vágva a tábla, amely áll a nem rideg fa. A fogantyú kell kényelmesen a kezében. Meg kell rések és szerelési minden kar és az útmutató a nyíl polcon.

Bizonyos esetekben a fogantyú használni a támogatást. Ez történik, ha csinálsz egyszerű íj a kezüket, és ne használja a szerelvény.

Azaz, ha csinálsz egy házi készítésű fegyvert ilyenfajta egy szilárd darab fa (a rúd), és rögzítse a támogatást, belsejében az orr, a vállak és az ideg. Ebben az esetben ez erősíteni fogja a hatalom a lövés, és hogy az erejét az egész szerkezet.

Néha, hogy növelje erejét, csatolt fa léc a helyén a kilincset.

Ha egy ilyen fegyvert vágni egy tömör fából, akkor meg kell tennie alapot. Ebben a kiviteli alakban, az íj szerkezete, a bázis vagy a fogantyú nagyobbnak kell lennie a kerülete, mint a váll.

Ennek során a bárban a nyilak, ne vigyük túlzásba, akkor lehet, hogy olyan mélységig, amely minimálisra csökkenti az erejét az egész szerkezet.

Bizonyos esetekben alapján megállapított hatályát, amely hozzájárul az észlelő fényképezés rövid távolságokra.

Az építőiparban az íj nem ajánlott összecsukható a vadonban. Az alapot készül kivágásával egy fa rúd vagy kapcsolódási kis fa csíkok a vállát.

Ez időt takarít meg, és a hatékonyság növelése az egész szerkezet.

Néha alapján ajánlott seb szövet vagy kötél, amely javítja a ergonómia a fegyver.


Hogyan készítsünk házi hagymás íj a kezüket
Shoulders - ezek elemei az íj design, amely elvégzi a munkát funkciót. Ha a szár - az a része, ahol minden rögzítve van, akkor a vállak - a munka elemet.

Ezzel a design jellemző, a vállak, a következő:

Először is, úgy a lenyírt változat. A vállak Az ilyen típusú használt klasszikus elrendezés íj.

Ezek vállak fából betakarított télen, amikor a fák nyugalmi és kevés levet.

Az ilyen fa ideális további szárítás. Szárítás szükséges növelni erejét és megakadályozzák deformáció az íj a jövőben.

fa szárítás hosszú ideig. Az ókorban, a születés egy fiú a családban, az apa a fakitermelésből a jövő íjászat. Mindeközben a gyermek felnőtt, hagyma, mint mondják, nőtt fel vele, és erősödik.

Hagyma kell száradni a fát, a teljes száradást. Jelezze a tény, hogy a száraz fa is repedt meg a széle a munkadarabot. Mivel a repedések, ajánlatos, hogy hosszabb a számított előgyártmány íj hossza.

Valami, amit elkalandozik. De ez szükséges volt. Első, hogy gyártásához karok íj.

Attachment vállak köze asztalos szerszámok, vágás fa. Vállak kúp alakú, lapított alakja.

Egy hely, amelyhez csatolja az alapozási tervet kell nagyobb derékbőség, és meg kell tennie a nyílásokba. Ezek a hornyok mélyen kell lennie, hogy ne zavarja az íj erejét.

A vállak vannak rögzítve csavarok vagy kösse őket szorosan. Néha ezek a módszerek kombinálják egymással.

A másik oldalon, a másik, intézkedett rögzítéséről a húr. Az ideget van rögzítve a vas kapoccsal vagy speciális hornyok vállát.

Beszél a beépített váll, azt mondják, hogy a termelés a hagyma jön beépített vállak vágás egy szilárd tuskó.

Hogy veszik, előre elkészített fadarab, és vágjuk ki belőle a jövő formája az íj:

  • Ez teszi a kényelmes bázist barázda a gémet.
  • Avagy a vállát. Az átmérője a váll kerülete csökkenteni kell a markolatot az éleket. A csökkenés az alsó és a felső karon kell történnie szimmetrikusan. Ez fontos. Ezen múlik a jövő hatékonyságát lövés egy íj, a tartomány és a teljesítmény.
  • Továbbá, amikor minden kész, akkor kell csatolni a húr.

Hogyan készítsünk házi hagymás íj a kezüket
Húr - egy eszközt, amely szükséges energia átalakítás feszültség összehajtható karok fegyvereket venni a gyújtási irányába. A design, az ideg - kötelet. Húr erősnek kell lennie, és ugyanabban az időben, finom. Nem szabad feszített, ami hozzájárult volna csökkenését az ütés erősségét.

Húr kapcsolódik az orr speciális horog vagy barázdák, hogy készülnek a vállán az íj.

Hogy végre megtanulják, hogyan lehet egy íj, meg kell, hogy egy íj. Ideg készült szál. Ideális monofil. Ez nem túl feszített, és megtartja minden jellemzőjével erők hagymát. Ideg szerelt szerint egyedileg az egyes követelményeket az íjász.

Annak érdekében, hogy megszüntesse a kellemetlen érzés, amikor lemerült nyilak húr sérülést okozhatnak a kezét, és rontja a nyíl, vékonysága miatt, szükség van a szél további réteg szálat, ami csökkenteni fogja a nyomást a gém és a kezét a személy, aki lő.

A vad karakterlánc készült fa kéreg, ruha, növények és más anyagok kéznél. Itt kell cselekednünk alapján a források, hogy van.

Ez minden. A klasszikus példája a fegyvereinket készen. Pontosabban, már teljesen kifejtette, hogyan kell csinálni normális körülmények között. És most nézzük meg a termelési folyamat hagymát a vad.

A legegyszerűbb példa

Ahhoz, hogy egy íj, hogy túlélje a vadonban saját kezűleg, szükségünk van:

  • A hosszú fadarab;
  • húr
  • Éles tárgy vagy késsel.

Fa vagy bot kell kiválasztani a fáról a lista, amelyet mutatja be ezt a cikket, pontban anyagokat. Vegyünk egy botot, és elkezd vágni a kívánt formára fegyverek. Az űrlap ebben a cikkben ismertetett az előző bekezdésekben.

Ha nincs kés, akkor nem vágja, de a hatékonysága fegyverek csökkenteni sorrendben.

Ezután hajolj, és csatolja a vállát, miután barázdák a befejezés.

Minden fegyver használatra kész. De ne feledd, az íjak ilyen jellegű nem lesz hosszú. Ezek alkalmasak a többször is használható.