Hogyan lehet elkapni egy nagy ponty tippeket és titkok szakemberek

Hol és mikor, hogy elkapjon egy nagy ponty?

Először is, meg kell értened, hogy mi vagyunk a nagy ponty. Karas - a halak a ponty család. Öt fő típusa ismert, de a legnagyobb ezüst és arany. Mass utóbbi eléri a három kilogrammot.A bajnok volt a kifogott halak a tóban Osyno. Súlya több mint 5,5 kg.

Felnőtt pontyok növekszik a hossza 50 cm. Ő az ivarérettség elérésekor a negyedik életévben.

Azokban a régiókban, ahol az éghajlat nagyon kemény, ponty, mind a kis nagy, hibernálni. Élnek főleg az alacsony fekvésű, mocsaras folyók és tavak. Nagyon ritkán fordul elő a hegyvidéki területeken.

Fémjelzi a nagy pontyok a következő:

 • természetbeni színes ezüst ezüstös pikkelyek - szürke, arany mindig festett sárga szín;
 • aranyhal pehely 31 oldalirányú vonal, arany - 33;
 • lekerekített megjelenése - éppen egy ilyen alak a fej oldalán arany ponty, ezüst gyakran acuminata;
 • előtt a farokúszó fiatal golden ponty van egy sötét folt, ami eltűnik a korral.

Sok horgász kíváncsi, hogy milyen évszakban a legjobb, hogy elkapjon egy nagy ponty? Ő halászat különböző tényezőktől függ. Alapvetően ez:

 • napszak;
 • időjárás;
 • elegendő élelmiszer a tóban.
  Hogyan lehet elkapni egy nagy ponty tippeket és titkok szakemberek

Például, a kora tavaszi hónapokban, a hal lesz aktív két hétig. Aztán Zhor neki át és vissza csak közelebb a nyár folyamán. Ebben az évszakban kitűnő harapás a kora reggel és késő este, amíg a kezdeti teljes sötétségben.

Éjjel általában fogott legnagyobb ponty, ha elkapnak húsz méterre a parttól.

Előfordul, hogy a halak aktív a nap folyamán, ha az időjárás is. Ha nincs szél, akkor lehet fogni ponty, még egy könnyű eső. Ha erős volt, a harapás egyszerűen nem, mint a hal megy az aljára. Azonban a rossz időjárás, van egy nagy előnye - ez jó érzés ponty megközelítés és próbál enni sokat vár.

Az őszi hónapokban időszak ponty aktivitása a nap. Mielőtt az első fagy a nagy ponty az úgynevezett „őszi Jordania”.

Winter is lehet fogni ponty egész nap, de minden attól függ, a tározó. Például nem fogja elkapni a sárban tó, a ponty és ás a sár folyik hibernált állapotba.

Válogatás a fogaskerék

Hogyan lehet elkapni egy nagy ponty tippeket és titkok szakemberek
A helyes választás fogaskerék nevezhetjük szinte a legfontosabb tényező, amelyen élesíteni a saját számlájára. Senki sem állítja, hogy a ponty elkezd Jordania, akkor minden gond nélkül, akkor lehet fogni szinte minden felszerelés.

A tanfolyam fogása egy nagy ponty és a csali és a spinning. és feeder. De még ebben az időben helyesen kiválasztott fokozat lehetőséget biztosít majd a fogás több nagy példányok. Ezért Nézzük mindenféle amit gyönyörködtető részletesen.

float kezelése

Ez fogaskerék - a legnépszerűbb célunk nagy ponty. Ennek összetétele:

 • Rod. Ő választás függ a hely, ahol halászni. rúd hossza lehet 4-7 méter. Meg kell, hogy ez egy szabály, hogy a legjobb választott anyagból, például szénszál, ha a hossza több mint 5 méter.
 • Float. Ez a legjobb alkalmas úszó - cső, mert ez lehet egy nagyon jó érzés. Súlya nem lehet több, mint egy gramm, így nem elriaszt a halat.
 • Lesko. Elkapni egy nagy ponty, meg kell venni a vonal átmérője 0,25 mm. Ez nem mérlegelés általában minden kötélzet, ami elég fontos. Így kárász nem ijedt kis súlya, és a csípő gyakorisága jelentősen meg fog nőni. Ha egy tó benőtt, bölcs dolog, hogy egy zsinór, ami sokkal erősebb damil.
 • Hook. Tökéletesen alkalmas horog szám 5-7, ha beszélünk a hazai besorolása.
 • Georgia. Ők egyénileg kiválasztott különböző típusú berendezések igényelnek a különböző súlyokkal.
 • Pórázok. Jól alkalmazható pórázok flyurokarbonata 0,12 milliméter vastag.

feeder kezelése

Ilyen fokozat kiválasztásakor alapul időjárási viszonyok és a víz. Például, egy nagy tartály egy megfelelő hajtómű ellenőrző rudat 120 gramm. Szükségtelen rudat kell lennie körülbelül 4 méter.

A nagyméretű pontyhorgászathoz sor nem lehet kevesebb, mint 0,2 milliméter. A fúvóka van megválasztva, hogy a kis halak nem tudnak lenyelni. A horog legyen kizárólag №9, kisebb halászhajók nagy ponty nem fog.Makushatnik

Ez egy speciális felszerelésre, amely felhasználja a kipréselt cukornádat. Sok horgász úgy vélik, hogy csak a ponty is fogott egy kötelet. De egyes szakértők és a fogást nagy pontyok. Úgy tartják be a következő szabályokat:

 • legjobban makushatnikom használt Karaseva fúvóka, amely granulátum és férgek.
 • Nem probléma lehet használni, mint egy közönséges ponty szerelhető. Hook maradhat szabadon.

Spinning egy sportfelszereléseket a tekercset. Ez segíthet, hogy a hosszú vet Karaseva csali a vízbe. Ezért aztán kiderül, hogy utolérjék a jogosult magánszemélyek, míg a parttól. A tekercs legyen könnyű felvenni erős horgászzsinór.

Fúvóka fogása nagy pontyok

Csali a halászat számára nagy ponty változtatható. De, például, a tavasz közepén ő

Hogyan lehet elkapni egy nagy ponty tippeket és titkok szakemberek
lehet fogni csak az állati eredetű csalit. Egyes helyeken, ez a féreg, szúnyoglárva, vagy más férgek.

Ne felejtsük el, hogy a ponty - hal nagyon káros és válogatós. Ma már tudott fogás kukacok, és holnap akar kizárólag férgek. Ezért szükséges, hogy előre kidolgozzák az összes lehetséges tippek ponty, amelyből a halat boldog.

Mivel a nyár elején már lehet alkalmazni a tippeket növényi eredetű. Használhatja a kukorica vagy főtt burgonyával. Bár az arany ponty még továbbra is fogott az állat csalit, és néha csak egy féreg nem akar látni.

Ha a tó nem aktuális, majd poklovke kell kezelni rendkívül óvatosan. A lényeg az, hogy a hosszú ízű ponty csali.

árnyalatok csali

Meg kell vizsgálni számos tényező elkészítésekor a csalit:

 • akkor tegyük hozzá aktivátor harapás
 • akkor kell egy többkomponensű, vonzza hal íz;
 • vászon táska használható, ha a csali nagyon tápláló.

Tökéletesen illeszkedik alkatrészek és a megfelelő arányok - ez a fő szabály a gyártás a csalit.

Milyen csali használható a legjobban? Például, egy keveréke tökmag. Ennek aránya:

 • 3 gramm édeskömény;
 • 6 gramm cukrot;
 • 100 gramm keksz, tökmag és a korpa.

Hogyan lehet elkapni egy nagy ponty tippeket és titkok szakemberek
Ezt a keveréket kell keverni agyag, hogy homogén masszát.

Van is egy meglehetősen régi módon csali ponty, amely mindig kiváló eredményeket ad. Meg kell, hogy kekszet fekete kenyeret, osszuk el a rácsot, és csatolni kell pólusok.

Azon a helyen, ahol azt tervezi, hogy elkapjon egy nagy pontyok, két pólus telepíteni. A víz felszínén egy rács zsemlemorzsával. Ezt követően, akkor dobja a csalit.

Fogni egy igazán nagy példányai ponty, a csalit kell állnia:

A meleg víz kell gőz árpa kása, majd adjuk hozzá a kölest és a borsó egynegyede a teljes súly. Belül több óra múlva az elegyet hagyjuk, hogy átjárja. Ezután meg kell engedje le a vizet, adjuk hozzá az olajat és keverjük össze.

Megkezdése előtt a csalit lehet ezt a keveréket. Ez nem lehet több, mint 250 gramm.

3. A módszer növeli a halfogás

Nagyon sok módja van, hogy növelje a halfogás, de a leghatékonyabb. Az alábbiakban változata az oldalon oszt meg veled 3 leghatékonyabb módja, hogy növelje a fogás:

Stratégia és halászati ​​eszközök

Először is, meg kell találni az úgynevezett „path Karasev.” Megnehezítik olykor még a tapasztalt halászok, mivel ezt a nyomvonalat elég mélyen elrejtve. Szakértők azt mondják, hogy csak meg kell találni a helyet, ahol a legjobban szeret pihenni és időt. Csak ebben az esetben előfordulhat, hogy elkapja sokkal gyakrabban.

Ez a hal él többnyire egyedül, kivéve az ívási szezonban. A rejtekhelyéről tölti élete nagy részét.

Ez a „haza” lehet tavirózsák benőtt területeken a tó vagy folyó vagy csatorna feliszapolódása, ahol az egyéni aludni a téli hónapokban.

Így a beépülő kell bevezetni közelében nyílt területeken. Azt ott látogatta ponty céljára testmozgás és enni. Ha a „Karasev trail” találtuk, hogy már most garantálja a legtöbb sikert befogják ezt szeszélyes hal.

A következő lépés - a csalit. Meg kell helyes. Hogyan válasszuk ki a megfelelő neki,

Hogyan lehet elkapni egy nagy ponty tippeket és titkok szakemberek
a fent említett. Fontos, hogy adjunk csak egy dolog - egy jól táplált ponty, folyamatosan eszik az otthoni víz forgattyús hajtások és rákfélék, csak soha nem fog dobni egy újat neki, hogy etetni egy halászati ​​horog, mert az élelmiszert nem látott.

Ezért mindig fontos átgondolni, hogyan ösztönzik a halat enni új csemege neki.

A legfontosabb dolog, ha a halászat a nagy ponty - legyen nyugodt! A fúvóka óvatosan kell csökkenteni a kiválasztott helyen, ahelyett dobott rá. Ha úgy dönt, hogy dobja, akkor fel kell készülnie a helytől, majd összegezzük a fúvóka nagyon óvatosan.

néhány titkot

Karas - mint egy közönséges hal, bár nagyon szeszélyes. Lehet-e titkokat fogása? Mint mondják tapasztalt horgászok vannak!

Keresés ígéretes halászati ​​terület - a fő titka, hogy célunk nagy ponty. Meg kell keresni „Karasin ösvények” (ezek a fent említett). Ezt meg lehet tenni két módja van:

 • hogy nem a saját észrevételeit;
 • kérdezze körül több tapasztalt halászok és a helyiek.

A folyók, ahol a víz lassan folyik, szeret elbújni a nád, cattails, tündérrózsa. Ez az ezeken a helyeken lehet kezdeni egy csali. Kívánatos, hogy a csali marad a szagos illatok. Karas, mikor fogja érezni kötött, hogy nagyobb valószínűséggel úszni ezeken a helyeken.

Hogyan lehet elkapni egy nagy ponty tippeket és titkok szakemberek
Az egyik fő titka - ez álruhában, amelyet nem szabad figyelmen kívül hagyni. Ruha nem kell fényes, a legjobb, ha a rendszeres álcázás.
Ezen felül, akkor kell, hogy legyen nyugodt, akkor ajánlott még beszélni sem!

Viselkedése nagy pontyok jelentősen eltér a nyájat. Nagy példányok nagyon óvatos és félénk. Bármilyen random hang megijeszti őt, hogy ő nem fog működni hosszú ideig a webhelyen.

Így azt mondhatjuk, hogy ez egy jó teszt a beteg ember. Ez olyan, mint egy új film - mi lesz a finálé az utolsó tisztázatlan maradt, és azok, akik türelmet is jutalmazták a legnagyobb ponty tó.

Kezdők horgászok csak tanácsot csak tanulni a hibáiból, és megérteni tanácsot tapasztaltabb elvtársak.