Hogyan lehet fejleszteni a gyermek 1 év és 2 hónap, mammyclub

Egy év múlva a gyerek jobban érdekli az őket körülvevő világot, bizonyítva az új képességek és épít karaktert. Amennyiben a szülők segíteni a gyermek fejlődését. És ha igen, hogyan kell helyesen csinálni, összhangban a kor a morzsákat? Derítsük ki.-E a gyermeknek kell fejleszteni egy osztályban?

Úgy tűnik, hogy a válasz egyértelmű: természetesen szükség. Azonban számos vitát nevelési fórumokon azt sugallja, hogy nem minden felnőtt úgy fejlesztési tevékenység szükséges: „Ez a gyerek még túl kicsi ahhoz, hogy buzgón csinál valamit, akkor nyugtalan volt, és nem értette igazán, mi akar tőle. Ebben a korban a gyermek elég, hogy törődnek vele - ő táplálja, felöltözve, patkolt, akár gyalog, alvás fektetik. "

Persze, ápolás és karbantartás háztartási kényelem - ez fontos és értékes. Azonban annak szükségességét, hogy megfelel a tudásvágy és az új érzelmek nem törölték. Nos, szeretnénk mi, felnőttek, olvasni egy jó könyvet, menjen a színházba, látogasson meg egy érdekes kiállítást vagy, mondjuk, hogy egy argentin tangó tanfolyam? És mi, elvégre ezek az események lehetővé teszik számunkra, hogy elkerülje a napi üzleti, hogy egy élénk benyomást, dolgozzon bennünk egyfajta szépség. Baba mindez nem lehet kevesebb! És az igazat megvallva, még inkább, mivel mindenféle fejlődési tevékenységek segítségével a morzsák nem csak szórakoztató, hanem, hogy jobban megismerjék a világot, magad és a tested, segítségével könnyen megtanulják az új készségek - walking. beszéd, stb

Igen, fejlődési tevékenységek nem valami prioritás (az élet őket, elvégre nem függ). Mégis, így a gyermek a lehetőséget, hogy nem, a szülők jelentősen hozzájárul az egészség a morzsákat. ő hozzáállása, a vágy, hogy javítsa és növekedni magad felett. Van még egy bónusz: ezek az osztályok általában szállít nagy öröm gyerekeket! És látni a mosolygó arc kedvenc örökös - nem a szülői boldogság!

Óriási a választék a játékok segíti a gyermeket, hogy dolgozzon ki minden irányban, lesz egy gondoskodó, aktív és éber. Vásárolja anyám áruház:

Mit kell fejleszteni?

Ahhoz, hogy a gyerek nőtt fel teljesen kifejlődött, fontos, hogy fizetni egyenlő a figyelmet a fizikai forma és az intelligencia. Otthon, csináld egyszerűen, a lényeg - ne felejtsük el, hogy osztályok a napi menetrend a nap a kisgyermek és alternatív tevékenységek: például az első torna, majd formázás, majd séta a játszótéren. tanulmányozása után Doman kártyákat. Hogy mi fejleszteni ezeket és más tevékenységek (róluk részletesen a következő fejezetekben)?

Idő ilyen foglalkozások legyek, a nap a gyermek telített és tartott egy hatalmas előnye!

Hogyan lehet fejleszteni a gyermek fizikailag 1 év 2 hónap?

Egyes babák 14 hónapos már elsajátította a képesség séta, néhány - egy másik mester. De kivétel nélkül tots szeretnek mozogni a legjobb tudásuk és készségeket. Használja ezt a babát vágy, ösztönzik a motoros aktivitás, mert ez egy rendkívül pozitív hatást gyakorol a fejlődés nagy léptékű (vagy az összes) motor, ami viszont megkönnyíti, hogy dolgozzon ki a finom motoros készségek és serkentik a munkáját jól szervezett agy kérgi réteg. Ha ugyanaz a dolog, hogy mondjuk egyszerű szavakkal, akkor a következő: a gyerekek, akiknél fizikailag, szellemileg és gyorsabban fejlődnek.

Jó eredmények a fejlesztés minden izomcsoport, és a fejlesztési baba lábát, hogy a különböző gördülő játékok. hogy lehet választani és vásárolni az ő anyjának Store.

Tehát, mozgás! Ez így van, az összes együtt, a baba etetésével egy jó példa. Gyermek egy év után nagyon jó másolatokat a viselkedés és intézkedések a szülők, így feküdni a díványon, és vezet a folyamat részéről nem fog működni. Egy jó módja annak, hogy fel a fejjel, és a hangulatot az egész nap - reggeli torna. Csak 3-5 perc és néhány egyszerű gyakorlat: test billenthető, hinták kezek, lábak sajtolás, felülést. Ha a baba nem hajlandó megismételni a mozgást, ne erőltesse - alternatívát az edzőteremben lehet táncolni. Mozgás alatt vidám zene nem adja fel, nincs gyerek!

Ha morzsát már megtanult járni, kérje meg őket, hogy menjen át egy akadálypályán. Mert az ő szervezete is használhatja teljesen elemeket. Például, ha kínál, hogy gyermeke menni egy húr, bonyolultan lefektetett a földre, vagy azok között a játékok, és igyekezett nem árt nekik. Még nem sajátította a skill gyerekek gyalog azonos távolságra feltérképezni.

Bonyolítja a feladat, hogy elosztjuk az akadály a területen. Szóval, akkor lehet kezdeni egy séta a lefektetett a földre egy húr. Majd megáll, hogy vegye fel a labdát, és kész arra, hogy próbálja, hogy dobja a zsák / táska / hula hoop, amely megtartja az anyukája. A következő lépés - a alákúszik a szék (több szék egy sorban). Ezután meg kell átlépni az alacsony gát - a földön feküdt egy két literes műanyag palack vízzel, vagy építeni egy kerítés kockákra. Befejező bukdácsoló (s maminoj biztonsági háló) a összehajtott takarót vagy szőnyegre. Persze, te magad is elér és fejlesztése lépéseket, figyelembe véve a lehetőségeket és preferenciái gyermeke. De ha néhány, a baba nem hajlandó végrehajtani a gyakorlatokat, nem ragaszkodnak - foglalkoztatás szórakoztató legyen.Kíváncsi nyugtalan alig várja, hogy vizsgálja meg minden sarkon? Kihasználják ezt. Feküdt a kanapén érdekes baba dolgok (könyvek, játékok, kulcsok, szép doboz, stb), a kanapén ülve, és felkéri a kisgyermek, hogy csatlakozzanak hozzád. Hegymászás a kanapén, a baba kap megfelelő terhelést minden izomcsoport.

Magnificent edző - lépés. Abban az időben a kimegyek, és amikor hazatérnek, hez morzsákat menjen fel a lépcsőn. Természetesen sok gyerek még nem került sor. De egy-két járat - ez a siker!

Nos, ha a hazai számára van hely a bordásfal. Mássz fel a létrán, nagyon hasznos, vagy rács. Persze, egy ilyen fiatal korban a gyermek lesz szüksége, hogy biztosítsák és ellenőrzi, de akkor elkezd foglalkozni előtt, annál hamarabb fogja látni a pozitív eredmények a képzés - már másfél éve gyerek is magát, és mászni, és slazit.

Játék a labdát (dob, elkapni, roll), autók (dobunk a padlón, húzza fel mögötte egy kötelet), mindenféle kerekes székek (roll és nyomja magunkat) - ez is gyakorolja a fejlődés egy közös motor. Adjon meg egy forgalmas időben, játszani a gyereket, figyelmét minden olyan tevékenység morzsákat otthon és járás közben - mindez feltétlenül a legjobb módja hatással lesz a fizikai fejlődését a gyermek, és az egészsége.

A kényelem és a kényelem a baba el járni, vásárolni anyja cipőbolt az első lépéseket csúszásmentes talppal.

Hogyan lehet fejleszteni a gyermek értelmi 1 év 2 hónap?

Ebben a korban a gyerekek mutatnak fokozott érdeklődés minden új. A következő pillanatban, töltse szabadidő morzsa azon foglalkozások hogy bővítse látókörét.

Ha egyáltalán akar morzsa „olvasni” veled, tartsd észben, hogy a fejlesztés a könyv van 5-7 percig. Próbálja meg felidézni egy történetet a saját szavaival, hogy a baba, miközben ő „rövid változat”, kezdve az illusztrációk. Például, ha egy könyvet az első oldalon látható egy zsemle az ablak a ház, mondván: „Ez a zsemle. Nagyanyja sütött a nagyapja a lisztet maslitse. Az ablak cipó lehűl. Gyönyörű zsemle, illatos. " Mutasd meg Bun. Persze a baba csupa fül. A következő oldalon mutatja az utat az ő zsemle és nyuszi. Mondd: „The Gingerbread Man ugrott az ablakon, és begurult az erdőben. Találkoztam nyuszi. Azt akarta megenni, de lemondott a zsemle nyuszi. " És így tovább, miután a képeket. Ismeri a történetet történt, a könyv szolgált a dolog, amiből tanulni valami érdekeset. Nos, a „teljes verzió” a mese mindig lehet megmondani a baba éjjel, amikor a kijózanító pipsqueak kész meghallgatni téged, és nem zavarja a játékot.

Tulajdonképpen mondani lelkesedéssel, amely megadja a gyerek is mindent. Abszolút. Mintegy háztartási cikkek és az áruk, azaz az ablakon, mit csinál magának, mit lehet látni járás közben. Ne feledje, hogy minél többet beszélni a gyermek, annál gyorsabban indul, hogy válaszolni. És egy nap akkor kellemesen meglepett, hogy mennyi a gyerek tud a világon.

kreatív osztály

Ritka baba nem hajlandó szobrászat vagy festés. És ez a baba őrület támogatni kell. Végül is, ez serkenti a finom motoros készségek, amelyek a legközvetlenebb hatást a fejlesztési beszédet. Mester kézműves és festeni szükségszerűen együtt - a segítséged nélkül morzsákat mindig nem tud megbirkózni. Kar magát ujjal festékek, ceruzák, filctollak vagy zsírkrétát, és rajzolni baby elem ismerős neki - egy csésze, babakocsi labdát. A gyerek rajzol, és rajzol. Ha morzsát unatkozik, felhívni rá a „kérését” (a nyugtalan nem fogja elveszíteni érdeke, hogy vegyenek részt a jövő: Anya felhívja mit szeretnék, és kiderül, jó!), Or-hez, hogy hozzon létre egy remekmű együtt: a gyermek tartja a ceruzát, vezetsz kezét a lapon.

Úgy döntöttünk, hogy elsajátítsák az agyag? Nagy! Ebben a korban a baba már teljesen összetörni ujjai apró agyag and roll két tenyere között, kolbász (nagyon-nagyon jó gyakorlat!). És akkor kapott a mester üres. Farag háromdimenziós alakzatokat tudunk egy táblára vagy deszkát. Vagy, hogy egy képet ki gyurmából - lapos virág és a nap felette létrehozhat szó szerint 5 perc alatt.

Fejleszteni finom motoros készségek, és lehetővé teszi egyéb tevékenységek. Csoszogó gyöngyök, drót gyöngyfüzér, kanyargós fonalat a labda, játszik a válogató, homok (igen, farag pasochki és még csak megérinteni a homok pálma nagyon hasznos), illetve a gabonafélék (így a baba tálak és gabonafélék, még morzsa féle dara, öntsünk egy tál a másikba).

Használja az előnyök és este úszni -, hogy elkapjon egy lepkehálót vagy spatulával kis gumi játék nagyon izgalmas. Transzfúzió során a víz az egyik poharat a másik - egy jó gyakorlat a koordinációra.

Ha van idő, erőfeszítés és az inspiráció, akkor egy anyagi ellátás fejlesztése finom motoros készségeket. Fedélzeti vagy gipszkarton (körülbelül 0,5 m x 0,5 m) lehet csatolni semmit, ami vonzza a csecsemők, mert: kilincsek, zár egy kulcscsomót, a kilincset, a nyak egy műanyag palack egy fedél kampókat kötelet. Valójában - a számát és típusát „játékok”, hogy szabadon önálló gondolkodás. De minden esetben, egy ilyen hajón lesz morzsa ragadtatva! Annyi felfedezni, push, csavarja le!

Úgy tűnik, hogy ez az egész csak szórakozás? Igen, először is, minden az érintkező munkamenet szórakozás. De nagyon, nagyon hasznos. Ösztönzése a szellemi növekedés a baba a megfelelő életkor a fiatal játékos formában.

Fontos, hogy a gyermek játszik, és fejleszteni a megfelelő játékokkal, valamint a fontos minőségi kiegészítők a baba. Csináltunk róla, amit lehetett választani és vásárolni anyám bolt mind a fejlődő játékok otthon és az utcán:

Vezessük be a morzsákat a különböző érzelmek - egy másik fontos feladat a szülők. Hogyan kell csinálni? Beszélgetés a baba, olvasott neki, mesélnek és verseket énekelnek. Ha ezt megteszi, azt mondják, a lélek, érzés, világosan és határozottan ékezeteket, a gyermek megtanulja a leckét.

Annak érdekében, hogy a szülők - gyermek játszik (a legkisebb bemutatót lehet szervezni otthon és használata játékok morzsa), rövid rajzfilmeket. A film - gyengéden. Megmutatjuk csakis jó rajzfilmek, karaktert a „valódi” világban - az emberek, az állatok. A különböző szörnyek, ijesztő fantázia lény - nem a baba. De még egy jó minőségű felvétel rajzfilmek rajzfilm kell adagolni 5 perc naponta vagy néhány napon belül. Szűkös kell tanulniuk, hogy TV vagy tabletta - nem ez a fő attrakció.

Egy jó sor szerepjátékok a morzsákat lehet kapni az anyám Store. A gyerekek nagyon szeretik az összes megismételni után szülei.

Szélesíteni látókörét, és ugyanabban az időben, hogy hozzászokjanak a baba a tény, hogy a világ, amellett, hogy a család, vannak olyan emberek, akik lehet a kiadvány - az állatkert, a cirkusz, a show. Lehetőség van arra, hogy az esemény unatkozik gyerek fél óra - ez normális, de még ilyen rövid idő alatt egy új környezetben számos előnye.

Vásárláskor vMaminom magazinemy garancia ingyenes szállítás csere / visszatérítési terméket saját költségén, és természetesen, kellemes és gyors szolgáltatást.

Köszönjük készíti elő az anyagot Antonin Gritsenko.