Hogyan lehet fejleszteni a gyermek 1 éves és 2-4 hónap, a szakértői vélemény

Hogyan lehet fejleszteni a gyermek 1 éves és 2-4 hónap, a szakértői vélemény
1 év és 2 hónap (14 hónap) gyerek életében nagyon eltér ő felfogása a világ legfeljebb egy évig. A szülők kezdik észrevenni, hogy a gyermek fokozatosan növekszik, és megmutatja a karakter. Amennyiben a szülők vegyenek részt a fejlesztési, vagy nézze meg a sikert a gyermek? Hogyan lehet fejleszteni a képességét, hogy nyissa meg? Szakértőink válaszolnak ezekre a kérdésekre ebben a cikkben.Tartalmaz egy gyermek fejlődését 1 év és 2 hónap (14 hónap)

A baba 1 éves induló új oktatási időszak, hiszen ő már próbál járni! És ez egy óriási eredmény. Ezen kívül, ő már súlya több mint 10 kg-ot, és a növekedés is - több mint 70 centiméter.

Mi más nem változott meg a gyermek után 1 évvel a tizennégy hónap

Először is, a passzív szókincs jelentősen nőtt (a gyermek megérti a kéréseket, és végrehajtja őket szívesen, például hogy a labda).

Másodszor, megpróbál tárgyak nevét (persze, ez nem a teljes szó, hanem annak egyes részeit: a „gép” is beszélnek, mint az „enyém” vagy „modulok”).

Harmadszor: különbözteti állatfajta, utánozva a hangokat bocsátanak ki (amely a macska, azt mondja: „PNE” a kutya - „AB”).

Negyedik: világosan meg kell különböztetni a hangokat szeretteit (szülők, nagyszülők, nagymama, nagybácsi, nagynéni, testvér, testvérek).

Ötödször, kifejezi vágyait segítségével gesztusokat vagy rövid szavakat, mint a „adni” és „on”.

Ebben a korban előfordulhat, hogy a baba tanulni játszani a saját részvétele nélkül az idősek vagy a társaik. Ez elég ahhoz, hogy néhány játék csúszda, mint a gyermek érdeke elkezd húzni őket, felbomlik és az egyik egy időben.De a megnyilvánulása a karakter nem fog sokáig tartani. Ha egy év alatt a gyermek mindig szükségük van a folyamatos szülői gondoskodás, az 1 év és 2 hónap anya vagy az apa már hallani a gyermek a „magát”. Azaz, a baba elutasítja az ajánlatot segítséget, és azt akarja, hogy ez a helyes cselekvés a saját. Ez vonatkozik az első próbálkozások enni egy kanalat a tányér vagy állni egy bankot, vagy menjen fel a lépcsőn. Az eredmények ebben a korban időszakban is tulajdonítható, és a megértés az értékek bizonyos szavak: „én”, „enyém”, „idegen”, „lehet”, „nem”, „igen” (felbontás), a „nem” (a tilalom). Egyre nyilvánvalóbbá egyoldalú vágy vagy a makacsság vagy előzékenység. Egyetértek a gyermek ebben a korban nehéz, de lezajlik 18 hónap, amikor elkezdi, hogy egy értelmes szót a felnőttek.

Módszerek gyermek fejlődését a 14 hónapos (1 év és 2 hónap)

A szakértők azonosítani néhány kulcsfontosságú területen, amelyek ahhoz szükségesek, hogy tovább kell fejleszteni a baba alatt ebben a korban időszakban:

Ne feledd: Ne elnyomja kíváncsiságát. Ha a gyermek érdekel valami, te magad elmagyarázni neki, mi a téma, és mi a célja. Például a vasat vagy üstbe, amikor a hideg és meleg. Ez biztosítja, hogy a baba nem kap égett, ha ezek a készülékek szerepelnek. Ugyanez a konnektorok, meg kell magyarázni a célja a gyermek, úgy, hogy ő nem mászni őket ismét. Abban az esetben, ha a szülők egyszerűen ments bármi magyarázat nélkül, akkor lehetséges, hogy a gyerek végül engedelmeskedik a tilalmat. Ha azonban, hogy részletesen ismertesse, hogy miért van ez a tiltás, meg fogja érteni, és követi az engedetlenség.

Helyesen fejleszteni a gyermek 1 év és 2 hónap (14 hónap): szakértői vélemény

Itt van néhány opció a napi játékok korú gyermekek 1 év és 2 hónap:

  • „Hamupipőke”. Keverjük néhány kanál különböző gabonafélék (hajdina, borsó, rizs, köles, napraforgómag, és így tovább. D.), Együtt a baba elkezd rendezni őket. Ne félj, ha a baba megpróbálom őket íze;
  • „Ruhacsipesz krokodil”. A kötél vagy egy darab rongyot horog a különböző színű műanyag kampókat az ágynemű, gyermek feladat -, hogy vegye ki a ruhacsipesz;
  • „Mágnesek a hűtőben.” Érdekes és izgalmas élmény a gyermek számára, hogy távolítsa el, és tegye a különböző hűtőmágnesek mágneses táblán a fórumon a mosógép, és így tovább. D.