Hogyan lehet felismerni a vírusok és más rosszindulatú programok a számítógépen, és hogyan lehet megszabadulni a számukra ténylegesen

Először is, nézzük megérteni, mi a malware és mik azok számára, akik írni őket.

Típusú Malware

Számos típusú malware. Leggyakrabban, a rendszeres felhasználó találkozik a vírusok és trójai programok. Ez a két alapvetően különböző fertőzések: a vírus - önfenntartó programot, amelynek célja a tömeges fertőzés a számítógépek, a trójai önmagában nem alkalmazható, és teljesíti annak minden szabotázs funkció egy adott számítógépen.Számos típusú rosszindulatú:

 1. A vírusok és trójaiak által írt magasan képzett szakemberek számára tesztelési szoftver vagy vita. Minden példány egy ilyen program egyedülálló. Általános szabály, hogy azok, bár jelen az anti-vírus adatbázisok, nem megy túl szűk körben.
 2. A rosszindulatú programokat írt szórakoztató kezdődő programozók. Mivel 99% -a ilyen vírusok folytatja tovább szórakoztató jellegű, nagy elterjedt a számítógépes környezet nem. Leggyakrabban egy ilyen program meghal, és nem okoz tömeges fertőzést a számítógépek, és a szerző nem az a célja, hogy visszatérjen az élet. A gyakorlatban szembesül ezzel a típusú vírus is nagyon ritka.
 3. Által írt programok szakemberek meghibásodás. Leggyakrabban, az ilyen tevékenységek folytat a hacker vállalati hálózatok, az ipari kémkedés és egyéb kérdések * bűncselekmény. Ie A specifikus cél egy ilyen program, vagy ellopják adatok vagy működése megszüntetésének fontos számítógépek a hálózatban, vagy mindkettő együtt. Gyakran ezek a vírusok (vírusok és ez az, amit a vírusok, amelyek lemásolni magukat, továbbra is bujkál, és a fájlokat a média) pedig az interneten vagy például a felhasználók a botot. Ez a legveszélyesebb vírus, mert veszélyezteti a veszteség lehetőséget, hogy használja a számítógépet vagy a fontos információk elvesztése, bár el kell ismerni, hogy a több, mint a vírusok óta folyamatosan csökken, a helyébe más, kevésbé veszélyes, de a bevétel döntéshozók.
 4. Nyomkövető program. Ezek gyűjteni a különböző információkat a számítógépen, akár karakternél. Főleg kezdő hackerek jelszavak vagy „barát” felügyelet (azaz őrzése barát vagy ismerős). Minden a fő program az ilyen típusú ismert és vírusirtó elpusztítani őket 99% -kal.
 5. Sikerült. Ezek a rosszindulatú programok együtt egy hálózat (botnet) és együttesen végrehajtani egy feladatot. Az ötlet áll az a tény, hogy egy vírus vagy trójai láthatatlanul terjed, például egy e-mail spam, azaz ingyenes számítógép küld több ezer levelet mely vásárolni Viagra vagy növelje valami vonzó áron. Segítségével az ilyen hálózatok szervez támadásokat weboldalak (DDOS támadások), vagy olyan, mint egy nagy kiterjedésű hálózat, például iterálására milliárd jelszó változatok. Nem is olyan régen, egy hatalmas támadást ilyen hálózatok felfüggesztette a munkát a VISA fizetési rendszer üzemel. Ez a fajta vírus káros az átlagos felhasználó számára, hogy lassítja a számítógép általában, és különösen az internet.
 6. Vírusok extortionists. Hirtelen bukkan fel egy képet a teljes képernyőn, a számítógép le van zárva, és a feloldásához, meg kell küldeni SMS-t a 300 rubelt. Újraindul, ha a számítógép nem blokkolja, ebben az esetben nem segít ... Káros dolog, és ami a legfontosabb, hogy megtalálható az interneten egy csomó. Figyelem! Miután megkapta egy ilyen meglepetés, ne küldje el az SMS-t! Először is, nem szükséges, hogy táplálja a bűnözők, másrészt az eredmény, ráadásul a veszteséget a pénz nem fog.
 7. Program, megnyitva a lehetőséget, távoli számítógép kezelése. Ezek a vírusok csinálni szinte bármilyen akció a fertőzött számítógépen, mintha készült ül a számítógép-felhasználók. Az abszolút többségük ismert és antivírus képes elpusztítani őket, vagy blokk, de ha tett célzott hacker magas szintű szakemberek, a vírus képes írni magát, és elkapni a vírust már nagyon problematikus. És mégis, a felhasználók többsége ilyen Antivirus fertőzést ne kerüljön veszélybe.

* Programok az ipari kémkedés viszonylag ritkák, mert íródnak rendelni, és meglehetősen drága.

Létrehozására és terjesztésére malware (beleértve a vírusokat is) Magyarországon büntetőeljárás alá a büntető törvénykönyv (Art. 273) (kb. A szerk.).terjesztési mechanizmusok

Második. A vírus vagy trójai belép a rendszerbe a külső eszközök (flash meghajtók, cserélhető meghajtók, kamerák, stb.)

Harmadik. A rosszindulatú programok áthatolni „lyukak” a szoftver, beleértve és a „lyuk” a böngészők. Ez a kártevő törölheti, vagy titkosítani az összes adatot, természetesen anélkül, hogy a behajtás lehetőségéről vagy dekódolás, vagy ellopják fontos információ: a felhasználóneveket és jelszavakat az online pénztárca vagy ügyfél a bankok pénzt rovására az alkotó a programot. A vállalkozók a program különösen veszélyes, mert hirtelen csődbe szervezet. Ezért, ha a munka során az ügyfél-bank hirtelen kikapcsol a számítógép, a legvalószínűbb, hogy az eredmény egy számítógépes „kártevő”. Azonnal hívja a bank, hogy fagyassza le a tranzakció!

Honnan tudod, hogy a számítógép „rendezni” a kártevő?

Minden malware csinál valamit. És aktívabban csinálnak valamit, annál inkább látható marad. De mielőtt bármilyen diagnózis szükséges, hogy győződjön meg arról, hogy a megnyilvánult tünetek nem az új beállításokat a felhasználó. Más szavakkal, az alapvető állapot, amelyben a vírus észrevehető. nem nyilvánvaló oka az volt, hirtelen valami zavaró. A tünetek közé a következők:

 1. Lelassítják a számítógépet.
 2. Internet nem működik, annak ellenére, hogy ő fizetett, drót ragadt ahol szükséges, ahelyett, véletlenszerűen, a technikai támogatást nyújtó mondja, hogy rendben van, és azt javasolta, hogy ellenőrizze a számítógépet a vírusok.
 3. Csökkenti a merevlemezen. Különösen, ha ez csökken előtt!
 4. A számítógép nem indul a következő újraindítás után.
 5. Van egy pop-up üzenetet küldjön SMS-t.
 6. Vannak jelentések, amelyek korábban nem léteztek hasonló helyzetekben.
 7. Valaki keményen próbálkozik, hogy csatlakozni az internethez, például egy hívást.
 8. Váratlan újraindítás vagy a „kék képernyő» (BSOD).
 9. Valójában - bármilyen furcsa, amelyek korábban nem léteztek, és most ott (itt azonban tisztában kell lennünk, hogy ez például nem kapcsolódik a telepítés egy új program) jelezhetik a vírus jelenléte a szoftver a számítógép.

Mit kell tenni?

Ha a számítógép be van töltve, és lehetőség van arra, hogy a program futtatásához szükséges, hogy végre egy sor egyszerű lépésben.

Ha a „hajsza” mind antivírus szoftver (Kaspersky és Dr.Web), akkor a valószínűsége, hogy egy teljes tisztítása a számítógép malware nagyon magas. Ha minden rendben van, miután a két antivírus kell vigyázni, hogy megvásárol egy új vagy régi antivírus frissítéseket, hogy az elmulasztott malware.

Abban az esetben, ha az indulás után egyszeri anti-vírus, a probléma továbbra is fennáll, meg kell hívni a szakértők segítségével, mint opció lehet tömeget megtörve a „vas” számítógépes problémák a Windows operációs rendszer.

Ha a számítógép zárolva van malware, akkor próbálja meg az Élő CD-t. által gyártott Dr.Web ohmos. Ez az eszköz lehetővé teszi, hogy „kezelni” a lezárt számítógép. Ha úgy találja, hogy nehéz megbirkózni magad, forduljon szakemberhez.

Ha nem indul el a Windows:

Minden, ami lehet tenni ide - átvizsgálja a rendszer indítást más média. Ez egy bonyolult művelet a felkészületlen személy, valamint meg kell keresni az interneten „disk image” helyreállítani.

Annak érdekében, hogy megtalálja a módját, könnyebb csak írja be Yandex «Reanimator usb». Van még mindig utasításokat, hogyan kell telepíteni az összes ezt a cuccot a botot.

Miután telepítette a képet egy USB flash meghajtót meg kell töltse le a legújabb verzióját egyszeri anti-vírus. Ezután meg kell indítani a rendszert egy flash meghajtót.

A legtöbb modern számítógép által biztosított menü közül lehet választani, a közepes terhelés mellett. Láthatjuk, hogy ha megnézzük, hogy a feliratokat, így a számítógépet, amint elindul a csomagtartó. Általában az ilyen típusú feliratot alján: «A boot eszköz különböző sajtó F11». Ott kell lennie egy szó «indító» gombot, és F (és számuk 3-12).

A listában ki kell választani, vagy a nevét, a bot, vagy USB.

Akkor menü jelenik meg, ahol kiválaszthatja a letöltés, de nem telepíti a Windows. Akkor „véletlenszerűen” rendezni végre az összes lehetőséget, a lényeg, hogy amikor lemezről az USB meghajtó a számítógép nem kell kérni semmit, kivéve, hogy ha kérnek valamit, hogy válasszon a listából a fő semmit telepíteni, vagy eltávolítani.

Amikor indító ablak, el kell indítani az antivírus szoftvert és az „üldözés” gyors és teljes vizsgálat az egész.

Ha ezek után ezek a cselekmények a Windows nem indul, akkor nagy valószínűséggel, akkor is újra kell telepítenie, úgy, hogy letölti c USB, akkor át kell másolni az összes fontos fájlokat akár ugyanazon az USB flash meghajtó, vagy a másikba. A második USB flash meghajtó, amelyre azt tervezi, hogy a fájlokat másolni, akkor helyezze be a Windows boot, akkor azt megfelelően és pontosan azonosítani és a munka.

Van egy másik módja a fenti lépések - vegye ki a merevlemez-meghajtót a számítógépből, és helyezze egy extra egy másik számítógépen, amelyen a Windows rendben van. Windows operációs egészül merevlemez kell vírusokat. De először is, mászni egy csavarhúzóval a számítógép belsejében tele triviális mechanikai hiba, másrészt az, hogy mi van az első jobb szétszedni, majd összerakni mindegy szükséges egy alapos megértése végrehajtott manipulációk, jól, vagy teljes hiánya az együttérzés a mirigyek és szereplő információkat róluk!

EsliWindows betöltve, de lóg egy banner otpravkeSMS:

Két legfontosabb szereplői az antivírus piac (Dr.Web és a Kaspersky), - hozzon létre egy honlapot leküzdésére SMS extortionists. Ahhoz, hogy távolítsa el a banner az asztalról, és kinyit a Windows kell menni a megfelelő honlapokon Dr.Web és a Kaspersky. Ezeken az oldalakon megadhatja a kódot, amely kérte, hogy küldjön egy SMS-t, és kap a feloldó kódot. De azután, hogy továbbra is szükség van, hogy át néhány eldobható Antivirus.

Összefoglalva azt mondhatjuk, hogy a legtöbb vírust sikeresen kezelt nyom nélkül, és jó, és sajnos fizetett víruskereső, nem kap a számítógépen.

Csak azt akartam, hogy emlékeztessem önöket, hogy annak érdekében, hogy hirtelen mindent elveszít, célszerű tartani másolatot a fontos dokumentumokat, vagy egy külön adathordozón (cserélhető lemez vagy flash meghajtó) vagy az interneten, akkor továbbra is működni fog egy másik számítógépen.

Talált hibát a szövegben? Jelöljön ki szöveget, és küldje el a Ctrl + Enter