Hogyan lehet megszabadulni a problémák - Belaya Kalitva - információs portál a város Belaya Kalitva

Hogyan látják a világot a modern világban, a terhelés az emberi tudat egyre több és több. Nem volt ideje saját maguk és félelmek az érzelmeiket. Lehetővé tesszük érzések elszaporodni, egyre edzett összetett. És az oka mindezt, van egy folyamatos, gyorsítja az élet. Egyre inkább szembesülnek a probléma, inkább elrejteni belőle, nem pedig harcolni és nyerni. És ebben - a gyengeség.A pszichológusok azt mondják, hogy minden bánatát és a bajok, mi is jól döntsön maga. Ez csak akkor szükséges, hogy megpróbálja megtalálni a „kulcs”. Sok elmélet kapcsolódik a leírás az emberi viselkedés, amikor szembesült a probléma. Persze, az érzelmek és megítélése stresszes helyzetben, minden ember más, de mégis hasonló jelek léteznek.

Elmélet megszabadulni az inger Klinger

Egy átfogó elmélet megszabadulni az inger Klinger, egy ember az úton vált igen bonyolult kérdés, hogy megpróbálja elkerülni annak hatása az életükre. Ez azt jelenti, az emberek távol maradnak a befolyása a problémát. Ennek hatására a „törvény” általában három részre osztja, vagy fázis.

Az első az, hogy a személy, aki zavarja a cél a probléma fokozódik annak működését. Ez - a fázis féktelen aktivitás, spontán (és legtöbbször rossz) döntést. A férfi, aki találkozott egy váratlan akadály próbál minden eszközzel harcolni és felejtse el a józan ész és az óvatosság. Elég gyakran ebben a fázisban a személy egyre nagyobb probléma nem kerülheti el, és semmilyen módon a győzelem.

Mire való áttérés a második fázisban a személy biztosítva van a hiábavalóságát a helyzetet. És a második szakaszban a kétségbeesés. A második szakasz a kellemetlen tény, hogy a roham a gyűlölet és a harag, az ember meghatározza sok a hibás magát. „Ez nem tudom kezelni”, „Szükséges volt, hogy másképp.” De értelmében ezek a tapasztalatok egy - személy csökkenti az önbecsülésüket. Ebben a szakaszban fontos, hogy támogatást ember volt. Azt kell megérteni, és rájönnek, hogy a probléma még mindig a kezében.

Ha ez nem történik meg, ez történik az átmenet a harmadik és egyben utolsó szakasza. Ez elmerül az a személy, a depresszió, amitől közömbös. A probléma az volt? Én nem konzultáltak? Tehát mi. Fontos megérteni, hogy mi - akik képesek arra, hogy a hibákat, és kijavítani azokat. A legérdekesebb dolog az, hogy ebben a szakaszban (Nem véletlen, hogy ő az utolsó ebben az elméletben!) Fog megszabadulni az inger. Igen, igen! A folyamat apátia és depresszió, és a folyamat a visszatérés a normális életmód kerítés le az a személy, a problémát (legalábbis átmenetileg).

Vegyünk egy konkrét példát. Az emberek, a következő helyzetet - egy nagyon csúnya botrány a családban. A roham a düh és harag ő is jól indul, hogy spontán, agresszív, érthetetlen még vele a döntést. Ez csak súlyosbítja a helyzetet. Utána fog esni egy depresszió. „Nem tudtam, hogy én - az egyik.” Ezért, hogy ne ez, meg kell gondolni alaposan jövőjükről viselkedését. És legfőképpen, meghozott döntések után mérlegelés lesz sokkal hatékonyabb és eredményesebb.Átfogó elmélet kritikus események Wortman és Brehm

A második elmélet alapja az a felismerés, minden egyes ember az inger és az úgynevezett átfogó elmélet a kritikus események Wortman és Brehm. Jelentése, hogy mi tartozik ugyanahhoz események másképp. És, persze, válaszoljon befolyásukat különböző módokon. Például, egy nő meghalt szeretett kisállat, és a többi - szakadt kedvenc ruhája. Mit gondol, ez lehet becsülni, ami kiegyenlíti az mértékétől tapasztalata? Természetesen nem. Más szóval, a nagyobb hangsúlyt megkapjuk nem a legerősebb inger, hanem az a tény, hogy a hatás sokkal fontosabb számunkra.

Ezért próbálja kezelni minden könnyebb, nem mindent visz „a szíve.” Rendezzük díszítéssel. Találni valamit, ami sokkal fontosabb, mint a kapcsolatot ezzel a kérdéssel. A példa a kórteremben: ha egy nő után a kedvtelésből tartott állatok halálát fogja találni egy olyan hobbi, elfogták a figyelmet - kisállat gondozás élet okoz neki már nem annyira a fájdalmat.

Más szóval - Legyen képes, hogy elvonja a problémák, nem arra, hogy rögzítse a figyelmet rá.

Tétel tanult tehetetlenség Seligman

A legérdekesebb, véleményem szerint, a tétel tanult tehetetlenség Seligman. Miután egy sor tanulmány, a kutatók azt találták, hogy még az olyan ingerek, mint egy elektromos áram, nagy a zaj és a hasonló nem mindig fejest egy személy egy sokkos állapotban. Kiderült (Seligman szerint), ez a fajta inger vezethet, hogy nem egy állam a depresszió és az apátia, hanem az aktivitása. Az a tény, hogy ez a tétel azt mutatja, hogy az adott probléma hasonló megítélése attól függ, hogy az értelmezési módszernek az ember. Azaz, ha érzékeljük a jelenlegi helyzet nem olyan probléma, amely megjelent miatt a mi hibánk, valamint egy váratlan véletlen, az eredmény az lesz, nagyon más! Ebben az esetben mi lesz legalább a hibás magukat ahelyett környezetünkben.

Kiderült - férfi szembe előre nem látható körülmények, nem vállalja a kötelezettségeket és eltolja őket a „baleset”. Azt nem mondta magában: „Én nem tudom, hogy elveszett,” mondja, „Én nem mondtam, és így a győzelem ment egy másik.” Igen, egyrészt, mentjük az idegeket, és a psziché, szóló, a hibás a többiek. De másfelől, a folyóirat úgy véli, hogy fennáll annak a kockázata, hogy önelégült, önző és túl magabiztos személy. És ez néha nem teszi életünket könnyebbé. Más szavakkal, mint mindig meg kell találni a „középutat”, amely segít bennünket, hogy érzékelik a helyzet nem túl jó nem jelent kockázatot az egészségre.

Hogyan lehet a legjobban kezelni a nehéz helyzetekben?

Mint már említettük, ezek az elméletek sokkal többet tudunk. De ezek mind összefonódnak, és ismételje meg az egyik - meg kell, hogy ellenőrizzék a hozzáállás, hogy a probléma!

Ha belegondolsz egy személy, amikor szembesül azzal a problémával, hogy neki valamiféle értékelést. Ez az egyik fontos pont a harcot a helyzetet. A lényeg az, hogy ne becsüljék felül az „ellenség” ... bár alábecsülni is, nem éri meg. Próbáld ki, hogy megfelelő értékelés a problémát, és felejtsd el a stressz, sokk stb Talán akkor van megoldás gyorsan és fájdalommentesen.

A folyóirat kell mondanom, hogy minden élethelyzetben (legyen az a stressz, sokk, vagy éppen ellenkezőleg, kellemes kicsit) ad nekünk tapasztalat. És minden esetben, van, hogy ez a pozitív. Például, egy személy belép a váratlan helyzetben teheti gátló hatást, ami pontosabb és megfontolt felfogása a környéket. Vagy okozhat az a személy, hogy végezzen az információk keresését, vagy töltse meglévő ismeretek. Elfogadom, ez a negatív élmény nem valószínű, hogy hívják!

Mindenesetre, érzékelik a problémát, mint valami természetfölötti, és nem lehet megoldhatatlan. Emlékeztetni kell arra, hogy minél nagyobb az értelemben tulajdonítunk mi folyik - annál inkább hatással van ránk. Ezért hadd örüljenek a képességek javítása a tudás és az új készségek elsajátításának, hogy aztán tiszta lelkiismerettel mosolyogni az arcát a problémát, és ez könnyű nyerni. Végtére is, az életünk - a kezünkben ...

És ne feledd, „az ördög nem is olyan szörnyű, mint amilyennek festik.”