Hogyan lehet motiválni a gyermek tanulni

Alkalmas az év, amikor a diákok összefoglalni a tanulási és teljesítményüket értékelni révén vizsgálatokat és ellenőrzéseket. Finom, ha a gyermek szenvedélyes tanulás és a tudás megszerzése, és ezt támasztja alá a kiváló teljesítményt és jó minőségű a jelentés kártyát. De mi van, ha rossz teljesítmény, vagy egyáltalán nem érdeke, hogy a vizsgálatok során? Gyakran előfordul, hogy a szülők, és nincsenek tisztában a lehetséges problémák az ő gyermeke, a szülői értekezletek megállapította kivédeni tanár észrevételeit, és ez teszi őket kényelmetlen helyzetbe és zavartság. Hogyan lehet ebben az esetben? A tanárok így a következő tanácsot: „Azt kell, hogy külön osztályokat a témában”, vagy „Ő kell, hogy közelebbről és nehezebb elvégezni a házi feladatot.” Sajnos sok szülő nem elég csak, hogy megismerjék a terület, ahol minden nehézség a gyermek megérteni, hogy hogy ebben az esetben.Módszerek gyermek motivációs

Vannak különböző módon, hogy „ösztönözze” a gyermek elérni tudományos siker. Tanulmányok azt mutatják, hogy a legsikeresebb módon megszervezni proaktív cselekvés egyéni motiváció. Ehhez meg kell találni a személyes szikra, mely gyújtok érdeklődést a tanulás kifejezetten a gyermek.

Néhány szülő használja, mint a motiváció taktikája a megfélemlítés és a félelem. Ez a munka a rövid távon, de természetesen nem fogja támogatni a motiváció a gyermek, hogy a végén, létrehoz harag. Teljesítő „megrendelés” és a „csináld, amit mondok!„Nem mindig alkalmazható, és sok erős akaratú gyermek ellen lázadnak ezt a megközelítést. Megpróbál egy erős kéz a gyermek várt eredményeket teremt kapcsolatot hatalmi harc, ami tükröződik a szülő-gyermek, és nem vezet a kívánt eredményhez.

Hogyan lehet motiválni a gyermek tanulni

Egy másik megközelítés szerint megvesztegetni gyermek javítása tanulás hatékonyságát ösztönzők és jutalmak. Ez a módszer a szülők fizetnek a gyermekek keresni jobb minőségű. Azt is vezethet, hogy a kívánt eredményt, hogy rövid távon, de mi történik, ha a jutalom megállítani? Ennek eredményeként, ezek a gyerekek felnőnek, és elvárja, hogy a díjat a munkájuk helyett megszerzése belső előnyeit és egyfajta önértékelés az elvégzett munka és az azt követő pozitív eredményeket.A leghatékonyabb módja annak, hogy segítse a gyermekek, hogy motivált és sikeres az életben célmeghatározás. Az ember természeténél fogva kíváncsi, és ezért lehetséges, hogy nyomon követni a kapcsolatot a belső érdeklődés a tudás megszerzése és a motiváció, hogy a magas pontszámot, ha azok megfelelő arányban a képességeit a gyermek. Segítve a gyermekek, hogy legyenek aktívabbak az iskolai életben és a teljesítmény javítása rovására megvalósítása személyes kilátások a jövőre nézve, a szülők alkotják azok megértése értékének tanulás, mint a végső cél.

Hogyan lehet motiválni a gyermek tanulni

Bár ez az első nehéznek tűnik, mert a megoldáshoz szükség van egy hosszú távú és következetes cselekvés, és a türelem. Azonban kialakulhatna egy harmonikus személyiség a gyermek és a további fejlődés nem fog várni az eredményt. Ez a megközelítés azt tanítja, hogy vállaljanak felelősséget a választási és viselkedését. Meg kell gondolni a stratégiát és konkrét cselekvés végrehajtása a filozófia az élet. Erre a célra, pszichológusok megfogalmazott konkrét lépéseket, amelyek az alább felsorolt.

Négy lépés, hogy motiválja a gyermek tanulni

1. Példakép cél

A szülők, akik szeretnék, hogy motiválja a gyermek a belső célok bizonyítani tudja ezt példával. Egyszerűen fogalmazva, hogy élni tudatosan, ahol a kemény munka és az eredmény az erőfeszítések semmilyen módon érzékelhető, mint a pozitív tapasztalat, akkor is, ha ezek a célok nem mindig érte el az első próbálkozás, vagy gyorsan.

2. Fogalmazza a cél

Kérje meg a gyermekét, hogy meghatározzák, mit akar, és hogyan akar élni. Ezt követően segít neki meghatározzák, hogyan lehet sikeres a napi tevékenységet, és milyen készségekkel kell sajátítania a megvalósításához álmai.

3. Magyarázza meg ok-okozati összefüggéseket

Egyes gyerekek nem mindig könnyű megállapítani közötti kapcsolat házi feladatot, és céljai elérésében. A gyermek nem érti, hogy miért geometria, ha úgy dönt, hogy író lesz, vagy például, hogy miért világtörténelem a fejlesztés a számítógépes játékok. A szülőknek meg kell tölteni ezeket a hiányosságokat, elmagyarázza, miért ezek a tudományágak van szükség az oktatásban és hogyan hasznosak lehetnek a jövőben.

4. Visszajelzés

Amikor a gyermek igyekszik, működik, végez nehéz feladat, még akkor is, ha azok fény - hirdetmény erőfeszítéseiket, és mutasd meg személyes hozzáállása ehhez. Azt lehet mondani, valami ilyesmit: „Ezeket a zsákokat az élelmiszer olyan nehéz - Meg vagyok lepve, hogy képes volt, hogy azok, és nem látszott fáradtnak ugyanabban az időben.” Ez lehetővé teszi, hogy a gyermek úgy érzi, fizikailag erős, arra a következtetésre jut egy gondolat: „Én nagyon erős”, és azt a következtetést, hogy a belsejébe, egyedül megértette, nem hallott kívülről. Ebben az esetben ez van kialakítva közötti kapcsolat tevékenységét, és ennek eredményeként, a fizikai erő.

Ne csüggedjetek, ha gyermekének problémái vannak a tudományos teljesítmény. Ügyeljen arra, hogy a belső világ, értse magukat, és a bennük rejlő lehetőségek révén célmeghatározás. Segíts neki fejleszteni a belső motiváció, ami jól fog túl az iskola és hogy sikert az élet minden területén!