Hogyan lehet motiválni a gyermek tanulni - Pszichológus

Pszichológus tanácsára segíthet a szülőknek megérteni a nehéz kérdés: hogyan lehet motiválni a gyermek az iskolába, ha nem akar tanulni?

Az oktatás fontos szerepet játszik a tanulási folyamat egy gyerek a világon. Míg a tanulás az iskolában, a gyerekek nem csak kap a szükséges ismereteket az érintettek, hanem tanulni, hogy megfelelően kommunikálni egymással. A legtöbb ember, mint a felnőttek, különös melegség emlékszik az iskolai év, gondtalan és boldog idő. De nem mindig a gyerek iskolába megy, az öröm. Sajnos, gyakran a természetes tudásszomj gyengül a hatása alatt semmilyen külső tényező. Hogyan lehet motiválni a gyermek iskolába, ha nem akar tanulni? Pszichológus tanácsára segíthet a szülőknek megérteni ebben a kényes kérdésben.Hogyan lehet motiválni a gyermek tanulni - Pszichológus

Az okok a motiváció hiánya tanulni

Mi okozta nem hajlandó a gyermek tanulni? Ehhez több oka is van. Milyen gyakran a szülők megpróbálják irányítani a gyermeket is, nézte át minden lépést, hogy házi feladatát „a botokat.” Ez a hozzáállás vezethet sikerre. A baba ebben az esetben olyan, mint egy adag szolgáltatást végez unalmas és érdektelen dolog. Nem meglepő, hogy a tanulmány válik súlyos teher, amelyet egyébként nem lehet elkerülni. A gyermek úgy érzi, mint egy csapdába esett, és nem lát kiutat. Tanárok és iskolai követelmények a különleges követelmények, otthon a szülők várják a jó minőségű. Mindez nyomást gyakorol a pszichére, a gyermek, nem engedi, hogy teljes mértékben fejleszteni, és saját eredményeit.

Tanulmányt kell örömet. Amikor a gyermek olyan, mint egy úttörő, akkor mindent érzékelt egészen másképp. Ezután minden akadályt leküzdeni a vágy, és a tanulás lesz szórakoztató élmény. Tippek az alábbiakban segít a szülőket, hogy megértsék a helyzetet, hogy megértsék, hogyan kell motiválni a kedvenc gyermeke, hogy a szükséges ismeretek és tapasztalatok ugyanabban az elégedettség.

Hogyan lehet motiválni a gyermek tanulni?

Hogyan lehet motiválni a gyermek tanulni? Gondoskodó apa és anya kell követnie néhány egyszerű tipp. Ezek nagyon könnyen kezelhető és nem igényel nagy erőfeszítést.

Támogatja a kognitív érdekeit

Amikor egy gyermek érdekel valami, biztos, hogy tartsa. Legyen világos, hogy törődsz hobbija. Nagyon gyakran a szülők, mert elfoglalt utasítsa történeteket lelkes gyerekek, nem akarja meghallgatni őket minden nap. De a baba - is egy személy, ő lehet az egyéni törekvések. Tanulmány kezd ellaposodni, ha a baba lesz ragadtatva néhány értelmes elfoglaltság neki. Nem kell erőltetni a gyerek, hogy nem a házi feladatot időben és állni rajta. Csak ne zavarja őt érdekli az őket körülvevő világot, hogy saját felfedezéseket.

A hatása a környezetre

Hogyan lehet motiválni a gyermek tanulni - Pszichológus

Megoldás az iskolai konfliktusok

Konfliktusrendezés az iskolában kell óvatosan, nyomás nélkül és pszichológiai nyomást gyakorol a gyermek. Először is, meg kell értenünk, hogy aggódik a gyermek, ha bármilyen belső tapasztalatok. Általános szabály, hogy megértsék, hogy a gyermek olyan pszichológiai distressz egyszerű: ő lesz visszavonták, kedvetlen és siránkozó. Néhány gyerek így megy, nem akar még egyszer beszélni, és ne még egy bizalmas beszélgetés.következményei megfélemlítés

Sajnos, a gyerekek néha jellemzi extrém kegyetlenség és hajlíthatatlanság egymáshoz képest. Az egyik csak kezdeni a gyermek valami más társaik, akkor lehet kötni terrorizálják. Iskola üldözés ma - nem ritka. Miután a helyén az áldozat minden gyermek, és nem feltétlenül az, akinek testi hibák. Ennek eredményeként a tény, hogy a gyermek-rezisztens iskolai közösség érdeke a tanulmány az esetek többségében eltűnik. A gyermek gyakran egyszerűen nem tud koncentrálni teljesen a témában a vizsgált, mint mindig várható osztálytársai támadások és nevetségessé. A következmények megfélemlítés mindig nehéz, és jelentős hatással van az egész élet egy fiatal férfi vagy nő. És ha egy kisgyerek kérhet segítséget a tanárok és a szülők, a tizenévesek hajlamosak tévesen úgy vélik, hogy nekik senki sem törődik. Úgy vélik, hogy meg kell önállóan foglalkozik minden felmerülő problémákról. Mondanom sem kell, hogy a vágy, hogy menjen iskolába tehet a mélységbe?

Reakció értékelése

Sok szülő túl fixated a képzés a gyermek jeleket. Néha elkezd aggódni, hogy a gyermek nem éri el a „horoshist” vagy „kiváló”, míg a gyermek maga mutatja gondatlanság és komoly hozzáállás tanulás. Természetesen ezzel a megközelítéssel, jó eredményeket nem lehet. A fia vagy lánya maguknak kell tisztában legyen a saját felelőssége. Nem szabad túl letette csak becslések alapján. Mert akkor a gyerek is úgy gondolja, hogy az önmagában nem érdemes senkinek, közömbössé válnak mindent. Nem szabad megengedni, és hogy a gyermek elkezd kételkedni a szüleid szeretetét. Tudnia kell, hogy minden körülmények között továbbra is alkalmas, és szerette a legközelebb ember a világon. A jó minőségű kellene ösztönözni, de nem ez a kultusz. Ha a gyermek szenvedett a visszaesés, meg kell érteni a helyzetet. Talán még nem megtanulta a leckét, vagy csak nem tudott helyes választ? Elemezze az egyes hullám egy gyermek az ő helyzetét, majd meg fogja érteni, hogy a szülő - ez nem egy szigorú vezérlő, őszinte barátja, bármely pillanatban készen, hogy segítséget és támogatást.

Hogyan lehet motiválni a gyermek tanulni - Pszichológus

Segítség a problémák megoldásában

Tanulási nehézségek történni egyáltalán. Ha a gyermek beteg volt, és hiányzott egy témát, nem várható, hogy a teljesítmény helyreáll magától. Segíts neki, hogy foglalkozik az anyag, hogy tanítják az iskolákban. Talán képes lesz visszaállítani a különbség azonnal, de a gyermek képes lesz érezni a szülők támogatását. Igénybevétele, hogy megoldja a problémákat, a fiú vagy lány megtanulják, hogy megértsék, hogy nincsenek megoldhatatlan helyzetek.

választás szabadsága

Sok szülő úgy gondolja, hogy a gyereknek szüksége van, hogy minden módon, hogy megvédje a negatív hatást. Azonban nem hagyta, hogy döntéseket hozni, nem tudjuk megtanítani neki függetlenségét. Felelősség maga jön egy idő, amikor lehetőség van összehasonlítani, hiszem, elemezni. A gyermeknek kell a választás szabadságát. Nem lehet elvenni a személy a szavazati jogot semmilyen körülmények között. Ez különösen igaz azoknak a dolgoknak, amelyek közvetlenül kapcsolódnak az egyén. A gyermeknek meg kell dönteni, milyen ruhát vegyek fel ma, milyen sportot csinálni, hogy ő műtárgyak, és így érdekes Nem lehet megfosztani a gyermek, hogy mi neki egy értékes és jelentős, mint elfogadhatatlant, más módon korlátozni, hogy a tudás. Tanulmány - ez nem csak egy iskola, és az értékelést. A folyamat a tudás végtelen jellegű.

Az egyensúlyt a pihenés és

Néhány gyerek, így nem tudom, hogyan kell megosztani a tanulás és szabadidős hogy hamarosan elkezdik szenved magukat a túlterhelés. A szülők kötelesek segíteni ebben a kérdésben, akkor a tanulás hatékonyabb lesz. Meg kell tanítani a gyermeket, hogy fenntartsák az ésszerű módja a nap. Beszélj vele, és ekkor jobban és könnyebben főzni leckét, és megpróbál ragaszkodni ehhez a menetrend. A gyermek mentesnek kell lennie időben kommunikálni társaikkal, részt körök és szakaszok az érdeklődés, a kedvenc játékokkal játszani. Ha a gyermek erősen korlátozza a szabadidős tevékenységeket, akkor nem lesz képes teljes mértékben tanulni. Közötti egyensúly fenntartása pihenés és tanulságokat jobb és jobb eredményeket.