Hogyan lehet növelni a gyermek tanulási motivációt hasznos sovetyenglishlittle

Hogyan lehet növelni a gyermek tanulási motivációt hasznos sovetyenglishlittle

A kifejezés motiváció gyakran oka megtalálható összefüggésben a hiányát, hogy végezzen olyan tevékenységet. De ha a felnőttek igen egyszerű: elvégre sok év, és tanulni, és még a legjobb munkát néha bosszantó - miért nem akar tanulni a gyermek, aki nemrég lépett az iskola, és tegnap egyszerűen elégetik ez a vágy, meg kell érteni .Beszéljen a fajta motiváció

Biztos vagyok benne, sok lesz olyan helyzet, amelyben a gyermek szívű nyomatok egy darab papír körök és botokkal, majd büszkén mutatja felnőttek várják jogi jóváhagyásra. Gyakran azonban ahelyett, hogy a dicséret baba, felnőtt ellentétben jeleznie minden jelen van a hiba.

Hogyan lehet növelni a gyermek tanulási motivációt hasznos sovetyenglishlittle

Természetesen ebben az esetben is lehet értelmezni, és a szülők, mert lehet, hogy félnek egy elkényeztetett gyerek extra dicséret és fejleszteni benne a képesség, hogy az önkritika.

Ugyanakkor érdemes figyelembe venni, van-e a gyerek kívánsága legközelebb, hogy egy feladatot ugyanolyan lelkesedéssel és szorgalom? Valószínűleg nem, mert a morzsa készített magának egy egyszerű következtetés: nem akarja, hogy ezt a munkát a lehető legjobban - csak annyi, hogy próbálja elkerülni, hogy baklövést, ami természetesen jelentős mértékben csökkenti a kognitív érdeke.

Ez a fajta gyermek tanulási motivációt az úgynevezett „motivációja elkerülve hiba.” És általában, a szerkezet, a motiváció, ő fontos szerepet játszik - mérsékelt munka és szorgalom értékelik számos területen meglehetősen magas, de sajnos, ez a fajta motiváció nem fejlődésének elősegítése érdekében a kezdeményezés és a kreativitás.

sok mai gyerekek kezdetben nem akart iskolába menni, és a végén az első osztályos gyerekek is jelentős azok aránya, akik még mindig volt egy nagy vágy, hogy gyorsan elkezdenek tanulni, nem kívánja tovább tanulmányozni.

Az általános szerkezet is kiválasztják motiváció motiváció a siker eléréséhez. Ebben az esetben a gyermek hajlamos a munkát a lehető legjobban a saját.

Hogyan lehet növelni a gyermek tanulási motivációt hasznos sovetyenglishlittle

Hogyan lehet, hogy még a fiatalabb iskolás korú gyermek volt jelen a motiváció a siker érdekében? Szüksége van, hogy állandóan csak dicsérni? Természetesen nem, a kritika mindig jelen kell lennie az oktatás és képzés. Egy másik kérdés - a forma, amelyben ez a kritika kerül bemutatásra a gyereket.

Ehhez meg kell emlékezni, hogy a szerkezet a motiváció pszichológusok is okoznak az úgynevezett belső és külső formája is:

 1. Motivációt, mint a neve is mutatja, az egyik, hogy kitolja a személyt, ha a belső, hogy bizonyos műveleteket. Ez az a motiváció Van egy mondás: „vadászat Forest fogságban”, „kulcsrakészen hegyek”, stb Úgy tűnik, ha valaki annyira szenvedélyes néhány dolog, ami igazán néha megfeledkezik minden, a munka során.
 2. Külsô motiváció gyakran jelentős szerepet játszik az életében egy felnőtt. Ez motívumok: pénzt keresni, hogy vesz egy új ruhát, vagy egy új autót, megy egy neves egyetem, így a kívánt helyzetbe. Az élet a baba ilyen motívumok is: egyre magas pontszámot vásárolni görkorcsolyát, vagy fordítva - nem szidtam az alacsony.

Természetesen mi leszögezzük, hogy az összes ilyen típusú motiváció a gyermekek nehéz, ha nem lehetetlen, hogy egymással szemben tiszta formában. Végtére is, érdeklődés a gyereket az iskolába, vagy egy adott tárgy (például a rajz) lehet őszinte és közvetlen, de ugyanakkor lesz kellemes neki, amikor meghallja, dicséret vagy kap néhány egyéb jutalom az elvégzett munkát.

Hogyan lehet növelni a gyermek tanulási motivációt hasznos sovetyenglishlittle

Ugyanakkor továbbra is határozottan kell megjegyezni, hogy a gyermekek esetében az óvodai és a korai iskolás korú meghatározó szerepet pontosan belső motiváció annak a ténynek köszönhető, hogy még mindig rosszul kialakított absztrakt logikus gondolkodás, és nehéz előre látni a tetteik következményeivel, a jelen és tervezik jövőjüket életét. De másfelől, akkor lehet komolyan és tartósan érdekel néhány dolog, amit szeretnék.Hogyan lehet növelni a gyermek tanulási motivációt hasznos sovetyenglishlittle

Ismert pszichológus S. L. Rubinshteyn és LS Vigotszkij ismételten felhívta a figyelmet arra a tényre, hogy a kisgyermekek első vonzott nincs megfelelő érdeklődés a tudás és a képesség, hogy merüljön el egy új tevékenységet, és úgy érzi, a függetlenségét a tanulás az iskolában.

Azonban a felnőtt lehet és kell átalakítani motívumok az érdeklődést a tanulás az iskolában. És valóban, annak érdekében, hogy ösztönözze a gyermekek oktatását, csupán arra van szükség, hogy némi erőfeszítést a részét a szülők és a tanárok.

használjuk dicséret

Mivel a pszichológiai és fiziológiai tulajdonságait az általános iskolai tanulók egyszerűen nem összpontosítanak minden olyan tevékenység, több mint 10-15 perc. És különösen nem szükséges, hogy hibás a gyerek munkát rosszul végzett, ha nem volt rosszullét vagy fáradt.

Hogyan lehet növelni a gyermek tanulási motivációt hasznos sovetyenglishlittle

Ugyanakkor, ha a gyermek valóban képes dönteni a saját, illetve egy példa sikeresen ötvözik színek és tárgyak a saját szám, ne habozzon dicsérni. Meg kell nem csak azt mondja: „Jól csinálod! Minden rendben van!”, De próbálja beszélve a konkrét eredményeket a gyermek.

Például kapcsolatos dicséret hangzik angol nyelven a következő: „Most már tudjuk, az új idegen szavak és lehet egy mondatban. Tehát, ha találkozik egy fiú vagy lány egy másik országban, ez már tud beszélni velük angolul!”. Ez lesz kialakítva nemcsak a motiváció, hogy elérjék a tudományos kiválóság, hanem az önbecsülés baba.

Adja meg a feladat érdekes módon

Az általános iskolai tankönyvek nem hiába, sok feladatot kerülnek bemutatásra hozzáférhető formában a gyermek számára. Például, tekintettel arra, hogy az általános iskolában a gyerekek még mindig nagymértékben fejlődött a térbeli megjelenítés képessége, ők kérték, hogy ne csak egy kis mozgásra, és képeket találhat gyümölcs vagy pont, hogy befejezze a fantasztikus karaktert.

Ezen túlmenően, a tevékenység, például angol, változhat a módon:

 1. A kedvenc rajzfilm hősök (sertés Peppa, mézeskalács ember, Dasha-Pathfinder) a gyermekek „segített” számukra, hogy végre egy adott feladatot. Tehát, ha a gyerekek már jól ismerik a mese a mézeskalács ember, akkor mondd el nekik, hogy minden tanult az angol (vagy téma) segítenek a karakter, hogy megtalálja az utat haza, húz egy nagy papírlapra, egy házat és egy elérési utat, majd az egyes végrehajtott feladat mozgatni a karton alakja kis ember egyre közelebb és közelebb haza.
  Hogyan lehet növelni a gyermek tanulási motivációt hasznos sovetyenglishlittle
 2. Annak érdekében, hogy egy jó fix memória a szavak egyike érdemes ajánlani egy gyermek játszani az egyik a játék kártyák, amelyek azt mutatják, a megfelelő szavakat, például ez lehet a játék kakukktojás (Find felesleges).
  Hogyan lehet növelni a gyermek tanulási motivációt hasznos sovetyenglishlittle
 3. Sok mondókák és rövid versek angol nyelven segít a gyermeknek könnyen és gyorsan memorizálni a szavakat a téma a színek, háziállat, vagy testrészeket.
  Hogyan lehet növelni a gyermek tanulási motivációt hasznos sovetyenglishlittle

Így, figyelembe véve az igényeket és a belső motivációk morzsa, meg fogja erősíteni a motiváció a tanulás általában.

Mi össze a különböző típusú tevékenységek

A valós életben, az összes tevékenységet valahogy össze, miért nem használja ugyanazt az integrált megközelítés a képzés:

 • például a gyermek szeret rajzolni, alkalmazások és különböző mesterségek - finom! - hagyja, hogy a gyerek rajzol egy szivárvány alakját, és ez lesz a kiváló lehetőség, hogy ismételje meg a színek angol;
  Hogyan lehet növelni a gyermek tanulási motivációt hasznos sovetyenglishlittle
 • A gyerekek szeretnek énekelni és táncolni - rendszeresen nem él, vagy fizkultminutku éljeneztek angol dal Fej, vállak, térd és a lábujjak és ismételjük meg ugyanazt a testrész és a mozgás az angol;
  Hogyan lehet növelni a gyermek tanulási motivációt hasznos sovetyenglishlittle
 • a gyermek testének tapasztalható hihetetlen kereslet motoros aktivitás - és amelyek segítségével az osztályban mobil játékok, aminek köszönhetően akkor is lemásolni nagyszámú szükséges angol szókincs.
  Hogyan lehet növelni a gyermek tanulási motivációt hasznos sovetyenglishlittle

Általában a módszere az integráció a különböző tevékenységek és a vágy, hogy fejlesszék a gyermek érdeklődését a tanulás, sőt, alkotják a lényege a különböző fejlett modern technikákat.

Így az alapelv a Waldorf-pedagógia - az, hogy egyensúlyt kell találni a három élet különböző területein: fizikai aktivitás, érzelmi szféra és a gondolkodás.

Egy jól ismert pedagógus Maria Montessori az ő technikája jelentős figyelmet kérdésekkel önfejlesztés és tanulás a gyermek, beleértve a kialakulását a motiváció a siker eléréséhez.

Hogyan lehet növelni a gyermek tanulási motivációt hasznos sovetyenglishlittle

Megkérdezi, hogyan kell elhelyezni a gyermek érdeklődését és a tanulás az iskolában, és a tanárok és szülők kell emlékezni, hogy az általános iskola - ez egy nehéz átmeneti időszakban a játéktól a oktatási tevékenység minden gyerek.

Valaki képes lesz, hogy gyorsan alkalmazkodjanak, és valaki szükség lehet egy hosszabb időszak erre. Ezért a fő szabály - legyen türelmes, miközben megpróbálja fejleszteni a gyermek a belső motiváció és érdeklődést a tanulás.

Hasznos tippek és játékok fokozzák a motivációt a gyermekek megtanulják