Hogyan írjunk egy listát (a listát) írásjelek, nagybetűk

Ami a nyelv, lista, vagy a lista - ez ugyanaz ajánlatot (vagy ajánlat), rögzített (-ik) nincs a helyén, mint általában, de egy oszlopban (bár néha egy sorban). És mivel ez szinte a szokásos javaslatokat és anyaguk majdnem normális mondatokat. Mi következik ebből? És az a tény, hogy a helyes végrehajtás a lista (a lista), a sorok vége legyen írásjelek, és a végén ajánlatok kell véget. Kezdeni, úgy a megfelelő verzióját a lista nyilvántartásba vételét, majd megvitatják azokat részletesen.







Változatok bejegyzésének meg:

Én ... hez a listához.

II ... egy javaslatot lista:

III ... mondat, mielőtt a lista:

Bizonyos esetekben egy változata regisztrációs lista korrekt lesz?

Ha rövid bekezdések a listán áll egy mondat, vagy akár egy pár szót, majd a végén, hogy van értelme, hogy egy pontosvessző, és a vonal kezdődik kisbetűvel (variáns III). A mondat végére mindig megelőzi egy pont, így a végén a mi rögzített oszlopon javaslatokat kell véget.

Ha az elemek közös, áll több mondatok végén az összes elemet kell helyezni egy pontot, és a javaslatok önmagukban kezdődik nagybetűvel (verzió I és II).

Ebben az esetben, ha kivenni ábrajegyzéket, nem pontozott (félkövér pontok vagy más ikon), kérjük, vegye figyelembe, hogy ha a terméket a célpontot, majd miután a számok legyenek pont (mint a variánsok I és II). Ha a végén pontosvessző pontot, miután a számok jobb, hogy egy konzolt (opció III). Ez azért van, mert egy pont után, hogy megy egy nagy levelet, és nagy betű az első szó a bekezdés kizárólag abban az esetben, ha a pontok vannak a sorok végén. Jellemzően a zárójelben nem a római számok, azaz nem alkalmazható a III változata.







Ami az utolsó mondat előtt a listán, a vastagbél általában fel, amikor a végén a mondat egy nyilvánvaló utalás a listára, illetve tartalmaz egy általános szó. Például, ha a mondat végződik szó „a” vagy „következő paramétereket / nak / szelvények / stb és így tovább. " Ha a lista értjük logikailag, de közvetlen utalást nem, akkor jobb, hogy egy teljesen megáll.

Egy másik pont kapcsolódik, hogyan kell helyesen rendezni a listát - stiláris. Ez azon a tényen alapul, hogy ideális esetben az összes elemet a lista egyeztetni kell az előtag pályázatok listáját, és képviseli olyasmi, mint egy homogén tagjai. Ugyanakkor mentség, ha szükség van rá, miután a általánosító szó, akkor jobb, hogy az elején az első vagy mindegyik elem (környezettől függően), és ne hagyja, mielőtt a lista.

Például a rossz lesz következetlen lehetőségek:

Azt akartam elmondani anyámnak:

* Tervek a napokat;

El akartam mondani édesanyámnak:

* Tovább a nyaralás;

Ez a lista jobb lenne, hogy az alábbi:

Azt akartam elmondani anyámnak:

* A munkálatok az iskola;

* A hol akarok menni nyaralni;

* Barátok a híreket;

* Ez akarok enni is.

Ha megy, hogy egy listát egy listát, akkor a szabályokat regisztrációs ez nem változtatja meg. Célszerű azonban arra, hogy más golyókat vagy számokat (például „1” és „a)”, hogy az olvasók megértsék, ahol egy listában van szakítva egy másik, és ha egy lista végén. Valamint, egy lista minden további szinten többnyire behúzva a bal széle az oldalt.