Hogyan mérjük a vércukor vércukormérő otthon napközben

Talán a legfélelmetesebb betegség emberre bármilyen korú cukorbetegség. Patológiás állapot okozta meghibásodása működését a hasnyálmirigy, a szervezet által termelt elegendő mennyiségű inzulin hormon vagy egy kimenet végleg leáll. Ennek eredményeként az emberi test felhalmozódik túlzott mennyiségű glükózt, nem kerül feldolgozásra megfelelően és nem evakuálták.Ha a diagnózist, a betegnek meg kell rendszeresen mérjük a vércukorszintet. Endokrinológusok javasoljuk a betegek, hogy megvásárolja a hordozható eszközök elemzés otthon - vércukorszintméröihez. Hála a készülék a páciens vezérelheti a betegség, és megakadályozzák az esetleges komplikációk, egészségromlás.

A műszer hatásainak nyomon követésére használt szerek, mértékét szabályozza a fizikai aktivitás, ellenőrizze a glükóz koncentrációja szükség esetén intézkedések meghozatalára, hogy normalizálják a vércukorszintet. Továbbá, a készülék segít felismerni, amikor ezek a negatív tényezők, amelyek befolyásolják a feltétele a szervezetben.

Minden egyes vércukorszint mértéke lesz saját, ez határozza egyéni alapon. Vannak azonban olyan átalányértékeket egészséges emberek, akik azt mutatják jelenlétében vagy hiányában egészségügyi problémák.

A cukorbetegek orvos határozza meg a szabályokat a következő feltételeket:

 • a súlyossága a patológia;
 • személy kora;
 • terhesség
 • jelenlétében szövődmények és más betegségek;
 • Az általános állapota a test.

Normális glükóz szintet kell 3,8-5,5 mmol / l (éhgyomri) étkezés utáni vér teszt kell mutatnak a 3,8-6,9 mmol / l.

A működési elve a mérő, speciális tanulmányok

Hogyan mérjük a vércukor vércukormérő otthon napközben
Egy elektronikus eszköz, amelyet kifejezetten a mérésére vércukorszint, így a cukorbetegek a lehetőséget, hogy figyelemmel kíséri az egészségügyi a kényelmes otthon. A standard készlet tartalmaz egy eszközt egy kis kijelző eszköz, tesztcsíkok, egy eszköz a szúrja a bőrt.

Használat előtt a mérő az első dolog az, hogy alaposan mosson kezet szappannal és vízzel. Ezután helyezze a tesztcsíkot, a sugár áttört minden ujját. Az első csepp vért letöröljük egy vatta, a csík reagens van elhelyezve csak a második csepp vér. Az eredmény a tanulmány jelenik meg a kijelzőn méteres néhány másodperc után.

Megvásárlásával a készüléket, el kell olvasni a használati utasításokat tartalmaznak, ajánlásokat felhasználás. A glükóz lehet különböző modellek, de ők irányítják ugyanazt a funkciót, és hasonlóak ahhoz, hogy használni.

Hogyan mérjük a vércukor vércukormérő? Csináld magad nem nehéz, speciális készségekre van szükség, a glikémiás indexet mért gyorsan. Azonban még mindig szükség van, hogy kövesse néhány szabályt, akkor:

 1. hogy a legpontosabb eredményt;
 2. igaz lesz.

Tudni kell, hogy a szúrás vér elemzése nem történik ugyanazon a helyen, mert lehet kezdeni hatású. Mérjük meg a cukor szintjét viszont szükséges 3-4 ujjal minden nap változik a hely, a bal és a jobb kezét. A legtöbb modern eszközök lehetővé teszik, hogy a mintákat még a vállát.

Az elemzés előtt a kézmosás szappannal és vízzel, mindig áram alatt meleg víz, ami segít, hogy javítja a vérkeringést. Kellemetlen érzés csökkentésére vérvétel közben, akkor jobb, ha nem szúrja az ujját a közepén a gerendák, és egy kicsit sboku.Izmereniya vércukorszint végzik kizárólag száraz tesztcsík.Ha egy család több cukorbetegek, fontos, hogy mindegyiknek volt egy személyes vércukorszint-mérő. Amikor az emberek nem követik ezt a szabályt, lehetőség van a fertőzés. Emiatt tilos adni svoyglyukometr mások.

Vannak olyan tényezők, amelyek befolyásolhatják a pontosságot az eredmény:

 • nem tett eleget a szabályoknak mérési cukor;
 • A tartály csíkokkal és eszköz különböző kódokat;
 • kezek nem mossuk, mielőtt az eljárás;
 • ujj facsart, préselt rá.

Lehetséges, hogy a vért veszünk egy hideg vagy a fertőzött beteg, ebben az esetben az elemzés félrevezető lehet.

Milyen gyakran lehet venni vért?

Keresés Nem talált megjelenítése

Egyértelmű válasz erre a kérdésre is nehéz, mert a betegek egyedi organizmusok, több formája van. Ezért fontos, hogy konzultáljon az endokrinológus, de tudta, hogy a pontos tanácsot, hogyan kell helyesen mérje meg vércukorszintjét mérő és hányszor napközben történik.

Például, a cukorbetegség kezelésére az első típus, a fiatal beteg vegye vércukor naponta többször - ideális étkezés előtt és után és lefekvés előtt. Cukorbetegek egy második típusú betegség, aki rendszeresen szed gyógyszert az orvos által javasolt, és követi egy speciális diéta, lehet mérni a vércukorszint hetente többször.

Annak érdekében, hogy a glikémiás paraméterek határozzák meg néhány havonta, ha van egy hajlam a cukorbetegség tudni, hogy a vércukorszint egy hónapon belül.

Hogyan válasszuk ki a mérő

Hogyan mérjük a vércukor vércukormérő otthon napközben
Mert meg kell vásárolni egy minőségi gép megfelelő vércukormérő vércukormérő, ami nem ad hamis eredményt, és nem marad meg a legalkalmatlanabb pillanatban. A készülék nagyon pontos, ha a vérvizsgálat, különben az eredmény nem lesz pontos, és a kezelés nem hoz semmi jót.

Ennek eredményeként egy személy cukorbetegség teheti a krónikus betegségek, a romló meglévő betegségek és mindenféle komplikáció, egészségromlás. Következésképpen az egységár kell választania, hogy egy kicsit magasabb, de a minőség is jobb. A beteg pontosan tudja, hogyan kell változtatni a nap folyamán a vércukorszintet.

A vásárlás előtt a mérő Fontos tudni, hogy a költségek a tesztcsíkok rá, a garancia a termék. Ha az eszköz egy minőségi, gyártók ad neki egy életre szóló garanciával, ami szintén fontos. Ha van egy pénzügyi lehetőséget, akkor gondolj vásárol a mérő nélkül tesztcsíkok.

A mérő lehet mindenféle támogató funkciók:

 • A beépített memória;
 • hangjelek;
 • USB-kábel segítségével.

Köszönhetően a beépített memória a beteg megtekintheti korábbi teljesítménye cukor, az eredmények ebben az esetben jelzi az időt és a pontos dátumot az elemzés. A készülék akkor is megakadályozza a diabéteszes hangjelzéssel hogy növelje vagy csökkentse az alapvető glükóz.

Hála az USB-kábelt, átviheti az adatokat a készülékről a számítógépre a nyomtatáshoz. Ez az információ nagyban segíti az orvos, hogy figyelemmel kíséri a dinamikája a betegség felírása vagy beállítása gyógyszeradagok használni.

Egyes modellek mérheti vércukorszint és a vérnyomás cukorbetegek gyenge látás egy olyan modell kidolgozása, amely képes megfogalmazni az eredményeket, és a vércukorszint.

A diabéteszes dönthet egy méter, hogy lehet használni úgy is, mint egy eszközt annak meghatározására, a koleszterin mennyiségét és a trigliceridek a vérben:

 1. annál a készülék hasznos és kényelmes funkciókat;
 2. annál inkább érdemes.

Azonban, ha a beteg a problémákat a szénhidrát-anyagcsere nem kell ilyen javításokat, akkor könnyen vásárolhat minőségi glükométer megfizethető áron.

A lényeg az, hogy ő tudja, hogyan kell helyesen mérni a vércukorszintet, és csinálni.

Hogyan vásároljon pontos eszközt?

Hogyan mérjük a vércukor vércukormérő otthon napközben
Csak tökéletes, ha a mérő vásárlás előtt vevőnek lehetősége, hogy ellenőrizze a munkát, pontosságának ellenőrzésére hoznak eredményt, mert mindig van egy kis hiba a mérő. Ezekre a célokra kell elemezni háromszor, és során nyert kutatási eredmények legyen azonos vagy különböző, legfeljebb 5 vagy 10%. Ha kap helytelen adatokat a vásárlási jobb tartózkodni.

Néhány betegnél, akik sok éves cukorbeteg, akkor tanácsos használni a mérő, hogy ellenőrizze annak pontosságát, valamint a szállítás az elemzés a klinikán, vagy más orvosi laboratóriumban.

Azzal a megkötéssel, hogy a cukor szintje emberben alatt 4,2 mmol / l megengedett eltérést a norma a mérő nem több, mint 0,8 mmol / l, hogy mindkét oldalon. Annak megállapítására, a magasabb laboratóriumi paraméterek magukban foglalhatnak egy maximális eltérés 20%.