Hogyan mossa a baba orrát egy hideg otthon

Mit kell tudni, hogy mossa a baba orrát? Tény, hogy ezt az eljárást alkalmazzuk gyakran a különböző korú gyermekek, és nem jelent semmit összetett. mosás általában otthon végzett a hideg. Az ilyen kezelés elősegíti tisztító az orrüreg, patogén mikroorganizmusok, a túlzott szekréció, genny képződése. A mosásnál kell végezni, mint használata előtt orrcsepp és belégzés.Mit kell használni?

Megfelelően mossa ki az orrát az otthon nem túl nehéz. Nem igényel drága gyógyszerek és különleges felszerelés. A legjobb hely a mosás egy fürdőszoba. A szükséges eljárások fecskendőt. Ez egy megfizethető eszköz, amely eladta minden gyógyszertárban.

A mosás, különféle eszközökkel. Mindegyik hatékony lehet különösebb rhinitis. Felhasználás előtt az a legjobb, hogy konzultáljon egy gyermekorvos. Tekintsük az alapvető eszközökkel.

Hogyan mossa a baba orrát egy hideg otthon

  1. Normál víz. A legegyszerűbb, de hatékony módszer. A folyékony legyen meleg, mint ahogy ez által növeli a tisztítási az orrüreg.
  2. Alapuló megoldások víz és só vagy szódabikarbóna is jó hideg a gyerekek. Ezt fel lehet használni, mint a főzés és a sót. Készítsünk ezek az eszközök nagyon könnyű otthon. A meleg víz üveg hígítjuk 1 óra. L. só vagy szódabikarbóna.
  3. Infúzió és főzetek a gyógynövények. Ezek a fertőtlenítőszerek orrüreg, csökkentik a gyulladást, nyugtató hatása irritált területen. Jól bevált főzetek kamilla, borsmenta, zsálya, orbáncfű, és így tovább. D. Ez talán a leghatékonyabb megoldás egy hideg.

A főzet kamilla gyermekek számára készül, hogy pillanatok alatt. Ehhez, a szárított növény font a por formában. Ezt követően 1 óra. L. szert adunk a vízhez, és forraljuk minden negyed óra. Ez lesz a helyes, hogy ragaszkodjanak levest további 30 percig, így a hatás sokkal erősebb lesz.

Egy jó akció van tinktúra alapú menta. Először is, a szárított gyógynövény őröljük, és szitán átnyomjuk. 1 órán át. L. port öntenek forrásban lévő vízzel (körülbelül 1 csésze). Betölt oldat szükséges zárt edényben körülbelül egy óra.Megjegyezzük, hogy a mosás a gyermekek számára különösen hatékony lehet, ha egyidejűleg alkalmazzák (éven belüli) fiziológiás sóoldatot, és infúziót a gyógynövények. Kiderül, hogy a fertőzés érinti, mintha különböző szögekből.

teljesítmény technika

Most beszéljünk arról, hogyan kell mosni a baba orra. Fontos, hogy csinálni rendesen, különben a baba megfulladhat. A gyermek legyen fölé hajolt a kád és nyissa a száját. Egyik orrlyukba kell elhelyezni a másik fölött. Szülő oldatot lassan bevezetjük a felső orrlyuk, folyamatosan figyelik folyamatot.

Tegyen meg mindent helyesen mérni, különben a baba is megijedt. A folyadék áthalad az orrjáratok, orrjáratok, és áramlik vissza kifelé a szájon keresztül. Jellemzően, az oldattal ki szennyeződés takony, genny képződése és a mikroorganizmusok. Fokozatosan, az eljárás során a gyermek némi enyhülést. A légzés könnyebbé válik.

Persze, az első alkalommal öblítő nem működik tökéletesen. Itt a hatását a tapasztalat hiánya és a félelem a baba. Ennek megfelelően, az eljárást hajtják végre nem egészen pontosan. De miután néhány esemény jön Tudás, és a gyermek kezd viselkedni, nyugodtan. Érdemes megjegyezni, hogy a megfelelő készség ezt a módszert, hogy mossa az orr lehet akár egy éves gyermekek számára.

Ha a gyermek nem akar

Érdemes megjegyezni, hogy az első eljárásnak a fentiek szerint, nem mindig sikeres. Nos, a baba elkezd cselekedni fel említésére újra intézkedéseket. Ez történik akkor is, ha helyesen (némi kényelmetlenséget érzett elején mosás). Lehet jön a támogatás másik módszer. Persze, ez nem olyan hatékony, mint az első, de egy mosás.

Baba feküdjön a kanapén, vagy az ágy, lehajtott fejjel. Chin, miközben nézi a plafont. Ebben a helyzetben, a szülő csöpög mindkét orrlyukba körülbelül öt pipetták oldatot. A kölyök marad ebben a helyzetben egy pár percig.

Hogyan mossa a baba orrát egy hideg otthon

Ezt követően, a gyermek felállni, és folyadék alatt a gravitációs erő költözik be a száját, és magával vitte az összes káros felhalmozódását. Egy hideg, mint a mosás végeznek naponta háromszor. A módszer olyan gyengeségei: Mivel a kis víznyomás csökken a hatékonyság, és részben megy szennyeződés emésztőrendszert.

Ha ez a módszer a baba rossz, akkor a reflex funkció az orr nyálkahártya. Ebből a célból az orr temették rögtönzött cseppecskék alakulnak alapján levelének kivonata aloe. Az üzem működik a nyálkahártya irritáló. Úgy kezdődik a tüsszögés, az allergiás rhinitis. A kilépő a fúvóka és szennyeződés káros összetevőket.

következtetés

Fuss baba orr- mosás otthon nem olyan nehéz. A fő probléma az, hogy a baba kell meggyőzni. Amennyiben a gyermek, hogy ismertesse a fontosságát az eljárás, akkor biztosan egyetértenek. De végül ő is tetszett, mert az esemény után jön megkönnyebbülés.

Vegye figyelembe, hogy az eljárás különösen fontos hideg a babának. Ez csökkenti a sinusitis és más betegségek az orrüreg. Meg kell tenni mindent helyesen, a fent leírtak szerint. Az eljárás néha hasznos végezni a megelőző karbantartást. Néhány évvel a kezelés után a baba sokkal kevésbé lesz beteg!