Hogyan mossa az orr gyermek 1-3 év otthon

Hogyan mossa az orr gyermek 1-3 év otthon
Hogyan mossa a baba orra, ha túl kicsi ahhoz, hogy otsmorkatsya magad? Ez a kérdés komoly aggodalomra ad okot a sok szülő, és jogosan. Mert ha nem tudja, hogyan kell mosni a baba orra tud okozni veszélyes sérüléseket.Hagyj fel az eljárást, mert a bizonytalanság és a félelem nem szükséges, mert az orr eltávolítás felhalmozódott nyálkát gyermek nagyon fontos. Kell, hogy megnyugodjon, szedd össze magad, és megtanulják, hogyan kell tisztítani a kifolyó éves gyerek gyorsan és helyesen.

Miért fontos, hogy elvégzi az eljárást

Öblítés az orr kisgyermekek is lehet kötelező orvosi eljárás és profilaktikus vagy higiénikus. Minden attól függ, hogy milyen korú a baba.

  1. Ha a morzsát egy pár hétig vagy hónapig, az orr kell mosni egészségügyi célokra, hogy távolítsa el a fedelet. Ehhez használjon sós cseppek vagy különleges.
  2. Az 1 éves kor 3 év, az orr kezeljük nedvesítsük meg a nyálkahártya, akkor is, ha a baba teljesen egészséges. Gyermekorvosok javasoljuk, hogy megcsinálja az influenza megelőzését járványok idején, vagy a növényi virágzási időszakban, amikor nagyon gyakori esetben az allergia. A legtöbb patogén organizmusok bejut a szervezetbe az orron keresztül a gyermek. Ha a nyálkahártya jól hidratált, akkor nem lesz képes bejutni rajta, és öblítse ki a nyálka;
  3. Az azonos korú a orrjárat mossuk különböző megfázás, ez az eljárás helyettesíti fúj az orr, és hidratálja a nyálkahártya. A gyerekek csak ritkán tudja, hogyan kell fújja ki az orrát, kitűnjön a melléküregek felhalmozódnak a folyosókon, megvastagszik, és teszi a légzés nehéz. Ezen túlmenően, a sűrű váladék - melegágya a baktériumok. Ezért elengedhetetlen, hogy híg, és távolítsa el. És ez segít ebben mosás.

Hogyan mossa az orr gyermek 1-3 év otthon
Ezért olyan fontos, hogy tudja, hogyan kell mosni a baba orra a lakásban, függetlenül attól, hogy három év, beteg vagy egészséges.

Azonban néhány babák sírnak annyira éles, hogy a szülők a kétségbeesés és hagyjon fel az eljárást.

Ne rohanjon. Minden, amit kap, ha tudod, hogyan kell helyesen mosni az orr, még a szeszélyes gyermek, semmi bonyolult ebben manipuláció nem, és ez nagyon tud megbirkózni nem csak az anyám, hanem apa.Olvasóink ajánljuk!

Kezelésére és ártalmatlanítására köpet olvasóink már sikeresen alkalmazott természetes orvosság váladék. Ez a 100% természetes termék, amely kizárólag tartoznak a fű, és összekeverjük, hogy maximalizálják a betegség elleni küzdelemre. A termék gyorsan és hatékonyan leküzdeni köhögés rövid idő alatt, és egyszer és mindenkorra. Mivel a szer tartalmaz csak gyógynövények, nincs mellékhatása. Nincs hatással a vérnyomásra és a pulzusszámot. Megszabadulni a váladék. "

Hogyan elvégzi az eljárást helyesen

Tehát, van több lehetőség, és hogyan mossuk az orrjáratok kisgyermekeknél. Az első - a legegyszerűbb eljárást végzik, amikor a baba a mell, hogy távolítsa el a fedelet. Hogyan kell csinálni?

  • Morzsa jobban feküdt a pelenkázó a vissza, hogy az anyja volt kényelmes, akire támaszkodhat rá.
  • Készen arra, hogy egy pipetta olyan megoldást kell beírni az orrjáratok. Ez lehet sóoldat, húsleves kamilla vagy gyógyszert.
  • Hogy a gyerek véletlenül fejével, és anyám nem traumatizált orr pipetta óvatosan fogja a gyermek tenyerét a homlokára, és ugyanabban az időben gyorsan hozzá 2-3 csepp folyadékot, először az egyik, majd a másik orrlyukba.
  • Miután az oldat bevezetése után 1-2 perc vattacsomót eltávolítjuk fedelét.

Ha azt szeretnénk, hogy távolítsa el a nyálka, akkor egy kis ventillátor. Hasonlóképpen, tartja a fejét, és a nyél baba, így nem fog semmilyen hirtelen mozgások, gyorsan megszabadult első orrlyuk, majd a másik. Meg kell eljárnia a bizalom, azonban ebben az esetben nagyon óvatosan. A nyálka teljesen el kell távolítani, de azt, hogy ne sértse a finom nyálkahártya, és nem volt vérzés.

Valamivel bonyolultabb kezelni a gyermek két éves és idősebb, aki nyughatatlan, szeszélyes. Az erőt neki, vagy elvégzi az eljárást az erő, a sikolyok, hiszti, és még harcol jobban magyarázza, hogy a gyermek miért történik, hogy tartsa a gumi izzó vagy fecskendő tű nélkül, hogy megmutassa, milyen gépelt és lefordítja Vodicka, ami segít neki lélegezni a jobb orr és aludni éjszaka. Gyermekek ebben a korban már jól érthető minden, és amikor rájönnek, hogy nem fáj, hanem éppen ellenkezőleg, találkozik. Legalábbis, nem fog futni, és üvölteni.

Mi a teendő, ha a baba nyugodt, és készen áll a mosás?

A gyerek ül egy széken, vagy az anya vele a fürdőszobában. Ha ez egy lány, először meg kell, hogy a haj a fején, és tedd őket egy köteg, így nem zavarja.

Hogyan mossa az orr gyermek 1-3 év otthon
Akkor a gyermek dobja vissza a fejét, de nem túl sokat, és meghajolt kissé oldalra. Miért történik ez?

Folyékony, amely Bude mossuk kiöntő nem kell önteni a nasopharynx és hajlítsa körül az orrsövény és ki a másik orrlyukon nyálka. Hogy ez az egész célja az orr gyomormosás.

Az anya izzót vagy fecskendőben elnyerni mosóoldattal (amely lehet sóoldat, tengeri vodichka, húsleves kamilla), és lassan, óvatosan bevezeti azt az orrlyukba.

Fontos, hogy a gyermek, míg a légzés a szájon keresztül áthajolt a mosogató. A víz fog folyni részben a baba szájába, részben a másik orrlyukon keresztül. Együttesen az összes nyálkát baktériumokat.

A gyermek akkor billen a fejét a másik oldalra, és ismételje meg a folyamatot. Végén a baba kell otsmorkatsya, ha már tudja, hogyan kell csinálni.

Ez minden bölcsességét, hogyan kell mosni a baba orra, semmi bonyolult itt. És a lényeg - a nyugalmat annak, aki elvégzi ezt a folyamatot.