Hogyan mossa az orr gyermek otthon, blog Iriny Zaytsevoy

Hogyan mossa az orr gyermek otthon, blog Iriny Zaytsevoy

Kedves olvasók, a közelmúltban a blogon, így írt egy cikket, hogy azt mondta, hogyan kell mosni az orr, de ezek az adatok az érintett felnőtt, és ma lesz szó, hogyan kell mosni a baba orra, és hogy kell csinálni.Az orr gyomormosás eljárás nemcsak terápiás intézkedéseket, hanem higiéniai és számos orvos javasolja, hogy költeni naponta együtt fogmosás és a nyelv. nazális mosás lehet áldás azok a gyerekek, akik szenvednek a krónikus orrfolyás, vagy allergia. Ez az eljárás különösen fontos a nagyon morzsa, kisbabák, mert ha a baba orrdugulás, ez lesz könnyes, nyugtalan, nem eszik jól, vagy akár nem esznek.

Tisztítható a baba orra. Miért mosni a baba orra

Rendszeres mosás segít megtisztítani nazális gyermekek orrüreg por és idegen testek, amelyek felhalmozódnak ott, mert a belélegzett levegő.

Ezért minden szülő nagyon javasoljuk, hogy figyeljen, ha megy valahová egy gyerek, vagy csak sétáljon: Válassz utcák tisztább levegőt, mert közvetlenül befolyásolja az egészségét a gyermekek, különösen a kicsik.

Ezen keresztül könnyű feldolgozni, akkor a gyermek védelme ellen megfázás a hideg évszak, valamint meggátolja a bakteriális megbetegedések orrüreg.

Öblítő az orr hatékony eszköze a nátha kezelésére már elkezdődött, hiszen rendelkezik egy baktericid hatást miatt megoldásokat használ. Továbbá, az orvosok szerint ez a fellépés hatékonyságát növeli csepp a megfázás, mint azok a megtisztított nyálkahártya.

Továbbá, ez az eljárás sokkal könnyebb az élet a gyermekek allergiás, mert segít eltávolítani allergének az orr, és ezáltal megakadályozza a támadást. Ebben az esetben a mosást kell végezni minden látogatás után az utcára.

nazális lavage mikroflóra hozzájárul a normalizáció a orrüreg, és megakadályozza a kialakulását kéreg és a túlzott nyálka az orr, gátolja a normális légzést. Ezen túlmenően, köszönhetően ez a kezelés hidratálja orrnyálkahártyán, különösen, ha a gyermek egy szobában alacsony páratartalom.

Mosott orr és csecsemőknek: elvégre, ha idején a baba etetésével orrdugulás, majd táplálék emésztése, levegő juthat be a gyomorba, ami böfögés és öklendezés.

További részletek arról, hogy miért mossa az orr, a megoldások mosás, stb tud olvasni a cikket Hogyan mossa az orr.

Mit és hogyan kell mosni a baba orra a hideg. Receptek mosóoldatok

Ha oldatot készítünk nazális mosás kell tartaniuk az alábbi szabályokat:

 • Előállításához használt steril ételek és forralt vízzel.
 • Az oldat hőmérsékletét a lehető legközelebb legyen a testhőmérséklet, azaz a 36,6o C.
 • A sütés után, biztos, hogy a törzs a megoldást.
 • Alatt és után az eljárást, kövesse a jólét és a gyermek, ha úgy érzi, rossz közérzet, koncentrációjának csökkentése a megoldás. Tipikusan az oldat koncentrációját mosására adják az idősebb gyerekek, így ha főzés folyadék nagyon kicsiknek, hogy jobb félni, ismét, és ez gyengébb.

Hogyan mosson orrát sós gyermek

A legtöbb természetes a test egy sóoldat, ami egy 0,9% -os oldat közönséges só desztillált vízben.

Saline széles körben használják a gyógyászatban: hígítjuk injekciók, injekciókat kiszáradás, stb Tudnak biztonságosan mossa meg a szemét, ha azok eltömődnek. Sóoldat beszerezhető bármelyik drogériában, és nem drága. Különben is, a legtöbb megoldás mosás az orr, amely eladta a gyógyszertárakban, tartalmaz sóoldat.

A fentiek alapján, sóoldat - a leginkább alkalmas folyékony nazális lavage gyermekek, különösen kicsi. Ugyanez vonatkozik a babák.

A megoldás a mosás sóval

Természetesen a sóoldat lehet készíteni otthon, de a sterilitás és az adagolás pontossága nem lehet elérni a természetben. Ezen túlmenően, a só ott, azt hiszem, az is használják, nem annyira, mi van a konyhában.

Hogy előkészítse a sóoldat otthon részmunkaidőben 1 tk Keverjük sót 1 liter. a víz.

Az idősebb gyermekek, a só koncentrációja növelhető, például felnőtteknek ez 0,5 tk 1 Art. víz, de nem néz ki túl messzire.

Hogyan mossa az orr gyermek otthon, blog Iriny Zaytsevoy

A tengeri só mosás nazális

A nazális öblítő is használják a tengeri só, ami jobb, ha vásárolni a gyógyszertárakban. Az oldatot készítünk ugyanolyan módon, mint a konyhasó-oldattal.

Más megoldás nazális öblítő gyermek

Főzetek a gyógynövények. Nazális lavage széles körben használják, mint infúziók és főzetek a gyógynövények, amelyek antibakteriális hatást. Ez növényekben, így például a zsálya, körömvirág, kamilla, St. John és munkatársai.

Hogy fokozza a hatást, akkor ragaszkodni gyógynövények sóoldatban vagy.

Zöld tea mosni az orr gyermek. Szintén a készítmény a megoldás, akkor a zöld tea: 0,5-1 tk tea 1 st. forrásban lévő vízzel, hagyjuk 15-20 percig. Gyerekek jobb megoldás meglehetősen gyenge zöld tea.Előtt mindig csepegtet az orr valami a gyermek, ellenőrizze az összes egyedül. Hogy akár a víz hőmérséklete, hogy az erős oldat koncentrációja.

És azt is lehet mondani, hogy a tapasztalatom zöld tea. Megtanultam ezt sokáig. Ez hasznos lesz azoknak, nagyon gyerekek, akik nem szeretik, hogy mossa az orr, ami nem meggyőzni ezt az eljárást.

A tanács nagyon egyszerű: eltemetni több pipetta meleg zöld tea mindegyik orrlyukba a gyermek, majd hagyjuk, hogy finoman orrfújás. Vagy segít neki fújja az orrát. Nagyon jó és egyszerű módja annak, hogy kezelje a megfázás a gyermekek számára.

Propolisz - széles körben ismert baktériumellenes szer,. A készítmény a nazális öblítő oldatot alkalmazunk 10% -os etanolos propoliszkivonat, amely lehet vásárolni egy gyógyszertár. Az 1 st. vízzel feloldjuk 15-20-25 csepp (attól függően, hogy milyen korú a gyermek) infúzió.

Ásványvíz gáz nélkül. Továbbá ásványvíz gáz nélkül is lehet használni, mint egy oldat nazális lavage.

Hogyan mossa a baba orra otthon

nazális mosási eljárás függ a gyermek életkorától.

Hogyan mossa az orr ápolási baba

Mielőtt a mosás az orr csecsemők, mindenképpen konzultáljon a gyermekorvos.

Az eljárás lesz szüksége:

 • gyapjú,
 • steril pipettával
 • Gyermekek szívókészülék (eltávolítására szolgáló eszköz nyálka az orr) vagy gumi zsákot №1 egy puha tip.

Először meg kell tisztítani a kifolyó baba szárított hegesedés. Tedd vissza, és csinálni egy pamut csilló, enyhén átitatott forralt vízzel. Ezután, egy pipetta segítségével mindkét orrlyukba csepegtető 1-2 (maximum 4) a mosóoldat cseppecske. Ne öntsük sokat, úgy, hogy a folyadék nem szerepel a gyermek fül, vagy középfülgyulladás alakulhat ki.

Várjon egy-két percig, hogy a folyadék képes oldani a betétek az orr, nyálka és aspirátum keresztül befúvó vagy aspirátor.

És végül, a segítségével száraz pamut csilló forgatómozgások végre tiszta a kifolyó baba.

Az eljárás végrehajtásából, legyen különösen óvatos, hiszen az újszülöttek igen szűk orrjáratok és finom, érzékeny orrnyálkahártya.

A sóoldat lehet használni nem több, mint 5-ször egy nap, és nem több, mint egy hét, hogy ne, hogy elpusztítsa a természetes akadályt a nyálkahártya. Sóoldat és gyógyteák és az infúziók tovább használják.

Hogyan mossa az orr gyermek otthon, blog Iriny Zaytsevoy

nazális mosás a gyermek hároméves

Úgy véljük, hogy az ebben a korban a gyermek mosás végezhető, mint egy felnőtt. De valójában ez az állítás teljesen egyéni, és úgyhogy hagyjuk ezt a kérdést az Ön számára. Mindenesetre, nem szabad elsietni.

A eljárás, akkor szükség van egy gumi izzót egy puha hegy vagy fecskendő tű nélkül.

Ha egy gyermek eldugult orr, a beavatkozás előtt, tisztítsa meg egy pamut flagellum. Baba fejet hajt át a mosogató vagy egy tálba, majd kapcsolja kissé oldalra úgy, hogy az egyik orrlyukon magasabb volt, mint a másik, kinyitja a száját egy kicsit. Semmilyen esetben nem teszi lehetővé, hogy a gyermek fejét a vállára, különben a folyadék beléphet a fül, ami középfülgyulladás.

A felső orrlyukba lassan, anélkül, hogy létre egy erős jet, felhasználásával öntsük gumi izzó vagy fecskendő elkészített oldatot kell távoznia együtt felhalmozott nyálka az orr és orrába a kéreg, amelynek alacsonyabb. Továbbra önteni a folyadékot, amíg az alján a orrlyukak nem tiszta vizet.

Ugyanezt az eljárást végeztük a másik orrlyukba. Most a gyerek jól kell fújni az orrát, hogy távolítsa el a felesleges folyadékot orrüregbe. Ez az egész eljárás!

Öblítés az orr gyermek. Mi mást lehet mosni a baba orra

Ha inkább a hivatalos orvostudomány és egyúttal szeretnénk használni a mosás módszer, most már lehetséges, hogy megszerezzék az eszközöket erre. A gyógyszertárakban van egy a termékek széles skáláját, amellett, hogy, hogy az oldat tartalmazza a permetezőgép.

A legnépszerűbb kábítószer Aqua Maris, Sahlin, Akvalor, Marimer, Dolphin, Physiomer, Humer-150 és mások.

Ezek az eszközök kifejezetten, hogy a nazális mosási eljárás sokkal kényelmesebb és megoldások erre már korrigált összetételét, hogy maximálisan csökkentse az irritációt.

Mielőtt bevásárol, beszélj a gyermekorvos. Ez különösen igaz a nagyon fiatal gyerekek.

Hogyan mossa az orr gyermek otthon, blog Iriny Zaytsevoy

Hogyan mossa a baba orra

 • Sok szülő, felmerül a kérdés: milyen gyakran és meddig lehet mosni a baba orra. Ez a kérdés érdekelt engem, és tudom, hogy a felnőttek is, hogy ezt az eljárást a higiéniai minden reggel, de mi a helyzet a gyermekek számára? Keresés az interneten, de a válasz nem talált.
  Úgy tűnik, a kis gyermekek orra mossuk csak időkben betegség, nem elpusztítani a nyálkahártya barrier. Milyen korban lehet, hogy a mindennapi higiénikus kézmosáshoz, akkor forduljon a gyermekorvos.
 • Egy hideg és terápiás nazális mosási eljárás lehet tenni 3-4 alkalommal naponta, 1-2 órával étkezés után.
 • Ügyeljünk arra, hogy vajon a gyermek orrát légzés. Ha az orr töltött fel, akkor a beavatkozás előtt körülbelül 10 percig, hogy csöpög érszűkítő szerek. Tekintettel a csecsemők jelenleg kötelesek tárgyalni a gyermekorvos.
 • Miután a tisztítófolyadékot tud folyni az orr további 15-20 percig. miért nem töltik ezt az eljárást lefekvés előtt.
 • Annak elkerülése érdekében, hipotermia, ne menj ki az utcára 30 percig. a nyári és 1-2 óra télen.

Mi van, ha a gyerek nem akar, hogy mossa ki az orrát? Tippek a tapasztalatok

Ossza meg tapasztalatait. Gyakran megfázik, egy kis valamit, csak takony, köhögés és le az összes leszármazottja azonnal. És ha egyszer elkezdett orrfolyás, azt adaptálni, hogy azonnal mossa ki az orrát. Ez nagyban megkönnyíti a további a betegség lefolyását és a gyorsított regenerálódási időt. Nem egyszer volt olyan kedves reakciót. Mit tegyek?

Gyermekek mindig, mint az alak a játék. Mi ültetett babák, mackók, nyuszik és játszott a kórházba, köztük az orr mosni őket. Mindig kérdezte a kis állatok és babák, ha az ötlet ... fáj, mi? Meg lehet telepíteni. Azt mondják, hogy most jó lesz lélegezni, stb

És onnantól kezdve nem volt olyan rossz, hogy nem az eljárás és leányvállalatai magukat. Természetesen meg kell félre időben szerencsés. Nehéz bármit, ha egy gyerek nagyon izgatott, szemtelen. Jobb, mint a beavatkozás előtt lecsillapítani: olvasni, játszani nyugodt játékok stb

Jól bevezetni a gyerekeket a az eljárás kezdetén. A gyerekek szeretnek játszani a vízzel. Lehetőség van velük, hogy készítsen egy megoldást. Zavarja egy kanállal egy pohár. Még a készülék hozzá egy kis játék formában. Kérdezd húzza a sapkát, és összerázzuk mindent.

Néha akkor kérje meg őket, ha a gyerekek egy kicsit idősebb, segítsen mosni az orrát. A lényeg az, hogy ne aggódjon magunkat, nem ordibál a gyermek, és csendben hangolják pozitívan. És miután az eljárás dicsérni a gyermek, megjegyezve, hogy most kifolyó zadyshit és sokkal jobb lesz az egészségi állapot. Íme néhány egyszerű tipp, az én tapasztalatom az én lányaim. Biztos vagyok benne, hogy sikerülni fog.

Hogyan mossa a baba orra. Ellenjavallatok

Mert minden nyilvánvaló előnye nazális mosás van ellenjavallatok:

 • nazális tumor,
 • epilepszia,
 • gyulladás a középfül, valamint a hajlam, hogy ez,
 • más betegségek a fülek,
 • hajlamos orrvérzés,
 • elzáródása az orr, amely nem lehet eltávolítani érszűkítő szerek.

Jelenlétében a gyermek eltért septum vagy polipok elvégzése előtt az orr mosás, forduljon a gyermekorvos.

És a lélek fogunk ma hallani Sosztakovics. Romantikus a k / f Gadfly. Előadja Az együttes hegedűs a Bolsoj kezelt Julija Reentovich.