Hogyan működik az emberi szív

Hogyan működik az emberi szív

emberi szív - egyfajta motor, ami hajtja a vért. De hogyan működik az ember szíve?

Biztosítja a folyamatos és egyirányú mozgása a vér a hajók - a fő cél a szív és fő szerepet az életében a testünket.És a végrehajtására ilyen fontos munkát is, az összes, és az ő szíve, és annak szerkezete és összetétele falait beidegzettségé és vérellátása.

Igen, ez - egy idézet utolsó beszélgetés a szív. Hoztam ma, mert beszélni akarok veled többet erről. Azt akarom, hogy észre, hogy hihetetlenül bölcs megfontolt természet által teremtett ember. Bíró magadnak!

Kezdjük a helyét a szív

És ez található a testünk nagyon jól!

Hogyan működik az emberi szív

  • Először is, a központban. Ez innen, a központ a test, ez a legkényelmesebb, hogy osztja a vér áramlását az összes szerv és a sejtekben.
  • Másodszor, nehéz olyan helyet találni a testünkben egy biztonságosabb, mint az egyetlen, ahol a szívünk. Első megbízhatóan kiterjed a szegycsont, a hátsó - a gerinc. És az oldalán - a hatalmas boltív bordáit. A szív - egy nagyon fontos szerv, és megbízható védelem elengedhetetlen, nem?

Miért van szükség a négy kamera?

Hát nem bölcs dolog?

Két jobb kamra (pitvar és a kamra) prednaznachyaeny szivattyúzására vénás vért.

Két bal kamra a szív - pumpálni artériás vér.

Mivel a jobb és a bal kamerák megbízhatóan elválasztani egymástól, vénás és artériás vér sosem (normál) ne keverjük össze. Ez annak ellenére így van, hogy mind az egyik és a másik pumpálja a vért a test!

Hogyan működik az emberi szív

A pitvarok kap vért a érrendszert és tolta be a kamrákba. Kamrák, több nagy és erős, hogy a vér az erekben.

Fokozatosan vért pumpál ki egyik kamrából a másikba, elválasztó minden cella a szomszédos szelepek, egészséges szív soha nem teszi lehetővé a visszatérés a vér áramlását.

Ezért a szervek és sejtek, köszönhetően a zökkenőmentes a szív kap gazdag vér oxigén és a tápanyagok időben, folyamatosan és kellő mennyiségben.

A szerkezet a falakon a szív és a szív működését

Itt is, ott van minden!Minden emberi szív üregben vannak bevonva egy speciális kötőszöveti tok - szívbelhártya. Ez a shell egy „kényelmes” marad a vér a szív üregek.

És ez alatt - egy erős izom réteg - szívizomban. Ez a réteg izom, ami elengedhetetlen a testület! Elvégre ő ritmikusan szerződő és pihentető, ami a ritmikus összehúzódása és ellazulása a szív.

Mindez az izmok kiváló szilárdsági fel gondosan és pontosan fedi a réteg kötőszövet, amely az úgynevezett epicardium.

És végül, a szívburok - szív táska. Ez valóban egy olyan táska, ami a szívében.

Hogyan működik az emberi szív

De ami fontos: a epicardium és ez a táska egy vékony réteg folyékony. Miért? Aztán, hogy megkönnyítse a szív munkáját. Ahhoz, hogy a káros hatások csökkentése a súrlódás a szomszédos szöveteket és szerveket!

vérellátása a szív

De ez még nem minden! Szív - olyan szerv, amely nem áll meg a munka egész életünkben. És ez a munka nem csak az a fontos, hanem a nehéz.

Képzeld el a szívében egy felnőtt nyugalmi egyperces szivattyúk körülbelül 5-5,5 liter vér, és egy nap - akár 10 000 liter! És annak ellenére, hogy a tömeg a szív csak 250-330 g! A csökkentés egyik szív pumpálja csak 65-70 ml vért!

Tehát, óvatos és bölcs természet és úgy ítélte meg,. Ő is figyelembe vesszük, és vigyázni, hogy olyan intenzíven dolgoznak a szervezetben jól táplált.

Ezért egy ember szívében van egy jól fejlett hálózatot saját hajók, amelyeknek a vérellátás az összes fontos a test szöveteiben.

Hogyan működik az emberi szív

Automatizmus a szív

De van egy másik csodálatos dolog.

Ahogy bizonyára tudják, a szív munkáját teljesen függ nem csak le, de az élet az egész szervezetre. Ha a szív leáll, majd miután 2-2,5 perc pusztulni kezdenek az agysejtek. És miután 5-6 percig az agy meghal teljesen. És a test élete megszűnik.

Ezért fontos, hogy a szív sokkal megbízhatóbb, mint lehetséges. És ebben az ügyben a természet is nem okozott csalódást az a személy.

Természetesen a szív munkáját, mint bármely más szerv, szabályozza az idegrendszer és az úgynevezett humorális rendszer a szervezet.

De ettől függetlenül, az emberi szív is automatizmus. Mit jelent ez?

Ez azt jelenti, hogy ha a szív el van szigetelve a test, de hogy neki megfelelő élelmet, hogy továbbra is tartósan csökken, és hatékonyan. Ez azt jelenti, továbbra is végezzék munkájukat. Miért? Mivel a szív egy egyedi izomsejtek képesek önálló termelő elektromos impulzusokat. És ezek az impulzusok hatására a szív összehúzódik.

Ezek a csodálatos sejteket szívében formájában klaszterek. Ezek a klaszterek úgynevezett csomópontok. Egy ilyen összeállítás és egy elektromos impulzust származik. És akkor terjed a szív körül, elérve minden izomrost, emiatt csökken.

Egy ilyen csomópont nem a szívében a két. És ha hirtelen történik, hogy a master node automatizmus sejtek bármely okból elveszti azt a képességét, hogy létrehoz a hüvelyesek, a munka is más, „backup” csomópontot. Ésszerű és körültekintő, nem igaz?

Hogyan működik az emberi szív

Ezt a következtetést vonja le a vitát az emberi szív. Várakozás a kérdéseket, kéréseket. És hagyja, hogy a kis szíve mindig nagyszerű, nagyvonalú és egészséges! Minden a legjobb!

Tehát ne felejtse el, hogy az aktív link a honlapon! Ellenkező esetben a webhely előbb vagy utóbb (valószínűleg hamarabb) alá szankciókat a keresők plágium.

Te csak kirúgták a keresést, majd jön a sötétség a forrás.