Hogyan nevelés nem megfélemlíteni a gyermek

Hogyan nevelés nem megfélemlíteni a gyermek

Megijeszteni vagy kinevelni?

Őszintén szólva, soha nem tetszett az ötlet, hogy befolyásolják a gyermek a fenyegetés - „Most fogom adni valakinek.” A gyermekekkel foglalkozó szülei ezzel a technikával. Miért olyan sietős kívülállók, hogy beavatkozzon az intim kommunikációs folyamat a szülők a gyerekekkel? Miért olyan negatív módon reagálnak az elutasítás fogadja a „segítség”?Fogadása ezt szívesen használják az oktatás nem csak a gyermekek, hanem másokat is. A sétál a fiával Belefáradtam a harcot a „jóakarói”, aki látva, hogy én Misha sírt, rohanó, hogy a mentő: „Ah-ah, milyen gonosz fiú. Elviszlek most képzeljük el. " Teljesen figyelmen kívül hagyja azt a tényt, hogy Misha még nem egy éves, és teljesen normális, hogy sírni neki.

Biztosíthatom őket, hogy nem valószínű, hogy a fia, annak ellenére, hogy sírt, és mi továbbra is a gyermek saját foglalkozni a problémákkal, de sokan sértőnek álláspontomat.

Lehet, hogy a kérdés, hogy miért oly gyakran folyamodnak megfélemlítés, a legegyszerűbb válasz: mert működik. Ahogy az egyik barátom, hogy nem zavarja, amikor a három éves lánya, aki megy, hogy „elvenni” velük a boltban, ha sír, és nem válaszol, „Mi van? De megnyugodott azonnal fut nekem. "

Ennek során, a szülők tudta nélkül, festett ő impotencia. Kiderül, hogy nem rendelkezik semmilyen befolyást a gyerek, de megijeszteni az ő szemszögéből, amelyben lemondtak.

Ha elemezzük a listából, vagy csak nézni őket, világossá válik, hogy 90% -a gyerekek félnek, hogy befolyásolják őket, amikor nem a várt módon viselkedik közülük. Ez az, amikor a viselkedés nem felel meg a szülő a gyermek viselkedésében. És akkor egyértelmű, hogy ezen a ponton a szülők megpróbálják befolyásolni a gyermeket, hogy változtassa meg a „fit” alatt létrehozott kép róla.

Van egy gyerek az esélye, hogy viselkedjen úgy, hogy másokat boldoggá? Igen, ha a gyermek egy játék, hogy nem sír, nem sír, és mindig csendes. És más esetekben a konfliktus elkerülhetetlen, miközben a szülők és a tanárok alkotják elvárásaik alapján a fantázia, hogyan kell viselkedni, mint egy gyerek.

Mit akarnak ijeszteni a gyerekek?

Mint általában, ez a klasszikus, hogy eljön, és valaki majd elviszi, vagy hogy a saját anyja.

Valószínűleg soha nem nőnek, vagy elveszíti egy testrész vagy egy hang: „Te ne szórakozz, ne naggyá, nem nőnek fel”, „Will ujjal mutatnak - finger leesik”, „nyitott szájjal az utcán - egy varjú repül bele”, „Ha kiabálni az utcán majd eltűnik hangja ".

Elvesztésének lehetősége játékok és személyes tárgyait - „Ebből a rossz fiú megy minden a játékok és könyvek”, „Clippers jelenleg adni a másikba.”

A kilátásba helyezett soha nem jön valahol máshol újra, amikor a rossz viselkedés a gyermek: meglátogatni, élni, a szerencsejáték-osztályban.

És fordítva - örökre itt maradni: egy párt, az óvodában, az utcán. És ha néhány, a fenyegetések nélkül valós alap, a másik teljesen lényegtelen és nevetséges. Végtére is, senki sem anya, ha ő épelméjű, nem adnak a gyermek egy idegen, és ne legyen egyetlen ujjal nem töri meg, hogy azok mutatnak repülőgép repül az égen.

De a gyerek nem tudja, hogy ez csak egy anya nem tud másképp kommunikálni vele. A gyermek érzékeli a szavak szó, az igazi, és amit hall, fáj.

Esetenként ez a fajta megfélemlítés és fenyegetés gyerekeknek következmények nélkül. Ők lehet minimalizálni, ha a gyermek kevésbé érzékeny. Ez csak előre foka érzékenysége ismeretlen. Mi történik a gyermek, ha a mértéke magas, és még mindig a túlzott és nem megfelelő a helyzet, hogy terrorizálják:

- a baba aláássák egyfajta alapvető bizalom a világban. Ehelyett kialakult egyfajta szorongás és a bizalmatlanság, valamint az érzés határozza gyermekkorban, és növekszik az ember egyfajta szorongás. Foglalkozni vele, akkor nagyon nehéz.

- A gyermek által alkotott komplex kisebbrendűségi és bűntudat. A klasszikus komplex bűntudat az iskola előtti években nem tud beszélni, mert a gyerek csak akkor alakul ki, és egyfajta ön-észlelés, de nem tudjuk magabiztosan beszélni a kialakulását az alacsony önbecsülés - a feltételeket a kisebbségi komplexus, ami nagyban megnehezíti az életét egy felnőtt.

- A gyermek nem kívánta, hogy valahogy aktívan nyilvánvaló az életben. Ha minden intézkedés a gyermek hallja a megfélemlítés, csak lesz szörnyű élni és mozogni, hogy vonzzák a túl sok figyelmet, és néha még létezni. Néha válik oka akarnak a gyermek meghal.

- A legszörnyűbb és katasztrofális következményekkel abban a tényben rejlik, hogy a gyermek valóban úgy véli, hogy az anyja, és valóban ad valakinek. És a baba semmi traumatikus és szörnyű felismerés, hogy nincs szüksége egy anya. A gyermek elkezd kételkedni az értékét. Ha így anya és apa készek adja meg senkinek, hogy így tesz, az az elv? És milyen bűncselekmény legközelebb ígérem, hogy, és ki tudja, talán tényleg így lesz?És amikor egy meleg és bizakodó kapcsolat a gyermek és a szülők tele vannak félelemmel. Ha a kis fiú vagy lány úgy vélik, hogy anya és apa nem szeretem őket, hogy szüleik nem akarják őket, nem hiszem, hogy szükség van az összes ezen a világon. Mondanom sem kell, hogy nehéz megtalálni a helyüket az életben, meg kell valósítani, ha úgy gondolja, hogy nem érdemli meg semmi jót, és senki sem szorul. És egész életében, még akkor is, mint egy felnőtt, ez az ember viszi a értéktelenség érzése, csak azért, mert az anyám nem tudott, vagy nem akart keresni más módon befolyásolják azt.

- Ennek eredményeként a gyakori megfélemlítés gyermek elveszti érzékenységét és a kapcsolatot is, és az őket körülvevő világot. Elveszett érzékenység magát a jövőben lehet az oka a dohányzás, a túlzott evés, alkohol, hobbi, extrém sportok, nehéz kapcsolatok kiépítése és fenntartása az idegenekkel.

- Én is szeretnék mondani a fizikai büntetés, és a fenyegető ilyen büntetést. Miután a félelem, hogy valaki a szülők számára a legnehezebb a gyermek (fizikailag és pszichológiailag) - a testi fenyítést. És nem csak ez, de még a veszély - thrash, hogy az övet. A gyerek úgy érzi, mintha benne betör két részből áll. Most ő szereti a szüleit, és gyűlöli azért, amit bünteti, vagy akar csinálni. És a félelem ilyen események él tartósan benne.

Nagyon gyakran, miután legyőzte a ház a gyermek elalszik, és elkezdi állatokat kínoznak, vagy becsmérel fiatalabb gyermekek a tiszteletet az ő saját agresszió. Az utóbbi esetben a legnehezebb - ez azt jelenti, hogy a gyermek már elég hinni, hogy ő méltó ilyen kezelést, és átvette a nevelési stílus.

Azokban az esetekben, az agresszió felé a többi gyerek csak lábadozik egy pszichológiai szempontból. Fizikai büntetés vagy fenyegetés kiabál szülők nagyon erősen elpusztult belülről, eltörte integritását. A gyermek maradt egy csomó düh és az agresszió nem mondott, ő, mert a látszólagos és vitathatatlan fölénye a felnőtt nem tudja elküldeni. Aztán kimegy és kiválasztja az, akinek akkor dobd helyreállítani így a lelki egyensúlyt.

Mit kell tenni?

1. Figyelmeztetés dolog, hogy lehet igazán veszélyes: az elektromos készülékek, a forgalom, az ajtók, amelyek csípje be az ujját.

2. Figyelmeztet, hogy vannak emberek, akik szintén veszélyforrást. És ez nem megijeszteni a gyermek, hogy valaki vegye a rossz viselkedés. Meg kell mondani, egy párszor, hogy hogyan kell viselkedni, ha egy idegen kínál cukorkát, vagy hívja neki, hogy egy cica. Beszélje meg gyermeke mit kell tenni, ha az elveszett vagy elveszett, beszorult a lift, vagy átmentem a megálló a buszon.

Fontos megjegyezni, hogy az első és a második esetben, a beszélgetés kell építeni, nem adják tovább a személyiség a gyermek: a vas égeti, mert meleg van, és nem azért, mert van egy kéz horgokat. Eltévedt az épületben, és mindenki tudja, és nem csak a gyermek, mert ő a legostobább és a „aludni egy cipőt.” Az idegenek jelentenek potenciális veszélyt a gyermek, nem azért, mert volt egy sor anyjával reggel, és az egész káosz nem eszik. Nagyon fontos ezekben a pillanatokban, hogy megvédje a gyermek, és az ő értelme a belső énje.

3. Mindig lehet választani a negatív példa a fantasztikus karaktert. Valószínű, hogy ugyanaz, mint a Baba Jaga vagy Bag of Bones, szorosabb és érthető a gyermek, mint a fenyegetés, hogy mi történt vele, senki nem lesznek barátok, mert rossz. Nem szükséges, hogy veszélyeztesse a gyermeket, hogy a rossz viselkedés, ez a hős jön, és elviszi azt.

4. Az egyik legjobb módja, hogy gyermeket neveljenek -, hogy adjon neki a gyakorlatban érezni eredményeit tetteikért. Például, ne tegye kesztyűt az akkumulátor - akkor megy a nedves. Csak mossa a ruhát, amely abban rejlik, a mosógépet. A film megy vasárnap egyetlen, aki betette a szobámban. Meg kell jegyezni, hogy az ok a szülők nagyon nehéz betartani ezt a módszert az oktatásban. Anya könnyebb kiabált a gyermeket, mert ő, mint mindig, nem válaszol, és fáradt volt, minden a baba tiszta és magyarázni, ő nincs ereje, és az csak az „kap”.

Közben, ha a gyermek a lehetőséget, hogy a gyakorlatban, hogy megtapasztalják a tetteik következményeivel, úgy viselkedik vele jobban, mint bármely fenyegetés és megfélemlítés. Próbálja meg ezt a módszert alkalmazzák a képzés egy hét vagy egy hónap, mint egy kísérlet. Bármikor visszatérhet a régi eszközeivel befolyásolja a gyermek, ha az új hatástalan lesz az Ön számára.

5. Kerülje a fizikai büntetés. Nehezebb, mint az előző tanács, csak ez. De ha valóban aggódik a gyermek, ha szereted őt, és minden vágya a boldogság a lélek, megtanulják, hogy megszelídíteni az érzelmeiket, és megbüntetni a gyermeket fizikailag.

6. Az egyik technika a gyermekekre gyakorolt ​​hatásáról - skazkoterapiya. Egy példa a mese gyerekeknek, akik megszökött apja és anyja, Irina kínál Terentyev, gyermekpszichológus és skazkoterapevt.

Mese a veréb Chica

Volt egyszer egy veréb nevű Chick, volt egy apa és anya. Verebek egész család szeretett sétálni az udvaron, hogy összegyűjtse szemek, morzsákat. Papa Sparrow keresett hibákat kezeljük őket Chica és az anya.

Chick tetszett lógni a szüleivel az udvaron, de gyorsan unatkozik, mert annyira kíváncsi! veréb gyakran fut szüleiktől távol a szomszédos udvaron, hogy ki jár ott. Anya és apa nagyon megijedt, amikor elvesztik szem elől a veréb, és nagyon káromkodott, amikor megtalálták.

- Nem futhatsz el a szüleiktől - mondta anyám. - Ez nagyon veszélyes, akkor bárki lop, vagy enni, - tette hozzá a pápa.

A veréb csaj gondolta, hogy a szülők tapasztalata hiába, mert ez egy olyan gyors és merész, nem félt, és elfutni a veszély elől. Így néha, ha a szülők voltak elfoglalva keresi a hibákat és a férgek, Chick öt minutochek menekült a szomszédos yard.

Egy nap, a szokásos módon, veréb ült egy közeli udvaron talált rengeteg ízletes magokat. Bár Chick hierarchia magok mögötte jött valaki. Sparrow nem is volt ideje, hogy megforduljon, ahogy megtámadta valaki, nagy szemek és éles karmok. Chick nagyon gyors volt, így ő vette le drámaian. De az idegen még gyorsabb, és megragadta a fogak veréb a játékszert. Chick kiáltotta minden erejével, „Segítség! Save! „Anya és apa meghallotta a kiáltást Chica, és rohant, hogy segítsen. De amikor megérkezett a szomszédos udvaron, így már csak egy pár veréb toll. Nap repültek körül, és keresi veréb, de senki soha többé Chica látott.

Igen, egy szörnyű történetet, és a gyermek valószínűleg ideges. Ezek lényege, mesék és történetek, hogy a gyermek már nem elvont veszély. Gyermekek azonosulni a hősök a tündérmesékben, illetve szinte a gyermek saját bőrét fogja tapasztalni a tragikus történetek Chica.

Ez a történet nem azt mondta, lefekvés előtt, akkor jobb, ha elmondja neki előtti napon a séta. És sétálni, ha a gyerek megpróbál megszökni újra előhívhatja mi történt Chick, aki menekül a mama és a papa.

Hogyan nevelés nem megfélemlíteni a gyermek?