Hogyan nőnek eper az országban ültetés, öntözés jellemzői

 • Jellemzői eper
 • A kiválasztott fajták eper
 • Hogyan válasszuk ki a helyet az ültetésre eper
 • Hogyan kell elkészíteni a helyszínen leszállás
 • Hogyan lehet felkészülni a telepítési eper
 • ültetés eper
 • növekvő eper
 • Jellemzők eper máz
 • Mit kell tenni, hogy a hozam növelése eper

Eper, vagy más néven epres, - az egyik legkeresettebb gyümölcs. Azt szerette nemcsak a gyerekek, hanem a felnőttek. Finom íze és aromája hagy senkit közömbösen. Epret termeszteni az országban igényel sok időt, türelmet, de megéri. Semmi sem jobb, mint a friss gyümölcsök, pengetős a bokor. Vásárolt a legközelebbi szupermarket eper nem megy minden olyan összehasonlítás az egyik, hogy nőtt a helyszínen saját kezével, se íze, se a tartalom a vitaminok.Hogyan nőnek eper az országban ültetés, öntözés jellemzői

Eper nagyon gazdag vasban és a folsav, és a napi szükséglet C-vitamin található csak öt vagy hat bogyók.

Jellemzői eper

Eper egy évelő növény, széles körben elterjedt Eurázsiában és Amerikában. Jelenleg mintegy 50 faj eper, de nagyon népszerű a kertészek kertészek élvezik eper, kevesebb erdő.

Hogyan nőnek eper az országban ültetés, öntözés jellemzői

Fehér eper tenyésztették a 18. században, és ma hozta hibrid ananász és eper, amelyek nagy a kereslet Európában.

Eper - termesztett növény, így a vad ő nem növekszik. A legkorábbi fajta bogyók jelentek meg Hollandiában a 18. században, és ő született Amerikában történő véletlen beporzás kétféle eper: chilei és Virginia.

Eper egy vezető között a más bogyókat. Ez termesztik, kezdve a szubtrópusi és befejezve a sarkkör. Nehéz megtalálni a tulajdonos egy kerti telek, ami nem próbálta legalább egyszer életében, hogy nőnek eper az országban.

Hogyan nőnek eper. érdeke, hogy sok kertészek - a tapasztalt és kezdő. Tény, hogy nincs semmi, amivel lehetetlen lenne kezelni. Berry nem igényel sok helyet, és nagy beruházások időt és energiát, csak egy - neki kell tanulni, hogyan kell megfelelően gondoskodni, míg a magas termelékenység garantált.

Vissza a tartalomhoz

A kiválasztott fajták eper

Eper aroma, egészséges és ízletes. Ez egy kiváló desszert minimális kalóriát és nagyszámú C-vitamin, vas és folsav. A-vitamin napi szükséglete C található 5-6 bogyókat.

Sok különböző fajta epret: desszert, korai, közepes korai, közép-és késői. Kiválasztása egy bizonyos fajta bogyók, kell, hogy vezérelje az éghajlati viszonyok a térségben. Emlékeztetni kell arra, hogy a különböző fajok és fajták eper különböző módon termesztés.

Amikor kiválasztja fajták is kell, hogy összpontosítson a magas hozam és íze a bogyók. Érdemes figyelni, hogy a kitartás és az ellenállás a különféle betegségek. Valaki úgy dönt, korai eper, más a középső és késő. Rajtuk kívül nem kevésbé népszerű a kertészek körében élvezni többször virágzó fajta, amely osztható Kis bogyós és macrocarpa. Az első esetben a termés betakarítását valamennyi tenyészidőszak, és a második - csak kétszer.

Vissza a tartalomhoz

Hogyan válasszuk ki a helyet az ültetésre eper

Hogyan nőnek eper az országban ültetés, öntözés jellemzői

Rendszer ültetés epret.

Ábrázoljuk az ország növekvő szamóca legyen a napot. Semmi sem kell takarják a bogyó. Ebben az esetben, a szomszédok, nem kell a paradicsom, padlizsán, paprika és a burgonya. Ez nagyon nehéz lesz, és néha lehetetlen, hogy egy szüreti ha ültetett epret a fák kiterjedt gyökérzet. Legrosszabb hely az ültetésre illatos bogyó tartják az észak-keleti részén a honlapnak. Annak ellenére, hogy az eper nem tetszik a környék burgonya, a termesztés, a kertben, amelyet korábban elfoglalták a zöldség képes hozni a gazdag termés.

Ültetett bogyó szükséges a kora tavasszal, mint ősszel ültetés jelentősen csökkenti a termelékenységet. Ültetés eper ajánlott az esti órákban. És hogy jobban gyökeret eresztett, szükséges, hogy vágja le a levelek, így nem több, mint három és prischipnut leghosszabb gyökér. Ebben az esetben, a túlélési arány eléri a 100% -ot.

Vissza a tartalomhoz

Hogyan kell elkészíteni a helyszínen leszállás

A terület, ahol a tervek szerint a növény eper, meg kell előre elkészített. Erre ő megtermékenyített komposzttal és a humusz. A termesztés a korai fajták bogyók talaj kell készíteni 15 nappal ültetés előtt.Grow epret az országban lehet bármilyen talajban, de a legjobb, ha ez a fekete föld vagy sötétszürke primer. Ha a talaj agyagos, ez azért szükséges, mert az ősszel szerves trágyával trágyázott vagy humusz ökörfarkkóró. Szabad a földet a gyomok és a gyökereket, ami okozhat óriási károkat a bokrok bogyók, megfosztva őket a beállított tápanyagok, meg kell ásni. Célszerű csinálni az ősszel.

A készítmény a helyszínen kell figyelni, hogy a következő pontokat:

Hogyan nőnek eper az országban ültetés, öntözés jellemzői

Rendszer helyes ülés bokor eper a földbe.

 • a szélessége a bordák legyen 90-100 cm, és magassága - 10 cm;
 • Kötelező agyagos talajt megtermékenyített humusz, vagy tőzeg alapú műtrágyák markolókanál 1-1 m²;
 • homoktalaj megtermékenyített fűrészporral mennyiségben 4 kg per 1 m²;
 • tőzeges talaj megnemesített folyami homok - 3 kg per 1 m²;
 • őszi ágy meghintjük üveg Pushenko mész és tavasszal - egy pohár fahamu két evőkanál nitrophosphate.

Fontos! Könyvjelző szerves kell tenni legkésőbb két héttel az átültetést. Ezért szükséges, hogy elkerüljék a műtrágyák, amelyek magukban foglalják a klórt, mert nagyon veszélyes eper.

Csak ültetés előtt virágágyás kell lazítani a villákat, majd elsimítjuk és enyhén tömöríteni. Az adagolás befejezése után e művek öntözik ágyban az arány 10 liter per 1 m² és kezeljük -os réz-szulfát.

Vissza a tartalomhoz

Hogyan lehet felkészülni a telepítési eper

Hogyan nőnek eper az országban ültetés, öntözés jellemzői

Reakcióvázlat ültető szamóca relatív magassága a gyökerek.

Növekvő földieper az ország gondos előkészítést igényel az ültetésre bogyók. Mint tudja, ez megsokszorozza palánták nőtt a hajtásokat. Meg lehet vásárolni a már kész formában, vagy növekszik a saját kezét.

Az egyik bokor szabadság legalább öt hajtások, amelyek mindegyike legalább három utód. Így egyetlen bokor lehet legalább 15 utód.

Fontos! A nagy termőterület kell elvégezni a bokrok, a második életévben.

Mielőtt a leszállás lenyírt bajusz utódok elválasztják az anyanövény, ami után ásnak. Be kell, hogy nőnek eper palántákat három levele és gyökere fejlődött.

Vissza a tartalomhoz

ültetés eper

Hogyan nőnek eper az országban ültetés, öntözés jellemzői

Kerti tereprendezési szamóca legyen nagyon óvatos, gondosan kisimítja a gyökérzet, majd szórjuk meg a földön, és felöntjük vízzel.

Fiatal eper bokrok ültetett együtt a rög. Abban az esetben, ha a vásárlás palántákat, meg kell fertőtleníteni ültetés előtt. Ehhez előállítjuk 3 evőkanál só, 1 teáskanál réz-szulfát és 10 liter vizet. Bokrok gyökerei óvatosan elmerül az elkészített oldat 10 percig, majd alaposan mossuk tiszta vízzel.

Kerti szamóca kell ültetni óvatosan kihúzta a gyökerek, akkor le kell takarni földdel és megitatta. A távolság a bokrok sorokban kell lennie legalább 15 cm, és a sorok közötti távolságot - 60 cm. Cserjék eper fajták ültetnek késő távolság 20 cm-re egymástól.

Vissza a tartalomhoz

növekvő eper

Ha tudja, hogyan nőnek eper rendesen, akkor kap egy nagy termés illatos bogyók. Eper ültetett ősszel tavasszal nem lehet megérinteni, amíg a zöld levelek nem fog belemenni a növekedést. Ezt lehetetlen öntsük a földre, különben a gyökérzet sokáig nem ment a növekedés, serdülés illetve a betakarítás mozog egy későbbi időpontban.

Növekvő földieper több szakaszban történik:

Hogyan nőnek eper az országban ültetés, öntözés jellemzői

Amikor eper levelek virágzás szükséges, hogy először etetés, híg karbamid egy vödör vízben és öntsük a gyökér.

Vissza a tartalomhoz

Jellemzők eper máz

Növekvő eper kíséretében a kötelező öntözés. Öntözés szamócát úgy kell elvégezni, különös tekintettel a környezeti feltételek. Csináld jobban a kora reggeli órákban, hogy az esti órákban a bokrok egy kicsit kiszáradt.

Mielőtt virágzó növények öntözött öntözés után - csak a talaj közelében a bokrok. Rendkívül fontos, kivéve a részleges és kis dózisú öntözés, ami oda vezethet, hogy a terjedését a különböző betegségek. Ezért van szükség a víz egyszerre. A víz jobb, ha főzni este, úgyhogy ez egy kicsit felmelegedett. Használja jeges víz biztonságos. Az optimális víz hőmérséklete legyen 20 fok.

Hogyan nőnek eper az országban ültetés, öntözés jellemzői

Öntözés szamóca, amíg a virágok kell locsolás módszer, az optimális víz hőmérséklete legyen 20 fok.

Öntözés gyakorisága függ a levegő hőmérséklete kint. Így a meleg időjárás, akkor egyszer kell elvégezni minden hetedik napon. A száraz időszakokban, öntözést kell végrehajtani gyakrabban. Ami a vízfogyasztás, virágzás előtt meg kell hagyni legalább egy vödör 1 m² és termőtest át - legalább két vödör. Meg kell próbálnia, hogy amennyire csak lehetséges, a folyadék áztatta eper gyökérzet, és növekedése során a petefészkek meg kell próbálnia a víz a növény úgy, hogy a talajban a nedvesített, hogy a mélysége 30 cm.

Vissza a tartalomhoz

Mit kell tenni, hogy a hozam növelése eper

A hozam növelése bogyók lehet, ha a termesztés eper kísérő az időben történő eltávolítása bajusza, hajtások és gyomlálás az ágyak. Ha a jövőben azt tervezzük, hogy használja a bajusz reprodukciót kell őket borított földön, és ne érintse, amíg a tavasz, az érkezése, amely lehet ültetni, hogy egy állandó növény virágágyás.

A nyár végén, az ágyak növényekkel kell kitölteni rothadó trágya, és késő ősszel, miután a csapadék az első hó, tedd egyes ágyak lapok hó megtartása.

Terjedésének elkerülése érdekében az eper, akkor kezeljük sóska. Ehhez egy vödörbe helyezzük desyatilitrovoe sóska és vízzel töltött, ami után eltávolítják két hétig sötét helyen infúzió. Megszórjuk eper kész infúziót sóska felejtsd el a betegség, ami azt jelenti, hogy a termesztés a bogyók sokkal könnyebb lesz, mint a betegség elleni harc vesz igénybe sok időt és erőfeszítést igényel.

Kertészek, akik tervezik, hogy nő az ő dacha földieperfajtákkal ilyen Gigantelly kell emlékezni, hogy 1 m² lehet ültetni legfeljebb négy, a bokrok, mint amikor eléri a kor két magasságuk eléri a 60 cm-es, és elkezdenek árnyékot egymásra, így a csökkenti a termést. Növekvő édes bogyók nélkül lehetetlen megfelelő mennyiségű fényt és sűrű ültetvény vezet hiány.

Maksim Viktorovich Antonov