Hogyan növekszik a citromfű a hazai vetőmagok

Hogyan növekszik a citromfű a hazai vetőmagok

Hello mindenkinek! Hogy vagy? Nem kéne megnyugodni egy kicsit? És ez segít a jó öreg tea citromfű.

Az emberek, ez a növény az úgynevezett citrom menta. Köszönhetően a frissítő és előnyös tulajdonságok Melis használják a gyógyászatban és a főzés.Nagyon szeretem ezt a növényt, és így tettem neki a kertjében. De kiderült, nőhet, és otthon az ablakpárkányra, én is szeretnék, hogy próbálja meg ezen a télen.
Tehát ma azt fogja mondani, hogyan nő a citromfű a lakásban.

Hasznos tulajdonságai citromfű

Melissa nem csak egy kellemes illat, hanem segít a számos egészségügyi problémát. Ez képes megbirkózni idegrendszeri betegségek, eltávolítja a negatív érzelmek, hanem normalizálja a működését, a szív.

Már az ókorban, a fű használtunk antibakteriális szerként.
Az illóolajok a növény ismert fitontsidnymi tulajdonságait. Ezen túlmenően, tartalmaz hasznos savval, tanninok és még karotin.

Hogyan növekszik a citromfű a hazai vetőmagok

A gyógynövény, ez a növény javallt:

By the way, Melissa nem csak a jó tea. Ez tökéletesen kiegészíti levesek, köretek és saláták. Ezen túlmenően, ez a fűszer sikeresen használják halételek, gomba, padlizsán és uborka.

Különösen citromfű növekvő az ablakpárkányon

Melis nő egy ablakpárkányon vagy erkély igényel egy kis feltételei:

  • napos helyre;
  • jó magot;
  • öntözés;
  • termékeny szubsztrát.

A növény a legjobb ültetni a cserépben a tavasszal. Ebben az időben, akkor feltéve, hogy a leggyorsabban növekvő, illetve gondoskodik a legalapvetőbb szükségleteit. Ebben balzsam örömet a gyönyörű lombozat több éve.

Hogyan növekszik a citromfű a hazai vetőmagok

Ez az évelő nőhet anélkül, hogy közvetlen 3-4 év.

Sok kertészek érdeklődését, hogy lehetséges-e, hogy növekszik a citromfű a hideg évszak?

Igen, Bush tovább fog növekedni a télen, de csak pompájában kevesebb lesz, mint a nyári és tavaszi.

Hideg időszakokban levelek váltak könnyebb.
Helyezzük a bankot egy növény a napos oldalon, de ne feledje, hogy Melissa nem szereti a közvetlen napfényt és a huzat.

megművelés

Most nézd meg, hogyan növekszik a növény magról. Sokkal jobb, hogy egy termékeny hordozó semleges savasság és jó légáteresztő.

A talaj legyen könnyű, mivel ez biztosítja a jó csírázás. Fellazítják a talajt kell használni vermikulit vagy perlit.Tedd az összetétele a kerti talaj, valamint egyenlő rész homok és humusz. Ha nem akar bajlódni, akkor meg lehet vásárolni a boltban szubsztrátja szobanövények.
Palánták ültetése a következőképpen végezzük:

  1. Készítsünk előre a leszállási kapacitás. Ezek lehetnek konténerek, edények, vagy dobozok. Meg kell kezelni a megoldás a mangán.
  2. Az alján feküdt vízelvezető réteget, majd az előbevonat réteget.
  3. Kis magot ültettünk a nedves meleg talajba, hogy a mélysége 5 cm és 6 cm.
  4. Ültetés után kell őket locsolni vízzel.

Az első hajtások csak akkor jelenik meg, miután egy pár hétig. Ebben az esetben a leszállás helyén van egy nap, hogy hidratálja. Kapacitás intézkedik a meleg, napos helyen.

Ha a palánták, dobozokat lehet helyezni egy kellően megvilágított helyen. De fontos, hogy ne a végén a nap sugarai. Válogatás nem lehet csinálni, de ha a növény emelkedik túl vastag, akkor a leggyengébb közülük povydergivat.
Néhány hónappal később a bokrok lesz erősebb, és akkor tedd egy folyamatos növekedés.
A növény a palánták a kertben vagy a ház. De jobban csinálni a május második felében. És ha azt tervezi, hogy elvessük a hajtások az erkélyen, majd válassza ki a hossza a tartályt vagy a hangerő bankot.

Hogyan növekszik a citromfű a hazai vetőmagok

Ebben az esetben mindegyik nem lehet kevesebb, mint öt hajtásokat. Ezek a részek jól hozzászokik.
A szaporítási eljárás során reprodukciós kell vágni a dugványok a tetején a fiatal hajtásokat. Ezek vízbe helyezzük, és megjelenése után a gyökerek, akkor kell lennie laza talajba.

Hogyan törődik növények?

Azoknál a növényeknél fontos, hogy biztosítsa a jó és gondoskodó. Öntözés legyen rendszeres. Ebben az esetben, akkor nem kell csak a víz a talaj, hanem a levelek.

Számukra több alkalmas spray. Előmozdítása cserjék kell öntözni naponta háromszor.
Májustól kora ősszel fagyok konténerek növényekkel lehet az erkély vagy loggia. De ebben az esetben kell aggasztja a kultúra védelme erős szél és eső.

Ne felejtsük el, etetés minőség. Ehhez, akkor vegye a szerves trágya: sört tea valamint a tojáshéj.

Trágyák vagy folyékony típusú. Ebben az esetben, alkalmas a kálium-só, ammónium-szulfát vagy szuperfoszfát. Trágyázás után kell elvégezni, minden növény a levelek.

Ne feledje, hogy az első évben a virágok és buja növényzet nem jelenik meg. Ebben a balzsam nem nőnek több, mint 50 cm. Mivel a fő előnye a növény segítségével az leveleket, rügyeket le kell vágni, amint azok megjelennek.

Hogyan növekszik a citromfű a hazai vetőmagok

Hogyan kell használni a balzsamot?

Melissa gyakran használják, valamint a menta. És a készítmény egyes infúziók kombinált vele nagy bölcs.
Jobb termés a második évben, miután a balzsam lesz az első rügyek.

Úgy gondoljuk, hogy ebben az időben jelentős mennyiségű hasznos összetevők halmozódik fel a növény. Harvest áll a teljesen kialakult bokrok.

Ezt meg lehet tenni négy alkalommal egy szezonban. Szelet végre egy magassága 10 cm, vagy még ennél is magasabb. Száraz alapanyagok kis fürtök. Ők lehet helyezni egy száraz, jól fújt helyen.

Ha ez a módszer nem megfelelő, akkor külön a levelek elbomlanak egy rétegben egy rácsra, vászon vagy pergamen. Jó száradni az erkélyen.

Hogyan növekszik a citromfű a hazai vetőmagok

Csak ez a legjobb módja a száraz időjárás és egy kis árnyék.
Szárítás után a szárított anyagokat kell bővíteni tégely és terjed őket szorosan terjed. Ezáltal meg lehet tartani az állomány egy év alatt. Ez már nem szükséges, mivel egy balzsam ezúttal fogják veszíteni az ízét.

Amikor a tároló ne keverjük ezt a növényt más gyógynövények.

A helyes megközelítés, hogy a termesztési és ápolási kapsz egy szép konyhakert és a ablakpárkányon, ami tetszik, bármikor az évben.
Csak természetes élelmiszerek és egészséges maradjon. Ha tetszik az információt, majd ossza meg barátaival.

Míg újra találkozunk, barátaim!

Ez a cikk érdemes megosztani a barátokkal. Nyomd!