Hogyan növekszik a citromfű az otthoni az ablakpárkányon, az ország

Melissa officinalis - a teljes botanikai név a növény. Közismertebb nevén a nevek: citromfű, citrom, menta, méh menta, tsitronmelissa. Ültetett és szaporították könnyű, ha tudod, hogy a funkciók a szerkezet és preferenciák a termesztési feltételek. Ismertesse a cikkben, hogyan nőnek a citromfű az otthon, mik a szabályok az ellátás, ügyelni kell a kertészek.Hogyan növekszik a citromfű az otthoni az ablakpárkányon, az ország

Növekvő citromfű otthon egy ablakpárkányon

Követelmények a talaj és a műtrágyák ültetés

Kertészek már régóta vető mag, propagált elosztjuk a rizómák és dugványok. Illatos citromfű úgy tetszik a virágkötő, hogy termesztették, mint a magvak cserépben. Nem meglepő, hiszen nem csak illatos, hanem hasznos. Legfőbb előnye - illóolajok.

A tudósok azt mondják, hogy a számuk attól függ, hogy milyen körülmények között termesztik. A szegény talajokon - 0,02%, a gazdag - 0,8%, bizonyos fokú - 0,14%. A különbség nyilvánvaló. Kétségtelen, hogy a legnagyobb hasznot a növény, hogy vigyázzon rá. Termőtalajt Melissa jelentése talaj keverék, ahol:

Homokos vályog vagy vályog fény

Gyengén savas, semleges pH közel 5,8-6,5

Humifikáció (jelenléte humusz)

Magas (több, mint 4%)

A homok gyorsan szárad hiányával nedvességet és tápanyagot, nehéz nedves vályog befolyásolja a gombás fertőzések és meghal. Talajok magas savtartalma igényelnek semlegesítjük. Ez a feladat megbirkózni tartalmazó anyagok a kalcium - oltott mész, kréta, őrölt mészkő, fa hamu, őrölt tojáshéj.

Tipp # 1. Trágya alkalmazás, akkor meg kell határozni a pH értékét. Ezt meg lehet tenni egy speciális eszközt.

PH-jának növelésére egy egységnyi léptékben 200 g oltott mész per 1m 2 talaj. Annak érdekében, hogy a levegőztető nehéz talajon, hogy durva folyami homok, könnyű vályog. 1 m 2 előírja:

 • vályog - 21 kg;
 • nehéz agyagos - 43 kg;
 • fény agyag - 75 kg;
 • szekunder agyag - 110 kg;
 • nehéz agyagos - 121 kg.

Emberek bevált módszer - az alkalmazása szerves trágya az arány:

 1. Bird ürülék száraz, hígított 400 g 10 liter vizet, alkalmazzák per 1 m 2.
 2. Lótrágya elkorhadt - 3 vödör 1 m 2.
 3. Compost - 3 kg per 1 m 2.

Ültetés előtt, műtrágyázás és homok alaposan összekeverjük, amíg sima, hogy a mélysége 25-30 cm. Így megfelel az alapszintű képzés táptalajt több évre előre. Ha a munka előre, majd az ezt követő években nem kell megtermékenyíteni, a tápanyag-tartalékok, elég sokáig. ”.

Hogyan növekszik a citromfű az otthoni az ablakpárkányon, az ország

Talaj-előkészítés az ültetésre a magokat a citromfű

A közelmúltban vált népszerűvé biogazdálkodási módszerekkel, hatékony mikroorganizmusok. Ezek megvásárolhatók formájában drogok „emochki”, „The Shining”, „Bajkál”, „Bokashi”.

Feltételek termesztése citromfű, gondoskodás szabályai

Egy élő kultúra, ha bevezetjük a talaj, javítja a termékenységet természetes módon, mint a természetben. humuszképződést tart átlagosan 2 - 3 év. Például a „Bokashi” feldolgozott növényi maradványok humuszban 2 - 3 hónapos, de csak a melegebb hónapokban. A mikroorganizmusok, mint a növények a hideg időszakban, „alvó”, és légy aktív a tavasszal, amikor az átlagos hőmérséklet eléri a 12 0.

Elhelyezkedés és citromfű termesztési feltételek

Citromfű - igénytelen növény, akkor túléli az árnyékban, és a perzselő napsütésben. De gyenge fény vagy részleges árnyékot, úgy érzi, kényelmes. Hálával válaszol nagyvonalú öntözést, de a stagnálás a víz. Egy munkamenet derítőberendezés termesztett egy szükséges 10 - 20 liter vízzel - 1 - 2 a vödör.

Mérete, sűrűsége és íz feltételeitől függ. A rossz talaj, az árnyék szárak húzott a „szál”, és a hossza 30-40 Ritka leveleket, gyenge szagú. A gazdag talajokat vastag aromás bokrok elérheti a 50 - 80 cm Néha vannak olyan esetek, 100 - 120 cm .. Ha a választott helyen a balzsam, talaj és felkészült ültetés lehet kezdeni. ”.

ültető dátumok vannak megadva az alábbi táblázat tartalmazza:

Miután az utolsó tavaszi fagy. Törékeny éretlen szárak fél a hideg;

Jellemzők ültetés a talajba

Ha az alap talajelőkészítés végezzük, akkor biztosítani kell, termékeny feltételeket minden növény külön-külön. Erre a gödröt kell 2-szer nagyobb, mint amennyi a kóma, ez lehetővé teszi, hogy öntsünk egy gazdag talajt. Ennek része a hagyományos mezőgazdaság a földbe készítés műtrágya:

 • szuperfoszfát - 50 g per 1 m 2;
 • Ammónium-nitrát - 20 g per 1 m 2;
 • kálium-só - 20 g per 1 m 2

Tipp # 2. Amikor a telepítési temetni valakit, hogy 5 cm, elősegíti újulat új gyökerek.

Hogyan növekszik a citromfű az otthoni az ablakpárkányon, az ország

Gyakori hiba - megvastagodott ültetése palánták állandó növekedést. Kertészek összekeveri a méret a fiatal növények. Melissa növekszik, átlagosan 30-50 cm átmérőjű.Ez az a távolság, amelyen a növényeket ültetnek el egymástól, függetlenül attól, hogy vagy a csíranövény rög. Ha méh menta szánt gyógyszerek és étkezési célra, akkor kell helyezni ritkábban, így volt kényelmes gyűjteni illatos levelek. A dekoratív hatást kirakodási kissé megvastagodott.

Tenyésztési eljárások citrom menta

Kertészek több módszerrel a reprodukció a gyógynövények:

 1. Magok palántákat.
 2. Magok a nyílt terepen.
 3. Puhafa dugványok.
 4. Elosztjuk a bokor.

Magok elültetése palántákhoz

Hogyan növekszik a citromfű az otthoni az ablakpárkányon, az ország

Az első hajtások jelennek meg három hét alatt. Majd 10 - 15 nap megvastagodott növények merülhetsz.

A magról nevelt palántákat speciális kazetták palánták. Olyanok, mint a tenyér a tojás. Értékesítési eszközök különböző formájú és méretű. Az egyes lyukakban elhelyezett per növény. Ültetés előtt a kertben kialakított szoros labdát, ami könnyen eltávolítható. Ez a módszer növeli a túlélési arány a fiatal növények, mint a hagyományos palántákat.

Magok a nyílt terepen

Vesd amikor a veszély a tavaszi fagyok elmúltával. Melissa kis szemcsék, az egyenletes elosztás kevert homok (mint a palánták). Ásni a talajt alaposan lazított kilépő nagy csomókat, meg kell vizsgálni mind. Sekély hornyok készítünk 1 cm, itatni.

Miután megvárta, amíg a víz felszívódik, helyezze a magok enyhén nyomjuk le, és borított laza talaj. Öntözés óvatosnak kell lenni, hogy ne mossa. Csírázását Melissa - 60%. Az első hajtások jelennek meg, miután 15 napon át, majd 3-4 hétig minden ajtót. Egy hónappal később is vékony. Között a fennmaradó távolság nem haladhatja meg a 30 cm-t.

A szaporodási fű zöld dugványok

Jellemzői ezt a módszert:

 • vágására kiválasztott menekülési 3 -4 csomóközök;
 • letörnek az alsó levelek;
 • száron vízbe helyezzük, vagy egy szubsztrát palántákhoz;
 • túlélési a talajban a „Kornevin” vagy „Geteroauksin”;
 • ültetés előtt a vágócsúcs, por ukorenitelem;
 • nedves talajban egy ceruzával egy csekély bemélyedés 2 - 3 cm-es, és a graft helyezzük enyhén hullámosítottuk;
 • „Teplichku” műanyag fóliával fedjük le.

10 nap múlva, akkor lehet meghatározni, hogy mely elemek maradtak fenn, ők ültettek egy külön edénybe, akkora, mint egy eldobható műanyag pohár. Mivel a növekedés az ételek is, hogy növeljék kezelésére növények.

Hogyan növekszik a citromfű az otthoni az ablakpárkányon, az ország

A kibővített ilyen módon lehet egy balzsam tartani a házat, mint a magvak, és a tavaszi átültetett a kertben. Ott lesz ismerős és javát még sok más.

A végtelenség méh menta kap sok tápanyagot, jól érzi magát, és tetszik a tulajdonosok illatos aroma 10 évig. Ez idő alatt, akkor frissítheti vegetatív. ”.

Felnőtt részlege a bokor oldalán

Ily módon, melissa best fajta tavasszal. Rhizoma vágva, úgyhogy delenki 3 - 4-es vagy kikelt menekülési vese. Ez a „műtét” lehet végezni az ősszel. A kapott kicsapott részét egy rögzített helyen időközönként 30 - 50 cm. Ez a módszer inkább alkalmas a különböző növények, amelyek a vetőmag-termelő nem megtartják dekoratív és gyógyító tulajdonságait.

Növekvő citromfű cserépben otthon

Rajongói Melissa, akiknek nincs kert élvezhetik a finom aromája haza. Lemon menta - gyógynövény kert, de úgy érzi, nagy a beltéri. Ha lesz egy könnyű ablakpárkányon egy kényelmes, huzatmentes helyen a termékeny talaj, a válasz az aggodalom a Wild Growth és illat.

Az ellátás az adóztatási:

 • öntözés szükséges, hogy megvédje a víz, amikor a talaj a bankban száraz és nem megkövesedett. Be kell, hogy hidratálja nagylelkűen, amíg a víz jelenik meg a serpenyőben, majd ezt az eljárást meg kell ismételni ritkábban;
 • emochki jobb takarmány vagy más „hatékony mikroorganizmusok”, ők teljesen ártalmatlanok a növényekre és az emberre.

Hogyan növekszik a citromfű az otthoni az ablakpárkányon, az ország

Sajnos, az aroma a házi citromfű ad a kert unokatestvére, de még mindig szép hideg téli estéken élvezni a friss íze és illata.

5 fajta otthoni termesztés

 1. „Pure Gold” fajta kapta a nevét az exkluzív „beleegyezés” a gondozás és szokatlan hatást. Kompakt bokrok változtatja a színét a fehértől a virágzás kezdetéig, amíg a kék szín a végén.
 2. „Lemon tea” értékelik annak eredeti ízét, amely sikeresen helyettesíti a valódi citrus.
 3. „Mahito” jelenik meg, amelyet konyhai célokra, nem használják italok készítésére és húsételek.
 4. „Lemon ízű” viszonylag kis növény, amely alkalmas az otthoni és kerti.
 5. „Tarka” - a dekoratív citromfű egy arany színű a szélén a lap, úgy néz ki, mint virágzó.

Érdekes nézni, ha feltöltött egy ablakpárkányon néhány fajta. Az őket gondozó nem nehéz, csak itatni és etetni szezonálisan műtrágya beltéri dekorációs lombozat növények.

Hibák növesztve citromfű

Néha kertészek panaszkodnak, hogy nem tudnak szaporodni a méh menta az oldalon. Melissa növény nem válogatós, de a türelme van egy határ. Ne várják a jó eredményt, ha:

 • a nap, vagy a mély árnyékban;
 • Ő szenved szárazság a gyenge talaj;
 • Nadrág a nedves talajban;
 • elnyomta gyomok;
 • fújt a tervezetben;
 • megfagy télen.

Hogyan növekszik a citromfű az otthoni az ablakpárkányon, az ország

Ha kivonjuk a spártai körülmények, és válasszon egy hangulatos hely, a termékeny talaj és elegendő öntözés, válaszolni fog a bőséges haszonnövényállomány levelek.

Válaszok a gyakran ismételt kérdések

Készen áll a vásárolni egy növény egy kert közepén, hogy eladja évelő. előny:

 • minőségbiztosítás és az „egészség” eladott példányszám;
 • 100% -os túlélési arány, akiknek köszönhetően a talaj, amely eladta.

Vásárlás palántákat. előny:

 • az ár kevesebb, mint a felnőtt növény;
 • ültetett a nyílt terepen is azonnal megszerzését követően.

Vessük el a magokat. előny:

 • minimális pénzügyi költségek;
 • lehetőséget kell vetni a nyílt terepen, vagy cserépben szobában.

Kérdés №2. Hogyan kell kezelni a locsolás citromfű, ha az ország nem fordul elő gyakran?

A legjobb kiút - automatikus öntözés, de nem mindenki engedheti meg magának a berendezés, mert a magas költség. Megtarthatja a nedvességet egy hosszú idő után a normál öntözés, amikor egy talajtakaró körül a növényeket, hogy önteni egy réteg 5-10 cm. Alkalmas rétre, faforgács, fakéreg, zúzott száraz tehén trágya. Mindez létrehoz egy elleni védelem párolgás, és ez szolgál egy lassan ható műtrágya (MRL).

Kérdés №3. Amennyiben a betakarítási citromfű?

Ez legjobban a virágzás idején, amikor a legtöbb illóolaj, de lehetséges, az év minden napján, ha a télikertben citromfű, hogy vigye haza.

Kérdés №4. Milyen növények egyesített balzsamot?

Leggyakrabban ez beültetett gyógynövények menta, lestyán, izsóp, tárkony. A dekorációs felhasználása a kertészetben mixborders évelők, virágzó csillagfürt, vízválasztó, Rudbeckia, szépecske, százszorszép és más nagy növények.

Kérdés №5. Van, hogy fedezze a balzsam a tél?

Melissa hardy, de a hideg téli védelme agrovoloknom, fűrészpor, vágott fű. Erre a célra nem alkalmasak tölgyfalevelek, dió, gyertyán, nyár, tartalmaznak tanninok és gátolják a növény.

div> Uk-panel „>„data-uk-grid-margin>

div> Uk-panel „>„data-uk-grid-margin>