Hogyan növekszik a paradicsom palántákat a hazai idővonal

Egészséges csemeték paradicsom - a legfontosabb, hogy a gazdag termés. Ahhoz, hogy a jó termés az ágyában, meg kell, hogy növekszik ültetési anyag. Az ügy meglehetősen időigényes, de a gazdasági helyzet még előnyös is.Ezen túlmenően, a helyes és időszerű ültetett palánták lesz sokkal erősebb és stabilabb, mint a vásárlás. Hogyan növekszik palánták paradicsom otthon, sok érdeklődő gazdák.

Hogyan növekszik a paradicsom palántákat a hazai idővonal

Előkészítése vetésre

Mert palántanevelés kell készíteni magokat. Ezek megvásárolhatók a boltban, vagy főzni magának. Tapasztalt kertészek inkább főzni saját mag - így kiválaszthatja a legjobb fajták, és a kiválasztott erre több lédús és érett gyümölcs. Az ültetési anyag használható 7-8 év.

Mielőtt elkezdené, kertészeti munka, meg kell tudni, hogyan kell ültetni a paradicsom palántákat. Az első lépés az, hogy előkészítse a magok - ez megtörtént 1-2 napig, mielőtt a várható termés.Annak érdekében, hogy magas minőségű vetőmag, azokat vízbe mártott: jó mag fog esni az aljára, és a szegény felkelnek - csak meg kell üríteni a vizet. A kiválasztott magokat kell tisztítani alkalmazásával kálium-permanganát oldattal, az előállítást a következő sorrendben:

  1. Vegyünk egy kis mennyiségű vizet, és dobja el a néhány szem kálium-permanganát, hogy élénk színű ibolyaszínű oldat.
  2. Tedd meg a magok 20 percig. Ha készül ültetésre több fajta paradicsom, akkor meg kell tenni a géz egymástól elkülönítve, hogy ne keverjük össze.
  3. magokat ezután helyezzük egy egyszerű, kissé meleg víz duzzanat. Friss magok elég 8-10 óra, és ha 3 évesnél idősebb, akkor meg kell dagad tovább.

Hogyan növekszik a paradicsom palántákat a hazai idővonal

Most kell készíteni a talajt az ültetés. Jellemzően a kertészek, hogy szárazföldi része gazdagítja azt humusz és a tőzeg. Néhány, bonyolultabb összetételű kompozíciót állítjuk elő komposzt, humusz, tőzeg, karbamid, szuperfoszfát és a kálium-szulfát.

Használhatja bármilyen talajban, ami kell hőkezelésnek vetjük alá, hogy fertőtlenít. Ehhez meg kell helyezni egy kemencében 180-200 fok, és kalcinált készítményt 20 percig.

Azt is kezelni a talaj erős kálium-permanganát oldattal. A legegyszerűbb módja annak, hogy készítsen talaj ültetés paradicsom ősszel, ami neki jó promorozitsya. Ha a talaj nem előre elkészített, akkor vásárolja meg a jogot, hogy egy szaküzlet.

Amikor palánták ültetése paradicsom?