Hogyan növekszik a rózsa a dugványok otthon

Valószínűleg nem talál egy kertész, aki nem elválni a saját ágy a rózsa. Ezek a szépségek már régóta tekintik „királynője” virágok. Szükségük van a figyelmet és gondoskodást, és hogy hála kellemes virágzás. Ebben a cikkben fogunk beszélni, hogyan nőnek a rózsák, dugványok, amelyeket ebben az esetben használja a trükköket és titkokat.Hogyan növekszik a rózsa a dugványok otthon
Növekvő rózsák dugványok

Roses az országban, kész ültetési

Rózsák termesztése kezdődik a választott színek. Annak érdekében, hogy felnőnek egészséges és szép, meg kell, hogy vegye figyelembe a lényeg, hogy a dugványok könnyebb nőnek natív rózsa, mint bármely tengerentúlon. Azt is meg kell vizsgálni választotta a szépsége, hogy az ország:

 • Milyen része kertész méretű tervezi, hogy annak érdekében, hogy a növény a rózsákat. Ebből nagyon sok múlik azon, hogy a rózsák fog nőni, és fejleszteni.
 • Ha a hely kiválasztásakor nagyobb, akkor nézel mászás rózsa és krizantém fajták. Roses elérheti a magassága 1,5 méter, így kell telepíteni támogatást.
 • Területeken, ahol magas a páratartalom elég, amelyek kizárólag a fajták, hogy túléli károsodás nélkül az egészségre. Ezek a virágok nőnek jól az esős klíma.
 • Nem kis szerepe van a száma tüskék a színek, valamint a képesség, hogy tűri a fagyot.

Hogyan növekszik a rózsa a dugványok otthon

Grow rózsa három módja van:

Tenyésztésre rózsakert az országban a legmegfelelőbb módszer a terjedési, ez nagyon egyszerű, ha tudjuk, az összes szabályt, milyen a növény és a gondozás.

Miért dugványok

A fő előnye az oltás az a tény, hogy egyre többféle, hasonló jellemzőkkel bíró, hogy az anya bokrok sokkal könnyebb. Csak néhány előnye az ilyen előállítás:

 • Ez jelentősen megkönnyíti a tél.
 • Gyorsan helyreállítani hatalom után hideg tél.
 • Sokkal kevesebb hajtások, mint az oltás esetében.

Szaporítás dugványozással, és van néhány hátránya:

 • A kezdeti időszakban az ültetés után a talaj, a gyökér rendszer gyenge a rózsa, így lehet kitéve különböző betegségek, úgy válik sebezhetővé kártevők.
 • Fiatal virágok néha nehéz hibernálni az első évben ültetés után.

Szaporítják oltása nem minden fajta. A módszer alkalmas csak a fajta, amely szabadon meghonosodni a különböző éghajlati övezetek - ez alapvetően parkolni fajok, például a „Selva”, „Csajkovszkij”, stb ...

Hibrid fajták meglehetősen nehéz gyökeret, vannak olyan esetek, amikor a dugványok került sor egyáltalán nem járt sikerrel. Ez vonatkozik a tea rózsa.

Ha a szárak egészséges és erős, átadhassa a hideg tél, ez a garancia arra, hogy ő lesz, amikor börtönbe, hagyja, hogy a gyökerek és virágzik majdnem 100%. Sajnos, a hibrid virágok nem alkalmas az ilyen körülmények között, és reméljük, hogy a kertben, hogy növekszik egy gyönyörű holland Rose nem szükséges. Sok fajta hazai rózsa, amely minden bizonnyal díszítse minden virágágyás.

Felkészülés megfelelően

Sok időt a Cserenkov reprodukciós ráfordítás előkészítése és szervezése mindent. Határozzuk meg, hogy a menekülési megérett reprodukció, lehetséges a megjelenése alapján:

 • Gallyakból kell megmerevedik vagy részleges merevség és zöld.
 • Érdemes odafigyelni, hogy a csapok, ha azok könnyen letörhető - hajtásokat érett, amikor erőfeszítéseket tesznek - még mindig nincs kész.

A magoncok készített kérésre, a kora tavasszal vagy ősszel. A beavatkozást követően a rögzített rügyek, és a vége előtt a virágzás. A korai vágás vezet az a tény, hogy a menekülési ad életerőt vesét és gyökereztető nem fog megtörténni. Ezért csak a kijelölt merev ágak, vastagsága legyen körülbelül 5 mm. Éretlen verhushechki vágás.

Hogyan növekszik a rózsa a dugványok otthon

Egyes termelők készül ültetési anyag a nyár, virágot helyezzen különböző fiókok. Kialakulása után a kallusz, dugványok kap közötti kapcsolat, és helyezzük nedves homokba. Mindez kerül, hűvös helyen, korábban borított műanyag csomagolást. Az optimális tárolási hőmérséklet - 1-2 ° C alatt nulla. Tavasszal lehet ültetés, a növények, így továbbra is erős és egészséges.

Zagotavlivaya dugványok ősszel, mielőtt a kertész áll a fő feladat -, hogy tárolja, amíg tavasszal annak érdekében, hogy gyökereztető sikeres volt. Ehhez nem felelnek meg a bonyolult szabályok:

 • Vegye dugványt kell kora reggel, egy időben a szárak dúsak nedvességet.
 • Egy ágon kell lennie a 3 vese, nem kevesebb, és a hossza 15 cm. A felső rész, hogy egy néhány centiméter fölött a csomópontot és az alsó egyértelműen alatta.
 • A vágás dugványokat bátorítani, hogy készítsen egy éles tárgy (kés éles kés, szike). Ha a szár szöveti sérülés lehet kezdeni rothadásnak.
 • Derékszögben vágások nem teszik derékszög - 45 fok.
 • Ágak óvatosan eltávolítjuk, és a maradék tüskék levelek. A tetején néhány levél maradt. Ebben az esetben a fiatal növények jobb lesz a fotoszintézist.
 • Ültetés előtt, vágott bele kell meríteni a kezelt talajt növekedésének elősegítésére. Használatával az ajánlott „Kornevina” vagy egy könnyű kálium-permanganát oldattal.

Hogyan gyökereztető

Véglegesítése után a szárak kell ukorenitelny színpadon. Itt a fő szerepe van megfelelően előkészített talajba. Amire szükség lesz:

 • Primer jó nedvesség megtartását és lélegző (légáteresztő).
 • Hozzáadott tiszta homok vagy tőzegmoha, dugvány fogja menteni rothadásnak.


Ez dugványok gyorsan kezdett, és növekedésnek indult, hogy fedezze a film, hogy megteremtse a feltételeket teplichke. 30 nap után a rózsa gyökér fogja képezni, és lehetőség lesz a növény ki a nyílt terepen.

Hogyan növekszik a rózsa a dugványok otthon

Jó gyökér virágok vízben. De ne merítse a fióktelep nem lesz elég, akkor be kell tartaniuk bizonyos szabályokat:

 • A dugványokat helyeztünk a csészébe (csésze, bögre, és így tovább. D.) tiszta vízzel. Egész ideje alatt, hogy azok a tartályban a víz nem változik. Felhalmozódik magát a szükséges alkatrészeket, hogy kísérjen el egy jó fejlesztés. Ahogy a víz elpárolog, adjunk hozzá egy kicsit, hogy legyen.
 • Célszerű, hogy egy tartályban egy gyökér, annál több van, annál lassabb a létesítményt.
 • Gyökereztető jól ment, kontroll szárak a rothadásnak.

Néhány szokatlan módon gyökereztető

Idővel, vannak új módszerek gyökereztető rózsák, kertészek szívesen költenek kísérleti célokra. Így lehetőség van arra, hogy válasszon a leghatékonyabb és egyszerű. Magyarázza minden részletesen:

 1. Az egyik alapvető módszer leszállás dugványok közvetlenül a nyílt terepen. Ugyanakkor igényelnek szigetelés. Erre a célra, egy további réteg föld vagy fűrészpor.
 2. Szokatlan és érdekes módon reprodukálni a rózsa - használata burgonya. Töltsön gyökereztető tavasszal, amikor a talaj elég meleg. Hogy egy kis lyukat, hogy a mélysége 15 cm. Harmadik rész tele van homokkal. Az alján, hogy egy fiatal burgonya gumó ( „glazik” elhagyható). Gallyazás rózsa ragadt egyenesen a burgonya. Annak érdekében, hogy a belsejében a nedvesség, gallyak alá tartozó bankok. Öntözés rózsa van szükség minden nap. Egy nap egy héten át a vízben öntözés a cukor feloldódik. Hamarosan, a bankok el kell távolítani.
  Hogyan növekszik a rózsa a dugványok otthon
 3. rózsa a vírusok csak módszerrel, tisztított víz. Vegye szár a virág, amely adott nincs értelme, nem gyökeret. Mint már említettük, ajánlott, hogy nő csak a hazai fajták.
 4. Nem meglepő, de egy jó segítő csírázását dugványok az aloe juice. A kis csomagot borított talaj azzal a kiegészítéssel, moha, adunk hozzá Aloe juice. A kapott keverékből dugványok. Kapacitás gondosan kell felfújni, és húzza meg, úgy, hogy nem hagyja el a levegőt. Lógni a táskát az ablakon. 30 napon belül a szárak indítsa el a gyökereket.
 5. Van egy másik módszer - Burrito, hogy gyakrabban használják külföldön, hanem a termelők szkeptikusak. A virág dugványok tekert egy újságot, amelyben moha található. Újság enyhén átitatott vízzel. Minden anyag kerül egy csomagot, és hűvös helyen hőmérsékleten 18 ° C-on Csomag áruház 30 nap. A formáció a kallusz legalább 4 mm-es, görcsökkel lehet ültetni.
 6. Eltérően a korábbi Trannua módszer népszerű, az egyszerűsége miatt. Miután befejezte a virágzás, akkor válasszon egy gally kövér rügyek, és vágjuk. A magoncok készített ültetési szokásos módszerrel minden, és azonnal ültetett a földbe. Ebben az esetben meg kell, hogy kövesse egy kis szöget. Leszállás után az ágakat hozott műanyag palackok, amelyek korábban levágta a nyakát.

Hogy hagyja abba semmilyen különleges módszert, meg kell próbálni. Csak ebben az esetben termesztő dönt, mert kényelmes, hogy üljön le, mik a pozitív és negatív oldalát.

Gondozása rózsa ültetés után

Miután a dugványok ültettek nyílt terepen, amelyre szükségük van a megfelelő ellátást. Leggyakrabban gyökerezik rostochku ülő ősszel. Ebben az időszakban kell vigyázni a jó elleni védelem fagy. Szigetelje növények hasznosságát várt első fagy. Használhatja a fák ágain (puhafa), vagy megvásárol egy adott virágbolt, az anyag hőszigetelő létrehozott növények.

Rózsa nagyon szereti a hőt, így a növény őket a javasolt helyek közvetlen napfény. Beauty kedveli semleges talaj, enyhén savas tolerálható.

Hogyan növekszik a rózsa a dugványok otthon

Nagyon fontos Trágyazás rózsák, különösen akkor, ha a bokor fiatal és szüksége ellátást. Mit kell tudni etetés:

 • „Queen of Flowers” ​​nagyon szereti az ásványi műtrágyák. Azt, hogy évente 3 alkalommal hígítva egy evőkanál öltözködés 10 liter vizet. Kezdetben így nitrogén műtrágya, majd - nitrophosphate, és befejezi a folyamatot a kálium-só hozzáadásával szuperfoszfát.
 • Ha úgy dönt, hogy lássa el a virágok csirketrágya, rendkívül óvatosan. Ez elég koncentrált és éget a gyökerek a virágok. Mielőtt trágya fermentált vízben 10 napig.
 • Trágyát használja megtermékenyíteni rózsák TILOS.

Megfelelő figyelmet öntözés. Az első időben elvégzett kiszállásának a dugványok a földbe. A második öntözővíz adunk kálium-permanganát. Az oldatot nem szabad túl tömény. Színe halvány rózsaszín árnyalat. Öntsük a csírák ellenjavallt. Csírája körüli talaj rendszeresen lazítani. Amellett, hogy a virág locsolás hálás lesz permetezésre.

Ne felejtsük el, hogy időben metszést a rózsa még el kell távolítania a kifakult virágok és a bimbók.

Ha megadja a szín megfelelő ellátás és a megfelelő feltételeket a jó növekedés, ez nem egy ágy, különböző fajta rózsát is termeszthető az országban.

Jó tanács tapasztalt kertészek

Grow rózsa dugványok - nem csak egy módja annak, hogy díszítse a kert, hanem egy jó ötlet, hogy egy üzlet. Számos előnye van:

 • Az ágyak növekedni fog a rózsakert különböző változatok és fajták a színpaletta lesz megcsodálható.
 • Csökkenteni fogják többször beszerzési költsége dugványok.
 • Biztos lehet benne, a minőség az anyag, hogy a dugványok erős és egészséges.

Hogyan növekszik a rózsa a dugványok otthon

rózsa betegségek

Virág gyakran szenvednek a helytelen gondozás. Néhány a leggyakoribb betegségek:

Egyes betegségek szinte lehetetlen gyógyítani, és sajnos van, hogy megszabaduljon a virágok, úgy, hogy a probléma nem terjed el. Ezért jobb, ha a megelőző intézkedéseket. Ez különösen igaz a fiatal színeket.

Ellenőrző intézkedések végzik között virágzás. fertőtlenítő eljárást kell folyamatosan végezzük. Ha a rózsa érinti egy betegséget, gyengíti az immunrendszert, és ez sebezhetővé válik más betegségek.

A vásárolt termékeket lehet használni, mint profilaktikus szerrel. Ha nem lehet megvenni őket segítséget nemzeti módszereket. Akkor készít főzet segítségével:

Permetezés rózsák oly módon, hogy lehetővé teszi a színeket, hogy ellenálljon a különböző baktériumok és kórokozók. További plusz főzés szerszámok otthon - nem húzza egy függőség.

kémia kezelést végeznek reggel, de nem korai, miután a harmat jön lombozat. Akkor át eljárás este a nap rózsák elpárologjon a felesleges nedvességet. Toll előkészületeket virágok is öntsünk vizet a gyökér.

Hogy a rózsa nem beteg, meg kell végezni a megelőző kezeléseket időben. Ha már fertőzött, akkor közvetlenül a kezelést.

Egyes betegségek vagy kártevők, élhetünk a virágok hosszabb ideig, ülepítő a halott növényi részeken. Továbbá, lehet és tél, a tavasz, hogy indítson támadást. Éppen ezért, a hibernálás előtt, hogy távolítsa el a leveleket a bokor.

Ha a rózsa még mindig beteg, akkor el kell távolítani a kertben minden marad, és még gyomok. Minden gondosan összegyűjtött és elégették.

Az ősszel megelőzésére, mint lehet használni a vas-szulfát (3 százalék). Tavaszi virágok oldattal permetezzük készített réz-oxid és klór.

Mielőtt bármilyen eljárások (vágás dugvány Bush körülmetélés és t. D.), összes kezelt fertőtlenítővel és fertőtlenítő készítmények.

Mielőtt úgy dönt, hogy a növény az ágyukban „virágok királynője”, figyelmesen olvassa el az erre vonatkozó tájékoztatást:

 • Variety.
 • A szabályok az ellátás.
 • Szabályok transzplantáció és a szaporodás.
 • Hogyan és hol kell ültetni.
 • Amikor a növény.
 • Megelőző intézkedéseket, hogy elkerüljék betegségeket.
 • Lehetséges betegség és módszerek az ellenük való küzdelem.

Csak ebben az esetben, akkor növekszik szép virágok.