Hogyan növekszik a szőlő dugványok mikor és hogyan kell ültetni szőlő

Egy nagyon ősi növény, amely szerepel számos mítoszok és legendák, a szőlő. A történelemben vannak idők, amikor még cserélni a növények.Hogyan növekszik a szőlő dugványok mikor és hogyan kell ültetni szőlő
És aki még nem hallott a gazdája istenének, Dionüszosznak?

Szőlőtermesztés annak érdekében, hogy egy ilyen jól ismert mindenkor az ital, mint a bor, kezdetét jelezte a megjelenése számos fajta különböző régiókban.

Sőt, ez egy hasznos növény ismert gyógyszer tulajdonságait, és a különböző ízek fog hatni bármely személy.

Mindenki megtalálja a kedvenc márkája, és tud is nő meg az országban.

szőlő jellemzői, a legjobb minőségű

Alapvetően ez a lombhullató kúszónövény, mely az antennák, amellyel emelkedik mentén támogat. Indás göndör körülöttük. hordó lehet akár 40 m, ez egy egyszerű 3-5-karéjos levelek. Füzérvirágzatú virágzat illatos virágokkal. A gyümölcsöket gyűjtött fürtök.

Hogyan növekszik a szőlő dugványok mikor és hogyan kell ültetni szőlő

A legnépszerűbb fajta szőlőbor vagy tenyésztett (Vitis vinifera). amely több mint 4000 fajta. Ez kúszónövény eléri a 20 m, termofil, fény-igénylő.

Népszerű asztali fajták Pearl Szabó űrhajós, Észak korai, korai Pinot, Chasselas fehér, Jubilee Novgorod és mások.

Szőlő jobb vásárolni a szaküzletekben, óvodák. Ebben az esetben a kockázat vásárolni nem az a fajta minimális, sőt, kapsz egy garancia arra, hogy a növény egészséges, annak fennmaradása magasabb lesz.

Szaporítása és szőlőtermesztés

Vine propagált útján magvak, dugványok, rétegződés és oltása. Seminal levezetésére használt új fajták nemesítési. Rétegződés megkapja az új üzem nem nehéz, de a feltétel jelenléte méh bokrok.

Továbbá a szőlő ásni a horony és tedd lő (zöld, egyéves) és a csúcs marad a felületen (ahol nőni fog a bokor). És miután egy pár évig kapsz egy szüret.Szaporítás dugványozással szőlő - a leggyakoribb módszer. Dugványok vágják a egynyári, érett hajtások, amelynek vastagsága nem kevesebb, mint 7 mm. Tedd meg az ősszel a téli metszést. A téli hónapokban kell tárolni a pincében a homokban (nedves).

Szintén tárolása a dugványok végezhetjük a helyszínen, forgalomba őket a feltárt árok. Tavaszi azokat kivesszük és hozott áztató vízbe (három nap, a hőmérséklet - mintegy 15 ° C-on).

Egy fontos feltétel kilchevanie gyökereztető dugványok - fűtése az alsó rész (25 ° C-on), hogy támogassák gyökér képződését. Sőt, a felső része legyen hűvös időben a vesék nem lett kivirágzott. Az eljárás időtartama két hét.

Amikor a telepítés dugványok szőlő?

Hogyan növekszik a szőlő dugványok?

Tavasszal vagy ősszel kell ásni a földbe, és hogy ez a trágya vagy komposzt (na1 négyzetméter. M vödör 1). Dig árok mélysége és szélessége 40 cm, így a szerves, összekeverve a földre. A magoncok fel ferdén. Borított földet, tömörített és öntözni.

Öntözés kell végezni csak meleg vízzel. Amíg az erős gyökérzet, itatni és permetezett minden héten. Fóliával lefedjük megszórjuk a földre (4-5 cm). Elkezd nőni - szellőző, távolítsa el a film, amikor egy állandó meleg időben.

Növekvő szőlő dugványok magában gondozása a növények kikeltek. Ez lazítás a sorok között, az öntözés (nem végzett a második felében a nyáron), gyomlálás. Szintén szükséges etetés. Tavaszi - nitrogén és foszfor, a nyári - foszfor és kálium műtrágyák.

Amikor a hajtások fejlesztése, razokuchivayut őket egy felhős napon. Betegségek leküzdésére végzett feldolgozás Bordeaux folyadék. Ásott őszén, ügyelve arra, hogy ne sértse meg a gyökérzet.

A növény szőlő egy állandó helyen lehet a tavasszal. Akkor jobb, ha választani növények jól érett az alsó része a hajtás.

Care alapjai. Hogyan lehet csökkenteni a szőlő?

Miután otthagyta ki a növény, hogy egy állandó helyen, ami kell napfényes, szükséges optimális feltételek biztosítása a növekedés és az érés a gyümölcs. szőlő Care öntözés, műtrágyázás, metszés és alakítása, a menedéket a téli.

Hogyan növekszik a szőlő dugványok mikor és hogyan kell ültetni szőlő

Etetés nem igényel az első 4 évben. Később kora tavaszi növények csöpög a horony körül a régióban a 30-40 SMOT szőlő (mélység 35 cm). Ebben kerülnek keverékét komposzt, káli- és a szuperfoszfát (700 g, 20-40 W gsootvetstvenno 30-50), borított földön.

Minden évben van szükség 3 etetés: 10-14 nap virágzás előtt; amikor az leesik a petefészek érés előtt gyümölcsöt. A hozam növelése hasznos levélevő nyomelemek (néhány nappal a virágzás előtt, után, gyümölcs-set, és a korai érés).

Szőlő metszés szabályokat tartalmazhat két szakaszból áll: a menedék és leesik bud szünet tavasszal. Az első esetben gyümölcsű metszeni ágak nevyzrevshie zöld hajtások. A második esetben - vágja ki a sérült, beteg, öreg ágakat.

Az egész szezonban tölteni megcsípte, pasynkovanie, girdling, ritkítás, stb Is döntetlen hajtások nőnek vissza a kárpitok és egyéb támogatást.

Ne felejtsük el, hogy hagyjuk a lyuk a szellőzést. Fontos, hogy távolítsa el a fedelet a tavaszi idő, hogy a növény nem vyprelo. Sérülésének elkerülése érdekében a növény tavaszi fagyok meg a film fedelet.