Hogyan növekszik palánták paradicsom otthon

Szöveg: Margarita Semenova

Hogyan növekszik palánták paradicsom otthon

Paradicsom - a legnépszerűbb növényi kultúrák hazánkban. És nem is csoda. A gyümölcsök a sok vitamin, azok ízletes és - dekoratív.Otthon, koca paradicsom palántákat jobb egy későbbi időpontban, mint a szakmai üvegházakban. Nem minden könyv és útmutatók figyelembe veszik jellemzői termesztése paradicsom palántákat a haza, ezért legyen óvatos!

A moszkvai régióban tapasztalt kertészek tartsa hozzávetőleges telepítési időpontok:

Előállítása vetésre

Nagyon sok módja van, hogy készítsen paradicsom magvetés: áztatás, csíráztatás, vetőmag kezelésére, és így tovább. Nincs szignifikáns különbség a számukra nem. A tapasztalat azt mutatja, hogy ha a paradicsom fajta nem ad erős hajtásokat a száraz kezeletlen magvak, a vitalitás és a termelékenység egy nagy kérdés. Mi nem harcolunk a gyenge fajták és hibridek, valamint a vásárlás több lehetőséget paradicsom a kívánt jellemzőkkel fedezeti.

Nem számít, milyen a törzsvendégek az online fórumokon, Magyarország vezető szállítója paradicsommagvakkal tartani márka. A kereső, Gavrish, Ilinichny magyar kert, Sedékiás és más jól ismert márkák általában a jó minőségű vetőmag. Az egyik esetben 8-10 a „defekt”, de ez normális. Magok - élőben az áruk, ő is azt mutatják, szándékosság, vagy egyszerűen nem jönnek különleges termesztési feltételek.

Maratott vásárolt vetőmag kórokozók nem szükséges - ők vannak gravírozva. Logikus, hogy etch a magok különböző paradicsom gyűjtött a saját kertjében. Maratott sötét rózsaszín kálium-permanganát oldattal 30 percig, csomagolva pamut párna:

Hogyan növekszik palánták paradicsom otthon

Áztatás után a kálium-permanganát öblítő mérőhelyet paradicsommagvakkal több vizeken vetés előtt.

Paradicsompalántákat igénytelen a talaj - viszonylag rezisztens a szárazság, nem torkos, teszi a magas savtartalma. Ez jól érzi magát a földön, elő saját kezűleg (azzal a kiegészítéssel, vályog, humusz és komposzt). És azt is, a vásárlási tőzegtalajok - hacsak nem egy jóhiszemű termék.

Úgy véljük, hogy a talaj, a betakarított a saját kezét, meg kell párolni, és a vásárlás - nem szükséges. Ez helyes, de csak azzal a feltétellel, hogy meg fog felelni az ideális növekedési paradicsom palántákat technológia: hőmérséklet, világítás, etetés. Tény, hogy ez a feltétel szinte lehetetlen: a csírák otthon nagyon fogékony a stressz és a sebezhető még viszonylag ártalmatlan gombák. Ezért jobb, párolt egész földön, tekintet nélkül azok származására. A legrosszabb az, hogy nem.

Hogyan növekszik palánták paradicsom otthon

Nagy paradicsom elvetett magok kényelmes csipesszel darab. Feküdt őket a tömörített talaj csipesz segítségével 1 cm. Minden barázda mark kulcsszó nevű fajták. Megszórjuk a talaj felső rétegét 0,5-1 cm, öntse és takarónövényzet film. Tartsuk a tálat hőmérsékleten + 20 ° C-on Amint látszik kelbimbó, tedd az ablakpárkányon, és távolítsa el a film.

Hogyan növekszik palánták paradicsom otthon

Mielőtt felvette paradicsom, hogy táplálja a palánták nem kell, csak a víz. Búvárkodás paradicsom 2. fázisban ezek a levelek.

Hogyan növekszik palánták paradicsom otthon

Itt az ideje, hogy szedés paradicsom.

Hogyan növekszik palánták paradicsom otthon

Dive paradicsom egyesével egyes edények, eltemetve szinte a sziklevél levelek. A szakaszban a szedés hozzá evőkanál teljes műtrágya 5 liter keveréke 3 evőkanál vagy speciális műtrágya a paradicsom „Signore paradicsom”.Hogyan növekszik palánták paradicsom otthon

2 hét után szúró a palánták takarmány komplex műtrágya a palánták

Amikor a növény paradicsom palántákat a földbe

Sok paradicsomfajta - rövid idő növény, azaz, alján a fény legalább 12 órán át, mielőtt azokat át gyümölcs- és nagyobb termést. Más fajták paradicsom egyaránt jól fejlődik, és gyümölcsöt mind rövid és hosszú fényperiódussal. Ideális esetben iogurtsy paradicsom jobban növekednek a különböző üvegházak, mint Uborka inkább nedves-meleg, és a paradicsom, mint a száraz levegőt. (A vita jellemzői növénytermesztés). Szerint a típusú fejlődés a meghatározó paradicsom (korlátozott növekedés a fő szár) és indeterminatnymi (korlátozása nélkül a növekedés a fő szár). A nagy gyümölcsű fajták és hibridek a paradicsom, húzza ki az extra petefészek, így nem több, mint 4-5.

Paradicsom igényes fény, a szeretet és a déli lejtőkön védett az északi szelektől.

Ph talaj savassága

6,0-6, 7, paradicsom jól növekednek a könnyű talajok semleges vagy enyhén savas reakció. Savanyú talajokon kell meszes 3-4 évente.

A nedvesség hiánya paradicsom levelek sötétzöld, serdülő, amely a bélbolyhok növekszik függőlegesen felfelé. Ha a felesleges nedvességet levelek nőnek, válnak halványzöld.

Paradicsom kell öntözés időszakban gyümölcs kialakulását.

Paradicsom szeretik magas páratartalom (érinti gombás betegségek), és a víz behatolása a levelek.

Túlzott öntözés paradicsom palántákat vezetnek annak nyúlás.

A felesleges nedvességet egy hiányban hő vezet fokozott növekedése hajtások károsodás termés.

Gyakori öntözés kezdeti szakaszában a paradicsom vezet a túlzott növekedés a levegőben lévő részek a növények, a gyökerek nem ugyanabban az időben erősödni, hogy a stresszes helyzetekben (a hő, például) vezet az alacsony növényi betegségekkel szembeni ellenálló képességét, csepegtető virágok, stb

Készülj fel leszállás

Paradicsom magvak igényel előzetes növény (kalibrálás, fertőtlenítés, stimuláció, buborékoló, stb).

Paradicsom inkább növekedni talajok szerves anyagban gazdag. Előkészítése az ágyak paradicsomra 1 m töltsük fel 10 kg szerves trágya, foszfát és kálium-műtrágyák (20 g) - az őszi, nitrogéntartalmú műtrágya (10 g) a tavasszal.

A második évad tölteni termékenyítő paradicsom: 20 nappal az ültetés után, és még 20 nap közötti időszakban a tömeges gyümölcs. A folyékony műtrágyázás 10 liter vízzel hígítjuk, 25 g nitrogén-műtrágya, 40 g foszfor-, 15 g kálium. Folyadék áramlási etetés az első alkalommal a 15 növényt, a második alkalommal - 7 növények.

Akkor lehet alkalmazni, száraz trágya trágyázás, felzárkóztató őket a folyosón. Amikor száraz csávázás paradicsomon 1m² használva 5 g nitrogén-műtrágya, 10 g foszfor-és kálium.

Jó eredményeket adnak a folyékony műtrágya szerves trágyák.

Az elején a tenyészidőszak paradicsom szorul foszfát műtrágyák, amelyek kedvezően befolyásolja a virágzás és gyümölcs.

A felesleges nitrogén (különösen alacsony hőmérsékleten) gyengíti a növény vezethet csepegés a petefészkek.

Megerősített kálium műtrágya növény növeli a stabilitást, amely fontos szerepet játszik a hiányzó megvilágítás.

A hiánya a kálium a levelek jelennek meg kiszáradnak határon, és ők csavart. A hiánya nitrogén levelek matt szürke árnyalatú vagy könnyű és kicsi. A hiányzó foszfort, az alsó levelek lila lesz, a levelek vannak nyomva a törzs és mászni a csúcsra. Amikor a magnéziumhiány levelek válnak márvány színe.

Prekurzorok a paradicsom lehet: uborka, káposzta után zöld trágya, hagyma, burgonya, sárgarépa, sütőtök, cukkini.

Nem lehet ültetni a paradicsom a kertben, ahol a korábbi években nőttek: paradicsom, paprika, padlizsán, Physalis

Növekvő paradicsom palántákat

Magvak +15 ° C

Grow paradicsom keresztül palánták. Vetés a magokat a csemeték számára az időpontjától függ, átültetésre, hogy egy állandó helyet. Egyéb kertészek palántákat 45-80 nappal ültetés előtt. Jellemzően a palántákat kell erős bokor magassága 35 cm, 10 valódi levelek és virágok 2 kefe. Overgrown paradicsom palántákat át nem jól és rosszul.

Talaj keveréke paradicsom palántákat elő 7 rész tőzeg, gyep szárazföldi része 1 és 0,5 tömegrész fűrészpor. Vagy vegyes tőzeg, humusz, molyhos ökörfarkkóró, fűrészpor az arány 3: 1: 0,5: 0,5. Per 1 m³ a keverékhez 1,5 kg ammónium-nitrátot, 4 kg szuperfoszfát, 1 g kálium-szulfát, 3 g bórax, 1 g cink-szulfát, 2 g réz-szulfát, 1 g kálium-permanganátot. De lehetséges, hogy használja a műtrágyák, mint termékenyítő később.

Lehetőség van, hogy önállóan előkészíti a talajt a palántákat ősszel (30% humuszt, 60% tőzeg, 10% folyami homok), akkor mutatta a tél, a hideg, fagyasztásra, és a rugó fektetjük konténerek palántákat.

Az alapvető hiba a kertész, amikor nőtt palánták - túl sűrű telepítések nagyon korai szakaszában. A legjobb kor kiültetés az üvegházban - 30-35 nap.

Optimális hőmérséklet termesztése paradicsom palántákat szúró 20-25 ° C-on napsütéses napon, és 18-20 ° C-on egy felhős. Miután felvette a hét folyamán tartjuk 25-27 ° C napközben (20-22 ° C alatt felhős időjárás) és 14-17 ° C éjjel. beállított állandó hőmérsékleten 7 nap után, nap 20-25 ° C (18-20 ° C alatt felhős időjárás) és 8-10 ° C-on éjszaka.

Egyszerűsítése érdekében a mentesítési kapura a maghéj, folytatott egy sor kis öntözés meleg vízzel.

A magról merülni az oktatás szakasza 1-2 valódi leveles (évesen 18-20 nap).

12-14 nappal a kiültetés paradicsom elkezd indulat. Így csökkenti öntözés, a palánták tanítják, hogy a napsugarak (kezdve néhány óra egy nap) ezen időszak alatt a palánták lehet kezelni 1% Bordeaux-elegy. A jó eredmény adhat öltözködés kálium műtrágyák (növelésére szívóerő a gyökerek), ezt 1 liter vízben feloldunk 1 g ammónium-nitrát, szuperfoszfát és 4 g 7 g kálium-szulfát vagy kaimagnezii.

7 nappal ültetés előtt paradicsom palántákat üvegházban kell shed ágyak microfertilizer Baikal EM1 képződhetnek a talajban a szükséges mikroorganizmusok.

Amikor átültetést minden jól fel fél teáskanál Urgasa műtrágya.

Talaj az ültetés után lehet talajtakaró.

ültetési rendszeren fajtájától függ a paradicsom: ültetési rendszeren 30x40 cm korai érő fajták, későn - 50h50sm és a módszer kialakítására a bokor.