Hogyan növekszik palánták paradicsom otthon - lépésről lépésre

A leszállás a magokat a képviselője a nadragulya család egyszerre a nyílt terepen a mi éghajlati ritkán gyakorolják. Az összetett gondozási hajtások, hosszú távra a növényzet, valamint a szükséges napi tartózkodás a területen - mindezt teszi ezt a módszert a termesztés paradicsom elfogadhatatlan. A legjobb megoldás - egy szobában az ágyak a fejlett és erősebb lett ültetési anyag.Vásárlás palánták paradicsom elég drága (bokor érdemes RUR 15-18), és nem az a tény, hogy megnyugszik. Igen, és ez nem ismert, mi fog történni. A legjobb megoldás -, hogy növekszik a palánták a saját, otthon. Minél több, hogy a technológia működik egyszerű és tesztelt évek óta.

Hogyan növekszik palánták paradicsom otthon - lépésről lépésre

Mikor kell elkezdeni a felkészülést a termesztés palánták

 • Növekvő otthoni körülmények között palánták paradicsom korai érő fajták kell használni, vagyis azok ültetési anyag, amely lehet mozgatni a nyílt terepen, amint a meleg időjárás, amikor nem áll fenn a visszatérő fagy.
 • Ahhoz, hogy egy teljes magokból kész ültetési bokor szükség van körülbelül 7-9 hét.
 • Fokozatos éghajlatváltozás néhány módosítással az időzítése a gazdálkodási tevékenység. Vezetett a hagyományos időszak magjait paradicsom ( „mindig”) otthon aligha indokolt. Ezért, hogy podgadat optimális idő, érdemes megvizsgálni az előrejelzések az elkövetkező hónapokban. Legalább világos lesz, amikor a meleg, állandó időjárás, van-e esélye a fagy, és így tovább.

Hogyan növekszik palánták paradicsom otthon - lépésről lépésre

Ajánlás a hozzávetőleges időpontot ültetés

 • Korábban a hazai termesztés palánták nem kell foglalkozni, meg kell tanulni azoktól, akik több mint egy éve az a gyakorlat - barátok, rokonok, szomszédok a környéken. Ezek gyors, hogy mikor kezdődik az ilyen munkát.
 • Ez az első alkalom, hogy eltér a növényi magvakat tálcákon talajjal töltöttünk, és egy kis távolság az idő múlásával, és a címke a tartály (vagy annak egyes szegmensekben). Tavasszal világossá válik, hogy mit bokrok normálisan fejlődtek, és készen áll, hogy menjen a területen, és mit kell még expozíció a lakásban. Ez így van, a kísérletezés, és a munka elég saját tapasztalat.

Előállítása paradicsom magvait

elutasítás

Általános szabály, hogy a tapasztalt kertészek betakarított paradicsommagvakkal önmagukban, a saját növények. Ezek, a megfelelő otthoni tároláskor alkalmas leszállás 7 éves, nem kevesebb. Azok, akik csak most kezdik tenyészteni a területen, vagy paradicsom döntött művelni egy új fajta, ültetési anyagi haszon venni a rokonok, barátok, és így tovább. De minden esetben ellenőrizni kell alkalmasságát csírázásra.

Hogyan növekszik palánták paradicsom otthon - lépésről lépésre

Mikor? Egy pár nappal azelőtt, hogy helyezzenek el egy tartály (doboz) a földre.

Hogyan? Elég egyszerű. Egy sekély tartály tele meleg vízzel, és a betöltött paradicsom magvakat. A gyakorlat azt mutatja, hogy egy kis töredékük fog kialakulni. Ez egy „dummy”, ami nyilvánvalóan nem ad baktériumokat. Itt vízzel együtt, és üríteni. Magjai ugyanaz, ami esett a alján a tál (lemezeken), és alkalmazott magoncok nevelésére paradicsom.

mentesítése magvak

Még azok a magok, amelyeket az említett tárolás egyedül (átlag, sterilizálás végezték), nem is beszélve a „kívülállók”, akkor meg kell tenni. Teremtenek ideális környezetet a ház nem lehet őket, ezért fennáll annak a veszélye, hogy része az ültetés hatással lehet. Ha ez nem így van, a megelőzés a felesleges soha nem történik. A tény az, hogy még a vásárlás pochvosmesi gondosan előkészített (információk szerint a címkén) lehet bármilyen fertőzés. A föld, amelyet össze a helyszínen (ez a leggyakoribb opció), még inkább.

 • Előkészítése kálium-permanganát oldattal. Ennek koncentrációja (1%) beszélt keveset, amit egy laikus. Otthon, a jobb, hogy összpontosítson a színe a víz - meg kell vásárolni halványpiros (majdnem lila) színű. További telített előállítására paradicsom magok „égetni”.

Hogyan növekszik palánták paradicsom otthon - lépésről lépésre

 • Ültetés anyagot merítjük csak a meleg fel, körülbelül fél óra. Ha a fertőtlenített magjait több fajta, hogy megakadályozzák őket a keverés, célszerű az egyes „fél” hely a szalvéták. Vethetjük alá a víz eljárások és fordulatok, de ez alkalommal otthon kell sokkal.
 • Paradicsom magvak fertőtleníteni szekunder betöltve egy edénybe a víz, de tiszta. Szükség van rájuk, hogy megduzzad, ami hozzájárul az intenzívebb csipogó baktériumokat. A várakozási idő függ a kortól, a magokat. A viszonylag új (3 éves korig) körülbelül 9 óra (± 1). Régebbi magok áztatott időtartamra legfeljebb egy nap.
 • A paradicsom vetőmag fertőtlenítésére nátrium-karbonát-oldatot (0,5%).
 • Kivonat az ültetési anyag - nap.

Úgy véljük, hogy ez a kezelési módszer sokkal intenzívebb beavatottak palánták fejlődését.

talaj-előkészítés

A technológia az elkészítését mindenkit. Egyesek tartalom smink n; de indokolt csak kis mennyiségű ültetési anyag, valamint a minőségi virágföld elég drága. Ebben az esetben nincs garancia arra, hogy minden követelménynek megfelel.

Alapvetően kertészek figyelembe földi paradicsom egy másik része az őszi és hagyja a hideg garázsban fűtetlen fészerben, vagy máshol, ahol a hőmérséklet fagypont alá süllyed télen. A módszer előnye, hogy a talaj fagyott, és szinte az összes kártevők, amelyek benne, meghal.

Hogyan növekszik palánták paradicsom otthon - lépésről lépésre
Továbbá meg kell végezni a földi kiszolgálás és a hő a lakásban. Ha van ilyen lehetőség, hogy egy jó párolt (nem kevesebb, mint 2 óra). Ez a technológia az úgynevezett „vizes fürdő”, és ez jól ismert - a medence egy kis mennyiségű víz, néhány téglát a tetején egy vödör a talaj, és mindez egy nyitott tüzet.

Alternatív módon - ágy talaj egy tartályban lyukak az alsó és a dobás forró vízzel vagy egy telített oldat mangán. Vannak más módon fertőtlenítés a földre, de otthon, hogy végre őket sokkal nehezebb.

Receptek független előkészítése talaj paradicsom

Minden alkatrész - saját egység.

 • A paradicsom szüksége talajra savtartalma közelebb semleges (pH-tartomány 6,0-6,5).
 • Talaj, még kivett terület termesztésére paradicsom palántákat az otthon nem alkalmas! A fiatal hajtások normál fejlődés megköveteli egy bizonyos mikrotápanyagok. Ezért remélem, hogy ugyanazt a földet a kert elég, ez nem igaz. Ez csak arra szolgál, mint egy komponense Tőzeg keverék, nem több. Meg kell készülni telepítési paradicsom.


 • Land § (1) + durva homok (1) + humusz. Minden alaposan összekeverjük.
 • Oldatot készítünk, (egy vödör, g-ban) - karbamid (10) + kálium-szulfátot (25) + szuperfoszfát (30).

Pochvosmes ezt az oldatot öntöttünk telítődni a tápanyagokat.

Hogyan növekszik palánták paradicsom otthon - lépésről lépésre

 • Turf (1) + homok (1) + tőzeg (1).
 • Keverés után a fa hamut adunk (az arány - 0,5 kg talaj vödör) és szuperfoszfát (100 g).

Vannak más készítmények paradicsom, de a legtöbb kertészek gyakorolni főzési pochvosmesi a kijelölt recept.

Hogyan növekszik palánták paradicsom otthon - lépésről lépésre

Konténerek palánták

A technika a termesztés az otthon a csészék alig méltó. A paradicsom nem félnek a pick, így helyet takaríthat meg a ház jobb betölteni a talaj műanyag dobozokban (kapható a boltokban kertészeti), vagy fából készült dobozok. Az utolsó nem nehéz, hogy magad. Elvileg lehetséges, hogy végezze el a rendelkezésre álló praktikus csomagolás alkalmas erre a célra (a méretét tekintve az első helyen). Például vázák virágok, cipő dobozok. Az egyetlen dolog szükséges - megakadályozzák az anyag vizesek. Egyébként egy ilyen rögtönzött tartály (karton) gyorsan „raspolzetsya”. A megoldás egyszerű - a belső rész van bélelve, film P / E.

Ha a méret a csomagolás paradicsom megérteni őket (attól függően, hogy a telepítés helyén), akkor vannak olyan kérdések alapos. Elegendő falak magassága - 15 cm. Ez bőven elég normális fejlődését a gyökérzet a palántákat a haza.

Az eljárás kirakodási magvak

 • Az előkészített berakott virágföldet. Durvára vágott alatt a peremek, mert a talaj áztatása után feltétlenül prosyadet.
 • Öntözés a talajt. Nem sokat, csak azt, hogy vízzel telített.

Ez minden. Land a tartályban fenntartjuk és egy másfél-két hétig egy szoba hőmérséklete feletti nulla. Szükséges, hogy a talajban, amely átesett a sterilizálás megjelent és megszorozva hasznos baktériumok. És csak azután, hogy tudunk kezdeni dolgozni az ültetési anyag.

 • Megsértése barázdák. Az intervallum között - 2,5 ± 0,5 cm, mélysége - 5 mm. Ez már nem szükséges, mivel a nagyon fiatal hajtások nehéz lesz áttörni a réteg föld.
 • Processing „transheek” gyenge mangánoldat. Tapasztalt kertészek és érkeznek. Sokkal jobb, hogy ismét félni, mint hogy beteges vagy ritka palántákat.
 • Kitöltése fel vetőmag paradicsom, fokozatosan, a teljes hosszon. Ez biztosítja, hogy ha nem az összes csíráznak, a fiatal hajtások továbbra is elég. És a folyamat szedés számuk mesterségesen optimalizálva.

Hogyan növekszik palánták paradicsom otthon - lépésről lépésre

Ezen a ponton, több technológiákat. Például néhány kertészek egyszerűen szétszórja a magokat a paradicsom a talaj felületére, majd megszórjuk őket enyhén a talajjal. De ahhoz, hogy késleltesse a szedés időszakban, éppen ellenkezőleg, a vetés történik a barázdák a pár magok időközzel 2-2,5 cm. A konténerek száma, megfelelő termelő tapasztalatok, hogy végre különböző módon.

Hogyan növekszik palánták paradicsom otthon - lépésről lépésre

 • Töltet őrölt barázdák. Enyhén, csak azokra a paradicsom magjait hozzájuk a locsolás nem „felfújt” tartály körül. Mivel a talaj már megnedvesítette, a kiegészítő öntözést végezzük.
 • Létrehozása Parikova hatása. Az otthoni környezet dobozok, konténerek fedve egy filmmel a P / E (vagy üveg), és ki vannak téve a hő (a kívánt hőmérséklet - nem éri el a 20) megvilágított helyiségben.

Hogyan növekszik palánták paradicsom otthon - lépésről lépésre

Gondozása paradicsom palántákat

Talajnedvesség ellenőrizni kell naponta. Túlzott vezet a megjelenése penész a földön. Ha film (üveg) kondenzációs megjelent, azonnal visszahúzza és a tartály sugárzott. Öntözés, ha szükséges, a csörgedező, csak útján egy porlasztó.

Ez elegendőnek kell lennie 14-16 órán át. Ezért fiók paradicsom palántákat mutatott, mint általában, a párkány (mellett fűtőtest és a kedvező hőmérséklet). Tekintettel arra, hogy a tél végén - kora tavasszal a nappali órákban rövid, szervezett mesterséges fény (előnyösen fénycsövek).

Hogyan növekszik palánták paradicsom otthon - lépésről lépésre

Ha helyesen tette, az első menekülőnyílást már a 3. (vagy 4.) nap. Ezt követően, előnyösen 2 - 3 nap szervezni mosodai kiemelve konténerek. Ez hozzájárul a intenzívebb fejlődését palántákat. Akkor ez már lehetséges, hogy kapcsolja ki az éjszakai fény.

Az első két hét

Ebben az időszakban az üvegházhatás folytatja takarékos üzemmód (film vagy üveg nem tisztított). De talajnedvesség kell tartani egy magasabb szinten. Elvileg, öntözés naponta. Az a tény, hogy a fiatal gyökerek még nem hatolt be mélyen a talajba, és a felső réteg. Ha száraz, a palánták biztosan tönkre. De tenyésztés „mocsár”, és nem kell.

Fokozatosan, kissé növelésével időtartama „eljárások”, szellőztetett tartályokban. Azaz, az első 10 percig a filmet kivesszük, majd - a 15, és így tovább. A célja az események - a fokozatos alkalmazkodását a paradicsom palántákat, hogy a természetes körülmények között. 2 héttel a megjelenése a hajtások menedék tartályt el lehet távolítani.

Eltávolítása után a film

Öntözés. Fiatal hajtások mindig gyenge, ezért öntözésre van szükség, hogy legyen óvatos. Egy változat - otthon használjon pipettát vagy fecskendőt (tű nélkül). Ahogy gyökereztető kapura nedvességet, hogy több kell, ezért a öntözés gyakorisága növelni kell. Talán - do naponta kétszer, állapotától függően, a talaj és a palántákat. Ha elkezd niknut a földre, azonnal öntözni.

Szellőztetés. Azt is gyakorolják naponta, a fokozatos időtartamának növelése. Először is a nyitott ablakokon. Amikor a külső hőmérséklet van beállítva 15, doboz paradicsom palántákat lehet állítani, hogy egy nyitott loggia vagy erkély. Első - 5 percig, a második napon - 10, és így tovább.

termékeny talaj. Elsődleges - amint egy pár levél. Ez körülbelül 3 héttel a megjelenése után a hajtások. Aztán - egyszer 6-7 napig. A megvalósíthatósági műtrágyázási lehet megítélni az árnyékban a levelek és szárak. Ha a színe sötétzöld, vastag fatörzsek, de nem kell etetni.

A megtermékenyített paradicsom?

Csak szerves. Lankadt levelek (alul) a hiányát jelzik a nitrogén a talajban; lila - a foszfor. De sárguló palánták azt mondja, hogy túl sok nitrogént.

A Pick paradicsom. Az időzítés nincs jelentősége. A megjelenése 3-4 teli levelek - egy jel arra, hogy „a fakitermelés helyén” kell hígítani. Általában ez történik a 10. napon, miután pipping baktériumokat. Ülőhely csésze néhány gyakorlat - egy hely számukra a házban lesz szükség túl sok. Ezért minden munkát egy tartályban.

A megelőző napon, a földet öntözik azzal az elvárással, hogy mire felvette a normál páratartalom mellett. A technológia egyszerű - teáskanál eltávolítják a talaj menekülési, amelyre kilökődés (transzplantáció vagy más tartályban) együtt a csomó a föld.

Hogyan növekszik palánták paradicsom otthon - lépésről lépésre

A feladat - a vékony, „Deleanu”, hogy a palánták paradicsom normálisan fejlődnek, távolítsa el a beteges bokrok (nem valószínű, hogy gyökeret a nyílt terepen), és vigye a többi „ágy” azokat, majd ültetni a helyszínen (annak érdekében, hogy elkerüljék a zsúfoltság egy konténer).

Mit kell megfontolni - bizonyos idő múlva swordplay megismételjük, ha szükséges. Mi célt? Elegendően bokor 1 0,5-0,8 liter (térfogat) a talaj. palánták nőnek paradicsom otthon korlátozott szabad hely. Ezért egy városi lakás ajánlások minden egyes kirakodás juthat be a tartály 3 liter alig méltó. És nem minden magánlakás elfogadható.

Körülbelül 1,5 hónapos korban a palántákat át lehet a kültéri. A fiókok vannak beállítva az erkélyen, helyi. Ha túlzásba a házban, akkor vegyenek részt a döntőbe, a hajtások konténerekben ismét zsúfolt. Szintén a hazai, akkor „színt adjon.” Következésképpen a paradicsom rájuk nem valószínű, hogy már. Ha még mindig kefe virág jelenik meg, akkor azonnal el kell távolítani.

Hogyan növekszik palánták paradicsom otthon - lépésről lépésre

Gyakran előfordul, hogy a fiatal bokrok elkezdenek „esik”. Ezek könnyen egyenesbe, ha a talaj a tartályban kamráját palánták joghurt, hígítjuk meleg vízzel.

Nos, akkor - leszállás helyén a nyílt terepen. Sok szerencsét, az olvasó, a termesztés palánták és a jó termés a paradicsom!

Olvasd most:

Hogyan növekszik palánták paradicsom otthon - lépésről lépésre
Hogyan készítsünk egy egyszerű smokehouse füstölt saját kezébe - egy készülék és rajzok
Hogyan növekszik palánták paradicsom otthon - lépésről lépésre
Hogyan tartsuk a fokhagymát a téli otthon - a legjobb módszereket, ötleteket
Hogyan növekszik palánták paradicsom otthon - lépésről lépésre
Hogyan kell kezelni a drótféreg: tippeket és tanácsokat kertészek