Hogyan növekszik palánták paradicsom termés, swordplay, öntözéstechnika és műtrágyák

Hogyan növekszik palánták paradicsom termés, swordplay, öntözéstechnika és műtrágyák
A legtöbb régióban hazánk éghajlati körülmények nem teszik lehetővé, hogy teljes mértékben nőni paradicsom a nyílt terepen. Ahhoz, hogy gyorsítsák fel a időszakának kezdetét a termőtest módszert alkalmazzanak termesztése paradicsom palántákat a haza. Nálunk a technológia mezőgazdasági technika, amely ajánlásokat tartalmaz ültetés, swordplay palánták, öntözés, műtrágyázás és időben műtrágyák.Hogyan növekszik palánták paradicsom otthon

Paradicsom utal déli kultúrák hosszú vegetációs időszakban, ugyanakkor a medián zónában egy rövid nyári terméshozam lehet beszerezni csak egy olyan eljárással, a növekvő palánta. A termelési feltételek termesztik paradicsom palántákat üvegházban vagy műanyag üvegházak. Otthon, készítsen egy jó palánta sokkal nehezebb, de a gyakorlatban az amatőr termelők azt mutatja, hogy ez nagyon is lehetséges. Ezekre a célokra, akkor használja jól megvilágított ablakpárkányok, üvegezett erkélyek és loggiák. Mielőtt nő a paradicsom palántákat, előkészíti a megfelelő körülmények között.

Hiányában déli kitettség ablakok lehet használni, és egy ablak felé néző északi, de ebben az esetben van szükség, hogy kell alkalmazni extra fény segítségével fénycsövek (csövek), teljesítmény 40 W, amelyek felett felfüggesztett a növényeket egy 10 cm távolságból. Mivel a lámpa növekedési emelni és palánták paradicsom otthon kap sok fényt. Ezek a lámpák biztosítanak fény spektrális összetételét közel van a természetes fény, így a palánták nőnek alattuk normálisan. Kiegészítő világítás időtartama 7-8 óra egy nap. 1 m2 elfoglalt palánták, ajánlott, hogy a teljes teljesítmény 120 watt.

Vetés paradicsom palántákat, ha ültetés

Hogyan növekszik palánták paradicsom termés, swordplay, öntözéstechnika és műtrágyák

Vetés előtt a magokat maratott egy 1% -os kálium-permanganát 20 percig, ami után alaposan mossuk folyó vízzel, és áztatjuk 12-24 órán át Mikróásványtrágyák oldatban. Ahhoz, hogy 1 liter vizet vesz 0,2 g bórsavat, 0,5 g cink-szulfát és 0,2 g réz-szulfát. Ahhoz, hogy gyorsítsa a magok csírázását áztatott rongyot alatt tartott pohárba vagy csészébe hőmérsékleten 20-22 ° C megelőzően naklevyvaniya.

A békés csírázás és növekedés növényi ellenállás az alacsony hőmérséklet temperálás kívánatos vetőmag. Erre a célra, az első a csávázott magvak inkubáljuk 3 órán át 18-20 ° C-on, 14-16 órán át, majd mínusz 1-3 ° C (a hőmérséklet változó hatást végezzük 5 napon). A lényege a keményedés a magok, hogy hatása alatt a magas hőmérsékletű sejtek erősen tagolt, majd a fiatal sejtek ki vannak téve, hogy az alacsony hőmérséklet már megszilárdult. Edzett magok egy rövid erős rostochku. Keményítése nem csak növeli a hideg ellenálló növények, de akkor is gyorsít, termő és növeli a hozamot.

A talaj előkészítése az ültetés paradicsom

Paradicsom palántákat rendszerint a pick. Magok vetik dobozok, bármilyen méretben. Ezek tele vannak a talaj mix 1 cm-rel kisebb, mint a magassága fiókot. Készítmény talaj mix eltérő lehet. Attól függ, hogy az adott körülmények között. Ez lehet, például, a termékeny kerti földet, amely figyelembe a ponton, ahol, hogy nem növekszik paradicsom vagy burgonya, vagy keveréke kerti földet tőzeggel vagy humusz egyenlő arányban, vagy komplex keveréke kerti föld, tőzeg, humusz. Ha a kerti földet nehéz textúrájú majd lazítsuk meg, hogy helyénvaló hozzá állott zseton. A vödör elegyet hozzájárulnak körülbelül 10 g karbamidot, 40-50 g granulált szuperfoszfát és a kálium-klorid 10-15 g, illetve 50-60 g fából hamu. A talaj előkészítése az ültetés paradicsom megfelelően hajtják végre ezeket az ajánlásokat.

Hogyan növekszik palánták paradicsom termés, swordplay, öntözéstechnika és műtrágyák

Talaj elegyet néhány órán át ültetés előtt vizet meleg vízzel, óvatosan rendezi, enyhén tömörített és ütemezett bevetett 1 cm mély barázdák minden 4-5 cm távolságra. Készül magok elterjedt az alján 2-3 cm. Ezután a horony keverékét töltjük a humusz és homok, majd megőröljük enyhén öntöztük meleg vízzel. Fiókos bevonatú üveg vagy fólia, hogy ne száradjon ki a felső horizont, és tegye egy meleg helyen, ahol a hőmérsékletet + 23-25 ​​° C-on Amikor a csírázó fedél eltávolítása után, majd tegye a dobozt egy nagyon fényes helyre, hogy megakadályozzák húzza a növények. Az első 4-6 nappal a csírázás után a hőmérsékletet csökkenteni kell a nap folyamán, hogy 12-15 ° C-on és éjszaka akár 8-10 ° C-on Ez segíti az erős palántákat jól fejlett gyökér. Ezt követően a hőmérsékletet a nappali, amikor a napenergia időjárási tartjuk 20-23 ° C-on (felhős időben 3-4 ° C-on kisebb), és éjszaka - csökkentjük 10-13 ° C-on Hogy csökkentse a hőmérséklet éjjel, ha a palánták termesztenek otthon, nyissa ki az ablakot.Swordplay paradicsom palántákat

Ha a palánták erősödik, sziklevél levelek, hogy vízszintes helyzetbe, és lesz, de még nem bontakozik ki az első valódi levél, akkor folytassa a kardforgatás paradicsom palántákat. Magoncok belevetik dobozok tele termékeny keverék réteg 8-10 cm, vagy a cserépben átmérőjű 8-10 cm. A kompozíció a tápanyag keverék dobozok és edények is használható ugyanaz, mint a fa csemeték. Mert palántanevelés tanácsos vásárolni műanyag edényekben, amelyek átmérője 10-12 cm, amely alapul szolgálhat sok éven át. A kereskedelemben is vannak eldobható edények, amelynek falai készült rostos tőzeg. Mert nincs ilyen edények lehetnek készült darab műanyag fólia vagy vastag papírt. A magról termesztett cserépben, transzplantációs, amikor teljes egészében megőrzi a gyökérzet, könnyű, hogy hozzászokjanak az új helyre, és ad egy növény előtt anélkül, palántázásra. A legnagyobb hatást ad egy cserepes palántákat, ha ültetés a film üvegházak és menedéket.

Hogyan növekszik palánták paradicsom termés, swordplay, öntözéstechnika és műtrágyák

Amikor swordplay palánták helyezzük dobozok séma szerint 8x8 vagy 10x10 cm. Minél nagyobb a távolság a növények, annál jobb lesz palánták (alsó és vastagabb szárat, fejlettebb levelek), de szükség több hely a termesztés. Amikor swordplay csipetnyi hegyét a fő gyökér palánta, amely elősegíti egy kiterjedt gyökérzet. A palántákat meríteni a föld szinte a sziklevelek, gyökerek (ahelyett, hogy a szára!) Óvatosan hullámosított szögre vagy ujját.

Raspikirovat palánták locsolni meleg vízzel és egy vagy két nappal tartott jobb túlélési szórt fényben, ami után kell egy jól megvilágított terület.

Amikor a megtermékenyítő palánták paradicsom: műtrágya

A magról etetik kétszer. Az első etetés végzik 10-14 nap után a pick. Ez lehet ajánlott a takarmány összetétele a következő: 10 g karbamidot, 20 g szuperfoszfát és a kálium-klorid 10-15 g 10 liter vizet. Etetett másodszor két hét (állapotától függően a növények). Normák műtrágyák ugyanakkor megduplázódott. Jobb, hogy egy öltözködés teljesen oldható komplex műtrágyák. feloldjuk őket nem több, mint 50 g, 10 liter vizet (amely 0,5% -os oldat). Amikor a megtermékenyítő palánták paradicsom, minden zöldségtermelő maga dönti el.

Hogyan növekszik palánták paradicsom termés, swordplay, öntözéstechnika és műtrágyák

Az is lehetséges, hogy használjon szerves műtrágyák a paradicsom palántákat - molyhos ökörfarkkóró, 1:10 arányban hígított vagy madárürülék - 01:15. Ezek a műtrágyák készek a takarmány a következőképpen: egy vödör töltjük felét, és szinte adunk a tetején a vízzel, jól összekeverjük és állni hagytuk 2-3 napig. Így a szerves anyagok lebontása, miáltal a műtrágya tápanyagokat át egy szabad formában a növények számára. Használat előtt, az előkészített tápláló masszát vízzel hígítjuk a kívánt koncentrációra. 10 l az előkészített oldatot használjuk táplálására a palántát egy olyan területen, 1-1,5 m2. Takarmány kell csak a nedves talajban. Miután műtrágya üzem kell megszórjuk tiszta vízzel mossa le a leveleket műtrágyával.

Gondozása paradicsom palántákat: öntözés

Öntözés paradicsom palántákat kell végezni gyakran, de bőséges, úgy, hogy a víz nedvesíti a teljes térfogatát a bankot vagy doboz. Öntözésre, vizet használunk, amelynek hőmérséklete + 18-22 ° C-on Öntözés jobb első felében a nap, miután öntözés szükséges elvégezni a szellőztetés. Mindig emlékeznünk kell, hogy a talaj nedvesen kell tartani, és száraz levegőben paradicsom. Care palánták paradicsom jön öntözés, műtrágyázás és időben transzplantáció.

Hogyan növekszik egy jó paradicsom palántákat

Az erős nem csak benőtt palánták nagyon fontos betartani a hőmérséklet. Otthon, állítsa az üzemmód sokkal nehezebb, mint az üvegházakban vagy üvegházakban. Nap hőmérséklet legyen 18-22 ° C, és éjszaka - 10-12 ° C-on Ahhoz, hogy csökkentsük a hőmérsékletet meg kell nyitni a szellőzőnyílásokat vagy ablakokat, és amikor az időjárás megengedi (külső levegő hőmérséklete nem lehet alacsonyabb 10 ° C-on). A magról kell, hogy az erkélyen, tedd a nyitott ablakon, a forgatás a keret üvegházak, melegházak és emelni az oldalsó sínek, és fokozatosan hozzászoktatni a növények közvetlen napfénynek, különben lehet, hogy a leszállás után ég. Az első 2-3 nap a palánták kell pritenyat a közvetlen napsugárzástól, és akkor hagyja nyitva egész nap. 4-6 nappal ültetés előtt a nyílt terepen palántákat tartják a szabadban éjjel. A magról termesztett magas fény és alacsony hőmérséklet, kevésbé feszített, lesz erős, ellenálló szabadföldi körülmények között, hogy a megkeményedett. Ez könnyen gyökeret a betakarítás előtt hozamokat. Most, hogy tudjuk, hogyan nőnek jó palánta paradicsom.

Visszatartani a növekedés a palánták, a locsolást „keményedési” időt csökkentette, de nem ugyanabban az időben megakadályozzák hervadt növények.

A technológia a termesztés paradicsom palántákat

Röviddel a leszállás előtt megkapjuk a kiindulási műtrágyát a növény az első alkalommal a leszállás után nincs hiány ásványi elemeket. Dózisai műtrágyák, így ugyanaz, mint a második táplálási, de kizárja a nitrogén műtrágyák. A technológia a termesztés paradicsom palántákat magában foglalja az elkészítése Ágynemű.

Előestéjén a leszállás egy növény bőségesen öntözni. Kívánatos, hogy preventív kezelést végezni, átültetésre palánták Bordeaux-i keverék, vagy más, a réz-tartalmú gyógyszerek.

Ha nőtt bezgorshechnym palánták, ajánlott, hogy a fázis 3-4 elhagyja a Földet egy dobozban késsel vágott négyzetek. 5-6 napig a kiültetés előtt meg kell ismételni (az előző részben). A gyökérzet paradicsom könnyen visszaállítható. Ennek eredményeként csökkenti a gyökerek ágaznak erőteljesen és áthatja az egész tér. Az ilyen palántákat könnyen eltávolítható, egy nagy darab földet, és gyorsan gyökeret verjen a transzplantáció után.

Hogyan növekszik palánták paradicsom termés, swordplay, öntözéstechnika és műtrágyák

Mire a partra a nyílt terepen palántákat kell 7-9 levelek, vastag, kék-szürke (nem zöld) szár magassága 20-25 cm, és kialakuljon az első virág ecsettel. Ültetési üvegházban palántázásra kell egy növény magassága 30-35 cm, és egy virágzó ecsettel, vagy akár egy kis petefészekben az első kefe.