Hogyan növekszik rózsa dugványok - dugványok rózsa

Hogyan növekszik rózsa dugványok?

Hogyan növekszik rózsa dugványok - dugványok rózsa
Rose a dugványok - a rajongók számára virágárus a legegyszerűbb és legmegbízhatóbb módja a tenyésztés. Hatásosság reprodukciós rá zöld vagy fás dugványok lehet erősen függ a fajta és a csoport, amelyhez tartozik.A legegyszerűbb módja annak, hogy dugványokat mászás rózsa, a legtöbb kisméretű, polyanthas, polyanthas hibrid, floribunda, valamilyen hibrid tea rózsák, ami nem kell semmilyen alanyok vagy bimbózó. Alig szaporítható dugványozással emelkedett ráncos parkok és sok fajta sárga rózsa.

Kétféle dugványok: tavaly - idén lignitmentesített - semilignified (zöld). Fás szárú dugványok rózsa - alkalmazásával végzett növekedés és alaposan kiérlelt szára éves lakás 4-5 mm vastag. Betakarítás őket késő ősszel, amikor metszés rózsák. Ezek tárolhatók a téli hőmérséklet közel nulla és ültetett kora tavasszal. Dugvány lehet vágni az őszi, kezelésére írja korneobrazovatelem IAA helyezett nedves tőzegmoha tőzeg, majd műanyag és hűtőszekrényben tároljuk, vagy mélyen a földbe. A tél folyamán a dugványok, bőrkeményedés alakult, majd a gyökerek. Dugványok lehet otthon dobozokban vagy a talaj tavasszal cherenochnik.

Ha a téli meleg volt, és a rózsák podmerzli, a tavalyi tavaszi dugványok lehet vágni hossza 10-12 cm, és azonnal vízbe mártott. Húzza ki a vízből, ők ültettek a talajban és megitatta. Ültetett ferdén, majdnem teljesen a földbe.

Hogyan növekszik rózsa dugványok - dugványok rózsa
Hogyan növekszik rózsa dugványok - dugványok rózsa
Hogyan növekszik rózsa dugványok - dugványok rózsa

A magoncok rózsák (semilignified dugványok)

Sokkal jobb, hogy dugványokat semilignified hogy a betakarítás elején lignification hajtások. Keltünk ez egybeesik a virágzás kezdetéig során bimbózó növények. Használja a középső része semilignified hajtások virágzási szakaszban, de nem „kövér”. A magoncok, kivágott túl sok zöld vagy fás hajtásokat, gyökeres rosszabb.

Itt lehet vágni a hosszú hajtások a rügy vagy virág virágzás végét, és vágjuk dugványokat két vagy három rügyek minden, és egy internódium. Továbbá, a felső szakasza a vágási vonal és fölé kerüljön a vese (nagyobb 0,5-1 cm), az alsó - a ferde (45 °), az alábbiakban a vesében. A felső rész a hajtás a bajt dugványok nem alkalmasak.

Zöld szár középső részének három vesék nem lehet hosszabb, mint 7,10 cm. Hogy megakadályozzák a túlzott nedvesség elpárolgását, a levelek vágják, hogy 1/3 vagy 2/3 a hosszuk és az alsó lap teljesen eltávolítjuk. Ültetés előtt dugványok oldattal átitatott a „IAA” 2 napon át. Dugványok ültetnek a kertben alatt a szög 45 °, akkor nagylelkűen vízzel permetezzük naponta többször. Ahhoz, hogy megtartja a nedvességet dugványok felső burkolat műanyag wrap vagy üveg. Gyökeres dugvány rózsák tanácsos elhagyni a téli azok áttelelő lefedésével egy vékony réteg szigetelő anyagból. Két év alatt válnak fejlett palántákat.

Gyökereztető dugványok rózsa vízben, és vízzel használt edények tisztának kell lennie. A víz jobb, hogy prokipyachonnuyu: a nyersvíz sok patogén gombák, eső - kék-zöld alga, mely gyorsan szaporodnak. Minden gondozása rózsa dugványok hozzá, és változtatni a vizet. Miután 20-30 nap, amikor a dugványok rózsák jelennek gyökerezik, tudod, hogy azok illeszkednek edényeket termékeny talajra. Téli rózsa gyökeres dugványokat szobában tartottuk az ablakpárkányon (őket gondozó ugyanaz, mint amikor mentés yearlings saját gyökerű rózsák). Ez a módszer a gyökereztető dugványok rá egy hátránya - alkotnak dugványokat a víz nem elég oxigént. Gyökeres dugvány egy bankot a talajba és a homok halad tovább sikeresen.A kisszámú dugvány gyökereztető mászás rózsa lehet cserepes. Ehhez vágott szárakat rózsát ültetni a cserépben termékeny talaj. Száron rózsa nem hajlik el a központ a pot töltött szubsztrát kell, hogy egy lyukat (vastag rúd), és önteni a mosott folyami homok durva. A homok üzem által készített vágás rózsa, ne érintkezzen az alján a termékeny talaj. Fedjük le a üvegedénybe, festett latex festék. Ültetett csemete óvatosan locsoljuk.

Előfeltétele gyökereztető rózsa - hosszú világos nap elegendő mennyiségű lágy fény (üvegekbe úgy teplichke kell festeni, vagy szövettel borított svetopronikayuschey); edényeket rózsa dugványok gyökeret az árnyék készlet nem szükséges. Optimális gyökereztető dugványok rózsák hőmérséklet - 23-25 ​​fok. Miután az elején a növekedés a fiatal hajtásokat kell fokozatosan emeli az üveget, de végül eltávolították csak azután, ha a növény már elég hosszú gyökereket.

Hogyan növekszik rózsa dugványok - dugványok rózsa
Hogyan növekszik rózsa dugványok - dugványok rózsa
Hogyan növekszik rózsa dugványok - dugványok rózsa

És ha kipróbál egy csokor rózsát vágjuk dugvány és gyökér?

Hogyan növekszik rózsa dugványok - dugványok rózsa
Sokan próbálja nő rózsák illata, de ez nem mindig működik. Úgy gondoljuk, hogy nem minden rózsa a virágárus is gyökereztető. Holland rózsák, például adnak arra, hogy gyökereztető nehéz - szinte nulla sikerrel. A tény az, hogy a dugványok alkalmas semilignified hajtásokat, amelyen a rügyek csak most kezdenek alakot ölteni, és azok, akik az értékesítése már odrevesnevevshie. Ezért annak érdekében, jobb, hogy a hazai gyökereztető rózsa.

Dugványültetésre kell két vesét (egyik a másik felett az alján). Nem számít -, hogy hány rózsa állt egy váza, de lehetőleg nem több mint négy napig. Még jobb, ha azonnal úgy döntött, hogy egy csomó a dugványok. A vágott fej rózsa akkor tedd egy átlátszó váza vízzel és tegye az asztalra.

Metszőollók szilva a tüskék (amennyiben rendelkezésre áll). Egy éles késsel szét az alsó része a szár (két- három osztott mélysége nagyobb, mint egy fél centiméter), hasított mártott bármilyen készítmény jobb gyökeresedés, növények egy előfőzött földre. A szárakat lehet ültetni a gyerekszobában. rózsák a földet kell humuszban gazdag. Nem csoda, hogy azt mondják: „Rose - lánya trágya.” Talajfelszín megszórjuk folyami homok vastagsága nem kevesebb, mint három centiméter.

Ültetett dugványt fedezi a nagy műanyag palackok tele előre vágott keskeny része, ragasztás őket a földbe, hogy ne fújja el a szél. Így ültetett dugványok nem nyílik ki, amíg a jövő nyáron. Öntözés termék köré menedéket. Jar eltávolítják, ha a szárak adta bajt.

Amikor termesztett egy ablakpárkányon vagy erkéllyel, a szár hozott előre megbeszélt bankot. A föld kell venni kifejezetten rózsa vagy virágzó növények. Szintén borított üveg. Sokkal jobb, ha a dugványok lesz részleges árnyékban, nagyon fényes nap nem kívánatos. Ezzel a módszerrel a szaporodás megkapjuk az úgynevezett nem-ojtott rózsa. Ez azt jelenti, hogy ha rosszul telelt kaptár, akkor nem fogja elveszíteni. Egyszerűen vágja a holtágak - és ő lesz mentve.

Sokszorosítása miniatűr rózsák a dugványok

Dugványokat vágni egy jól fejlett felnőtt rozetták, kiválasztják a középső része ágak elszáradt 2,5-3,5 mm vastag. Ez a vastagsága a dugványok gyökeret jobb és gyorsabb. Földi vágás van vágva hegyesszögben (a fentiekben tárgyalt). Ez arra ösztönzi a mélyebb gyökeresedés. Vágás legyen 2-3 rügyek. Fontos, hogy a fogantyú marad legalább egy lapot. Az alsó levelek a dugványok eltávolítják, a fennmaradó szabadság, hamar leesik magukat, ami után el kell távolítani az üvegről, hogy ne hajlítsa meg.

Dugványok helyeztük egy átlátszó üveg, amelyek megvédik a vizet töltünk, hogy a mélysége 2-2,5 cm, hozzáadunk kis IAA (előnyösen, de nem szükségszerűen). Üveg dugványok kerültek a meleg fény helye. Időről időre a vizet öntenek, tartása a kezdeti szinten jelet. Vizet a pohárba nem lehet változtatni, akkor is, ha zöldre vált, akkor csak hozzá. Száma alakult gyökerek tudja ítélni az erőt a jövő növények. Ha a gyökerek képződnek csak a helyszínen, a vágás, az azt jelenti, hogy a növény gyenge lesz, több szükséges ellátást. És ha a gyökerek képződnek a küszöbérték feletti, a palánták fejleszteni jobb és gyorsabb.

A bevetett talajt, miután a regrowth a gyökerek 1,5-2 cm hosszú. Ezek nagyon törékeny, ezért legyen óvatos, ha a telepítési cserépben. A föld körül gondosan illesztjük, bőségesen öntözött meleg vízzel, töltse ki egy kicsit a talaj. Pot nem terjed ki, helyezzük egy könnyű helyen, védve a közvetlen napsütést. Néhány nap múlva az oldalsó rügyek jelennek meg fiatal rostochku. Tehát minden helyesen tette, rozetta fogott. Mivel a proliferáció a gyökérzet 2-3 hónappal azt átültetett egy nagyobb bankot.

további információk

Mint az információt? Ossza meg barátaival!