Hogyan növény szőlő dugványok otthon szaporítják tűlevelű dugványok

A megjelenése fagyálló fajta hazai és vad szőlő hagyjuk növekedni ez a növény az északi régió az Orosz Föderáció. A legjobb, ha gyökeret a földben szár, ami elég lehet oldani a házat. Csak akkor tudjuk kideríteni, hogyan szervezett ültető szőlő dugványok a lakásban. A legfontosabb dolog -, hogy megértsék az árnyalatok gazdálkodás, különös nehézségekkel termesztése palánták nem lesz.A növény szőlő dugványok, szükség van az ősszel kezdődik az előkészítő munkát. Dugványok szüretelt szőlőből különleges módon tárolt egész télen. Ezt követően kezdődik a móka - a tavaszi ültetés kampányt. Mi azt mondjuk, mindent rendben.

Hogyan növény szőlő dugványok otthon szaporítják tűlevelű dugványok

A növény szőlő dugványok, szükség van az ősszel kezdeni az előkészítő munka

Komplex előkészítő munka

Vissza az ősszel, mielőtt a forgalomban a lé, akkor meg kell felhalmozni a szőlő dugványok ültetés. Chibouks lehet vágni kora tavasszal, akkor jobban gyökeret a nyílt terepen. Ez a javaslat azonban előnyös lehet kizárólag a lakosok a déli régiókban.

Mindennek alapja a kiválasztás az üres anyag. Használja vágáshoz dugvány egészséges bokrok, termőtest is, és nem tartoznak a betegség. Jó chibouks zsibbad nyert a szőlő, zöld dugványok használják ritkábban. Ahhoz, hogy egy jól gyökerezik magoncok, betakarított róluk az alábbiak szerint:

Hogyan növény szőlő dugványok otthon szaporítják tűlevelű dugványok

Jó chibouks nyert szőlő zsibbad

 1. Keressen egy szőlő károsodása nélkül (track vesekárosodás és kéreg).
 2. Cut dugványok (mindegyik hossza nagyságrendileg 60-80 centiméter, vastagsága centiméter).
 3. Közvetlenül chibouks torzulásának elkerülése érdekében.
 4. Ügyeljen arra, hogy a gyökerek és a törzs a szőlő nem szenved a betegségben.
 5. Vágott chibouks, helyezzük őket egy tartályban egy vas-szulfát (öt százalék oldat) legalább egy fél órát. A csírázás végzik a tavasszal.
 6. Készítsünk dugványok téli tárolásra.
 7. Ha különböző fajták, jelölni azokat.

Jellemzők tárolása dugványok

Szőlő dugványok egy hosszú téli tárolásra. Chibouks hozható a pincében vagy a pincében hűtőszekrényben. Ügyeljen arra, hogy több pont:

 • után metszés chibouks érlelt vízben (elég ahhoz, hogy egy nap);
 • -szulfát helyettesíthető kálium-permanganát (részlet fél órát tart);
 • Ezután kezdődik a szárítás üres (helyezze őket szalvéták);
 • amelynek szárítjuk dugványok, csomagolja fóliával, és gondosan tie;
 • akkor ragaszkodni a beszerzési címke tájékoztatást a dátumot és a nevét a különböző terjedését.

A szorzás dugványok (tárolás során) figyelembe kell venni a hőmérsékleti körülmények között. Chibouks teljesen túlélni a 1-5 ° C-on Tartsa őket lehet az erkélyen, a hűtőben vagy a pincében.

szakértői vélemény: „Minden hónapban ellenőrizni az állam az előkészületek. Amikor a szárítás dugványok várja nedvesedés, illetve az azt követő csomagolás. Az így kapott formát meg kell tisztítani oldattal mangán. "

Mi a teendő a tavasz

Belekezdett őszi folyamat folytatódik tavasszal. Életképesség növekedési anyagot vizuálisan lehet ellenőrizni (nincs károsodás, penész). Mielőtt ültetett dugványt, bevág a kéreg és győződjön meg arról, hogy a fa egy világos zöld színű. Hogy a metszést vese - benne kell lennie a zöld és sűrű (a növény a dugványok nem lehet barna).

Mielőtt elkezdené szőlőtermesztéssel dugványok az otthon, a megfelelő anyagot kell válogatni. Chibouks ismételten mossuk tiszta vízzel, és a kálium-permanganát. Mindkét fél tett szakaszok (kezelik őket paraffint vagy kert pályán). Tavaszi optimális gyökereztető alacsonyabb hézagok ellátható függőleges barázdák.

Hogyan növény szőlő dugványok otthon szaporítják tűlevelű dugványok


Havi szemrevételezése üres

Ültetés előtt a szőlő, hogy két napig ázni Chubukov növekedésének elősegítésére. Ahhoz, hogy ez a keverék a víz aloe és méz (kanál 10 liter folyadékot). Alkalmas promoterek és speciális készítmények (Humisol, nátrium-humát).

Dugványok szőlő üres

Ahhoz, hogy gyökeres szőlő gyorsan elkapta, akkor igénybe oltása technológia. Szükséged lesz a kapacitás jövőbeni palánták (fele műanyag palackok) és a hordozó. Az utóbbi áll a humusz, a homok és fűrészpor, összekeverjük egyenlő arányban. A szubsztrátum legyen laza és nedves, látva vízelvezető lyukakkal.

Megszorozzuk szőlő puhafa dugványok, szükséges, hogy a víz minden héten háromszor. Ha van egy intenzív növekedés, állítsa be a feltöltés. Self szőlő rugó leszállási eljárást hőmérsékleten végezzük 2-5 ° C-on Mondja el nekünk, milyen a növény palánták, lépésről lépésre:

 1. Notch előgyártmány mindkét oldalról.
 2. Tedd barázdákat (varrótű alkalmazni hosszanti karcolások a kéreg).
 3. Hagyja üresen 2-3 napig a vízben.
 4. Áztatott tuskó mozogni korneobrazuyuschy stimuláns.
 5. Töltsük fel a tartályt vízzel elkészített, tedd a dugványok, és megtartani a nap körülbelül egy hónap. A vese tűnik 15 nap után, a gyökerek - a 25-28.
 6. Várakozás a csírázás szőlő otthon, töltse fel a tartályt vízelvezető réteg. Vastagság - 4,2 cm.
 7. vízelvezető tetején feküdt a földön (5-8 cm), tedd a pipáját, és dosypte egy kicsit több földet. Ügyeljen arra, hogy a talaj botok csak a szélén a menekülés.
 8. Állítsa be a szár a nap és a víz folyamatosan. Amikor chibouks ültetett, lehetővé tett fahamu és a kálium.

közös módszerek

Hogyan növény szőlő dugványok otthon szaporítják tűlevelű dugványok

Fontos, hogy a gyökér kallusz képződött előtt bud duzzanat

Kertészek folyamatosan vakarja a feje fölött, hogyan terjednek a szőlő dugványok és gyökeres megtakarítás folyamatokat.

A cél az, hogy a root kallusz képződik, mielőtt bud duzzanat.

Ebből a célból, a különböző módszereket alkalmaznak:

 1. Módszerek műanyag palackok. Alsó lábszár csomagolva pakolás, és egy nedves ruhával, a felső - csak a film. Kapacitásbeli préselt különböző hőmérsékletű üveget.
 2. Puzenko módszer. Tops Chubukov nem kötözés, és a csírázási végzik a szekrény. Fabric időszakosan nedves.
 3. Módszer Radchevskogo. Ez a speciális tanácsolja, hogy helyet a munkadarab egy tartályba, majd alkalmazza forraljuk (esővizet). A nedvesség tartja a polietilén, és ő tartály ki van téve a déli ablak otthonában.
 4. Elektromos fűtés kilchevanie. Ültetett szőlő dugványok ajánlott a dobozban. A hő létrehoz egy eszközt (akvárium melegítő).
 5. Kihajtás a fűrészpor. A tartályba töltött fűrészporral, hogy ugyanazt a forró vizet adunk lehűlni. Dugványokat egy tartályban egy filmmel és fűrészpor (az utóbbi állandóan nedvesített).

technika kilchevanie

Ez a technika elősegíti a gyors gyökereztető a szár és a dinamikus növekedése a szőlőt a nyáron. A rendszer működik, meg kell gyűjteni egy speciális eszköz - kilchevator. Lényegében ez a tartály el van látva elektromos fűtés (lásd. Ábra. 1). Ugyanakkor, hogy véget összeállítási diagramon a legegyszerűbb kilchevatora (ábra. 2).

Hogyan növény szőlő dugványok otthon szaporítják tűlevelű dugványok

= Kilchevator egy tartály, amely elektromos fűtés (ábra. 1)

Reakcióvázlat kilchevatora legegyszerűbb szerelési (ábra. 2)

Megjegyzés: A szobahőmérséklet belül kell maradnia a 0-10 ° C-on A doboz tele van nedves fűrészpor keményfa, moha, hidrogél vagy folyami homok (durva). És most megérteni, hogyan kell helyesen növény a dugványok kilchevator az ablakpárkányon (3. ábra):

Hogyan növény szőlő dugványok otthon szaporítják tűlevelű dugványok

De milyen a növény a dugványok kilchevator az ablakpárkányon (3.)

 1. Helyezzük egy ablakpárkányon hosszú fadarabok, fedjük le őket egy rétegelt lemezre. Kapott egy meleg alapot palántákat.
 2. A rétegelt lemez vágott egy lyukat, amelynek az átmérője egybeesik az átmérője a konténerek a csírázáshoz.
 3. Helyezze be a tartályt a lyukakba.

Bonyolultabb kilchevatory alapján készült fűtőtestek, fűtött terráriumok. Zagotavlivaya szőlő ősszel megvásárlása után egy ilyen eszköz a Pet Shop - nem fogja megbánni. Próbáld ki, hogy ugyanabban az időben fűtés a film, így növeli a hatékonyságot az eljárás.

előkészíti a talajt

Itt van, mit kell tennie:

 1. Kiásását a földre.
 2. Pipettázzunk NPK a talajban (körülbelül 120 gramm), humusz (hat vödrök) és homok (2,5 kanalak). Számítások készülnek a négyzetméterenként.
 3. Re-dig oldalon.
 4. Construct földes halmok ültetési dugványok.

Minden nap, öntse mindegyik palánta 4 vödör vizet. Talaj rejtegetése sarok véd a hideg műanyag csomagolást, vagy tetőfedő anyag. Ellenőrizzük és hidratálják tetőfedő anyagot, ha szükséges.

Mi köze puhafa dugványok

Eljárás reprodukciós puhafa dugványok ajánlott nyári Lykov módszer. Eye dugványok vágják ki a rendes hajtások vagy mostoha. Az üres kerülnek egy tál töltött esővíz. Öt literes biztosítja a bank vízelvezető lyukakkal, tele „vakond” a föld.

A magról kell folyamatosan rázzuk fel, és a víz. Egy öt-literes üveg képes, hogy akár négy palánták rögzített mélységben 5 cm. Szerkesszünk egy fakeret körül bankok és csavarja polietilén.