Hogyan ruha az újszülött otthon télen és nyáron, újszülött hőszabályozás (fotó és videó)

Sok szülő nem tudja, hogyan kell öltözni egy újszülött otthon. Amíg a baba nem született, a leendő szülők, és nem fordul elő, hogy probléma lehet. Mi lehet kétséges a választás a ruházat? Szükséges, hogy a ruha a baba ugyanazt a ruhát, valamint a maguk számára. Azonban, ha a tehetetlen morzsákat, a szülők tömörített szív. Annyira kicsi és gyenge, hogy meg akarják csomagolni erősebb. Annak ellenére, hogy a lakás is elég forró a baba viselni egy pár sorozat ruhák, kalapok és zsákmányt (hogy elkerüljük a hideg huzat véletlen). Felnőttek kiegészítésként helyiségben felszerelt újszülött melegítő, ami a baba szenved és párolt. Egyes babák meg az orvosok malária még télen is. De a szülők úgy gondolják, hogy a csontok nem fáj pár, akkor rosszabb nem lesz pontos. Túlmelegedett nem károsíthatja a magzatot?Hogyan ruha az újszülött otthon télen és nyáron, újszülött hőszabályozás (fotó és videó)

újszülött hőszabályozás

Sajnos sok szülő nem tudja, hogy a túlmelegedés a test az újszülött is, hogy veszélyt jelentenek az egészségre. A hőszabályozás az újszülött még nem fejlesztettek ki. Növelheti vagy csökkentheti a testhőmérséklet lehet bármilyen jelentéktelen tényező egy felnőtt, például huzat, vagy érinti a fém felületén. A levegő áramlása a légkondicionáló is hűvös chrezmrno grudnichka még meleg időben, amikor azt célozza egy gyerek. Másrészt, a gyermek képes gyorsan felmelegedjen, ha neki van szorítva az anya testében.

újszülött szervezet hűtőrendszer is nem működik olyan hatékonyan, mint egy felnőtt. Ha egy gyermek a hűvös szobában gyorsan lehűtjük, minél alacsonyabb a hőmérséklet, a hő nagyon nehéz. izzadás folyamat kisgyermekek még nem állapították meg. Elvesztik a nedvesség párolgás miatt a bőr és a tüdő a kilégzés során. Ez nem elég, ha a szoba hőmérséklete magas.

Vissza a tartalomhoz

Mennyire veszélyes túlmelegedés újszülött

Hogyan ruha az újszülött otthon télen és nyáron, újszülött hőszabályozás (fotó és videó)
A hőguta fenyeget nemcsak az újszülött egészségére, hanem az életét. Során túlmelegedés baba testhőmérsékletét növelheti akár negyven fok. Ha sürgős intézkedéseket nem, a folyamat a kiszáradás elkezdődik, a baba szeme mosogató, a nyelv kiszárad. Jelek előző gyötrelem hideg végtagok, kómát és hipotermia. Ebben az állapotban a gyereknek szüksége sürgős orvosi ellátást.

Ha túlmelegedés nem elég erős a jelentős kárt a baba, de állandó, ez túl rossz neki. Az anyagcsere újszülött nagyon intenzív, és kíséri hőleadás. A felesleges hőt gyerek rendszeresen megszabadulni. Ha a lakás túl meleg, vagy a gyerek egy csomó ruhát, túl sok hő halmozódik fel a szervezetben.

Ruházat nem ad a gyermeknek, hogy megszabaduljon a hőt, így a hő nem olyan hatékony, mint amire szüksége van egy egészséges baba. Fokozott környezeti hőmérséklet, mint a test elkezd érzékelik a normális, és nem képez megfelelő választ a természetes éghajlati. A szervezet védekező meggyengülnek, és a baba sebezhetővé válik a fertőzésekre. Annak ellenére, hogy a jelenléte meleg ruhát, és nem tervezet, a gyermek kap hideg folyamatosan. Ez mindössze egy-két alkalommal perekutat baba a hőcserélő rendszer nem sikerült. Érdekes, hogy a hatása a csecsemő a hőszabályozó rendszer meghibásodása érezhető még a gyermek az élet későbbi szakaszában: ez gyakran betegednek az iskolai évek során, és még régebbi, mert az immunrendszerük még nem kapta meg a szükséges lendületet fejlődésének első hét során.Vissza a tartalomhoz

Az első a túlfűtöttség jeleit az újszülött és az elsősegély

Hogyan ruha az újszülött otthon télen és nyáron, újszülött hőszabályozás (fotó és videó)
A túlhevült gyermek elkezd cselekedni, sír, megtagadja a mell. Kid kipirosodik, forró és nedves. Úgy tűnhet sokáig elaludni, vagy lelassul, akár eszméletvesztéssel. A túlhevült baba kell áthelyezni, hűvös helyen, és meztelenre vetkőzik, akkor takarjuk le egy vékony pelenochkoy. Ezt követően, a baba kell alkalmazni, a mellkason vagy adjon neki egy italt. Akkor törölje le egy nedves törülközővel. A víz legyen hideg, vagy meleg. Nedves bőr segít a gyermeknek kihűlni gyorsabb. Ugyanakkor meg kell hívni az orvos házába, vagy a mentőket, attól függően, hogy a gyermek állapota. Az orvos megvizsgálja a babát fogja meghatározni a hatását a hőstressz és felírni kezelést.

Vissza a tartalomhoz

A veszélyes hypothermia újszülött, a tünetek és elsősegély

Hogyan ruha az újszülött otthon télen és nyáron, újszülött hőszabályozás (fotó és videó)
A hipotermia különösen veszélyes újszülöttek kis súlyú. Egy hideg szobában a baba testhőmérsékletét gyorsan csökken. Hogy megőrizzék a test melegét kezd gyorsan fogyaszt belső energia. Ez az állapot vezethet test szöveti hipoxia. Vércukorszint zuhannak, és a vér savasságát kritikus emelkedik. Súlyos hypothermia okozhat helyrehozhatatlan kárt a baba egészsége vagy halálhoz vezethet.

A fő tünetek a kihűlés - hideg kéz és láb, gyenge sír, szívdobogás, légszomj, elutasítás enni. A legjobb és leggyorsabb módja annak, hogy meleg a baba zamerznuvshego az anyával való érintkezés. Anya meg kell nyomni, hogy a gyermek vele közvetlenül bőrfelületek, fedjük le a meleg takarót, zoknit húz, és egy sapkát. A hőmérséklet az anya teste gyorsan melegíti fel a baba, valamint azt a támogatást, érzelmileg.

Súlyosabb esetekben, orvosi segítséget.

Vissza a tartalomhoz

Alatt, hogy tesz egy gyermek otthon

Ha a baba egy szobában, ahol a hőmérséklet 20 ° C fölött, nem kell sapka és zokni elég csúszkák és laza kabátok. A nagy lehetőség - bodykit. Ezekben ruha baba bőrét lélegezni. Az ideális hőmérséklet a baba szoba - 20-22 ° C-on Sokkal jobb, hogy tartsa a hőmérsékletet ezen a szinten.

A gyermek részben felmelegítjük mozgás alatt olyan szorosan bepólyált babát kell öltözni egy kicsit melegebb. Ő mozdulatlanul fekszik, és hűtsük le több. Ebből a szempontból, pólya megakadályozza, hogy a természetes fejlődését hőszabályozás, mert nem ad a baba hőt függetlenül mozgás hatására.

Hogyan ruha az újszülött otthon télen és nyáron, újszülött hőszabályozás (fotó és videó)
Alvó baba mozog túl kevés, ezért tovább kell behajt. De a takaró ne legyen túl forró. Ha nem ajánlott a szobahőmérséklet 18 ° C alatti, a paplan.

Ha a szoba meleg télen meg kell sugárzott gyakran. Ezt meg lehet tenni járás közben. Adás után meg kell várni egy kicsit, amíg a levegő a szobában nem melegszik fel kellemes hőmérsékletet. Akkor majd vetkőzni a gyermeket.

Nyáron a meleg időjárás, a baba elég bugyi és undershirts. Este, akkor viselni pamut eltávolodó.

Szükséges megjegyezni, hogy a területen, ahol egy felnőtt egy kicsit hűvös, kényelmes csecsemő. Ezért kell koncentrálni nem az érzéseidet, de az állapota a gyermek. Ha a baba kéz és a láb meleg, akkor meleg. Ha ez a nedves hajat és a bőrt elpirult, annál valószínűbb, hogy meleg. Egy biztos jele a túlmelegedés krónikus sudamen, főleg a hűvösebb évszakokban.

Vissza a tartalomhoz

Fejlesztési hőszabályozás újszülötteknél

Csecsemők nem olyan gyenge, mint amilyennek látszanak az első pillantásra. Testük nagyon rugalmasak, és jól alkalmazkodnak a környezethez. Mérsékelt edzés az újszülött az első napokban gyorsan létrehozza a természetes hőmérséklet-szabályozás, és ez hatékony legyen. Az ilyen gyermek könnyebb lesz elviselni a szélsőséges hőmérsékleti, valamint a beteg ritkábban.

Temperálás hatása van légfürdők és aludni a szabadban.

A légi fürdők hasznos levetkőzni a baba teljesen, és nem él vele, vagy masszázzsal.

Kiváló temperálás hatása úszás. Csak a víz ne legyen túl forró. Az optimális víz hőmérséklete közel van a baba testét. A gyerekek szeretnek úszni - számukra ez nem csak higiéniai és temperáló eljárásokat, hanem egy szórakoztató játék.

Próbálok indulat a gyerek, meg kell alaposan nézni a reakciót. Ha a gyermek nem kényelmes, szükséges, hogy állítsa le az eljárást.

Kezdeni edzés csak akkor szükséges, ha grudnichok tökéletesen egészséges, jó hangulatban, aludtam és etetni. Nem eljárásokat a teljes gyomor nem tud.