Hogyan szaporodnak tojótyúkok otthon

A jövedelmezőség ebben a szakmában tenyésztyúkok nagyon magas. Gyakran előfordul, hogy ezek a csirkék tenyésztik annak érdekében, hogy egy kellően nagy számú tojást, amelyet értékesíteni fogják, és lehet nyereséges a jövőben. Azt is meg kell jegyezni, hogy a madarak nem nőnek nagyon nehéz, és az eredmény teljesen igazolja magát. Általános szabály, hogy a termelékenység a tojótyúkok magas szinten, és az év során, az egyik egyéni hozhat 300 tojást. De ahhoz, hogy a teljesítmény volt a maximális szintet, tudniuk kell, milyen fajtát választani, milyen étel és gondozás használatra.Azok, akik számára a tenyésztési csirkék otthon egy üzlet, gyakran egy bizonyos fajta, nevezetesen faj tenyésztését.

Hogyan szaporodnak tojótyúkok otthon

Tenyésztési mint egy üzleti

Növekvő tojótyúkok már régóta tekinthető nyereséges tevékenységi terület. A nyereségesség a szférák körülbelül 100%. És ha megfelelően szervezi az értékesítés és ad egy madár a szükséges ellátást, a beruházás okupleny maximum az év során.

Ha van egy tyúkól otthon, akkor lehet indítani egy vállalkozást akkor is, ha csak 400 $. Általános szabály, hogy a fő szervezet az üzleti áramlását pénz megy pontosan a tyúkól és berendezés, és természetesen nem a csirke táplálkozás. Például vásárolni 100 fej kell tölteni 150 $. A takarmány fiatal csirkék kell tölteni a $ 2 naponta. Az első 3 hónapban az élet megköveteli a nemesítő nem ad egy csomó étel, ebben az összefüggésben, a költségek körülbelül $ 180. Továbbá, a kis mennyiség szükséges a vásárlás vitaminokat és ásványi anyagokat, amelyek növelik a termelékenységet és javítja az egészséget a csirkék.

Otthon, akkor csökkentheti az élelmiszerek költségei, ha a termel, hogy a saját. Ebben az esetben a megtakarítás megközelítőleg 40%.

Ez az üzlet jó, hogy ma az emberek azt akarják, hogy csak környezetbarát termék. A származtatott tojást otthon ilyen. Ha a termék lesz kiváló minőségű, a kereslet növekedni fog, és az ára az áru lehet emelni.

Sokan kíváncsiak, hogy a tojás van tárolva. Így kell viselni 25 nap.

Tanulmányozása után az anyag látható, hogy körülbelül mennyi pénzre van szükség kezdeni, és a nyereségesség volt a megfelelő szinten.

Hogyan szaporodnak tojótyúkok otthon

Felszerelése egy tyúkól, meg kell figyelni, hogy az ilyen dolgok:

 1. Szellőztetés. A házban kellene ablakok és nyílások, valamint a motorháztető, amely eltávolítja a váltókat;
 2. Vegyük a járás. Tyúkok tyúkok fontos sétálni, és a terület legyen az árnyékban. Lehetőség van, hogy egy mennyezet, vagy árnyékban a fák;
 3. Fészkeket. Meg kell telepíteni a sötét helyekre. Hány résidejüket állományból származnak. 5 fejek A 1 jack. Az elején a tevékenységek is használható faládák alom halványan sár fűrészporból vagy széna;
 4. Fertőtlenítés. Meg kell folyamatosan végezzük, és figyelemmel kíséri a tisztaság. Minden almot kell cserélni egy-két alkalommal egy héten;
 5. Bath hamu. Hogy a madarak nem beteg, és nincs kitéve a paraziták, szükséges, hogy a fürdő hamu, agyag és homok. Ha beszélünk, hogy mennyi van szükség önteni az összetevők, az arányok legyen egyenlő arányban;
 6. Adagolók és waterers. Meg kell telepíteni a tyúkól, és a terület gyalogos. Tedd őket magad, akkor otthon, hogy megtartja a pénz egy részét.
 7. Fészkeket. Ez fából készült. Positioning kötelezi őket a parttól 50 cm-re egymástól. A magassága körülbelül 1 méter előtt az ablak;
 8. Fény. A Windows kell elfoglalni 10% -a az alapterületet. A téli időszakban biztosítani kell a csirkéket további mesterséges világítás, növeli a termelékenységet;
 9. Emeleten. Per 1 m² kell elszámolnia 5 csirke. Alom legyen a tél, hogy hány centiméter a madarak meleg volt, és körülbelül 50 cm szex jobb, ha nem fa .;
 10. Hőmérsékleti körülmények között. Ahhoz, hogy a tojástermelés volt maximális, be kell tartaniuk a hőmérséklet körülbelül 24 fok. Azt javasoljuk, hogy ezt a házat mennyezetek 1,8 méter. Ez mennyire meg kell menteni a magassága a tél. Ebben az esetben a téli kell tartani a végzettség szintjét védjegy 15.


fajtaválasztásom

Ahhoz, hogy a nyereségesség volt kielégítő, válassza ki a fajta jobb. Továbbá, meg kell vásárolni a madarak csak megbízható emberek. Ebben az esetben, a vásárlás lehet tenni mind a csirkék és a madarak, amelyek több mint 17 héten át.

Tehát mondhatjuk a legtermékenyebb tyúkok:

 1. Lohmann Brown - kiváló ár-érték a termelékenység, a kitartást és állóképességet. A termelékenység 315 tojást évente
 2. Livorno - legtermékenyebb fajta a világon. A termelékenység 330 tojást évente
 3. Hajseks Brown - nőnek elég kicsi, a tojás súlya 70g. A termelékenység 300 tojást évente
 4. Rhode Island - a legjobb keresni tartalom az utcán, mert ők maguk keresnek élelmiszereket, míg a roaming. A termelékenység 230 tojást évente
 5. Poltava agyag - kiváló akklimatizációs különböző állóképességet. A termelékenység 200 tojást évente
 6. White Russian - sokáig élnek, jelen lehetnek a zord éghajlat. A termelékenység - 230 tojást évente
 7. Amroks - gyorsan gyarapodik, és egy finom húst. A termelékenység - 220 tojást évente.

Hogyan szaporodnak tojótyúkok otthon

Teljesítmény sok tényezőtől függ, de minden esetben meg kell egyensúlyozni.

Szintén pénzt takarít meg, akkor főzni az ételt a kezüket. Ennek tartalmaznia kell:

 1. Fehérje - rendelkezik a takarmányban és tejtermékek, valamint a hulladék az asztalon;
 2. Vitaminok A, B, D - a hüvelyesekben, sárgarépa, sütőtök, halolajok és néhány féle gyógynövény;
 3. Fat - van zab és kukorica;
 4. Fontos, hogy tartalmazza az étrendben a gyökerek és kipréselt cukornád;
 5. Ásványi anyagok - foglalt kréta, zúzott csontokat, valamint rakushnyaka vagy kavics;
 6. Szénhidrátok - megtalálható keményítő és cukor.

Télen nagyon fontos, hogy a tyúkok az etetők voltak vitaminok és ásványi anyagok nagyobb mennyiségben. Növekszik a tojások száma segít az élesztőt.

Baromfi jogot is jelenti, hogy kiszámítja a takarmány mennyisége egyedenként és az étkezések számának. Így a hazai gazdaság kell készítenie táplálkozó madarak 3-4 alkalommal egy nap, bármikor az évben. Ebben az esetben a reggeli kell tenni az arány 1/3 a teljes napi étrendet. Továbbá, az első étkezés kell hozni a lehető leghamarabb az időben. Délután adjon párásabb a fajta étel, más szóval a cefre.

Fejenként, általában körülbelül 140 gramm élelmiszer télen, és mintegy 120 gramm a nyáron. Ez a szám lehetővé teszi, hogy kialakítsuk a tojást. Ha a madarak nem hoz egy tojást minden nap, az azt jelenti, hogy a teljesítmény nem elég tápanyagot. Ugyanakkor ad egy csomó madár étel is lehetetlen. Ez ronthatja a teljesítményt és csökkenti a mobilitást. És, mint tudjuk, a rossz zsír tyúkok tojását.

Ügyeljen arra, hogy hálózati réteg legyen kb 70% nyers proteint, de amelyeket emésztett gyorsan. Fontos az is, hogy a kalcium.

tojó időszakuk

Mielőtt elkezdené emelése csirkék tudnia kell, mikor megadják az első tojást. Általában ez az idő a pubertás, de ez több tényezőtől függ:

 1. A fajta. Néhány adni az első tojás korában 4,5 hónap, és néhány a hat hónap alatt. Marha fog tojást 8 hónapos korban.
 2. élőhely körülmények között. Javasoljuk, hogy a madarak nagyobb teret és engedje őket a karámban. Természetesen, ha a madarak ketrecben tartani, a depóban lesz rendkívül ritka. Egy másik fontos maradványai nappali és hőmérsékleti körülmények között. Róluk azt mondták, a fenti cikket.
 3. Teljesítmény. Az evés madarak legyen, amire szükség van, nevezetesen, fű és gyógynövények, zöldségek és gyümölcsök, valamint a vitaminok és ásványi anyagok. Ez maximalizálja korán kezdeni szóló.

Meg kell jegyezni, hogy a tojásrakó feltétlenül kezdeni egy kakas. Ő csak akkor kell hozni csibék tojásból.

Szintén ajánlott selejtezés csirkék végén az őszi, bár élnek sokkal hosszabb, mint egy év, csak a téli madár termelékenység csökken, és a tenyésztő etetni őket egy üres, és ez viszont csökkenti a jövedelmezőségét az üzletet. Gyakran tojótyúkok él legfeljebb 2 év, ami után azokat elküldik a tenyésztők a hús és állati frissülnek. Ez volt ebben az időszakban a hús ízletes és puha, és a termelékenység csak most kezd esni.

Hogyan szaporodnak tojótyúkok otthon

termelékenység

Egy jó nap egy tyúk meghatározza egy tojás 1. Télen, a termelékenység enyhén csökken, amellyel összefüggésben néhány csirke termel egy tojás kétnaponta. Az első életévben a legtermékenyebb tyúkokat. A kezdete a második évben a teljesítmény 15% -kal csökken, majd egyre több és több. Ezért, baromfi, mint általában, inkább szaporodnak a tyúkok csak egy év, majd frissítse az állományban. Otthon, az optimális tenyésztési madarak 2 év, majd frissítse az állományban.

Üzleti tojótyúkok költséghatékony. Végtére is, akkor lehet keresni nem csak a tojás, hanem a hús és a szösz. A lényeg, hogy úgy gondolja, mindent át és talál egy értékesítési pont.