Hogyan tisztítsa meg a lencsét az otthoni

Hogyan tisztítsa meg a lencsét az otthoni

A tisztításra van szükség - ez általában az első dolog, hogy jön ki, ha vásárolnak egy használt / lencse, annyi eladók nem zavarja ezt az eljárást, és néhány nem annyira járatos fényképészeti technika, sem képes helyesen leírni az állam a lencse. De nem olyan ijesztő. vásárlás esetekben tartósan használhatatlanná lencse ritka, ha nem vásárol megkérdőjelezhető az eladók és a lencse tisztító kívül mindenki számára hozzáférhető, és nem igényel különleges képességek.2. A szervezet a munkahely és a szükséges felszerelés.

Amennyiben első készít munkaállomáson. Zárja le a szellőzőket a szobában, törölje le a port az asztalra, és befedjük egy tiszta ruhával (pl törülköző). Tisztítás előtt a következőkre lesz szüksége:

  1. tisztító folyadék, mint például a képernyők LCD-kijelzők;
  2. tisztítófolyadékot optika;
  3. szálmentes kendővel szintetikus anyagból;
  4. Vékony szalvéták tisztítására az optika;
  5. pamut törlőkendő;
  6. Lenspen tisztító toll;
  7. puha kefével a kupakot a pre-tisztítás;
  8. puha kefével a kupakot a végső tisztítási;
  9. gumi táska egy hosszú csúcsa és a légbeszívó szelep;
  10. objektívek. )

Hogyan tisztítsa meg a lencsét az otthoni

A kényelem és gazdaságosabb felhasználása, ajánlom a vágás minden ruhával 12-16 részek.

Hogyan tisztítsa meg a lencsét az otthoni

3. levezetése takarítás.

Most, amikor minden kész, akkor lehet kezdeni a tisztítást. Először is a lencse tisztítására hordó és a bajonett. Célszerű csinálni foszló ruhával megnedvesített tisztító folyadékot. A távoli helyeken, akkor pamut törlőkendő. Ha az objektív erősen poros, akkor először meg kell „járni” rajta ecsettel merev sörte.Optics - tisztítás kényes eljárás, és óvatosnak kell lenni itt. AR bevonat, amely került sor az első és a hátsó a lencse, és elég erős ahhoz, hogy kárt az csak az agresszív folyadékok vagy koptató szerek. A fő ellenség - ez a por, amely szilárd mikrorészecskék. Ezért az első lépés az, hogy tisztítsa meg a lencsét a portól. Nagy porszem deflate körte.

Hogyan tisztítsa meg a lencsét az otthoni

További óvatosan gyengéd körkörös mozdulatokkal, elsöpörni porrészecskék megmaradó puha kefével (tárolva tiszta Lenspen helyen, akkor ez alkalmas kefe, különben jobb használni egy másik).

Hogyan tisztítsa meg a lencsét az otthoni

Tisztítás után a portól folytassa a nedves tisztítás. Nedves darab foszló folyékony darabos tisztítására optika (alkalmazni folyadékot közvetlenül a lencsére ne legyen, hogy meggátolja annak bejutását a lencse), és tiszta lencse felületét a középponttól a szélek sima körkörös mozdulatokkal nyomás nélkül (miután egy menetben betét kapcsolja, és séta a lencse még idő). Annak elkerülése érdekében, csíkok után maradt nedves törlőkendők felesleges folyadékot lehet eltávolítani egy száraz papír szövet (cm. A 4. igénypont a lista).

Hogyan tisztítsa meg a lencsét az otthoni

A színpadon nagyon kényelmes használni a végső lencse tisztító Lenspen tisztító toll (ez jól mosni zsíros ujjlenyomatok a lencse felületén tiszta). Előzetes szükséges ismét kihasználni egy körte és egy ecsettel távolítsa el a port. Vegyük le a Lenspen (nem feledve, mielőtt ez a hajtókar hogy oda-vissza, hogy folytassa a tisztító készítmény hegyén egy ceruza). A tisztítást elvégezni körkörös mozdulatokkal a közepétől a szélek nyomás nélkül (leírt eljárás megismétlésével többször, ha szükséges).

Hogyan tisztítsa meg a lencsét az otthoni

Az utolsó lépés a mi tisztító - eltávolítása szemcsés tisztító készítmény a felületről a lencse egy fúvókával és egy puha kefével.

Hogyan tisztítsa meg a lencsét az otthoni

Objektív védelem a jövőben, azt tanácsolom, hogy a szél UV vagy Skylight szűrő. Az is nagyon hasznos gyakorlat alkalmazása a motorháztető, ami amellett, hogy közvetlen célja, tökéletesen védi a lencsét a szennyeződéstől és a sérüléstől.