Hogyan válasszuk ki a egytengelyű, Tippek és trükkök

Ha érdekli ez a kérdés azt jelenti, hogy ha fáradt kezelésére termőföld kézzel. Most a berendezés a kertben vált sokkal könnyebben elérhetővé, és ott volt a rengeteg kerti gépek a hazai és az importált. Van is egy hibrid az alváz és a mechanika hazai termelés, de a behozatal motor (Tecumzeh (Olaszország), Minsel (Spanyolország), BriggsStratton (USA), a Subaru (Japán), stb.)A cikket, akkor megtanulják, hogyan kell választani egy jó segítő a kertben a legjobb arány.

Egytengelyű kistraktor vagy kultivátor.

Ez egy teljesen más eszköz.

Kultivátor szánt talajművelés. Feldolgozása után kultivátor föld puha és elpusztította a gyökerek a gyomok (zúzott). Kultivátorok alapulnak elektromos vagy benzines motor. Megjegyzem, hogy amellett, hogy nagyobb termesztési kultivátorok nem tud semmit.

Egytengelyű kistraktor - Farmer egy univerzális eszköz. A funkcionalitás függ, milyen eszközök vannak telepítve rajta. Beállíthatjuk az eke, kultivátor, Hiller, és így tovább. Azáltal kerék és telepíteni mögött pótkocsi fordul egy kis traktor áruszállításra. Egytengelyű kistraktor is működik más eszközökkel, például a vízpumpa, generátor, fej fűnyírók, stb Változó eszközök nagyon egyszerű, és mindössze 10-15 perc. Ismét megjegyzem, hogy a egytengelyű kistraktor - egy sokoldalú eszköz, amely segít, hogy elgépiesít többsége dolgozik a kertben, és a kert.

Az alap konfiguráció oldalhajtás mehet kerék és a kormányrúd, a másik eszköz külön kell megvásárolni.
Kultivátor mindig olcsóbb motoblockokhoz. Ha szándékában csak művelni a földet, nincs értelme vásárolni egy drága egytengelyű kistraktor.

De sokan inkább megveszik kistraktor miatt a sokoldalúság.

Ezen túlmenően, kapálógépek működhet, ahol még Minitraktorok nem tud dolgozni, például. egy üvegházban.

Mi a hatalom és a hangerő a motor kell lennie motoblockokhoz?

Szinte minden oldalhajtás készülnek benzines. Motor térfogat, és ennek eredményeként, teljesítmény nagyban különböznek.

Meg lehet irányítani a következő közelítő táblázat, amikor kiválasztják a motor kultivátor teljesítmény:

  • Ha a kezelt területen a 20 hektáros, a teljesítmény 3,5 HP motor kultivátor és szélessége 60 cm.
  • Ha a kezelt terület 60 hektáros, a motoblockokhoz teljesítmény 4,0 LE és szélesség 80 cm.
  • Ha a kezelt területen és 1 hektár, hogy motoblockokhoz ereje 5.0-6.0 LE és szélesség 90 cm.
  • Ha a kezelt terület 1-4 hektár, a motoblockokhoz teljesítmény 9,0 LE és szélessége 100 cm.
  • Ha a hely több mint 4 hektáron, akkor jobb, hogy egy kis traktor.


Ne feledje, hogy vásárol egy készlet egy egytengelyű erő, akkor kap egy mérlegelési mechanikai szilárdság és a megbízhatóság.

Megtalálható a menetek száma, és az utat, hogy el kell menni a helyszínen kezelik. Vegyük például, 1 hektár ábrán, vagyis 100x100 m. Motoblockokhoz szélesség 60 cm, de van, hogy menjen körülbelül 5 cm átfedéssel, azaz ténylegesen munkaszélesség 55 cm. elosztjuk az egyik oldalsó része 55, és szerezzen 182 menetben. Hossza 18,2 km. Egy sebesség 0,4 km / óra, hogy 44,5 óra, ami majdnem hat műszakban, a szünetek kivételével és a tankolás. Mint látható, hogy 1 hektár fény motor kultivátor nem elég.

Az üzemanyag-fogyasztás oldalhajtás túl kicsi ahhoz, hogy számolni kell vele. Az üzemanyag áramlását változik 0,9 L / h-ról 2,5 l / óra. Mint látható, a benzin kanna elég 8-22 óra használat. Másrészt erősebb oldalhajtás van egy nagy munkaszélességgel és tudja kezelni az azonos sokkal gyorsabb. Ezen nem lehet figyelembe venni, amikor kiválasztják a tüzelőanyag-fogyasztás motor kultivátor. Megjegyezzük, hogy a oldalhajtás alapján importált motorok igényel jobb minőségű üzemanyagot.

Melyik ország termeli a legtöbb megbízható és magas színvonalú oldalhajtás?

A kérdés egyáltalán nem egyszerű. Oldalhajtás termelés Magyarországon, Ukrajnában valamivel gyengébb adó- készült Olaszországban vagy Németországban. Másrészt, kapálógépek hazai termelés nagy mértékben hozzájárul az árak.

Itt kell, hogy gondosan mérlegelni előnyeit és hátrányait.

Földművelő gépek hazai termelés alacsony megbízhatóságát. Vásárlás egy ilyen egytengelyű kistraktor elő kell készíteni a gyakori meghibásodások, és várja hozza a szükséges alkatrészeket.

Még a talajművelő gépeket a hazai termelés importált motor nem sokkal biztonságosabb. Az a tény, hogy a sebességváltó, különösen a használata szíjhajtásokat, gyakran sikertelen.

Ha a késések száma az Ön számára nem kritikus, akkor megteszi a háztartási készülékek :. „Neva”, „Cascade”, „Mole”, „Firework”, „Hope”, stb Ha a késedelem költséges lesz, akkor jobb, hogy oldalhajtás importált termelés.

Meg kell jegyezni, hogy különböző módosítások gyalogos traktorok a hazai gyártás nem sokkal rosszabb, mint az importált. Néhány is érezze magát.

Tippek a kiválasztása teljesítmény talajművelő gépeket.

A boltban azonnal ellenőrizze, hogy a szabvány motoblockokhoz.

A konfiguráció és az ár attól. Két azonos motor blokk lehet ugyanazon az áron, de a különböző berendezések. Ezért jobb, ha meghatározza, mit kell az első helyen. Azonnal akkor valószínűleg szükség van a kerekek és a maró termesztésre. A többi felszerelést kell beszerezni, és megvásárlása után.

Ügyeljen arra, hogy a garancia és a rendelkezésre álló szolgáltatások. Ha a legközelebbi márkaszervizbe messze van, a szavatossági nagyjavítás is túl sok időt (szállítás oda-vissza + javítási idő). És a vetőmag töltse fel könnyen. Ha súlyos vagy szakaszos talaj, a tápegység elengedhetetlen.

Tudja meg, ha a hajtóművet kell javítani. Egyes modellek a felszerelés ki kell cserélni teljesen és javítása költséges lehet.

Vegyük a teljesítmény motoblockokhoz némi mozgásteret. A nagy teljesítményű talajművelő gépeket nagyobb megbízhatóságot, és csökkentheti a gyakorisága meghibásodások.

Soizmerte szélesség a motor erejét. Az arány a következő: 20 cm-rögzítés 1 LE Osszuk a szélessége motoblockokhoz befogó 20 és megtalálja a szükséges legkisebb teljesítményt.

Forrás: www.tipntricks.info. Reprint cikkek csak akkor lehetséges, fel kell tüntetni a visszirányú kapcsolat a forrás.