Hogyan válasszuk ki a minőségi paradicsom palántákat

Hogyan válasszuk ki a minőségi paradicsom palántákat
A választás a paradicsom palántákat

Azokban az esetekben, ahol nincs lehetőség, hogy növekszik a saját palánta paradicsom, meg kell választani azt a piacon. Első pillantásra úgy tűnik, a probléma nagyon egyszerű: megy a piacra, és vásárlás a megfelelő mennyiségű paradicsom palántákat. De minden nem olyan egyszerű, mint amilyennek látszik első pillantásra. Először is, a piac mindig képviseli számos növény, amelyből nehéz kiválasztani a jó minőségű és viszonylag drága. Másodszor, a fajták a paradicsom, amelyeket értékesített a piacon, nem mindig felelnek meg a nevüket. Általában kertészek nőnek palánták saját mag vagy rezisztens fajták száma gyorsan növekszik, de a termelékenység alacsony. Ezen felül, akkor lehet kapni a szennyezett vagy gyenge palántákat, amelyek nem gyökeret az új helyre. Ezért nagyon fontos, hogy tudja, hogyan kell választani a kiváló minőségű palánták a paradicsom.Szabályai a választás a paradicsom palántákat

A magról nevelt paradicsom választani könnyen, ha előre meghatározott, amire szüksége van. Kiváló minőségű palánták paradicsom által választott megjelenésük:

  1. Age of palántákat. Meg kell választani a palántákat, amelyek nem több, mint 45-60 nap. Kívánatos, hogy a leszállás egy virágágyás, meg kell választani a palánták az azonos korú, hogy egyenletes növekedése minden növény és egyidejű érését.
  2. Normál növény magassága nem haladhatja meg a 30 centimétert. Ezen túlmenően, az alacsony növésű és a korai fajták a szár legyen 6-8 igaz levelek bekonizatsii fázisban. A magas növényeket kell 11-12 levelek.
  3. A magról kell vastag (mint egy ceruzát), szár és levél minden kell egy gazdag zöld színű. A gyökérzet kell jól formált, nem látható károsodást.
  4. Fontos, hogy nem szennyezett kelbimbó tojás kártevők és fertőző betegségek. Ehhez nézd a levelek és győződjön meg arról, hogy nincsenek tojás kártevő (burgonyabogár). Warped és fonnyadt levelek jelezheti növényi vereséget fertőző betegségek. A szár nem lehet fekete vagy barna foltok. Ha a tünetek a betegség vagy kártevő legalább egy, a növények, a legjobb, ha nem palántákat eladónak nem vevő s.
  5. Néha gátlástalan kertészek nőnek palánták eladó gyorsított módon táplálja a növényeket sok nitrogén műtrágya. Ennek jele az intenzív termesztés túl zöld levelek, amelyek fodros le.
  6. Paradicsom palántákat kell életben (nem letargikus), és a doboz a földre. Vásárlás palánták gyártók, akik eladni a növényt egy csomag nem éri meg.


Ki jobb, ha vásárolni paradicsom palántákat

Palánta biztonságosabb vásárolni a megbízható emberek, jobb a szomszédok. Ha ez nem lehetséges, meg kell vizsgálni részletesen minden növény és kiváltani árusoktól annyi információt a palántákat árulnak. Ha az eladó nem bízik, habozás nélkül mesélni a terméket, akkor valószínű, hogy az megfeleljen a felirat a növények a fajtákat, amelyeket értékesített. Mindenki azt akarja, hogy eladja a terméket, függetlenül attól, hogy a minőség, vagy sem. Az Ön feladata, hogy megtalálja a minőségi termék megfizethető áron. Bár általában a vásárlás csemeték a piacon ez a szerencse: egy év lehet, hogy szerencsés és kap egy jó termés a következő évben nem lesz szerencsés, és nem hozam egyáltalán. Ezért jobb, hogy növekszik a saját palánta.

A magról nevelt paradicsom a piacon értékesítik a konténerek és nélküle. A különbség az, hogy az előbbi sokkal drágább, de a túlélési arány közel száz százalékos, a második olcsóbb, de része a növények kedvezőtlen körülmények között meghal. A helyes választás palánták már megítélhető 2-3 héttel az ültetés, mikor megszokja majd az új oldalon, és elkezd nőni. Ezért válaszd paradicsom palántákat, gondosan meg kell, és nem szabadidejében ezt az eljárást, mivel ez befolyásolja, kiszolgáltatva a beruházás vagy sem.