Hogyan válasszuk ki a paradicsom (paradicsom), és megfelelően tárolták


Hogyan válasszuk ki a paradicsom (paradicsom), és megfelelően tárolták

Az a képesség, hogy vásárolni paradicsom (paradicsom) segít, hogy ne csak élvezni ezeket a lédús zöldség, hanem az egészség megőrzéséhez. Kiválasztani a megfelelő, meg kell, hogy vegye figyelembe a sok árnyalatok, és megtanulják használni a természetes arzenál - látás, tapintás, szaglás.Külső és belső

Így, a szín eltérő lehet: élénk piros, fehér, sárga, stb Táplálkozási értéke az összes paradicsom körülbelül ugyanaz, de allergiások számára jobb, ha nem eszik piros paradicsom, bár bennük jótékony likopin antioxidáns.

Vizsgálja a terület a szár - ha a szín zöldes vagy drámaian különbözik, lehetséges, hogy a gyümölcs már érett, miután meghiúsult.

Amikor kiválasztod a paradicsom, akkor jó lesz, ha látni fogja, hogy vágni: nem kell fehér csíkok, lédús, és a belső kamrák tele vannak. A kisebb kamrák, a ízletesebb. Jellemzően a paradicsomot bordázott felülete van a legnagyobb számú kamera. Ráadásul ezek a gyümölcsök nagyon könnyű feltörni.

Hogyan válasszuk ki a paradicsom (paradicsom), és megfelelően tárolták

Hogyan válasszuk ki a paradicsom-nitrát-mentes, teljesen érett és ízletes

Ügyeljen arra, hogy próbálja ki a kapcsolatot. Jó, egészséges paradicsom legyen érett, és nőtt anélkül, hogy túlzott mennyiségű nitrát. Ha nem volt nagyon puha, így túlérett, és ha szilárd - éretlen. A vastag bőrű - egyértelműen nőtt a használata nitrátok.Szag - jó indikátora a frissesség és a lejárat. Érett paradicsom mindig szaga, és az ízletes és lédús íz, annál jobb. Éretlen gyümölcsöt nem érzem egyáltalán, vagy enyhe ízű.

Ha azt szeretnénk, hogy jobban tartósított paradicsom, vásárolni őket a szár. A nyári tanácsot kell választani csak a paradicsom a talajvíz. Máskor az év kétszeresen óvatos.

Hogyan kell tartani a paradicsom

Szobahőmérsékleten, mint puha zöldségek, mint a paradicsom tárolják egy rövid ideig. És ha érettek és nem igényelnek érés, a visszatartás limit - 3 nap.

Otthon, hogy tartsa a legjobb a hűtőszekrényben. Tárolás paradicsom kifejezés ebben az esetben növeljük, hogy egy hét.

Hogyan válasszuk ki a paradicsom (paradicsom), és megfelelően tárolták

Ha azonban egy csomó paradicsom, használat, dobozok, amelyek egymásra chips vagy valami helyett fűrészpor (szalma, zsákvászon). Oda őket, és kocsány fel szépen. Minden sor ne felejtsük el, hogy feküdt egy másik réteg fűrészpor. Az ideális hőmérséklet ebben az esetben meg kell 8-12 Celsius fok. Ha a hőmérséklet nem éri el - is kap a beteg, a fenti - gyorsan túlérett és elkényeztetett. Fontos, hogy a szobában volt egy jó légáramlás. Soha ne tárolja a gyümölcs szigetelt tartályokba.

Egy hasznos adat: a kis méret a paradicsom tartósított legjobb, és ezért a leginkább alkalmas a tárolásra.

Érdekes tudni,

Biológiailag paradicsom nem zöldség, és gyümölcs. Hogy pontosabbak legyünk - bogyók. mivel azok egyre nagyobb a szőlő és a nő a vetőmag. De annak a ténynek köszönhető, hogy termesztik a kertben, és szolgált az asztalon, a többi zöldséget a hússal. úgy kell tekinteni, zöldséget.

Ezenkívül, a paradicsom az egyik legnépszerűbb ételek - ők választják világszerte. Termesztett több mint 60 Mill. Tonna paradicsom, ami sokkal hosszabb, mint, például, a banán és az alma (körülbelül 45 és 35 Mill. Tonnát tesz ki egyenként). a termelés a vezető - Kína (16%).

Egyéb hasznos anyagok