Hogyan válasszuk ki és vesz egy jó paradicsom palántákat, növekvő paradicsom a nyaraló

Sajnos nem minden tomatolyuby nőtt palánták magukat az ablakon. Néhány egyszerűen nincs ilyen lehetőség - a sötétben lakás, rengeteg a gyerek és a vadon élő állatok és egyéb alapos oka. És sokan egész egyszerűen lusta elfoglalt, mint a „szeretek enni paradicsomot, valamint - nem szeretem.” Mégis, de sajnos, sok kezdő tomatovodov, palánták csak nem működik - aki öntjük, aki túltáplált macska, aki megette 🙂És küldtünk a szerencsétlen szerető paradicsom a piacon, támaszkodva a lelkiismeret és őszinte sokak szemében palánták eladók. Hogyan kerüljük el, még a leggyakoribb hibákat, és vesz egy jó, kiváló minőségű palánták a paradicsom.

A nagyobb városokban a szezon a piac nem zsúfolt - a szem eltérnek a rengeteg eladók és a vevők a palántákat. Minden palánták különböző, az én dicsérte, és ígéretet nagy termés és a legjobb fajta ... A mi nagymama eladó maradni? Nézzük csak légy óvatos, és először lesz figyelni, hogy a nagyon palántákat, és akkor, és az eladó.

Ha nincs más választása, és meg kell vásárolni a palántákat a petefészekből - bölcs, hogy távolítsa el, anélkül, hogy megvárná, amíg ő osypetsya.

Lehet, hogy valaki észre, hogy ültetés a csemete és a petefészkek nem zuhanyoztam. Nos, legalább nem minden ... és nem mindenhol. Ez teljesen lehetséges, de nincsenek csodák - növény gyökérzete súlyosan megsérült, ha nem állítja vissza a petefészekben, akkor kénytelenek lesznek energiával ellátni az első kefe és erősíteni gyökerei egyidejűleg. Ez nem lehet, de befolyásolja a teljes hozam - a kaptár is örökre kicsi marad, és gyenge, és a jó termés nem fog várni rá.

Hogyan válasszuk ki és vesz egy jó paradicsom palántákat, növekvő paradicsom a nyaraló


Menjünk tovább. Itt látjuk a buja dzsungel paradicsom fatörzsek - egy igazi baobab a kar vastag, nagy levelei és világos zöld, smaragdzöld. Kellemes a szemnek egy növény, és egy tapasztalatlan kertész feltétlenül ilyen eladó hagyná a pénzüket. És 90% -a semmit - a növény valószínűleg gazdagon trágyázott nitrogénnel. virágzás lesz vonakodnak képezi majd a petefészek ritka, de a lombozat növekedni fog a teljes fa.

A harmadik rossz az eladó eladja palánták halvány, mely megjelenése - növények nyújtva, az alsó levelek színe sárgára változik ... Az ilyen palánták még tapasztalatlan kertész valószínű, hogy vásárolni, úgy, hogy mind írok neki különleges szükség sem.

És hogy mit érdemes a vásárlás palánták? A jó palánta, fajtától függően, legyen hét vagy nyolc lapok és világosan látható virág ecset, és meghatározó a korai évfolyamokon, akár 12-13 db határozatlan.

A palánta elég vastag legyen ahhoz, de nem túlságosan vastag, erednek. Jó szár vastagságának - ceruzával vagy egy kicsit vastagabb. A palántát kell egész, és nem megsárgult alsó levelek. Ha a legalacsonyabb, sziklevél levelek, mint a zöld és vidám, mint a többi - jó jel. Nem pirított területeken, penész és egyéb csúnya dolgokat lehet, persze, nem kell.

Nem szedheti a növényeket a dobozokat, ha ők ültettek szorosan, mint a heringek a hordóban, fájdalmasan tesznek kárt a gyökerekhez, amikor az átültetést. A növény maga nem szörnyű, a gyökerek nőnek vissza. De itt egy hetet fog veszni. De ezen a héten kerülhet egy egész fürtös paradicsom.

És ez nagyon kívánatos, mielőtt a piac határozza meg előre, hogy mit szeretne ültetni fajták. eladók meggyőződés, hogy ez a legjobb minőségű. általában nagyon messze az igazságtól. Árusok ritka, exkluzív fajták is okozhat bizalmatlanság. Sokkal jobb, hogy egy szabványos, bevált és népszerű fajták sokkal valószínűbb, hogy ez lesz a minőség, nem az első elérhető zsák vetőmag eladó.

Még egy dolog - nem kell futtatni az egész piacon, és vásárlás a palántákat mindenkinek. Sajnos, gyakran az eladók palánták termesztésére használt földjük a helyszínen, majd mindenki a saját hagyományos betegség. Akkor te és a rothadás és hervadás és márványos és mozaik vírus. Gépírás palánták különböző emberek, a kockázata, hogy az én üvegházban ezt a járványt. Bár, persze, ha szerencséd -, és akkor van egy csomó kereskedő azonnal választani a jackpot hogy úgy mondjam. De a valószínűsége is kisebb.