Hogyan verte lustaság gyakorlati tanácsokat és véleményének pszichológus

A gyermekkortól, mindenki tudja - a tivornya, hogy rossz. Sőt, a passzív helyzetben véget a sikeres karrier, lesz egy komoly akadály az út a sikerhez és a magánélet között. Hogyan verte a lustaság, és egyre energikusabb?Lustaság - mi ez?

Nincs vágy, hogy tegyen valamit? És az Isten van vele! Sokkal jobb, hogy üljön az interneten, egy könyvet olvasott. „A munka nem a farkas - az erdőben nem fut el,” „Ne csináld -, hogy nem volt szükséges megváltoztatni”, „Miért elhalasztani holnapra, mit tehet a holnapután.” Te ismered magad? Gratulálok, - a klasszikus kanapé burgonya. És ha jobban késleltetni a fontos dolgok az utolsó pillanatban, de nagyon aggódik te és hoz egy jelentős pszichológiai kellemetlenséget, akkor - procrastinator.

Hogyan verte lustaság gyakorlati tanácsokat és véleményének pszichológus
By the way, ez a különbség a lustaság és a halogatás. Az első esetben egy személy csak mozog feladataikat az útszélen, és nem zavar. Procrastinator folyamatosan aggódni a nagyszámú esetekben, amelyekre nem tud eljárni. Betli végül csak nem csinálni, és procrastinator még vesz fel a munkát az utolsó pillanatban, és végrehajtja azt erővel.

Az ugyanazon szó „lusta” írja le a körültekintés hiánya és a motiváció, preferencia szabadidős tevékenységek bármely tevékenység. Lenus latin fordításban „lomha, lassú.”

Miért nem akar semmit?

  1. Ennek oka a vonakodás, hogy bármit lehet elemi fáradtság. Ha nem kap elég alvás, akkor sokat dolgoznak, tapasztalt érzelmi zűrzavar a közelmúltban, vannak állandó a stressz, ez teljesen természetes, hogy a fáradtság teszi magát érezte. Ahhoz, hogy megvan az energia a mindennapi tevékenységek és az új eredmények, meg kell, hogy egy kis szünetet, és pihenjen.
  2. Őszi és téli miatt hűtés, vitaminhiány és a napfény organizmus felesleges energiafogyasztás. Álmosság és apátia ebben az esetben lehetőség van arra, hogy megnyerje, ha változatossá a diéta, hogy vitaminokat és ne hipotermia. Ruhák az élénk színek és a tornaterem hetente háromszor is segít megszabadulni a lustaság tél.
  3. Leggyakrabban lustaság - ez a motiváció hiánya. Ha nem akarjuk, hogy végre munkaköri feladatai, hogy nem látja az értelemben, mert ez a tevékenység nem hozta meg a várt jövedelem vagy karrier. Lehetséges, hogy meg kell gondolni, hogy megváltoztassák a szakma, illetve a munkavégzés helye.
  4. Ha a tevékenység nem okoz gondot, lustaság lesz leküzdeni, amíg nem tud megbirkózni a rutin házimunkát. Elfogadom, tisztítsa meg a házat, vagy sorban állni egy állami intézmény, hogy megszerezzék a szükséges igazolást - unalmas. Sokkal érdekesebb, hogy menjen a moziba, vagy időt tölteni a barátaival.
  5. lustaság gyakran legyőzte, ha valami nem önmagukért, hanem a másik személy. Ebben az esetben, a motiváció hiánya, hogy nem fogja élvezni a gyümölcsét a munka.


Levertség, aluszékonyság, apátia tünetei lehetnek depresszió, a pajzsmirigy, és más betegségek. Ha a feltétel üldöz sokáig, szakorvoshoz kell fordulni.

Hogyan, hogy ne legyen lusta

Hogyan legyőzni lustaság? A legfontosabb dolog, hogy emlékezzen: nem kell foglalkozni velük. Ha arra kényszeríti magát, hogy tegyen valamit erőszakkal, az eredmény nem lesz boldog. Ezen felül, ez károsan befolyásolja az önbecsülés. Ne hibáztasd magad, amiért passzív, mert lehet, hogy az eredmény a fáradtság, a vitaminok, ásványi anyagok, napfény, alacsony vérnyomás. Az alábbi tippek segítenek nyerni, és túl lusta, hogy egyre energikus ember:

A stressz, a rossz hangulat és a túlsúly mindig kapcsolatban vannak egymással. Ha csökkentik a súlyt hatékonyan, és a hangulat is javul. Különösen azért, mert fogyni sokkal könnyebb ebben az évben. Elvégre volt egy orvosság, amely.

Hogyan verte lustaság gyakorlati tanácsokat és véleményének pszichológus
Ha a következő tevékenységek nem okoznak érdeklődését, motiválni magukat. „Promise”, hogy vesz egy új modult, dolog, vagy menjen egy kedvenc kávézójában, miután befejezte a szükséges házimunkát. És persze, ne az ígéret! Jutalmazza meg magát minden alkalommal bármilyen munka időben, vagy a napi feladatokat.

  1. Ne felejtsd el a többit.

Ha túlterheli magát munka, még a kellemes tevékenység hatására elutasítás. Lustaság, ennek eredményeként a túlmunka, majd kísérteni, amíg nem pihenni megfelelően. Akkor is, ha elég jól alszik, és bőven van szabad ideje, fontos, hogy rendszeresen módosíthassa a tevékenységet.

  1. Megfelelően utalja az ügyet.

Néha lustaság abból a tényből fakad, hogy egyszerűen ijesztő listáját közelgő feladatok. Jegyezzük fel a jelenlegi esetben a betegtájékoztatót, és terjesztheti azokat három oszlopban: sürgős, összetett és egyszerű. Ha megbirkózni sürgető feladat, hogy lesz elég idő, hogy nyugodtan kezelni problémák, amelyek megkövetelik némi erőfeszítést. És a legegyszerűbb feladatok hagyjuk „desszert”!

Hogyan verte a lusta procrastinator? Kezdés minden olyan tevékenység fokozatosan végrehajtani egyszerű feladat. Ez segít elkerülni a felesleges aggodalom és félelem egy csomó dolgot. De a kihívás nyugodtan hagyja az utolsó pillanatra. Amikor húzza tovább, procrastinator agy termeli a legtöbb kreatív megoldások!

Fizessen tornaterem tagság. Először is, a rendszeres fizikai aktivitás segít válik energikusabb, vonatok akaraterő és felemelő. Másodszor, ha fizetni a jegyet előre, akkor sajnálom a pénzt, és még mindig küzdenek a lustaság és megy az edzőterembe. Ez egy nagyszerű gyakorlat az akaraterő!

Ha enni zsíros, magas kalóriatartalmú élelmiszerek, a szervezet tölt sok energiát megemészteni. Természetesen más esetekben az erők maradtak alacsonyabb. Hiánya kalória, vitaminok és ásványi anyagok is vezet az a tény, hogy az energia mindent. Egyél jól, maradj kövér egyensúlyt a fehérje és a szénhidrát az étrendben. Szintén fontos megjegyezni, hogy van egy napi mértéke a kalória, amelynek kiszámítása külön-külön. Lehetőleg ne túllépni ezt a szabványt, és nem csökkenti azt.

Citrus illat fokozza a hangulatot és pozitív hatással van a teljesítményre. Különösen üdítő illóolaj citrom és a grapefruit.
Ügyeljen arra, hogy a szobában volt aromolapma. Azt is viselhető mini amfora kedvenc aromáját és lélegezzük időről időre.

Olvasóink ajánljuk:

Depresszió, neurózis és a stressz rontja az agy működését és csökkenti a teljesítményt. De van egy hatékony módja annak, hogy erősítse a gondolkodási képességet. Ehhez elegendő.

Hogyan verte lustaság használatával színterápia

Tudod, hogy a szín a falakon és a bútorok az irodában befolyásolja a teljesítményt? Szerepet játszik még asztali témák a számítógépen. Javasoljuk, hogy vizsgálja meg a hatása a különböző színek a belső mentális hozzáállás, és fogadjon el a terrorizmus elleni lustaság:

Ne harcolni lustaság, és inkább hallgass magamnak. Bármilyen embernek szüksége van rendszeres változás a tevékenység, a pihenés és az egészséges alvás. Ne feledje, hogy az oxigénhiány és csökkenti a hatékonyságot. Vigyázz magadra és az egészség, hogy időt csak érdekes tevékenység - és elfelejti, hogy mi a „lusta”!