Ideggyengeség (aszténiás neurózis) okai, tünetei, diagnózisa és kezelése

Ideggyengeség (legyengült neurózis) - patológia az idegrendszer termel tartós érzelmi és fizikai túlterhelés és a kiégés. Ez a betegség akkor tekinthető a közös, mint a tüneteket, ideggyengeség fordulnak elő 1,2-5% -a él. Ideggyengeség gyakrabban diagnosztizált nők és a fiatalok, akik most kezdik az önálló életre. Az esemény a betegség hajlamos emberek, akik nem tudnak a terhelés, valamint az emberek a legyengült alkotmány.A fiziológiai alapja betegség megsérti egyensúlyt, erőt és mobilitásának az idegrendszer folyamatok. Nevezetesen, ideggyengeség következtében képződött akut vagy hosszú fáradtság és túlfeszültség. Ezért a kockázat olyan emberek, akik indokolatlanul hangsúlyozta szellemileg és fizikailag, ritkán pihen, éli a krónikus alváshiány és a rossz közérzet. Provokál ideggyengeség egy csomó stressz miatt munkahely elvesztése, válás, halál egy szeretett egy.

A gyors fejlődés ideggyengeség megtörténhet miatt gyenge az immunrendszere, a mozgásszegény életmód, kiegyensúlyozatlan táplálkozás. Az okok a betegség is lehet mérgezés, endokrin rendellenességek, a belső konfliktus az egyén miatt bűntudatot vagy annak szükségességét, hogy a választás.

besorolása ideggyengeség

A neurológia szokás megkülönböztetni kétféle ideggyengeség: reaktív neurózis és a kimerültség. Reaktív ideggyengeség miatt keletkezik a hatása a szervezetben a traumatikus helyzetek (krónikus fáradtság, gyakori nedosypanija át szomatikus betegség). Neurózis kimerülése miatt előfordul, hogy a túlzott szellemi terhelés. Emellett vannak a következő formája a betegség:

  • hypersthenic;
  • ingerlékeny;
  • hyposthenic.

A tünetek ideggyengeség

A legfontosabb tünete ideggyengeség - súlyos fejfájás, ami általában akkor fordul elő a nap végén. A beteg panaszkodik intenzív nyomás nehezedik a fejre, amely hasonlít az összenyomás fej nehéz sisakját. Tovább kellemetlen tünet szédülés fordul elő, hogy az időjárás miatt változó, a fizikai aktivitás, erős érzelem.

Sok beteg is panaszkodnak a hasonló tüneteket tüneteinek kardiovaszkuláris rendellenességek: tachycardia, mellkasi fájdalom, sápadtság vagy bőrpír kültakarón, artériás magas vérnyomás. A ideggyengeség is jellemzi a diszpepsziás tünetek: rossz étvágy, gyomorégés, böfögés, puffadás, nehézség a gyomorban, székrekedés. Amikor az izgalom a beteg lehet a gyakori vizelés, ami azonnal megtörténik, miután a nyugodt.

hypersthenic forma

Ez az első szakaszban a betegség, amelyet az jellemez, a tünetek, mint a megnövekedett mentális ingerelhetőség és ingerlékenység. A beteg reagál a legkisebb zajt, gyors mozgása, fojtott beszélgetés. Betegeken, akiken ez a betegség stádiumától, türelmetlen és ingerlékeny, ami negatívan befolyásolja a teljesítményüket. Nem képes koncentrálni, kikapcsolódás, figyelmetlenség, nesobrannost -, mert ezek a tünetek a munkát, amely nem igényel többet, mint egy óra, a beteg tölthetnek körülbelül három órán keresztül.

A beteg is aggódnak az alvászavarok: sokáig nem tudott aludni, sokszor felébred éjszaka, akkor nehéz elaludni. Mivel a tünetek alvás reggel nem érezte jó alvás és pihent, ő kíséri a rossz hangulat, hogy továbbra is fennáll, hogy a nap végén. Ebben az állapotban a személy általában tudja, hogy kemény nyilatkozatokat és konfliktusok másokkal. Betegek hypersthenic formája a betegség is panaszkodnak a rossz memória, rossz közérzet, fejfájás.

ingerlékeny gyengeséget

A legjellemzőbb megnyilvánulása ebben a szakaszában ideggyengeség - irritábilis gyengeség, amelyet általában szembe az emberek a kolerikus temperamentum. Emiatt a beteg állapota nagyon nehezen indul az üzleti, nem tud gyorsan összpontosítani a munkát. A beteg úgy érzi, nagyon fáradt, hogy manifesztekről fokozott fejfájás és képtelenség a logikus gondolkodásra. A beteg lesz nehéz végrehajtani még egyszerű feladat, így megállítja őt.

Néhány évvel később, rövid pihenés után tud újra megkísérli futtatni, de a teljesítmény nem elég hosszú. Mivel a ideges kimerültséget, feladja a munkáját újra. Több kiesések elkerülhetetlenül szellemi kimerültség. Ebben a szakaszban a betegség, valamint a szakaszban hypersthenic ideggyengeség, azzal jellemezve, hogy egy hangsúlyos ingerlékenység. Azonban minden érzelmi reakciók, mint a sikoltozás és izgalom nagyon gyorsan helyébe harag, tehetetlenség és a könnyek.hyposthenic forma

Ez a forma ideggyengeség Általában akkor diagnosztizálják az emberek legyengült és ideges-hipochonder típus. Hyposthenic formájában betegség is előfordulhat az átállás során irritábilis lépésben. A fő betegség tünetei - gyengeség, kimerültség, passzivitás, depresszió, képtelen mozgósítani erők, hogy megoldja a problémát, mentális és fizikai gyengeség, képtelenség konstruktívan cselekedni és gondolkodni.

Ez a szakasz jellemzi a beteg impotencia ideggyengeség, amely fejleszti, mert a rossz hangulat. Ebben az esetben a szorongás és gyötrelem teljesen hiányzik, a depressziós hangulat neurotikus jellegű kíséretében érzelmi labilitás és sírás. Hiánya azonnali kezelés vezethet ismételt támadások a betegség és a romló depresszív állapotok, hogy az első vezérlő periodikus ideggyengeség, majd - ciklusos elmeállapot, amely tekinthető egy enyhe formája a mániás-depressziós pszichózis.

diagnózis ideggyengeség

A diagnózis az orvos alapján páciens panaszok, neurológiai vizsgálat és a kórtörténet. Differenciál diagnózis magában foglalja megszüntetése szomatikus betegségek, mérgezés, krónikus fertőzések, ideggyengeség, amely gyakran válik az egyik az első tünetek. Mivel ideggyengeség is kialakulhat a háttérben organikus agykárosodás, orvosa az MRI vagy CT az agy. Becslése agyi véráramlás segítségével rheoencephalography eljárással. Ők is kell, hogy konzultáljon egy pszichológus és egy pszichiáter.

kezelésére ideggyengeség

ideggyengeség kezelést kell kezdeni az azonosító betegség vagy traumás tényező váltotta ki azt. Ha nem távolítja el a betegség oka, a kezelés hatástalan lesz. Annak megállapításához, hogy az etiológiája ideggyengeség segítséget neurológiai és pszichológiai tanácsadást. A betegek, akik szeretnének megszabadulni ideggyengeség, meg kell kezdeni, hogy normalizálja a munka és a pihenés, mert a túlzott terhelés gyakran vezet a betegség.

Az első szakaszban a kezelés a beteg kell tartania a napi rutin, az alvás és ébredni minden nap ugyanabban az időben. Arra is szükség van ahhoz, hogy alvási higiénia, este, hogy a rövid séta a friss levegőn, enni jobb, vegyenek részt a rendszeres testmozgás. A legfontosabb - elkerüljék a túlzott fizikai és érzelmi stressz. Abban az időben a kezelés is igénybe vehet a munkából, hogy elkerülhető legyen a stresszes helyzeteket. Az orvos valószínűleg javasolni fogja a változás a táj, például, hogy menjen a tengerbe.

Súlyos betegség normalizálása mód a nap és jó pihenést nem lesz képes megoldani a problémát. Ebben az esetben bebizonyosodik további gyógyszeres kezelésére. Ahhoz, hogy megszüntesse a szorongásos tünetek a beteg rövid ideig (2-3 hét) Időpont nyugtatók - alprazolam, Atarax, mexidol Grandaxinum. Ezek a készítmények kiküszöbölésére vegetatív tünetek és ideggyengeség jellemezve aktiváló hatása van a szervezetre.

Ha a beteg aggódik túlzott fáradtság, egy érzés, gyengeség, képtelen megbirkózni a mindennapi stressz, ez tovább besorolás alapján nootropikumkénti (encephabol, Aminalon piracetámmal), amely javítja a szellemi teljesítményt és a memóriát. Betegek ideggyengeség, amelyek zavarják az alvászavarok, azt mutatja, diazepam és Phenazepamum. Érdemes megjegyezni, hogy ezek a gyógyszerek addiktív lehet, hogy vegye őket ki lehet egy korlátozott ideig - nem több, mint két hét.

Kábítószer-kezelés a betegség is kapó a merevítő készítmények, amelyek hozzájárulnak a helyreállítása a testi funkciók és javítja az anyagcserét. Ezek közé tartozik a angioprotectors (Sermion, Trental, cinnarizin), vitaminok (neyrorubin, Neurovitan, vitaminok B és C), antioxidánsok (mexidol). Hatékony, mint a koffein és a bróm, a megfelelően kiválasztott adagolási.

A betegségek kezelésére hyposthenic előírt formában kis adagokban encephabol, sibazona, Eleutherococcus, phenotropil. Továbbá javasoljuk, erős tea, a kávé és a tonik. A minden formájának kezelésére ideggyengeség kiosztását mutatja sonapaksa. Kis adagokban, serkenti az idegrendszer, és úgy viselkedik, mint egy antidepresszáns.

Távolítsuk klinikai megnyilvánulásai ideggyengeség segítséget fizikoterápiás módszerekkel. Nevezetesen, hogy hatékony legyen a kezelés a betegség kimutatták masszázs, aromaterápiás, reflex, electrosleep. Ugyanakkor a gyógyszer terápiával és pszichoterápiás alkalmazott technikák pszichoanalízis, egyéni vagy csoportos pszichoterápiás. A kezelés célja a magatartás megváltoztatását a beteg a traumatikus helyzetet, és sürgesse a proaktív megközelítést, hogy foglalkozzon a kérdéssel, és provokál ideggyengeség.

Előrejelzés ideggyengeség

Megelőzés ideggyengeség

Tól ideggyengeség nem tökéletes, mert minden ember életében vannak olyan stressz, traumás helyzetekben, krónikus fáradtság. Kockázatának csökkentése érdekében a betegség lehet, ha az alábbi néhány megelőző ajánlásokat. Először is szükség van, hogy normalizálják a mód a nap, ne stressz és fizikai túlterhelés, figyelje meg a normál rendszer a munka és a pihenés. Megakadályozzák a betegség segít erősíteni az immunrendszert, a helyes táplálkozás, a rendszeres testmozgás.

Különös figyelmet kell fordítani a tervezés során való munkanap. Célszerű megtervezni azt oly módon, hogy biztos, hogy elegendő időt kell kezelni a váratlan helyzeteket, a készlet, mert így lehet elkerülni a stresszes helyzeteket. Azt is meg kell jegyezni, hogy a hatékony és eredményes működés csak akkor lehetséges, miután jó pihenést. Ezért a leghatékonyabb módja, hogy megakadályozzák ideggyengeség tekinthető elegendő alvás és pihenés.

alkalmazandó eljárásokat
a betegség ideggyengeség