Ideggyengeség jelek, tünetek és kezelés

 • Megfejtése tesztek Online - vizelet, vér és biokémiai.
 • Mit baktériumok és felvételét a vizelet vizsgálatára?
 • Hogyan lehet megérteni az elemzés a gyerek?
 • Jellemzői az MRI elemzés
 • Speciális tesztek, EKG és ultrahang
 • Normák és értékek a terhesség kóros ..

Jelenleg az orvosi szaknyelv ezt lehet tekinteni, mint az elsődleges betegség ritkábban. Mint független primer diagnózisa szinte nem használ, hanem mint egy társ ez elég gyakori szindróma, különösen a klinikán az idegrendszeri betegségek.A mindennapi életben lehet hallani gyakran a rossz szót néhány - néhány mentálisan instabil alá, amely „dob emberek” - „neurotikus” vagy „neurotikus”.

A színházi és filmszínész ismert még gyenge idegzetű szerepe jellemzi, hogy egy férfi, aki egy játék a kezében egy gonosz sors - „a sápadt fiatalember égő szemmel.” Például egy tipikus neurotikus volt Rodion Raszkolnyikov Dosztojevszkij és romantikus kor szült egy közérdekű ezeket a tárgyakat, „nem e világból való.”

Elég csak felidézni, például Edgar Allan Poe, vagy a nagy Frederika Shopena. Ez fájdalmas volt, nagyfokú érzékenysége a neurotikus személyiség volt a kereslet, miután a klasszikus időszakban.

Tehát, egy szép példája a kifinomult esztéta és fájdalmas - a neurotikus megmutatta Oleg Dal, aki játszott szerencsétlen hős - a szerető, a második része a trilógia, „Nem lehet” rendeztek Leonidom Gaydaem művei alapján Zoshchenko.

Mit jelent ez a kifejezés, és miért ilyen diagnózisok könnyen „jutalom” utca embere?

Ideggyengeség, mi ez?

Ideggyengeség jelek, tünetek és kezelés

Meg kell mondani egyszer, hogy az elképzelés a „ideggyengeség” elég egyenlőtlenül fogalma „mentálisan beteg ember”, mint amilyennek látszik első pillantásra. Mi ez? A „ideggyengeség” slozhnosostavnyh: nevros + asthenos, és azt jelenti, „gyengeség, kimerültség, az idegrendszer” vagy egyszerűen egy állam gyenge ideges állapotát.

És nincs kérdés alapvető, alapvető tulajdonságait az idegrendszerre: ez az ideggyengeség van elhelyezve pontosan ugyanaz, mint egy normális ember, a sebesség az ingerület, érzékeny és motor területeken magasabb idegi aktivitás, koordinációs mozgások ideggyengeség pontosan ugyanaz, mint és teljesen egészséges ember.

De ugyanakkor ideggyengeség - funkcionális, teljesen visszafordítható állapot, amelyben scherpany kompenzáló - adaptív mechanizmusok a központi idegrendszert, és csökkenti annak lehetőségét, hogy az emberi ellenállni a stressz.

Ezért mindannyiunk válhat neurotikus, például a túlzott kávé és álmatlanság 1-2 éjszaka. Másrészt, az általa megszerzett állapot gyengesége az idegrendszer gyakran kíséri súlyos testi betegség.

Például, miután súlyos tüdőgyulladás. miután az emberi meningitis a kórházat behajtása elsődleges diagnózis „neurotikus syndrome” egyidejű diagnózist.

Ez a gyengeség a gátló hatások az agykéreg és a „teljes reszketés” súlyosbítják reakciók kisebb irritáló, hogy értékelik, és a korszak romantika. Hozzá kell tenni, hogy jelentősen fokozta megnyilvánulásai ideggyengeség tuberkulózis. aki ezután találkozott nagyon gyakran.

Figyelemmel a teljes rendszer a megfelelő táplálkozás és a kezelés folytatása az idegrendszer gyorsan visszaáll a normális és a beteg tekinthető teljesen egészséges. Milyen formái és típusai ideggyengeség történni?

Osztályozása és formák ideggyengeség

Ideggyengeség jelek, tünetek és kezelés

Itt meg kell felidézni a kétféle választ az ingerre az idegrendszer, amely jelen van minden élőlényben, hiperaktív és lassú. Hasonlóképpen lehet alkalmazni, hogy egy személy alatt a különböző körülmények között. Így talán a magas vérnyomás és alacsony vérnyomás.

A keringési dystonia. például megvalósított hipertóniás és hipotóniás típusát. Ideggyengeség végre ugyanúgy, és három szakaszban, amely fokozatosan helyettesíti egymást a betegségek kialakulásában: • Ideggyengeség hypersthenic. Ez az elsődleges formája a betegség, amelyben a szervezet még mindig „van erő”, de gyengítette gátló hatások az agykéreg. Ebben az esetben a beteg súlyos szorongás és ingerlékenység, az összes tünet reagál érzelmileg nagyon, többek között, és semmi. Növeli szétszórt és figyelmetlen, az ember gyakran vet az elvégzett munkát, de nem azért, mert a fáradtság, hanem - a figyelemelterelés. Csökkent a figyelmet a stabilitást.
 • A második, a progresszív szakaszban, a reakció fokát jelentősen csökken, miközben ingerlékenység. Érzelmi kitörések lerövidülnek a - reakció a kimerültség. Egyre nagyobb a hangulat a melankólia, sírás jelenik meg, gyorsan kimerült figyelmet. Ebben a szakaszban vannak elmozdulások alvó üzemmódban van, letargia és álmosság napközben, álmatlanság éjjel, és kemény, ami krónikussá válik.
 • Az utolsó szakaszban a funkcionális zavarok a határán tartósan megmaradó szerves lézió hipodinámiás vagy hyposthenic ideggyengeség. Így bármely reakció a szervezet elveszti fényerő, és a fő jellemzői egy ilyen állam apátia, letargia és a depresszió. Performance, különösen a mentális, jelentős mértékben csökkent. A beteg nyugtalan, ő érdeklődési terület szűkül, akkor van rögzítve a belső érzéseket, és ez az állapot nagyon könnyen fordul a depresszió, zsúfoltság a tudatalatti.

Ideggyengeség gyermekeknél gyakran társul perinatális születési trauma, vitaminhiány, hiányzik a testtömeg és késleltetett neuro - lelki fejlődését.

Felnőtteknél, amellett, hogy a fent említett betegségek, vezethet a krónikus stressz, alváshiány kombinálva a megnövekedett szellemi tevékenység. Néha ideggyengeség lehet az eredménye az alkohollal való visszaélés.

A tünetek ideggyengeség

Ideggyengeség jelek, tünetek és kezelés

forró indulat és ingerlékenység - az első jelei ideggyengeség, fotók

Mint kiderült, jelek és tünetek ideggyengeség teljesen függ a fejlődési szakaszban a betegség.

Az első szakaszban jellemző a beteg:

 • ingerlékenység,
 • hype,
 • indulat,
 • elégtelen reakció „kis dolgok”
 • türelmetlensége.

Ez a beteg könnyen megsérteni és fodor a legkisebb provokáció volt állandóan a beszélgetés megszakad, felemeli a hangját, „eléri az üvegbe.” House egy ember átalakul egy zsarnok, de szinte mindig őszintén hiszi, hogy teljesen egészséges, csak „egy kicsit elcsépelt."

Szakaszos éjszakai alvás, reggel ébredés fájdalmas, és reggel egy férfi megkínzott nesobrannost és nem képes koncentrálni, honnan - melyek vannak problémák a munkahelyen. Az ilyen betegek gyakran szenvednek fejfájástól, összenyomjuk, a fajta „kemény kalap” vagy „karika”.

Ideggyengeség jelek, tünetek és kezelés

Tünetek második időszakban ideggyengeség nyilvánvaló intolerancia jelei az erős fényre, egy hangos, sírás, depresszió, jelentős problémák a munkahelyen és otthon kifejezve alvászavarok. Esetenként a hangulat negatív háttér van szakítva rövid permetezésre a neurotikus reakció.

Végül a harmadik szakaszban a fő tünet a jó értelemben vett depresszió és fáradtság, rögzítés a betegség, állapot rettegéssel, gondolatok a halál, a teljes alvási rendellenesség és a veszteség a hatékonyságot.

kezelésére ideggyengeség - átfogó megközelítés

Amint azt a szakértők régi neurológia és a pszichiátria, az ideggyengeség nem igényel - nincs különleges bánásmód, a legtöbb esetben, és az elején a hasznosítás majdnem minden betegnél egybeesik normalizálása alvás.

Ezért az első dolog, amit meg kell figyelni, hogy az orvos - ez a foglalkozás-egészségügyi és rekreációs, valamint a betartását alvás. Azt kell aludni séták, szellőztesse ki a helyiséget, nem eszik éjjel, lehet használni nyugtatók aludni.

Ideggyengeség jelek, tünetek és kezelés

Más gyógyszerek kezelésére fáradtság lehet:

 • multivitamin és ásványi anyag;
 • aktiváló szerek - adaptogéneknek (Eleutherococcus tinktúra, citromfű, arany gyökér, ginseng);
 • ideggyengeség, gyógyszert, ami nem hatékony (súlyos esetekben, betegségek utáni vezető teljes kimerülése) alkalmazásával kezelhető az anabolikus szteroid hormonok rövid ciklusú.

Ideggyengeség, tünetek és kezelések, amelyek azonosítják és végrehajtani egy időben, akár nélküle gyógyszereket. Leggyakrabban ez vonatkozik e formák, amelyek által okozott krónikus fáradtság, kombinált, például a használata a kávé és cigaretta, mint egy „szennyezéssel”, amely serkenti a gondolkodás.

Példaként, „ideggyengeség programozó”, ahol gyakran az összes fenti kockázati tényezők együttes használata a sört a számítógép, a szem törzs, és a fizikai inaktivitás.

Ezért a kezelés ideggyengeség Ezzel a fejlesztéssel az teljesen életmódváltás.

Melyik az orvosok kezelni?

A lényeg az, hogy megalapozza a központi idegrendszert. Ha egy ember a kórházban Súlyos betegségek dolechivatsya általában a klinikán szakosodott szakemberek. Például egy tüdőgyógyász után tüdőgyulladás, tuberkulózis TB után.

Általában, ha a sikeres kezelés az alapbetegség járóbeteg halad ideggyengeség. Néha szükség van, hogy forduljon orvoshoz - neurológus (ideggyógyász).

Abban az esetben, ideggyengeség megjelent „a semmiből”, pl a fáradékonyság miatt - képes kezelni a neurológus.

megelőzés

Az elsődleges megelőzés ideggyengeség csökken elsősorban gondos betartása a nap, és különösen alvás és ébrenlét. Mint látható, ez alvászavarok jelenik meg „mint egy hógolyó”, az összes többi tünet, hogy a szervezet könnyen kezelhetőek, ha kiosztott elég ideje aludni.

Emellett biztos, hogy a mobil erdei ösvények, zakalivatssya, fürdés és testnevelés, és általában teljes életet élni. És csak akkor senki sem gondol, hogy a „neurotikus”, és akkor nem kell szégyenkeznie a botrány csekély a munkahelyen.