Ideggyengeség - mi ez okozza, tünetei, kezelése

Ideggyengeség - mi ez okozza, tünetei, kezelése

Van egy mentális zavar - ideggyengeség (F48.0 az ICD-10). Az interneten rengeteg formai szempontból, definíciók, cikkek és könyvek szentelt ez a betegség, gyakran oldalak és fórumok az interneten vannak cikkek ideggyengeség, írásbeli, mint mondják - a bulldózer, csak a kedvéért a pénzt, az ezektől cikk is a hétköznapi emberek félrevezető.Írni ezt a cikket, általunk vizsgált anyagok gyakorló pszichoterapeuták, akik megerősítették, hogy hatáskörrel rendelkezik e területen. Ma próbálja mondani, egyszerű nyelven, ami ideggyengeség. mik a lehetséges okokat, és néhány pszichoterápiás technikák használhatók kezelni ezt a feltételt, és megkönnyíti annak tüneteit.

1. Leegyszerűsítve

Egyszerű szavakkal, ideggyengeség - a krónikus fáradtság szindróma, érzelmi kiégés vagy a kiégés. Ezzel szemben az egyszerű fáradtság, futás után a pihenés, a fáradtság ideggyengeség, sokkal komolyabb, és gyakran megszabadulni ez elég nehéz anélkül, hogy egy terapeuta, speciális gyakorlatok, rendszerváltás, és esetleg változó életcélok, hiedelmek és értékek munkát.

2. A tünetek a ideggyengeség

Kezdeni, szeretném tisztázni, hogy ideggyengeség nem őrült!

Ideggyengeség - neurózis - az egészséges védekezési reakció a szervezet, amely olyan, mint egy tűzoltó készülék kialszik forr az agy stressz azonban számos olyan cserék nem kellemes tüneteket. Különösen fontos, hogy megértsük, ha a háttérben ez a betegség van egy félelem, hogy elveszítik a fejében. Tól ideggyengeség a személy nem őrülni, tudatában van a tetteikért. Érzelmi egyensúlyhiány lép fel ideggyengeség - nem jele az őrület.

A tünetek a ideggyengeség eltérőek, ezek a következők:

 • félelmek és fóbiák;
 • ingerlékenység;
 • fáradtság;
 • csökkent a teljesítmény;
 • fejfájás;
 • álmatlanság;
 • remegés.

Ideggyengeség - mi ez okozza, tünetei, kezelése
Ingerlékenység - az egyik leggyakoribb tünete.

A könyvben, pszichoterapeuta Andrew Kurpatova „Az orvosság fáradtság” az érthető nyelven írja le a három fázis ideggyengeség, valamint a tüneteket.

Így Andrei Kurpatov azonosítja a következő fázisokat:

2.1. Kiegyenlítő (giperstenicheskom)

Ezen a legegyszerűbb színpadon egy személy valamilyen módon vesztes prioritások többé különbséget tenni a fontos a lényegtelen, a különböző ingerekre, jelentősége felmerül ugyanazt a reakciót.

Gyakran előfordul, hogy a túlfeszültség fázisban, hogy az emberek azt hiszik, hogy az életében, hogy valami baj van, akkor a munka nem olyan, mint a család nem érti, hogy meg akarom változtatni valamit, de nem tudom, hogyan, mielőtt úgy tűnik, minden elégedett valamit érdekelt és most minden unalmas, és nem érdekes. És elégedetlenség élet lehet semmilyen módon nem igazolja az a tény, és ez által diktált kimerültség az idegek, és nem az a tény, hogy az élet rossz.

Előfordul, hogy egy érzés, az elégedetlenség és a „rongyos” nőhet egy botrány ki a kék és érzelmi meghibásodások. Joy lesz nagyon ritka látogató, állandó irritáció folytat vele, mint egy árnyék, egy napsütéses napon. Úgy tűnhet, hogy az ember „szenved nonszensz” -, hogy azért, mert bizonyos kis dolog úgy döntött, hogy sürgősen szükség van, hogy lemond ez a „gadyushnik”, majd sírva fakadt, amikor meglátta a hajléktalanok, stb

Lehetséges tünetek: hiúság, szorongás, ingerlékenység, fejfájás, tachycardia, előfordulása álmatlanság, csökkent potencia férfiaknál, zavarok a menstruációs ciklus a nők.

2.2. Paradox (irritábilis gyengeség).

A paradox szakaszban a személy lesz még ingerlékeny és depressziós, a paradoxon az, hogy a megoldás a súlyos problémák a személy nem az energia, úgy tűnik, hogy neki nem emeli, és a kis hibák a vélekedés, valami szörnyű. A reakció enyhébb mellékhatások is nagyon erőszakos. Egy személy lehet egyszerűen „score” a fontos dolgok, de az egész nap, hogy maga feje a főnök a megjegyzést vagy két gyermek.

A fej lehet köröznek raj gondolatok általában ideges és zavart, gondoltam ezek a gondolatok nem vezet eredményre, és provokálja energiapazarlás, ami van és továbbra is „az alján.” Ha azonban annyira kimerült személy elkezd kényszeríteni magát futtatni bármely vállalkozás, azzal érvelve, önmagában az, hogy lusta, ő vállára a nyakát az egész hegy ügyek, kétségbeesetten megy át az egyik dolog a másik után, gyakran elvégzése nélkül mennyi a tervezett terv intézkedéseket.

Lehetséges tünetek: zavartság, hiúság, testi feszültség, ingerlékenység, harag, a megjelenése félelmet, nehéznek érzi a mellkasban, érzés légzési nehézségek, tachycardia alakulhat pánikrohamok, rögeszmés gondolatok vagy cselekvések. Rendszeresen „bosszantó” tünetek helyébe passzivitás, érzelmi pároljuk.

2.3. Ultraparadoxical (hyposthenic)

Ultraparadoxical vagy hyposthenic fázis ideggyengeség a legsúlyosabb állapotban a betegség. Ebben a fázisban az emberek jobban emlékeztet egy villanykörte.

Ő csak ott, mint a zöldség, akkor nem számít, milyen erők nincsenek jelen, akkor tolódik otthonról dolgozni, úgy tűnik, nem érdekel, hogy mit. Az agyában uralkodik vákuum megfejteni az ügyhátralék nem lehetséges, és annak szükségességét, hogy nem lehet látni. Úgy tűnik neki, hogy a világ szaladgál néhány teljesen más, ismeretlen a sebességet.Szenvedés rohadt nehéz koncentrálni semmire, úgy tűnt, hogy „lassú”, több legyek már a fül, a könnyek és hiszti nem lesz elég energia.

Lehetséges tünetek: általános passzivitás, nehézség a fej, elkerülve aktivizmus, koncentrálási nehézség, képtelenség, hogy megvalósítsák döntések merülnek abszurd félelmek ha szükséges döntéseket, zavarok potencia férfiaknál, zavarok a menstruációs ciklus a nők, csökkentve a vonzereje, hogy a másik nem.

3. okai ideggyengeség

Okai ideggyengeség nagyon eltérő lehet, de a pszichológusok néha különösen hangsúlyozni bizonyos helyzetekben segíti a betegség kialakulásához. Például, ezek a következők:

És most a figyelmet! Fontos információk! A fenti tényezők közül sokak pszichoterapeuták csak a ravaszt gomb, amely kiváltja a védekező mechanizmus, mint ideggyengeség. Az igazi okok a beállításokat, amelyeket tanult, mint a gyermek, és elismerik, hogy az igazság.

Leggyakrabban ideggyengeség esnek munkamániások, éjjel-nappal, fáradhatatlanul, mivel úgy vélik, hogy életük boldog lesz, és szeretni fognak csak, amikor elérik a nagy magasságban a karrierjük, keresni egy csomó pénzt, vesz egy jó autó, jó Ingatlan pumpált hatalmas izmok, zavedut barátnője modell, stb Röviden ez a hit lehet az alábbiak szerint történik - „én is szeretem, és tiszteletben, ha azt bizonyítja, hogy jó vagyok”, sok először sikerül elérni egy csomó ezzel a beállítással, de ha hirtelen már nem sikerült, gond van a munka, vagy egy kapcsolatban - a általában ez nem fér bele a „stratégia”, az agy váltja ki védő mechanizmus formájában neurózis.

Hol vannak ezek a stratégiák? És egyenesen gyermekkorban - az említett esetek, amikor a szülők fel a gyerekek a sarokban a két, illetve öt kezel édességet, vagy hívja a gyermek hülye, vagy bármi nem képes. A gyermek elkezd hinni, hogy neki kell bizonyítani a „jóságát”, és hogy a szülők szeretete nem feltétlen, hogy legyen jó, és folyamatosan »egyre öt«, hogy szeressenek, és boldogok voltak.

Ezek a telepítés, a program rögzíti az agyunkban, az oka intraperszonális konfliktusok vezetnek neurózis.

4. kezelése ideggyengeség

Ebben a részben felsoroljuk néhány technikákat és módszereket, amelyek felhasználhatók kezelésére ideggyengeség. ezek nagy, hogy segítsen enyhíteni a tüneteket, és megszabadulni a stressz, de anélkül, hogy komplex kezelést az orvos által előírt teljes mentességet ideggyengeség csak ezeket a technikákat megkérdőjelezhető. A teljes diagnózis és a kezelés ideggyengeség forduljon orvoshoz, aki segít kiválasztani a szükséges gyógyszerekkel és felírni során pszichoterápia jellemzői alapján a psziché és a test.

Ahhoz, hogy egy ötlet, hogy mi a lényege a pszichoterápia - biztos, hogy nézni a webinar felvétel közös pszichoterapeuta Alekseya Krasikova és elnöke a szövetség kognitív pszichoterápiát Kovpaka Dmitry Viktorovich. Ebben érthető szavakkal részletesen elmondta, hogyan lehet megváltoztatni a beállításokat, hogy vezettek, hogy dolgozzon neurózis. Ez a megközelítés a „darab de ellenállás” - a lényeg, hogy megszabaduljon a ideggyengeség.

Az alábbiakban adunk pszichoterápiás módszerek, fel lehet használni a sima tünetegyüttes ideggyengeség, pihenni test és a lélek. Azonban a hangsúly az ilyen technikák nem szükséges, a kezelés alkalmazható, mint egy „elsősegély” a stressz feloldásában.

4.1. Eltávolítása magát a követelményeknek

Az első és legegyszerűbb módszer a kezelésére ideggyengeség - a felszállás követelményeknek. Man befut egy ilyen dolog ka ideggyengeség általában megköveteli a sok magából, és még sok hirtelen nem engedheti meg magának.

Egy ideig csak „kalapács” a komplex kérdésekre a választás, hogy ezeket a kérdéseket követően erősödnek és teljes kezelés az Ön közreműködése nélkül a világ nem áll meg. Ne túlmunkát, különösen, ha a foglalkozása szellemi munka.

4.2. Pihenés a feszültséget.

Van egy trend az orvostudományban „test-orientált pszichoterápia”, amelynek alapja a test a lélek. A megfigyelések szerint a kutatók azt találták, hogy a stressz és a nem realizált érzelmek (agresszió, félelem, undor, fáj, stb) képződéséhez vezet a test izom blokkok megszilárduló izmaink, mely azokat a krónikus adó feszültség. Ez a feszültség nem más, mint a nem realizált érzelmek ragadt a szervezetben, amelyek lerakódnak a psziché nagy terhelés.

Izom egység nem tudja megvalósítani őket sem tudjuk érezni. Ugyanakkor kísérletek feküdni és pihenni nem nick eredményre, itt meg kell támadni az izmos állkapocs erős technika „Pihenés a feszültséget.”

A lényeg a technika egyszerű - szüksége van egy nagyon-nagyon feszült test ülve vagy fekve a kanapén / ágy, tartsa meg a nagyfeszültségű nem kevesebb, mint 6 másodpercig, majd élesen pihenni, flopping le az ágyra, és élvezze az izmokat innen terjedt el a régóta várt pihenést.

 • GYAKORLAT „relaxációs keresztül feszültség” ellenjavallt fertőzések, terhesség, és amikor a fizikai aktivitás korlátozódik orvos (pl, érrendszeri vagy neurológiai betegségek).
 • Miután a 60 éves kort éves igények vérnyomás szabályozásában.
 • Ha van izomfájdalom, nem jár bizonyos krónikus betegségek, adj magadnak egy masszázs, és folytatta tanulmányait a régi rendszer.

4.3. Walking. Saját magát apránként!

Ez a technika azoknak, akiknek sikerült tekerje fel a legrosszabb a ideggyengeség - ultraparadoxical.

Andrew Kurpatov könyvében: „A kúra fáradtság” világosan kifejtette a működési elve ezt a technikát:

„Ha egészségesek vagyunk, és agyunk üzemképes, akkor úgy működik, mint egy egységes, koherens test tudja dönteni, hogy fontossági sorrendet, és elsősorban konkrét problémák megoldására Tünet erős rendszer - .. nem csak a potenciális és a képesség, hogy küldje el az összes E potenciál egy bizonyos módon. agyunk ultraparadoxical ideggyengeség fázis egyfajta „feudális széttagoltság”. egyes területeken még mindig elég aktív, de gyűjteni minden erejét össze, és előre a helyes irányba, akkor nem. Emiatt az a feladat, hogy segítsen neki megoldani ezt a problémát. "

Dióhéjban, majd kijutni a lyuk, akkor csak menj, cél nélkül, amennyire csak lehetséges. Csak gyalog 3-4 órát egy nap, ha van ereje, hogy lehetséges már. Csak hagyja el a házat, és menj ne nézd meg az időjárás. És csinál egy ilyen eljárást kell körülbelül egy hét, de jobb - több. A folyamat során a technológiai kivitelezés, az agy fogja össze apránként, a hosszú távú koherencia ismétlődő mozdulatok az erő és képesség, hogy összpontosítson helyreáll.

Azonban hirtelen érzés a saját energiát és a koncentráló képesség semmit, vagy nem azonnal rohan a csatába, séta után pihenni, és ne pazarolja az erejét, de hiába.

Érdemes megjegyezni, hogy az orvosok szerint nincs fázisban ultraparadoxical ideggyengeség csak azt jelenti, hogy egy kicsit kap orvosi kezelést, és visszatért a paradoxon - átlagosan súlyossága szakaszban dolgozni vele, akkor a következő feladat.

4.4. Nem csinál semmit.

Végére az óra a „hazug”, akkor úgy érzi, hogy tört az energia, és amikor felkelek, rájönnek, hogy a többi rendben van.

Ezáltal trükk akkor ajánlott napi 1 óra egy héten.

4.4. Erickson hipnózis

 • hallgat ülések alatt nem ajánlott a közúti ellenőrzés, amikor a munkát végző amely magas koncentrációban figyelmet;
 • 12 év alatti gyermekek;
 • szenvedő személyek skizofrénia, mániás-depressziós pszichózis, epilepszia, hisztériás személyiségzavar;
 • kezelésére pszichotróp szerek.

5. Mit nem tenni

Mint minden betegség, a ideggyengeség tartózkodnia kell bizonyos intézkedéseket és szokásokat. Tehát, ha már diagnosztizált ideggyengeség, vagy ha jeleit észleli, akkor nem szabad:

6. linkek

Reméljük „narytaya„elérhetőségét volt hasznos az Ön számára. Köszönöm a figyelmet.

Hozzászólás navigáció