Ideggyengeség - okai, tünetei és kezelése

1. A történelem kérdése 2. A statisztikákat és funkciókat értelmezések diagnózis patogenezise 3. 4. 5. Kritériumok diagnosztizálására és kezelésére Javítás

Az emberi egészség határozza meg nem csak a fizikai állapota, hanem a lelki jólét. Bármilyen mentális folyamat, amelyhez a belső érzéseket, jellemzi az egyén szintjén és milyen mértékben a harmonikus alkalmazkodás a külső és belső tényezők. Hatása alatt a pszichopatológia traumatikus helyzetet, amikor megalakult átmeneti funkcionális zavarok - neurózis. Úgy tűnik, különböző szindrómák. Az egyik leggyakoribb kiviteli alak neurózis ideggyengeség (vagy aszténiás neurózis).Ideggyengeség - okai, tünetei és kezelése

Arra a kérdésre, a történelem

Ideggyengeség, a tünetek és a kezelés részében ismertetett 1869-ben az amerikai pszichiáter George Byrd. Ez volt az, aki először diagnosztizálták a különleges állapota kimerültség „idegi erő”. Elmondása szerint, a rendellenesség provokált számos másodlagos változásokat a funkcionális rendszerek a test (a patológiai a gyomor-bél traktus, a fejfájás, a köszvény, impotencia, menstruációs zavarok, és így tovább). Az ok ítélték neurózis hatása a technológiai tényezők, felé tolódik biokémiai folyamatok az idegrendszer.

Ezt követően számos Byrd koncepció megváltozott. A keresés a választ a kérdésre, hogy „Mi az ideggyengeség?” Ismételt olyan kiemelkedő tudósok, Sigmund Freud Pihard Krafft-Ebing, Pavel Kovalevsky.

Ideggyengeség - okai, tünetei és kezelése

Statisztikák és különösen az értelmezése a diagnózis

Ideggyengeség, bár ez a leggyakoribb neurózisok diagnosztizáltak ritkán. Úgy véljük, hogy ez érinti a mintegy 1-2% a felnőtt lakosság. Ezek a statisztikák azonban figyelembe kell venni, figyelembe véve a jellemzők a betegség maga. A rendellenesség lehet rejtett leple alatt más neurológiai tüneteket. A leggyakoribb betegségek kísérő ideggyengeség, és a vezető diagnózisok szorongással fóbiás, depressziós és szomatoform rendellenességek.

Ideggyengeség - okai, tünetei és kezelése

A nők gyakran felfedi ideggyengeség, az előfordulási férfiaknál 1,5-szer alacsonyabb. Időtartama rendellenességek kezdve néhány hónaptól több évig.

Kétértelmű az az ötlete támadt legyengült neurózis különböző orvosi iskolákban. Egyes országokban ez a fogalom az ideggyengeség, mint nosological entitás nem létezik. Sőt, ez a rendellenesség részeként tekintjük depresszív, szorongásos és szomatoform rendellenességek. A hazai neurológia és a pszichiátria diagnózis „ideggyengeség” széles körben használják, és saját kódját a Betegségek Nemzetközi Osztályozása BNO-10 (F48.0). Nézeteltérések ilyen jellegű vezethet súlyos ellentmondások, hogyan kell kezelni a betegséget.

Legyengült típusú neurózis, valamint bármely más neurotikus szindróma alakul ki hatására a test a traumás helyzetekben. Mivel az utóbbi, mint általában, a túlzott fizikai és mentális stressz. Ezek nem gátló tényező, hanem képviseli a ravaszt az alkalmazkodási zavarok az idegrendszer. Hanem teljes hiányában terhelés sokáig hasonlóan kiváltja a fejlesztési ideggyengeség, mert valójában, az is egy stresszes helyzetet a szervezet számára.

Ideggyengeség - okai, tünetei és kezelése

Legyengült neurotikus tünetekkel rendelkező gyermekek - gyakran következtében az uralkodó befolyása a felnőttek (szülők, tanárok), akik megpróbálják megvalósítani a saját ambícióit. A gyermek nem képes alkalmazkodni a túlzott erő nem releváns a valós lehetőségeket éretlen szervezet.

Azonban minden ember másként reagál ugyanarra a stressz, a gravitáció. Ez nem mindig az eredmény a hatása traumatikus helyzet kialakulását ideggyengeség. Aszténiás-neurotikus szindróma számos hajlamosító tényezők a fejlesztési, közvetett módon befolyásolják a rendellenesség tünetei. Az ilyen pillanatok közé tartozik a magas személyes szorongás, a különböző formái perfekcionizmus és gyakori szomatikus megbetegedések. Megelőzés ideggyengeség, hogy működjön együtt az ilyen egyénenként.

Hátterében a fejlesztés a neurózis megsértése jellemző élettani folyamataiban gerjesztése és gátlása. Azonban, a fenti patológiás folyamatok részt nem csak az idegrendszert. A jól összehangolt munkát az endokrin és az immunrendszer, segít a szervezetnek alkalmazkodni a változó környezeti feltételek között. Ezért a stressz által kiváltott állapot mára az zavar a neuro-endokrin-immunrendszer egészére.Ideggyengeség - okai, tünetei és kezelése

Ideggyengeség fejlesztés megfelel a szakaszában az általános adaptációs szindróma. Kezdetben a feszültség helyébe a folyamatok az ellenállás. Ha megsérti a tartalék erők a test, vagy befolyása alatt a túlzott traumás tényező pedig a kimerültség. Ez együtt jár ez a legfontosabb szerepe a stressz közrejátszik a neurotikus rendellenességek.

A gyakorlatban a neurológusok és pszichiáterek, valamint klinikai vizsgálatokban használt ideggyengeség alapuló osztályozás a funkciók a folyamatok a kimerültség az idegrendszer. Division neurózis bemegy három fő típusa van:

 • hypersthenic;
 • hyposthenic;
 • közbenső - irritábilis gyengeség.

Attól függően, hogy a szervezet válasza betölteni különböző tünetek és a kezelés a betegség.

Hypersthenic ideggyengeség, valamint fokozott szellemi és fizikai kimerültség, azzal jellemezve, hogy a túlzott mentális feszültség, ingerlékenység, ingerlékenység. Szintén jellemző ebben a formában az agresszió és a düh, önuralom és csökkentése kifejezett vegetatív és szomatikus rendellenességek. A szindróma gyakoribb fiatal férfiak munkaképes korú. Egyes szakirodalmi források találkozott fogalmának férfi ideggyengeség, szinonim hypersthenic rendellenesség.

Ideggyengeség - okai, tünetei és kezelése

Hyposthenic ideggyengeség kíséri levertség, rendellenes akarat hiánya és szándékok némi aktivitást, gyengeség, álmosság. Egy ilyen lehetőség uralják a nők.

A közbenső lehetőség ideggyengeség jellemző változása hiper- és hyposthenic államokban. Tünetek és jelek követik egymást is a nap folyamán, és a teljes dinamika a betegség. Ez gyenge idegzetű szindróma diagnózisa azonos gyakorisággal nők és a férfiak.

Ezen túlmenően, a szindrómát szerint osztályozzák a típusú személyiség affektivitás. Ez az nagymértékben függ a klinikai tünetek és a szakaszában ideggyengeség. Érinti ideggyengeség jelentése:

Azzal a jelenséggel, szorongásos vonások beteg instabilitás pszichobiológiai reaktivitás és a függőség saját állapotát a külső hatásoktól. A klinikán, mint általában, vannak szorongással fóbiás zavarok, ingerlékenység tüneteket. Tompa hatással biztosítja a stabilitást és kevésbé függ a külső körülményektől. Az ilyen jellegű ideggyengeség jellemzi ismétlődő depressziós epizódokban. Apathetic típusnak nincs korreláció a külső tényezők (beleértve a terápiás). Azonban a háttérben egy ilyen tanfolyam neurotikus gyakran képez ideges reakció kritikátlan hozzáállás a betegsége, önmaga és mások.

diagnosztikus kritériumai

Elszigetelt legyengült neurózis ritka. Általában kíséri depressziós és szorongásos zavarok, ami szintén szolgálhat önálló betegség. Emiatt a betegség diagnózisát nehéz. Vannak azonban olyan megváltoztathatatlan kritériumok ideggyengeség, segít azonosítani. Főbb jellemzői a következők:

 • Az időtartam a betegség több, mint 90 nap.
 • Erős fáradtság érzése után mérsékelt mentális terhelést.
 • Egy erős fáradtság érzése, és fizikai gyengeség után enyhe testmozgás.

Az utolsó két pont (nagy kimerülési során mentális és fizikai terhelés) lehet jelen önmagában, vagy egyidejűleg.

A bíboros jele ideggyengeség kóros fáradtság.

Ideggyengeség - okai, tünetei és kezelése

További diagnosztikai kritériumai ideggyengeség:

 • zavarok a vegetatív szabályozás,
 • érzelmi zavarok.

Fontos szindróma diagnosztikai pont az, hogy nincs javulás után pihenés.

A hatás igazolására szomatikus rendellenességek kizárják tényezők - fertőző, onkológiai, kardiológiai betegségek. Somatogenically okozott aszténiás-neurotikus szindrómát explicit függősége az alapbetegséget, mely kezelés vezet a gyors összecsukható neurológiai manifesztációk.

Ezen túlmenően, a sine qua non a diagnózis - kizárása Bizonyos gyógyszerek. Vannak különféle gyógyszerek, farmakodinámiában ami a fáradtság érzése a betegben. Mert ilyen a leggyakrabban használt eszközök a következők:

 • benzodiazepin nyugtatók,
 • nyugtatók,
 • görcsoldók,
 • neuroleptikumok
 • barbiturátok.

Eltávolítása a gyógyszer, vagy az adag korrekció általában ad egy jelentős javulás az egészségre.

Javítás és kezelés

A neurotikus neurózis megvalósítási mód tárgya váltvaforgató funkcionális rendellenességek. Ezért gyakran megszünteti a stresszt, optimalizálása a munka és a szabadidő nyírt betegség. Azonban egyes esetekben az alkalmazkodás a helyreállítás az idegrendszer követel más terápiás stratégiát. A fő kezelési ideggyengeség csökkent a pszichoterápiában. Ha neurózis gyermekeknél gyakran használt családi és csoportos pszichoterápia. Legyengült neurotikus rendellenességek felnőttek gyakran egyéni munkát igényel a pszichológus és a páciens.

Ideggyengeség - okai, tünetei és kezelése

Farmakoterápiai nem az elsődleges kezelés neurózis. Gyógyszerek alkalmazása indokolt, de nem befolyásolta a nem gyógyszer alkalmazása segítségével. A kezelési rend egyénileg beállítható az életkor, a pszichológiai háttérben a beteg és a típusát affektivitás az egyén. Is, biztos, hogy figyelembe veszik a forma ideggyengeség. Az elsődleges alkalmazott eszközök ideggyengeség, közé tartoznak:

 • gyógynövény nyugtatók,
 • nootropikumkénti,
 • nyugtatók,
 • antidepresszánsok.

Kábítószer-kezelés ideggyengeség kezdeni a minimális napi dózis. Az a kérdés, hogyan kell kezelni a legyengült neurotikus tünetek, minden esetben közösen dönt bevonásával neurológusok, pszichiáterek, és ha szükséges, az orvosok és a szövetséges egészségügyi szakmákat.

A leggyakoribb rendellenesség a csoport a neurózis egy neurózis. Bár visszafordíthatósága klinikai megnyilvánulásai, maladaptív agresszív hatása a külső környezet a szervezetben vezethet a tartós és elhúzódó rendellenességek. Túlzott ingerlékenység, fáradékonyság, kapacitás mentális és a fizikai aktivitás jelentősen csökkenti a beteg életminőségét és zavarja a normális munkát. Nehézségek diagnózis és a nem egyértelmű kapcsolat a modern megközelítések előre a ideggyengeség tudományos és gyakorlati jelentősége a kérdés, és hogy szükség van a további vizsgálatot a probléma.

Értékeld ezt a cikket:

Szavazatok száma: 10