Ideggyengeség okok, tünetek, jelek és osztályozás

Ideggyengeség okok, tünetek, jelek és osztályozás
Ideggyengeség ( „menedzser” szindróma) - az egyik klinikai megnyilvánulásai neurózisok, ami jellemző az állam a túlzott izgatottság és gyors kimerültség kombinálva alvászavarok, érzelmi rendellenességek és autonóm egyensúlyhiány.Az állandó rohanás, a nagy konkurencia, többet elérni és összpontosítani. Ez ezzel szembe a legtöbb vezető minden nap. Sok irodai dolgozók, mindenféle vállalat szenved ideggyengeség. Innen ment a tendencia, hogy hívja ideggyengeség „manager” szindróma.

Ki fejleszti?

Ideggyengeség egy meglehetősen gyakori patológia, betegség a 1,2-5% -a.

Leggyakrabban ez a betegség a nőket érinti, valamint a fiatal ember, aki elkezd önálló életet. Hajlamos a megjelenése a betegség képzetlen, beteg embereket ellátja a terhelést. Valamint személyek legyengült alkotmány - sovány emberek gyengén fejlett izomzat, vékony testalkatú, keskeny mellkas.

Minél magasabb a pozíció ember, mint ő dolgozik buzgón, és minél több személyes érdeke az elvégzett munka, annál nagyobb a valószínűsége, hogy beteg ideggyengeség. A következtetés egyértelmű: a lusta ideggyengeség ne kerüljön veszélybe.

Ideggyengeség egy gyakori oka a stressz ideges termelés. A betegség általában akkor fordul elő, akik részt vesznek a szellemi munka. Ez a betegség befolyásolja az irodai dolgozók.

Ideggyengeség - a patológiai a modern metropoliszok lakói. Égig érő gólt, intenzív munkarend, a nagy konkurencia, a hatalmas mennyiségű információt kell tanulni, és állandó időhiány - amelyek mindegyike okozhat „hiba” az idegrendszerben.

Hozzárendelése egy hármas tényező a kombináció előidézésére alkalmas fejlődésének ideggyengeség:

  1. időhiány;
  2. nagy mennyiségű információ alá asszimiláció;
  3. motivált tevékenységet.

A tünetek ideggyengeség

Egy másik nevet ideggyengeség - legyengült neurózis. A betegség úgynevezett mert a fő megnyilvánulása - aszténiás szindróma (neurózis, megnyilvánult gyengeség). Ez a rendellenesség, ingerlékenység társuló fokozott fáradékonyság.

Heves reakciók az irritáció és a harag is előfordulhat a legkisebb provokáció. Ezek gyakori, de rövid életű. Ideggyengeség betegek nem képesek teljes mértékben ellenőrizni a tünetei az érzelmeiket. Lehet, hogy egy vizes, korábban nem jellemző, hogy a személy, türelmetlenség, nyugtalanság, túlzott érzékenység. Maguk a betegek sajnálom, hogy nem tudják teljes mértékben ellenőrizni az érzelmeiket.

A hangulat ideggyengeség csökkenni kezd. A betegek nem elégedett a saját maguknak és másoknak. Ha mielőtt a szórakoztató társaság, barátok hozta öröm, a megjelenése a betegség, akkor kezd irritálja, bosszantani, vagy akár provokálni a megjelenése egy fejfájás.

túlérzékenység

A betegek nagyon érzékenyek a külső ingerekre. Nem tudják elviselni a fények, hangos zajok. Bosszantó óra ketyeg, csepegő víz, nyikorgó ajtót. Az ágy úgy tűnik, túl kemény, és az ágy - túl durva (csakúgy, mint a "Princess and the Pea" mesebeli). Az emberek szenvednek a szindrómában a „menedzser”, rendkívül érzékeny, hogy még a érzetek a belső szervek - „úgy érzi, a szívverés, a belek munkáját.”

Amikor legyengült neurózis elvárás lesz hihetetlenül fájdalmas. A diákok szenved ideggyengeség, gyakran figyelmét, hogy üljön hihetetlenül nehéz előadások. Meg kell állandóan változtatni helyzetét, meg egy kényelmes helyzetben, hogy végezzen egy csomó haszontalan tevékenységek, ami megnehezíti, hogy az információ feldolgozására, mind magunk és mások.

fejfájás

Az egyik tartós tünetek túlérzékenység feszültség fejfájás, jelentős kényelmetlenséget okozva a betegek számára. Fejfájás változtatható - felfogható egyfajta tömörítés, összehúzódás, bizsergés a nyak vagy a homlokon. Gyakran, ideggyengeség fejfájás szűkítő jellegű, és megalkotta a „gyenge idegzetű sisakot.” Egyes betegeknél fejfájás lüktető jellegű.Ha megváltoztatja a testhelyzet, vagy kikapcsolja a fejfájásos adható a gerinc mentén, majd a zaj vagy fülcsengés, szédülés. Néha még fésülés válthatnak fejfájást.

Csökkentett teljesítmény legyengült neurózis

Tartalmazza a munka, néhány perc múlva a beteg lehet fogni magam, azt gondolva, hogy gondolkodni valami teljesen más. Képtelen koncentrálni a munkára provokálja a megjelenése még nagyobb ingerlékenység.

alvászavarok

Fontos jellemzője ideggyengeség alvászavarok. Ezek megnyilvánulhatnak elalvási nehézség, álmosság napközben és álmatlanság éjjel, zavaró álmok, alvási felület, amely nem termel az érzést a pihenés. Néha a betegek elaludni könnyen, de a legkisebb zajra azonnal felébred, majd aludni megint nem. Reggel felkel egy érzés, gyengeség és a letargia.

Fáradtság a reggeli órákban a nap folyamán lehet helyettesíteni egy kaotikus törekvés, hogy utolérjék. Azonban ez viszont hozzájárul a fáradtság.

vegetatív tünetek

Amellett, hogy a fejfájás sportolás közben, vagy izgalom tapasztalhatnak a különböző vegetatív tünetek. Leggyakrabban ez a légszomj, szívdobogás, sápadtság vagy bőrpír, izzadás, hideg végtagok.

Mint legyengült neurózis merülhetnek vegetatív megnyilvánulásai a részét a tápcsatornában. Ezek közé tartozik a fokozott étvágy ( „brutális éhség”), kombinálva a gyors telítettség élelmiszer, vagy a hanyatlás, amíg a teljes eltűnését. Jelenhetnek gyomorégés, böfögés, székrekedés, nehéznek érzi a gyomorban.

Egy másik gyakori panasz a betegek - zavar a szív. Objektív vizsgálata lehet meghatározni vérnyomás oszcillációk rendkívüli szívverés (aritmia).

Néhány beteg panaszkodik csökkent nemi vágy, impotencia, amellyel jönnek a recepción, hogy a szexológus.

típusú ideggyengeség

Két változata van ideggyengeség - reaktív ideggyengeség és neurózis kimerülés:

  • Jet változata elsősorban abból ered, stresszes helyzetekben. Háttér annak fejlődését része lehet az alváshiány, krónikus fáradtság, vándorolt ​​az utóbbi időkben az akut szomatikus betegség.
  • Ennek oka a neurózis a kimerültség olyan túlzó, gyakran intelligens terhelés.

Van egy másik ideggyengeség osztályozás, amely szerint izolált formában 2 - hyposthenic és giperstenicheskom.

Hyposthenic és hypersthenic

A hypersthenic ideggyengeség jellemzi fokozott ingerlékenység, túlzott érzékenységet a külső ingerekre, disztraktibilitás, a tendencia, hogy affektív reakciók.

A fő megnyilvánulásai ideggyengeség hyposthenic - állandó fáradtság érzése, gyors kimerülés, képtelen sokáig csinálni bármilyen munkát, álmosság.

Gyakran hypersthenic és hyposthenic formák csak közbenső szakaszában a betegség. Kezdetben, van ingerlékenység és túlzott ingerlékenységének (hypersthenic szakasz), amely helyébe jöhet gyengeség és kimerültség (hyposthenic szakaszban).

Rövid pihenés nem segíti elő a gyógyulást. A betegeket folyamatosan ideges, teremt maga körül fűtött hangulatú lehet törni, kiabálni rokonok, beosztottak.

Ideggyengeség a legkedvezőbb során. Jól kezelik.

Mielőtt az új év a munka már az összes ember a fedélzeten, szükség volt egy teljes projekt, és én csak töltöttem az éjszakát a munkahelyen, aludt néhány órát, majd feldolgozzuk újra. Átadtam a projekt, de zátonyra futott. És nem tudtam regenerálódni szilveszteri hétvégén. Most már nem tud megbirkózni minden munkát, úgy érzem, törött. Most kezd ásni némi probléma, van egy erős fejfájás, szükséges, hogy egy nap egy pár fájdalomcsillapítót. Szem-, hogy a munkavállaló rákattint ujjaival a számítógép billentyűzetén, az óra ketyeg, felébredek éjszaka, amit hallok a szomszédok beszélni a fal mögött. Aztán sokáig nem tudok aludni. Azt hiszem, megőrültem. Ez az én idegösszeroppanást, vagy valami még rosszabb?

Azonnal diagnosztizálja a leírás, azt állítják, hogy ez - egy ideggyengeség, nem tudjuk, még mindig a belső ülésen részletes felmérési ellenőrzés. Ha valóban úgy érzi, olyan rossz, mint leírt, nem tud megbirkózni a munka, azt tanácsolom, hogy egy pszichiáter, azért nevezi kezelést. Úgy gondolom, hogy a megfelelő kezelés az állapot teljesen visszafordítható.

Azt hiszem, ha ideggyengeség, nem szükséges azonnal a pszichiáter. És lehet egy neurológus. Én is néha vannak visszaesések, első támadás a düh, majd, mintha a labda volt fújva, a teljes apátia, hogy mindent, hiányzik az energia, nem a vágy, hogy még mozog. És itt az orvosi vizsgálat megvizsgálták és egy pszichiáter, és hogy ő panaszkodott. Írta nyugtató, nem jön. Kezelése pszichiáterek kell minden ugyanazon a helyen egy kórházban, és kombinálható más nyugtatók munka csak nem reális. Elmentem ugyanazzal a problémával, hogy a neurológus azt mondta, hogy ez az eredmény a krónikus fáradtság és lemerült Noben. Csodálatos pirula, mondom. Kúra után jelentősen megváltozott a hozzáállás és a hangulat, a fej kezdett gondolkodni jobb, kevésbé ideges, és nem apátia. A magam részéről úgy döntött, hogy egyszer vagy kétszer egy évben csak akkor zabál őket nagyon kényelmes érzés utánuk.

Irina nem minden gyógyszereket írnak fel pszichiáterek kell venni a kórházban. Ez nem mindig lehetséges, hogy azonnal válassza ki a legmegfelelőbb terméket egy adott személy. Nyilvánvaló, hogy így volt veled.

Én egy szörnyű neurózis felírt Noben, három fogás szükséges inni évre. Most két vágás, egy harmadik front, de sokkal jobban érzi magát.
Sleep igazítani. Lett vidámabb, figyelmet javult.

Alina, örülök, hogy az Ön állapota javult. Ön - egy példa, amit sok mentális betegségek kezelik kiválóan, így nem adja fel, és menj az orvoshoz, és kövessék ajánlásait.

A legtöbb esetben gyógyítani ideggyengeség egyedül lehetetlen. Ha a betegség tüneteit, mindenképpen forduljon neurológus vagy pszichiáter. Ő nevezi ki a szükséges gyógyszert. Ha sikeres orvosi természetesen szükséges lehet, hogy konzultáljon egy pszichológus vagy terapeuta.