Ideggyengeség tünetei és kezelése, okai, tünetek

Ideggyengeség tünetei és kezelése, okai, tünetek
Mi ez - aszténiás ideggyengeség vagy neurózis egy patológiai a humán idegrendszer, amely miatt előfordul, hogy a kimerülése a test eredményeként a tartós mentális vagy fizikai megterhelés.Leggyakrabban a betegség befolyásolja az emberek között 20 és 40 év, míg a nők kevésbé hajlamosak a ideggyengeség.

Megbetegedés miatt tartós túlterhelés, a munkahelyi stressz, alváshiány, az élet tragédiáit, az interperszonális konfliktusok.

okai


A fő oka a ideggyengeség lehet tekinteni a helyzetet, amikor a mentális képességek egy személy nem felel meg a kötelezettségvállalásokat tett tovább. Nagy terhelések mellett az idegrendszerre egyre nehezebb váltani pihenni, és a felhalmozott fáradtságot és növeli a terhelést hiányában megfelelő pihenés.

Van egy állandó stressz egyidejűleg, és a személy próbál betörni a túlfeszültség nem tudja megtenni, mert nem minden ellátott feladatok és az ügy nem teljesen kész. A kísérlet, hogy csökkentse a terhelést az idegrendszer útján alkohol vagy a dohányzás helyzet csak rosszabbodik. Mérgezéses hoz még nagyobb veszélyt jelent a betegség esetén.

A tünetek ideggyengeség


Ideggyengeség tünetei és kezelése, okai, tünetek
Az alábbi tünetek a fő tünetei ideggyengeség:

 1. 1) Fejfájás. Általában úgy tűnik, a végén egy nehéz nap után. A beteg az az érzése, hogy a feje összenyomják sisakot. Ezt a hatást nevezzük „gyenge idegzetű sisakot.”
 2. 2) Szédülés. Van egy forgatás a fejét. Akut tünete jelentős izgalom, stressz, változás az időjárás, a fizikai megterhelés.
 3. 3) Tachycardia. bőrpír vagy sápadt bőr. Kellemetlen szívdobogás és diszkomfort a szív nagysága általában akkor fordul elő, amikor a beteg izgalom vagy érzelmi túlterhelés.
 4. 4) A rossz étvágy, gyomorégés, puffadás. nehézség, székrekedés vagy hasmenés. Az emésztési zavar tünetek elég gyakran.
 5. 5) a gyakori vizelési inger, vagy gyakori vizelési a fürdőszoba a kicsi.
 6. 6) A korai magömlés a férfiak.
Ideggyengeség, áramló hypersthenic formában, pedig jelentős ingerlékenység, ingerlékenység és érzelmi labilitás. A betegek gyakran türelmetlenek kiabálni szeretteiket vagy alkalmazottak munkahelyi, gyorsan menjen ki magukat. Ezek nagyon ingerlékeny zaj, nagy tömegeket, a hang egy erős hatást gyakorol rájuk. Jelentősen csökkenti a teljesítményt. Úgy tűnik, szórakozottság és a fáradtság.

A munkát nagyon nehéz lesz: a beteg gyakran zavart, nem tud koncentrálni, gyakran felmerül a munkahelyen. Emellett van egy probléma az alvás, éjszakai felébredés és a rémálmok. Reggel a beteg úgy érzi, túlterheltek, a rossz hangulat. Rossz közérzet, este még romlik. Memória csökken, úgy érezte, kényelmetlenséget a szervezetben, van egy jellemző a beteg számára „neuraszténiás sisakot.”Irritábilis gyengeség a második fázisban a betegség. Ha ez bekövetkezik, akkor a betegek kolerikus jelentős ingerlékenység, amely gyorsan eltűnik, helyébe szellemi kimerültség. A betegek sírni és fájt, majd heves reakciót bemegy frusztráció és könnyek. A beteg minden olyan helyzet megváltozik a hangulat.

Ebben a fázisban a neurotikus betegség nehezebb dolgozni, csak nem tud koncentrálni. Növekvő fejfájás és koncentrálni valami nehezebbé válik, fokozott fáradékonyság.


Lépések nagyon nehéz befejezni, impotencia lép fel. Vissza a munkához kapunk, így a beteg elhagyja rövidesen. Ennek eredményeként, van a teljes kimerültség.

Hyposthenic formában, vagy a harmadik fázisban a betegség lehetséges és már a korai szakaszban, ha beszélünk az emberek egy gyenge idegrendszert. Ebben a fázisban fordul elő ideggyengeség mentális és fizikai fáradtság, levertség, bénító szorongás, hangulati romlás, apátia. A betegek úgy érzik, indokolatlan melankólia.

Is megjelenik könnyes és markáns hangulati visszaesés. Állandó fáradtság megelőzésére ember gyűlt össze, nem tud részt semmilyen fajta munka. A betegek összpontosítani a hazai kérdésekre, aggódnak az egészségre. hipochondria keletkezik. Ha az idő elkezdeni a kezelést követően csak rövid ideig, hogy visszaszerezze a normális alvás és az egészség.

kezelésére ideggyengeség


Ideggyengeség tünetei és kezelése, okai, tünetek
Az orvos a kezelés kezdeti szakaszában ideggyengeség optimális feltételeket teremteni a beteg a nap, az idő járás, és alszik. Javasoljuk, hogy normalizálja a rezsim drogmentes módon állítsa be a készüléket, és indítsa újra a relaxációs technikák.

Szükséges testmozgás, ideggyengeség gyakran megjelenik, mert a tétlenség. Hatékony szabadtéri testmozgás, jogging reggel, valamint úszás.

Diéta ideggyengeség kell állnia, étel, növeli az alkalmazkodó képesség. Előírt meleg fürdő illatos olajat és főzetek a gyógynövények.

A gyógyszer kell lennie ideggyengeség:

 1. 1) értágítók. Mint gyakran agyérgörcs és a fejfájás, meg kell állítani a fájdalom segítségével gyógyszer adatokat. Ők eltávolítja a oxigénhiány az agyban.
 2. 2) Vitaminok. Javítja az általános állapot, növeli az immunitást.
 3. 3) nootropikumok. A tabletták, a takarmány agysejtek. Mivel néhány közülük pszichoaktív hatása van a szervezetben, az orvos magának kell kinevezni dózis és a gyógyszereket.
 4. 4) Anti-depresszánsok. Ez csak ha van egy mélyedés (lásd. A tünetek és a depresszió kezelésében.) Ezzel párhuzamosan ideggyengeség.
 5. 5) nyugtatók. Csökkenti a stresszt és csökkenti a szorongást. Javíthatja az alvás és a képességét, hogy pihenjen. Kardiovaszkuláris rendellenességek kezelhetők Galagonya tinktúra, gyógyszerek a menta, a macskagyökér és a motherwort.
 6. 6) a szerek, amelyek javítják a csere az agyi anyagok. Természetes módon visszaállítani az agysejteket.
A betegek is ajánljuk konzultációt fizioterapeuta a betegség A megfelelő fizioterápiás kezelések. Eljárásokat alkalmazza, mint például masszázs, aromaterápia, elektromos, reflexológia.

megelőzés


Észlelése esetén a tünetek az első helyen ajánlott létrehozni egy normális nap. Megfelelő pihenés és az alvás állandó -, amire szüksége van. Kerüljük az érzelmi stressz, nem érzékelik a problémát, és a negativitás túlságosan „közel a szíve.” Azt is tanácsolják, hogy megelőző gyógyszerek működésének javítására, az idegrendszer és az immunrendszer.

Ebben az esetben nem szükséges, hogy saját gyógyít. Neurológus tanácsot a megfelelő gyógyszeres kezelés segíthet a stressz feloldásában.

További pozitív érzelmek, kevesebb loop a negatív helyzetek - mindez szükséges. Meg kell használni mellett mindez a lehetőségét a hagyományos orvoslás. Ha van egy tendencia, hogy idegi túlterhelés, biztos, hogy adj magadnak egy kis szünetet. Ha elfoglaltsága legyen legalább 2-szer egy évben a pihenésre 1 hétig. Szeresd magad, és értékeljük az életed! És akkor mindig egészséges!