Ideggyengeség tünetei és kezelése

Ideggyengeség tünetei és kezelése
Ideggyengeség, vagy, más szóval, legyengült neurózis - patológiás állapot az idegrendszer. eredő, vagy eredő kimerülését az idegrendszer, vagy eredményeként a hosszú távú mentális és fizikai túlterhelés. A betegség kialakulhat körülmények kemény munka, az alváshiány. pihenés hiánya), miközben éli a gyakori stressz. A kialakulását és fejlődését a betegség hatással lehet a krónikus mérgezést és szomatikus betegségek.Ideggyengeség klinikai megnyilvánulásai a következőképpen osztályozzák:

Betegség irritábilis gyengeség

A leggyakoribb tünetek a ideggyengeség - szédülés vagy fejfájás. visel a diffúz és általában akkor fordul elő a délután. A jellemző ez a feltétel az az érzés, egyfajta nyomás nehezedik a fejre - mintha a fej sdavlivlena fajta sisak. Ez a tünet sőt néha képletesen az úgynevezett sisak, vagy sisak gyenge idegzetű. Mi leng szédülés ideggyengeség, előfordul akkor akár egy erős érzelem, vagy edzés közben, valamint a reakció az időjárás. Több az ideggyengeség nagyon gyakori tünetei, amelyek kapcsolatban vannak a szív- és érrendszeri betegségek. Ez része lehet a nyomás változása, szapora szívverés, szívdobogás, szúró vagy sajtolással fájdalom a szívében. sápadtság vagy bőrpír. Ezek a tünetek, még egy kis izgalom, vagy stressz.

Ha ideggyengeség gyakran megfigyelhető emésztési rendellenességek, mint a böfögés, gyomorégés, étvágytalanság. puffadás, nehézség a gyomorban, székrekedés vagy hasmenés. A betegek tapasztalhatnak a gyakori vizelés (pollakisuria), gyakoribb helyzetekben a nyugtalanság és a tompított amikor állapotban nyugalmi. Gyakran betegeknél csökkent libidó. Férfiak tapasztalhatnak a korai magömlés, ami némi csökkenés időtartama közösülés, ami gyakran egy érzés az elégedetlenség a betegek és a szexuális gyengeség.

Ideggyengeség tünetei és kezelése

Hypersthenic formája a betegség manifesztálódik fokozott ingerlékenység, érzelmi labilitás, túlzott ingerlékenységét. A betegek gyorsan mérges és kiabálni a körülöttük lévő emberek, türelmetlen, ne tartsa magát a kezében, és még okozhat bűncselekmény. Könnyen lehet elkeseredett semmilyen külső zaj, vagy a hang beszélgetés, valamint egy nagy tömegben az emberek, vagy azok gyors mozgásokat. A betegség nagyon jellemző a csökkent teljesítmény, és ez történik nem csak a fáradtság okozta az elsődleges oka a gyenge betegek aktív figyelem, a jellegzetes szórakozottság és nesobrannosti, képtelen „belekeveredni” a munka és összpontosítani az aktuálisan futó feladat.

Ha elindult, egy személy szenved ideggyengeség, nem képes hosszú ellenállni a stressz, ami annyira az annak végrehajtásához szükséges, ennek eredményeként a figyelmetlen, feláll az asztaltól, vagy egyáltalán elhagyja a munkahelyen, állandóan reagál az idegen hangok, az intézkedések kollégáik . Utána már megint nagyon nehéz elkezdeni újra. És meg lehet ismételni többször is a nap folyamán. Ebben az esetben a munkát nem teljesítettek. A betegek is panaszkodnak alvási rendellenességek, amelyek megnyilvánulnak sem probléma az elalvással vagy gyakori éjszakai ébredések okozta néha zavaró álmok, vagy kellemetlen érzés társult napi tapasztalatokat.

Az eredmény - egy meglehetősen nehéz hajnali ébredés abszolút hiánya érzés egyfajta kikapcsolódás, nem tiszta fejjel és néha nagyon rossz hangulatban. Reggel, és néha a nap folyamán egy személy szenved ideggyengeség kíséretében állandó fáradtság érzése és a gyengeség. Az ilyen állapot betegeknél ideggyengeség kissé csökkenhetnek az esti órákban. Gyakran talált memóriazavar, diszkomfort érzés különböző részein a szervezetben.Az irritábilis gyengeség a második szakaszban a betegség, amely általában akkor fordul elő egyének kolerikus indulat vagy emberek flegmatikus temperamentum esetén az első szakaszában a betegséget még nem jött elhúzódó elengedését vagy teljes gyógyulás. Azoknál a betegeknél, akik ebben a szakaszban a betegség, még mindig jellemző, ingerlékenység meglehetősen erős, de gyorsan kialszik, majd helyébe szellemi kimerültség. Ebben az állapotban a betegek könnyen izgatott és sikoltozik, de ez a kezdeti reakció helyett egy rövid időre, egyfajta tehetetlenség és a harag, és néha megy gyász.

Ideggyengeség tünetei és kezelése

Az ilyen mentális reakciók léphetnek fel minden alkalommal, sőt elég jelentéktelen. A második fázisban a ideggyengeség betegség beteg elkezdi a munkavégzéshez vagy bármilyen munkát nagy nehezen, nem volt képes teljes mértékben koncentrálni semmire. Próbálok valami összpontosítani, neurotikus elfáradt, intenzív fejfájás (lásd. „Gyenge idegzetű sisak”), s megáll a gondolkodás, a cselekvés elveszíti rendelés. Meredeken növekvő általános ideges gyengeség és abba kellett hagynia munkát és tapasztalatot ugyanakkor érzése abszolút tehetetlenség. Egy idő után, ismét megpróbál dolgozni, hanem azért, mert az az érzés, kimerültség újra bedobja. Breaks pihenni között ezek a kísérletek nem állapotának javítása. Ezért az ismételt próbálkozások induláshoz is újra hozza szenvedő beteg ideggyengeség beteg állapot extrém fáradtság és kimerültség.

Hyposthenic forma ideggyengeség betegség néha még az elején a betegség az emberek adinámiás, és a szorongás, a melankolikus temperamentum. Erre a fázis (vagy alakja) a betegség jellemzi állandó érzés levertség, a fizikai és szellemi gyengeség, passzivitás, depressziós hangulat, hiányában érdeklődés semmit. Betegnél állandó érzés a szomorúság és a szorongás bizonytalan, de kifejezett szorongás vagy szorongásos rohamok nem egészen jellemző rájuk.

A depressziós hangulat gyakran társul impotencia, képtelen változtatni semmit, és csak abban nyilvánul meg érzelmi labilitás és sírás. Mert az állandó fáradtság érzése és gyengeség a betegek nem képesek, hogy jöjjön az elején munkát vagy tevékenységet. Ezek középpontjában a belső érzések, gondolatok a saját állapotát gyakran elnyomják őket. Mert neurotikus gyakran jellemző rettegéssel panaszok. Egy bizonyos idő után, vagy megszűnésekor számos kóros hatásokat vagy külső tényezők, vagy a minőségi betegek kezelésére az a feltétel is javítja. Ha azt tapasztalja, ismétlődő rohamok betegsége azok időtartamát növeli, és az állam a depresszió meglehetősen rosszabb.

Ideggyengeség tünetei és kezelése

A diagnózis alapja a beteg panaszai, valamint alapján a vizsgálati eredmények és a kórtörténet. Amikor a klinikai vizsgálat fontos, hogy kizárják a jelenlétét a krónikus fertőző betegségek, valamint a mérgezések vagy szomatikus betegségek kezdeti megnyilvánulása, amely gyakran egy hasonló állapotot neuraszténiás. Ideggyengeség is kialakulhat, mint a megnyilvánulása organikus agyi (központi idegrendszeri daganatok, gyulladásos betegségek). Ennek elkerülése érdekében a betegség oka van rendelve egy számítógéphez vagy mágneses rezonancia leképezés.

A kezelés ideggyengeség nagyon nagy jelentősége van az azonosító az etiológiai tényezők hatása alatt felmerülésének és a lehetőséget, törlését. Szükséges, hogy csökkentse a terheket, a mentális és fizikai, hogy fejlessze az egyéni munka és a pihenés. A jótékony hatások egy gyalogos, lefekvés előtt, valamint a kiegyensúlyozott, vitaminokban gazdag ételek, a változás a táj. Ez ajánlott betegek racionális pszichoterápia, és néha kezelés samovnushniem.

Kinevezett helyreállító kezelést. Ajánlott orális pantokaltsin, kalcium-glicerofoszfát, lehetőleg kombinálva vaskészítmények. Szintén nagyon hatékony brómot. Terápia a szív- és érrendszeri megnyilvánulásai tinktúra galagonya lehet végezni ideggyengeség. valamint a kábítószerek gyöngyajakot és a macskagyökér.

Amikor hypersthenic betegség formában mutatja a nyugtatók: Elenium, radedorm, eunoktina; alvási rendellenességek használt altatók: zolpiderm, zopiklon (imovan). Amikor hyposthenic forma használata ajánlott alacsony dózisban sibazona (diazepam) encephabol, Phenotropil, Eleutherococcus. Szintén ajánlott gyógyszerek, amelyek egy frissítő hatása: Ez egy kínai magnólia szőlő, a ginzeng. Pantocrinum, Saparal.

Minden formája a betegség lehetséges ideggyengeség kinevezését sonapaks gyógyszer. Alacsony dózisban sonapaks működik, mint egy antidepresszáns és stimuláns idegrendszert, így van rendelve használni a hyposthenic formában. A nagy dózisban sonapaks nyugtató hatása, és az ilyen formában használjuk kezelésére hypersthenic formában.

Összehasonlítva más neurózisok neurózis egy optimistább előrejelzések. Gyakran azonban olyan esetek, amikor a betegség jön a krónikus formája, egy kis élvezet.

Ideggyengeség tünetei és kezelése

A megelőzési ideggyengeség fontos betartását a helyes módja a nap és a munka és a szabadidő, valamint, ha szükséges, a különböző technikák alkalmazásával a pihenésre egy túlfeszültség elkerülése fizikai túlterhelés és a stressz. Nagy jelentősége van a változás az aktivitás, a rendszeres teljes lekapcsolást munka és a szabadidő. Bizonyos esetekben kialakulásának megelőzése neurózis segíthet meghajtó elhagyni nyaralni.