Ideggyengeség tünetei, kezelése, okai, az egészségügyi ábécé

Ideggyengeség sokkal gyakoribb, mint hogy ezt a diagnózist. Nagyon gyakran a betegség elfedi más orvosi rendellenességek, depresszió, vagy akár a tünetek hibáztatja a rossz karakter.Mintegy ideggyengeség, tünetei és kezelése meg van írva egy csomó könyvet, de még mindig nagyon kevés ember emlékeztet kezelése során a betegnek.

Ideggyengeség (még ez az úgynevezett aszténiás neurózis) - egy olyan betegség, az idegrendszer, köszönhetően a kimerültség állandó túlzott fizikai és mentális megterhelés.

Gyakrabban kitéve a betegség közötti betegek körében 20 és 40 év, a férfiak betegednek gyakrabban, mint a nők. Is veszélyben vannak azok, akik nem alszik eleget, egy nehéz fizikai munka, egy ritka pihenés, gyakori konfliktusok, nehéz személyes helyzetét és családi tragédiák.

Milyen tényezők válthatnak ki legyengült neurózis?

Ideggyengeség tünetei, kezelése, okai, az egészségügyi ábécé
Az okok az ideggyengeség leggyakrabban:

 • Rutin ülő munka
 • krónikus alváshiány
 • gyakori konfliktusok
 • szomatikus betegségek
 • Folyamatos kemény munka nélkül pihenés

A klinikai megnyilvánulások ideggyengeség

Minden tüneteinek ideggyengeség könnyen elfedi a különféle betegségek, a belső szervek, vagy a „személyiség”.

 • Az egyik fő tünetek az ingerlékenység

Ez nyilvánul meg mindig és mindenütt, még a legjelentéktelenebb alkalmakkor. Az emberek bánt vele szoros és természetes ember, az összes társult, kollégák és az ügyfelek a munkahelyi, útitársak közlekedési vagy akár saját szokásait. Ingerlékenység kíséri erőszakos és féktelen. Ha a beteg valami bosszantó, akkor a reakció nem fog sokáig tartani. Ideggyengeség beteg azonnal „villog”, mint a mérkőzés. Elveszti a képességét, hogy ellenőrizzék a szavait, és nem képes érzékelni a kritika ezekben a pillanatokban. Miután ezek a „villog” a tekercs a beteg fáradtság és kimerültek. Ez olyan mértékű, hogy az ember úgy gondolja, hogy általában a mozgás, karok vagy lábak lesz neki túlterhelés.

 • Nagyon gyakran vannak fejfájás

Ezek összenyomjuk a karakter, van egy olyan érzésem, hogy a fej tele van vattával, ezek okozta a legkisebb fizikai megterhelés, ezért ezek gyakorisága nem nagyon magas.

 • koncentrációs zavar

Akkor jelenik meg, vagy súlyosbítja alvászavart. Beteg nehéz elaludni, az agya forog hatalmas mennyiségű gondolat, hogy bosszant vele. Ha egy személy végül megy aludni, a természet álmában nagyon sekély, könnyen felébredt, akkor kísérteni rémálmok. Reggel ideggyengeség beteg felébred fáradt és csalódott. • Azt is jellemző a magas érzékenység, sőt unalmas Arcbőre világos és lágy hangok - hangos.
 • Ezek az emberek növeli a szorongást, fóbiák jelennek meg.
 • A férfiak, csökkent libidó, súlyos esetekben, impotencia lép fel.
 • Emberek legyengült neurózis, amelyet az alacsony önbecsülés, azt hiszik, hogy jelentéktelen személyiség, vesztesek.

Másik jellemzője az, hogy állandóan a tünetek különböző betegségek, triviális, hogy halálos, így nagyon gyakori vendégek a klinikán. Ez nem meglepő, hogy az ilyen emberek gyakran súlyosbíthatja a meglévő krónikus betegségek - herpesz, allergiás reakciók, remegés. látászavar, ízületi fájdalom és a gerinc.

szakaszban ideggyengeség

 • Az első lépés (forma) - hypersthenic ideggyengeség

Úgy tűnik, nyugtalanság, ingerlékenység, izgatottság, nyugtalanság. Az ember nehezen ellenőrizhető magát, ő volt még tisztában a bűnét, nem tud ellenállni, ez gyakran elromlik, akkor sír könnyen elveszti önuralmát. Ennek oka az, sírás lehet még egy kis zaj, a sok ember, a gyors mozgás a tömegben. Tehát az emberek nehezen tudják koncentrálni a munkahelyen, hozzáteszi, hogy csak az irritációt. Ha a beteg megpróbálja irányítani az érzelmeit a munkahelyen vagy nyilvános helyeken, otthon fog splash ki mindet közeli barátok. Este nehéz volt aludni. Fejfájás, gyakran herpesz jellegű - „gyenge idegzetű sisakot.”

 • A második szakasz (forma) - Irritábilis gyengeség

Ingerlékenység növekszik, az emberek egyre inkább zavar. Képes összpontosítani majdnem elvesztette. Van szorongás, a romló memória és a továbbfejlesztett fóbia. Emellett van az alacsony önbecsülés, a személy úgy véli, hogy az élet élt hiába, és ez értéktelen és senkinek sem kellenek. Romló álom válik sekély gyakran felébrednek. Joy nem hoz. Fejfájás megmaradnak, azok gyakorisága növekszik. Ezek kísérhetik légszomj, légszomj vagy kellemetlen érzés a szívben. Vannak szomatikus tünetek, - emésztési zavar, gyomorégés, székrekedés, rossz elszoruló szívvel. Ellenőrzése a külső megnyilvánulása az érzelmek elhalványult.

 • Harmadik szakasz (forma) - hyposthenic ideggyengeség

Nyugtalanság és céltalan aktivitás csökken betegeknél nem kívánnak semmit. Körös-körül továbbra is irritációt okozhat. Van egy halálfélelem, a kétségbeesés. Alvás nem hoz enyhülést és pihenés érzését. A betegek több képzeletbeli betegségek. Úgy kezdi uralni apátia, levertség és a depresszió. Úgy tűnik, sírás és az érzelmi labilitás.

a betegség kezelésében

Egy nagyon fontos szempont a kezelés ideggyengeség otthon vagy kórházban környezet létrehozása a rendszer. Szükséges, hogy egyértelmű mód a nap és az éjszaka, elalvás és felébredés kell lennie egy és ugyanazon időben. Is, biztos, hogy távolítsa el a tényező, amely provokatív a fejlesztés ideggyengeség. Célszerű, hogy vitaminokat, egy séta a friss levegőn, a változás a megszokott környezetben.

A pszichoterápia és a különböző képzések foglalnak el kulcsfontosságú helyét az terápia a betegség. Amikor hypersthenic forma ideggyengeség használt nyugtatók, altatók. Amikor hyposthenic formában - gyógyszerek egy frissítő hatása, erős tea, szibériai ginzeng.

Fizioterápiás kezelések jótékony hatással van, például villamos, reflexológia, aromaterápia, masszázs.

Néha lehet javítani bánásmód ideggyengeség népi jogorvoslat. Használhatja a főzet a kéreg Viburnum, infúzió levelek szamóca fa. Néha segít az infúzió szederlevél vagy majoránna. Lehet használni a cukorrépa-lé (felülúszó 3 óra hűtőszekrényben), kevert méz arányban 1: 1. Ez egy nyugtató hatású. Vedd egy negyed csésze naponta többször.

Ideggyengeség gyermekeknél

Az ok az ideggyengeség a gyermekek a szülők. Jellemzően ezek a szülők nagyon ambiciózus, és túlzottan a gyermek. Ezek a gyerekek gyakran túlterheltek a nagyszámú vizsgálat különböző körök és szakaszok, feltéve, hogy a szülők elégedetlenek, mondjuk a gyereknek, hogy nem éri el a kívánt szintet, ez rosszabb, mint a többiek, hogy biztosítsa a gyermek ideggyengeség. Az ideggyengeség tünetei gyermekeknél nagyon hasonlóak a tünetei felnőtteknél.