Ideggyengeség tünetek és a kezelés

Ideggyengeség - egyik aspektusa pszichoszomatikus betegségek megnyilvánuló eredményeként fizikai és szellemi kimerültség, a hosszú távú túlterhelés. Tartozik a kategória legyengült neurózis az ötödik részben a BNO-10 - Betegségek Nemzetközi Osztályozása. Leggyakrabban ideggyengeség fordul elő a fiatal és középkorú miatt forgalmas üteme az élet, az alváshiány, a pihenés hiánya, az állandó stressz. Szintén ez is előfordulhat gyermekeknél.Ideggyengeség előfordul krónikus mérgezések és gyengítik a szervezet fertőzések, endokrin rendellenességek, az alultápláltság és avitaminosis, tumorok. Aktívan alakul ki cukorbetegség. Azonban a fő oka ideggyengeség tekinthető túlzott terhelés a központi idegrendszerre, amely elvezet a szorongást. a beteg szervezete nem kap elég pihenés és kikapcsolódás, ami a krónikus fáradtság, az alváshiány és az ingerlékenység, a legcsekélyebb ürügy.

fejlettségi

Ideggyengeség három vezető formák fejlesztése:

 • hypersthenic szindróma;
 • irritábilis gyengeség;
 • hyposthenic szindróma.

Ideggyengeség tünetek és a kezelés
Giperstenicheskom szindróma kíséri fokozott mentális ingerlékenység, éles indulat, hangulati labilitás. A betegek könnyen felemelt, nem tudja irányítani magát, képesek vagyunk megsérteni másokat. Jellemző jelek csökkent a teljesítmény, zavartság és a koncentráció hiánya egy esetben végrehajtásra. A beteg nem sokáig, hogy megtapasztalják a mentális és érzelmi stressz, gyakran megzavart a hangot illeti, úgy, hogy nincs ideje, hogy végre egy adott mennyiségű munkát. Ideggyengeség első szakaszban nyilvánul fájdalmas panaszok éjjel aludni, zavaró álmok, elalvási hosszú kísérő közös alvászavarok. Az eredmény - egy stabil állapot a kimerültség és nadorvannosti, napi kellemetlenséget a fejben, a memória elvesztése, rendellenességek belső szervek.

A második szakasz akkor jelentkezik, ha nem áll rendelkezésre elegendő ideggyengeség felépülés hypersthenes nyilvánul főleg asthenics és kolerikus. Ingerlékenység helyébe érzelmi kimerülés. Idegesség nyilvánul meg, még enyhébb esetekben. A beteg nem képes összpontosítani bármilyen munkát, gyorsan fáradtság jelenik meg, a migrén, a növekvő teljes iznuronnost és lesoványodott testet. Ő átmenetileg elterelte a munka, de egy ilyen törés nem hozza az agyi és mentális relaxáció. Számtalan erőfeszítéseket, hogy indítsa újra az egyén hozzuk a teljes idegi kimerültség.

Jelek harmadik lépésben ideggyengeség eredetileg nyilvánul asthenics, gyanús és a gyanús személyek érzékeny idegrendszerre. Hyposthenic ideggyengeség pszichofizikai jellemzi apátia, hiányzik a kezdeményezés, depressziós hangulat, az érdeklődés hiánya. Az ilyen állapot által támogatott sírás és érzékeny instabilitás. A beteg van rögzítve kizárólag a személyes tapasztalatai az immanens és hipochonder sérelmek, ami tovább súlyosbítja az általános ideges állapotban.tünetek

Ideggyengeség tartalmaz egyéb tüneteket. Top jellemzői a betegség:

 • érzés szorította a fejét kerülete mentén;
 • szédülés, egyfajta nem képező egy mozgó tárgy;
  Ideggyengeség tünetek és a kezelés
 • csökkentett agyi aktivitás;
 • szívdobogás, egy érzés, nyomás vagy paresthesiája a szív a legkisebb stresszes helyzeteket;
 • növelni a vérnyomást egy víziút;
 • diszpepszia, gyomor-bél traktus, nyilvánul puffadást, székrekedést, böfögés, gyomorégés, gyakori hasmenés;
 • gyakori vizelési inger (vizelés, cystitis), amely megnyilvánul a stresszes helyzeteket, és eltűnt egy csendes állapotban az ember;
 • csökkent szexuális aktivitás, szexuális elégedetlenség, gyors magömlés. A közösülés végződik gyorsan, így a gyengeség, a gyengeség, a test.

Tünettan is figyelembe véve a jelek alvászavarok szenvedő beteg ideggyengeség. A rossz alvás okozta gyakori ébredés zaklatott alvás, fáradtság, rossz azonnal ébredés után. Ezzel kapcsolatban eljárással megsértette az asszimilációs információk és a teljesítmény csökkenése.

Ideggyengeség okai fokozott ingerlékenység az beteg állapota, amely megjelenik a formájában rángatózásos vagy kiáltás, amikor váratlan zaj kijelzők és érintés. Bármilyen csekély helyzetet okozva neki szorongás, válogatós, néha harag. Labilis hangulat a beteg. A fiziológiai szinten ideggyengeség határoztuk ébredés ín és periostealis reakció, izomrángás szemhéjak és az ujjak, hiperhidrózis, tachycardia, megnövekedett pilomotornogo reakció ejtik dermographism.

A fő módszerek diagnózis és a kezelés

Ideggyengeség neurológus alapján diagnosztizálják a beteg panaszai, a vizsgálatot és az anamnézis. Ideggyengeség alakulhat nemcsak elhúzódó betegségek, mérgezések, hanem neuroinfections, gyulladás, agydaganatok. Annak elkerülése érdekében, hasonló tüneteket, szükséges, hogy végezzen egy számítógépre vagy mágneses rezonancia leképezés. Annak megállapításához, a vérkeringést, az agy végre rheoencephalography.

Ideggyengeség tünetek és a kezelés
Az ideggyengeség kezelést a függően kiderült központok megnyilvánulása, ezért azok teljes megszüntetése. A beteg antidepresszáns vagy nyugtató és általános erősítő hatás, súlyosságától függően a neurotikus állapotban. Ajánlott erős kávé és tea, a különböző tonik: kalcium-glükonát, ginzeng gyökér, gyümölcs kínai magnólia szőlő, Pantocrinum. Annak megállapítására, a kúra ideggyengeség fontos figyelembe venni a kor jellemzőit a beteg, mivel sok pszichotróp szereket ellenjavallt gyermekek. Hiánya vas a szervezetben indíthatnak mentális zavar, ezért fontos, hogy pótolja a források segítségével speciális gyógyszereket.

Együtt a komplex hatóanyagok szükséges, hogy normalizálják a mód a nap, hogy a szervezet elegendő alvás és pihenés, átmenetileg kizárja a szellemi munka és a jelenléte a stressz, szervezni a napi rövid séta a friss levegőn, hogy egy tanfolyam a pszichoterápia. Autogén tréning, módszerek szuggesztió és a hipnózis segít a betegnek, hogy megszabaduljunk a rögeszmés gondolatok és a depresszió egy új, pozitív pillantást a világ körülöttünk. Meleg lábfürdő nyugtató aromás olajok és egyéb egyéni úton, hogy felemelje a hangulat lesz pozitív hatással a pszicho-fiziológiai állapotát, a test. Vitamin komplex erősíti az immunrendszert, figyelmeztetve a megsértése belső szervek működését. Pihentető alvás, a pozitív gondolkodás és tisztelet az érzelmi stabilitás segít visszatérni több életenergia, és töltse ki magát újabb erőket.

Ideggyengeség betegség tartják a huszonegyedik században, mint ma egyre többen vannak kitéve az érzelmi és fizikai kimerültség miatt szabálytalan munkarendet, rendelkezésre álló napi stressz, a tápanyagok hiánya a szervezetben alultápláltság miatt. Mindez azt eredményezi, hogy az alvászavarok, a teljes szervezetlenség és figyelemelterelés. Betartása megfelelő alvás, pihenés és a táplálkozás megakadályozza ideggyengeség, mindig is aktív élet vize.

Értékeld ezt a cikket! Legyen Ön az első!