Ideggyengeség tünetek, kezelés, a tünetek a nők

Egyfajta neurózis, amit a hosszú távú mentális vagy fizikai kimerültség, az úgynevezett ideggyengeség. A tünetek változatosak, de igen jellegzetes, így a betegség diagnózisa nem nehéz.Mi ideggyengeség? Ez a beteg idegrendszert, amelyben tapasztal egy súlyos neuro-pszichológiai gyengeség. Kiváltja ezt a fajta neurózis tekinthető tartós fizikai vagy szellemi túlterhelés: kemény munka, a kevés alvás és pihenés, a stressz. Ideggyengeség is az oka, hogy a szomatikus, mentális betegségek, a krónikus mérgezést.

Mint minden neurózis. ideggyengeség jellemezve halványan jelzett változások mentális egészség. Ideggyengeség eltér pszichózis: egy adott betegség nem jelentős zavarok a beteg személyiségét, és nem zavarja, hogy képes alkalmazkodni a társadalom számára. A betegség által elismert beteg, aki arra törekszik, hogy legyőzni, mint ideggyengeség rontja az életminőséget.

Alapján az ilyen betegségek - a szokásos bontást az áramlás az idegrendszer, amely azonban, kompenzálható a megfelelő kezelés. Más szóval, függetlenül attól, hogy az időtartam és a tünetek a neurózis, akkor visszafordítható.

Ideggyengeség különbségek a férfiak és nők

Ideggyengeség kitéve a munkaképes korú emberek, mint általában, a „kor” a betegség 25-40 éves. Neurózis diagnosztizált azonos gyakorisággal nők és férfiak egyaránt. Ugyanakkor a tüneteket, ideggyengeség nőkben kifejezettebb, és maga a betegség előtt álló kellemetlen következményekkel formájában különböző szomatikus betegségek.

Néhány évvel ezelőtt, ideggyengeség bemutatott „krónikus fáradtság szindróma”, de a legújabb vizsgálatok kimutatták, hogy ezek az államok különböző etiológiájú, ezért eltérő megközelítést igényelnek a kezelésre.

Ma megjegyezte, hogy ideggyengeség gyermekek és serdülők túlzott mentális terhelés az iskolában, valamint a túlságosan elfoglalt kívüli tevékenységek.

A diagnózis „ideggyengeség” majdnem 3-szor gyakoribb a lakosok a város. De azt mondani, hogy a neurózis fogások kizárólag városi lakosok - igazságtalan. Az a tény, hogy a fogva mentalitás, a falusi emberek tüneteinek kezelésére ideggyengeség, mint a szokásos fáradtság. Végül minden kisvárosban, főleg a falu, vannak szűken képzett szakemberek képesek azonosítani egy ilyen betegség.

Egy másik neve a betegség - asthenoneurotic vagy legyengült szindróma.

Etiológiája (okai)

Ideggyengeség - egy betegség, amelynek etiológiája tekinthető jelenleg multifaktoriális.

Osztja a következő sor a legvalószínűbb oka a neurózis vonatkozóan:

A betegség kockázata azoknál, akik közvetlen hozzátartozók szenvedett neurózis és a pszichózis, lényegesen magasabb, mint azokban, akiknek a családjában az ilyen betegségek nem észleltek. Veszélyeztetett csecsemők és a fertőző betegségek átvitelének méhen belüli fejlődését. Fejlesztése legyengült szindróma is hozzájárulhatnak a nehéz szülés, születés sérülések. Végül, a szindróma okozhatja az alkotmány az ember - egyfajta szerkezet az idegrendszer.
A betegség kockázata azoknál, akik közvetlen hozzátartozók szenvedett neurózis és a pszichózis, lényegesen magasabb, mint azokban, akiknek a családjában az ilyen betegségek nem észleltek. Veszélyeztetett csecsemők és a fertőző betegségek átvitelének méhen belüli fejlődését. Fejlesztése legyengült szindróma is hozzájárulhatnak a nehéz szülés, születés sérülések. Végül, a szindróma okozhatja az alkotmány az ember - egyfajta szerkezet az idegrendszer.

Az egyik ilyen tényező a nehéz gyermekkor lelki trauma. Nagyon nem kívánatos a hosszú távú emberi jelenlétet a traumatikus helyzetet, mert az nagy valószínűséggel ideggyengeség. Úgy tűnik, mint általában, azonnal intenzív stressz, amelynek kimenetele fontos a beteg számára.

Itt áll ki a pszichológiai légkör a családban, termesztési feltételek, valamint a hatálya kommunikáció, belső elégedettség az emberi, mint a tényezők, amelyek „run” mechanizmusa ideggyengeség.

Mert ideggyengeség elhúzódó túlfeszültség agy, fárasztó szellemi tevékenység. Általános szabály, hogy van egy ilyen csoport a tanárok, orvosok, jogászok, stb Jellemző, hogy a gondolkodási folyamatok általában nyugtalan természete - az emberek azonnal arra gondol mindent, és nagy mennyiségben. Ez rontja a helyzetet az a tény, hogy ezek a személyek általában nem képes helyesen tervezze meg napját, és azért, mert állandóan „törmelék” a munka, nincs elegendő időt a pihenésre és alvásra.
A legújabb tanulmányok azt mutatják, hogy kivált-ideggyengeség nem tarthatnak fenn intim életet. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy a szexuális szférában magában foglalja a különböző fizikai és mentális folyamatokat. A gyakori partnercsere, a nem megfelelő fogamzásgátló vagy az abortusz, a szexuális úton terjedő betegségek - amelyek mindegyike okozhat a fejlesztési neurózis.A legújabb tanulmányok azt mutatják, hogy kivált-ideggyengeség nem tarthatnak fenn intim életet. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy a szexuális szférában magában foglalja a különböző fizikai és mentális folyamatokat. A gyakori partnercsere, a nem megfelelő fogamzásgátló vagy az abortusz, a szexuális úton terjedő betegségek - amelyek mindegyike okozhat a fejlesztési neurózis.

Mint már említettük, a betegség „fiatalabb”, egyre diagnosztizálására elég fiatalok. Ez azzal magyarázható, részben a divat klubok, ahol játszik hangos, irritáló idegek zene. túlzott alkoholfogyasztás, a drogok és a pszichotróp anyagok.

Brain ideggyengeség eredhet betegségek, amelyek befolyásolják az idegek, a betegségek a fertőző jellegű. Ez a csoport a etiológiai tényezők magában foglalja a különböző sérülések, valamint elhúzódó betegség, elvezetését test (bulimia, anorexia, például).

A klinikai kép (tünetek)

Az egyik jellemzője ideggyengeség tekinthető állandó fáradtság, gyengeség. Ismerős dolgokat nehéz, és még azután is egy hosszú alvás egy személy felébred túlterheltek, nem tud üzleti tevékenységet folytasson.

A neurózis jellemzi olyan rendellenesség az aktivitás a vegetatív-érrendszer: tachycardia, megnyomásával fájdalom a szív, álmatlanság.

A neurózis jellemzi olyan rendellenesség az aktivitás a vegetatív-érrendszer: tachycardia, megnyomásával fájdalom a szív, álmatlanság.

A gyakori és emésztési zavar tünetei: nehéznek érzi a gyomorban és a gyomorégés, hasmenés és székrekedés, nincs objektív ok. Amikor az izgalom a beteg tapasztalhat a gyakori vizelés, ami néha hamisnak bizonyul. A tünet ideggyengeség férfiak lehetnek a korai magömlés, amely hozzájárul a szexuális elégedetlenség.

A modern orvostudomány különbözteti három formája legyengült szindróma:

A hypersthenic ideggyengeség jellemzi ingerlékenység, magas ingerlékenység az beteg. Ő volt indulatos másokkal, könnyen elkeserítette, bosszantott idegen hangok, zajok, zsúfoltság. Az ilyen emberek alacsony munkaképességét, hogy nem jár a fáradtságot, és sérti a folyamatok a figyelem, az észlelés. A betegek nehezen koncentrálni, meg egy dolgozó a ritmust, azok könnyen zavart. Mindez az oka, hogy a nap végén egy személy úgy érzi fáradt és ingerült, de valójában az eredménye, hogy a munka az origó.

Megnyomása fejfájás ( „neuraszténiás sisak”), fáradtság - a fenti okok álmatlanság, zavaró álmok és súlyos beteg ébredés.

A következő lépés a ideggyengeség, ha az előző fázisban a betegség nem kompenzált. Beteg túl könnyen irritált, de ez az állapot gyorsan halad át egyfajta tehetetlenség. A férfi gyorsan elveszíti az önuralmát, kiabált, de néhány perc után a sírás is bemegy a gyász és szellemi kimerültség.

Mozgáskorlátozottak beteg alacsony. Vesz fel a kérdés, hogy elfárad könnyedén, a figyelem szétszórt, nyomja fejfájás megfosztja megértését, mit csinál. Ennek eredményeként egy személy úgy érzi, csalódott saját tehetetlensége és kezdett dobálni. Többszöri próbálkozás végén hasonló módon. Környező van fokozott ingerlékenysége és az emberi ellentmondás által mutatott az érzelmeiket, hogy a valós képet, hogy mi történik (hisztérikus nevetésben, vagy éppen ellenkezőleg, sírás).

Ebben a formában a legyengült szindróma betegnél mentális gyengeség, apátia, érdektelenség az életben. Elkezdi depresszióban szenvednek, elveszíti fontos referencia. Volt érdekek már nem vonzó. A szellemi és fizikai aktivitás elhagyott, mert az érzések az általános fáradtság, gyengeség. Ha a beteg befelé, akkor nem vonzza a külső megnyilvánulásai az élet. Gyakran fordul elő rettegéssel panaszokat a munka a különböző szervekben.

Meg kell jegyezni, hogy ideggyengeség fázisátalakulás nem mindig egymásnak. Tehát, kolerikus, vagy akiknek elég erős az első szakaszban a betegség, az idegrendszer válhat irritábilis gyengeség. Hyposthenic ideggyengeség általában megtalálható lassú mozgású, rendkívül érzékeny emberek gyenge idegrendszert.

Megfelelő ilyen állapotok kezelésére kompenzálják. Ismételt előfordulása aszténiás szindróma általában sokkal kifejezettebb és tünetek elhúzódását.

Diagnózis és kezelés

Diagnózis részt ideggyógyász, aki elemzi a történelem adatokat jelöl átfogó vizsgálata a beteg, hogy kizárják vagy krónikus fertőző betegségek.

Ideggyengeség is lehet a következménye a vereség a szerves típusú agy, így meg kell győződnie arról, hogy a beteg nem rendelkezik olyan betegségek, mint az agyhártyagyulladás, a daganatok, a központi idegrendszer. Ebből a célból kijelölt CT vagy MRI, rheoencephalography (vizsgálat a rendszer az agy véráramlás).

Bármely formájának kezelésére ideggyengeség kell kezdődnie azonosítása traumatikus tényező, mert csak akkor, ha ez lehetséges, hogy megszüntesse a gyógyulási. Meg lehet tekinteni a következő általános irányelveket:

  • Szigorú szabályozás a napot egy illetékes váltakozása munka és pihenőidő;
  • Csökkent fizikai és szellemi tevékenység;
  • Jó éjszakát. és néha alvások;
  • A megfelelő táplálkozás (ahol egy és ugyanazon időben);
  • Hosszú séták a friss levegőn;
  • Az autológ és pszichogén edzést.

Kábítószerek helyreállító intézkedések közé tartoznak azok, amelyek tartalmaznak vasat, kalciumot, a koffein és a bróm. Általában ezek össze egy kezelés során. A helyreállítása és megerősítése vegetatív-érrendszer bemutatott tinktúra motherwort, galagonya, macskagyökér.

Hypersthenic formájában ideggyengeség lehetővé teszi a kezelés a nyugtatók (venni csak orvosi felügyelet alatt), alvászavarok lehet kapott altatót. Hyposthenic szindróma igényel felírni egy frissítő hatása: a kínai magnólia, ginseng.

Univerzális készítmények, amelyeknek antidepresszáns tulajdonságokkal, van sonapaks. Amikor egy kis dózis mutat stimuláló hatást, és ezért hatékonyak a kezelést hyposthenic formában. Növelése adagolási ad, épp ellenkezőleg, a nyugtató hatású, ami előnyös, hogy kompenzálja hypersthenic ideggyengeség.

Ha beszélünk az előrejelzések, az ideggyengeség - az egyik legkedvezőbb típusú neurózis szempontjából prognózisa hasznosításra. Ugyanakkor el kell kerülni elhúzódó ideggyengeség, ami ömlik a krónikus - ez sokkal nehezebb kezelni.

Ha beszélünk az előrejelzések, az ideggyengeség - az egyik legkedvezőbb típusú neurózis szempontjából prognózisa hasznosításra. Ugyanakkor el kell kerülni elhúzódó ideggyengeség, ami ömlik a krónikus - ez sokkal nehezebb kezelni.

Megelőző intézkedések tekinthető jól formált mód, amely magában foglalja váltakozása munka és a pihenés, egy jó éjszakai alvás. Kerülje a fizikai túlterhelés és a stressz, néha teljesen le a munkából, belemerül szabadtéri tevékenységekhez.