Ideggyengeség - tünetek, kezelés, a tünetek

Ideggyengeség - tünetek, kezelés, a tünetek
Ideggyengeség - az egyik leggyakoribb idegrendszeri betegségek. A hivatalos statisztikák szerint az Egészségügyi Világszervezet, az elmúlt 25 évben, az előfordulási arány nőtt 25-szer, és csak azok az emberek, akik orvosi segítséget kérni szerepelnek a statisztikát, és kisebbségben. A betegségre jellemző a pszichogén és instabil állapota, az idegrendszer különböző és néha teljesen ellentétes megnyilvánulásai. • lebonyolítása egy kis időt a szabadban;
 • vezető monoton, rossz életmód változás benyomások;
 • alkalmazott szellemi munkát.

Kialakulásának mechanizmusa ideggyengeség egy olyan betegség agyi funkció, amely az emberi alkalmazkodás a külső tényezők. Ennek eredményeként az idegrendszeri zavarok fordulnak elő szomatikus jelek vizsgálata alatt egy EEG.

A fő ok a ideggyengeség - idegösszeroppanást fordul elő, hogy ennek eredményeként a torkolatánál a különböző körülmények között.

Hozzájáruló tényezők fejlesztése ideggyengeség:

Ideggyengeség - tünetek, kezelés, a tünetek
 • a krónikus alváshiány;
 • vitaminok hiánya;
 • mérgezést dohány- vagy alkoholfüggőség;
 • zavarok az endokrin rendszer;
 • lézió organizmus bakteriális és / vagy vírusos fertőzések;
 • fokozott fizikai aktivitás;
 • genetikai hajlam;
 • stressz.

Súlyosbítja a helyzetet, és kezdjük el a betegség is képes folyamatos emberi elégedetlenség életük - a munka, a személyes kapcsolatok, valamint a gyakori konfliktusok a családban.

BESOROLÁS

Három formája van ideggyengeség:

Hypersthenic ideggyengeség. A kezdeti szakaszban a betegség, amelyre jellemző a megnövekedett excitabilitás és ingerlékenység kísérő a beteg minden szempontból az életét. A beteg úgy érzi, ideges a legkisebb zajra, érintés, nagyon ingerlékeny reagál a cselekvések és szavai az emberek körülötte, önmagában zárt. Amikor hypersthenic ideggyengeség is megjegyezte csökkent a teljesítmény, apátia, vonakodás, hogy vegyenek részt a mindennapi tevékenységeket. A tünetek általában rosszabb a reggel - a beteg panaszkodik a depressziós hangulat, testi és lelki nesobrannost, általános gyengeség, fáradtság.

Az irritábilis gyengeség. a második formája a betegség, amely akkor fordul elő hiányában időben terápia első. Jellemzi állandó változás a hangulat - a gyakori rohamok harag és az ingerlékenység, majd időszakok gyengeség, apátia, depresszió. A megkülönböztető jegye ebben a szakaszban - váltakozó periódusban rövid időtartamú, tarthat csak néhány percig. A betegek panaszkodnak memóriazavar, elvesztése feletti ellenőrzés érzelmek, az általuk étvágycsökkenés. Az egyik fő mutatók ideggyengeség át a második szakaszban - súlyos alvási zavarok: elalvási nehézség és felébred, sekély, felületes alvás, nem az a személy, így az érzés a vidámság. A betegség kíséri zavarok, nyilvánvalóan nem áll kapcsolatban az idegrendszer: emésztési zavar, gyomorégés, böfögés, étvágytalanság, nehéznek érzi a gyomorban.Hyposthenic ideggyengeség. az utolsó formában a betegség, amelyben a betegnél súlyos, mint a psihoemotsinalnuyu és fiziológiai gyengeség, kíséretében letargia, túlzott aluszékonyság, krónikus fáradtság. Elvesztette az életet, van könnyes, érzelmi labilitás. Ebben az időszakban a beteg jellemzi belemélyedés belső érzések és érzetek kíséretében élénk érzékelése a közöny mások. Vannak arra utaló jelek, úgynevezett neurotikus depresszió.

Ideggyengeség - tünetek, kezelés, a tünetek
Azoknál a betegeknél, ideggyengeség különböző szakaszaiban van egy általános tünetegyüttes, ahol a gyakorisága és intenzitása a tünetek. Itt az első helyen, többek között a hatékonyság csökkenése: súlya alatt a belső tapasztalatok a beteg elveszti azt a képességét, hogy teljes mértékben koncentrálni a szellemi tevékenység. A szenvedés és a fizikai aktivitás. Ennek az az oka szükségszerűen kíséri ideggyengeség kimerültség és apátia.

A betegségre jellemző a rendszeres fejfájás, amely nem rendelkezik egy hangsúlyos lokalizációs és kiterjesztése a teljes fej (diffúz). Általános szabály, hogy úgy tűnik, a második felében a nap, és fokozza az esti órákban. A fájdalom gyakran kíséri kellemetlen érzés szorította a fejét - ez volt a tünete az orvosok az úgynevezett „gyenge idegzetű sisakot.”

Amikor szenved ideggyengeség a kardiovaszkuláris rendszer: a beteg szenved tachycardia. fájdalom, szorította vagy bizsergő szívében, légszomj, magas vérnyomás. A bőr színének egyidejűleg rövid időn belül változik halvány a sötét piros.

Hypersthenic ideggyengeség látszólag gyakran megnyilvánuló tüneteket, mint például remegés, a szemhéj, az ujjak, az álla a remegés, megnövekedett gesztus, emelt, éles hang, túlzott izzadás, izgatott szemek fényét.

Amikor hyposthenic ideggyengeség, éppen ellenkezőleg, van izmos letargia és a lassú mozgás, száraz bőr, egy kihalt szemmel, levertség reakciókat.

Bizonyos esetekben a betegek, akiknek ideggyengeség megfigyelt szabálytalanságok a húgy- és ivarszervi rendszer, amely nyilvánulnak gyakori vizelés, hiánya, a szexuális vágy férfiakban - korai magömlés a közösülés közben, merevedési gyengeség. Ezek a változások reverzibilisek, és a szexuális diszfunkció általában halad, amikor a helyreállítási történik.

DIAGNOSZTIKA

Diagnózis ideggyengeség nem jelent nehézséget. A betegség könnyen különböztetni a más betegségek összeomlásával jár a központi idegrendszer, köszönhetően a rengeteg specifikus és jól meghatározott tüneteket. Az első látogatás a páciens beütemezett neurológiai vizsgálaton kizárni szerves elváltozások a központi idegrendszer, azonban az ilyen igény merül fel ritkán. A végső diagnózis orvos alapuló beteg panaszai és felszíni ellenőrzés.

A kezelés ideggyengeség, rendkívül fontos, hogy azonosítsák és megszüntetése indokairól. Ha a beteg nehéz meghatározni, hogy pontosan mi volt a kezdete a betegség, a kezelés lehet próbálni egy pszichológus vagy pszichoterapeuta. Nem utolsó sorban van és a gyógyszeres kezelés, valamint a módszereket beteg életét.

A kezelési módszerek a ideggyengeség tartalmazza:

Kiváló eredményeket biztosít a sport, különösen kapcsolódik a víz - úszás, aqua, búvárkodás, stb Jó segítséget és egyszerű otthoni edzésére eljárások, mint például a zuhany, zuhany, láb és a kéz fürdők.

SZÖVŐDMÉNYEK

Az azonnali kezelés hiányában eredményezhet ideggyengeség hosszabb depresszív pszichózis igénylő több súlyos és elhúzódó korrekció. A megnövekedett termelés az adrenalin, ami kíséri ideggyengeség, negatív hatással van a funkcionális állapot és a belső szerveket, azonban ez a tünet átmeneti és teljesen eltűnik a kezelés után.

MEGELŐZÉS

Ideggyengeség megelőző módszerek már nagyon hasonlít annak kezelésére. Megőrizni a lelki és érzelmi stabilitást kell kerülni, ha lehetséges idegi túlterhelés és a stressz, próbáld meg nem kevesebbet alszanak, mint 7 óra egy nap, hogy biztosítsanak megfelelő időt a pihenésre és a szabadidő.

FORECAST BEHAJTÁSRA

Mindenféle ideggyengeség jó prognózist hasznosítás gondos betartása az orvos ajánlásait a betegnek. Az átmenet a betegségnek szigorúbb feltételek ritkák, és kizárólag azért, mert a hiánya időben és megfelelő pszichológiai és orvosi segítséget.

Találtam egy hibát? Válassza ki és nyomja meg a Ctrl + Enter

Myelopátia - generikus neve sérülés a gerincvelő, hogy az egész komplexum kapcsolatos betegségek megsérti ezt a fontos munkát.