Ideggyengeség tünetek, okok, kezelés

Mi ideggyengeség?

Ideggyengeség - a mentális zavarok okozta idegi gyengeség. Az elsődleges oka a betegség elhúzódó érzelmi NAP-posal, ami kimerülése az idegrendszer.Gyenge idegzetű szindróma befolyásolja a hosszú távú lelki trauma, amely akkor jelentkezik, ha része a tartózkodás egy ellenséges környezetben otthon vagy a munkahelyen. Általában ez jár a fokozott szellemi és fizikai stressz miatt munkakörülmények vagy követelményeket elviselhetetlen követelményeknek.

Ideggyengeség gyermekeknél gyakran előfordul miatt konfliktusok a szülőkkel, akik a túlzott igények és kifejezni az állandó elégedetlenség az eredményeket a gyermek. Amikor a gyermek, akinél súlyos torlódás, mentális és fizikai, és megérti, hogy még mindig nem tudja, hogy az eredmények, amelyek várhatóan az őt idegrendszer előbb-utóbb mégis meghibásodna.

Ideggyengeség kitett bystroutomlyaemye, adinámiás személyiség. egy gyenge idegrendszert. Általános szabály, hogy hipochonder az emberek egy nagyon fejlett kötelességtudat. Ideggyengeség is hatása alatt fejlődött gyengítő idegrendszeri tényezők - éhség, állandó fáradtság, alváshiány.

A szexuális ideggyengeség jellemzi szexuális diszfunkció, túlsúlyban a teljes klinikai kép a beteg.

A tünetek ideggyengeség

Tünetei ideggyengeség nagyon változatosak. Az első helyen - a gyengülő belső gátlás funkciókat. Jellemzője, hogy a következő tünetek:

1. Fokozott ingerlékenység.
Az ember válik rendkívül indulatos, amelyet soha nem történt meg. Még kisebb okok miatt egy személy nem megfelelő lehet, erőszakos reakciókat - kiabált, dobás dolgokat, törés bútorok.

2. Érzékenység kis ingerekre.
Ideggyengeség a beteg nagyon érzékeny a kis háztartási irritáló, hogy az egészséges emberek volna figyelmen kívül hagyni. Például a ketyegése egy óra vagy egy susogó újságot.

3. Az gyakorisága érzelmi kitörések.
düh flash ideggyengeség rövid életű, de gyakran kell ismételni. Tudat alatt rohamok fennáll.

4. Fokozott sírás.
Túlzott szorongás lehet okozott sírás, ami korábban idegen ember.5. betegségei memória és a figyelemelterelés.
Személyi nehéz fókuszálni, megpróbálja elkerülni minden szellemi erőfeszítés.

6. Hatás a szexuális életet.
Az első szakasz: a férfiak korai magömlés bekövetkezik, akkor kialakulhat egy kényszeres szindróma. Azoknál a nőknél, lehetetlen elérni öröm, amiatt, hogy nem pihenni, és megússza idegen gondolatokat. A második fázis: fogyó potencia férfiaknál, a nők frigid.

7. Fokozott ingerlékenység, hogy fény és hang.

8. fájdalmas érzékenység hideg és meleg.

9. Insomnia.
Beteg mester szüntelen gondolatok a kihívásokat és nehézségeket, amelyek miatt ő is órákat forgolódott az ágyban. A végén, egy személy fejleszti a félelem „nem alszik”, ami tovább növeli a szorongás. Sleep maga sekély.

10. Törött reggel.
Egy ember felébred egy rossz hangulat, nem akart felkelni, és elkezd egy új nap. A tapasztalt álmosság és fáradtság a nap folyamán. Csak a végén a nap az a személy kezdi érezni energikusabb, ami végül megakadályozza őt ideje aludni.

11. Az állandó fáradtság érzése - fizikai és mentális.
Személyi nehéz arra gondolni, depressziós hangulat. Minden megszűnik érdekes. Semmi kedve.

12. fejfájást és szédülést.
A nehéznek érzi a fejét, mintha visel sisakot vagy összenyomja a kengyelt.

13. Fájdalom különböző testrészek.
Hátfájás és izomfájdalom, hideg végtagok, légzési elégtelenség, izzadás, problémák a gyomor-bél traktus, gyakori vizelés, szájszárazság, és fordítva, fokozott nyálelválasztás.

Hogyan kell kezelni ideggyengeség?

Egy másik fontos szempont a kezelés ideggyengeség, hogy megszüntesse a fáradtság. Ez úgy érhető el a megfelelő alvás, pihenés, a megfelelő táplálkozás, valamint a vitaminok, a glükóz, fitinhez, glicerofoszfát kalcium, hematogen és egyéb tonik.

Megnövekedett kimerülése célszerű kezelésére ideggyengeség otthon. Ebben az esetben az előírt ágynyugalom, és teljesen mentes a munkát. Azonban a legtöbb esetben csak annyi, hogy mentse a beteg túlterhelés, a túlórát és állítsa be a helyes sorrendben a nap, amely elegendő időt a pihenésre.

Ha túlzott ingerlékenység az beteg lehet ütemezett orvosi kezelés ideggyengeség. Szintén hatékony autogén tréning. Ha az alvászavar, kívánatos, hogy nem használja altatót, de a probléma megoldása érdekében az esti séták, fürdők, kivéve az éjszakai izgalmas italok - kávé, az alkohol és a szénsavas italokat.

Szintén a kezelésére ideggyengeség, fontos, hogy megszüntesse stresszes helyzeteket, ha továbbra is befolyásolja a beteg. Abban az esetben, ha ez nem lehetséges, a terapeuta legyen módszerek javaslatot, vagy a meggyőzés, hogy módosítsa a beteg hozzáállása a probléma. Mindaddig, amíg ez a helyzet nem oldódott meg, a többi kezelés hatástalan lesz.

forrás:

Neurózis - Svyadosch AM

Neurózis - Karvasarsky BD

Neurózis és a személyes növekedés: a harc az önmegvalósítás - Karen Horney

Az alapelvek a pszichoanalízis és azok alkalmazása a kezelés a neurózisok - Herbert Nunberg

Mint a bejegyzést? Támogassa a magazin „Psychology Today”, kattintson ide:

Mint a bejegyzést? Támogassa a magazin „Psychology Today”, kattintson ide: