Ideggyengeség tünetek, panaszok kezelésére

Ideggyengeség (vagy neuraszténiás rendellenesség) az egyik leggyakoribb neuropszichiátriai rendellenességek kezelésére. Szükségtelen zavar fordul elő leggyakrabban a háttérben a jelenlegi hosszú távú betegségek, a kiváltó tényezők gyakran szolgál lelki trauma (halál a családban, válás, stb). Ideggyengeség gyermekeknél fordul elő, amikor túlságosan nagy pszicho-emocionális túlterhelés.


Ideggyengeség tünetek, panaszok kezelésére

Rossz szokások, szabálytalan munkaidő, a nem megfelelő alvás közben hét / hétvégén jelentősen növeli a ideggyengeség.

Információ az orvos: ideggyengeség (legyengült neurotikus rendellenesség vagy legyengült neurózis) a BNO-10 kódolású kóddal F48.0.

Tünetek és jelek

Vannak három szakaszban a betegség:

  • Hypersthenic (kezdeti).
  • Intermedier (irritábilis gyengeség szakaszban).
  • Hyposthenic (apátia lépés).

Ideggyengeség tünetek, panaszok kezelésére

Ideggyengeség, funkciók, amelyek teljesen illeszkedik mérsékelt növekedést mentális ingerlékenység, frusztráció a kezdeti lépés. Ebben az első lépésben a beteg gond ingerlékenység, türelmetlenség. Ugyanakkor kezd csökkenni a teljesítmény, az emberek gyakran törik kollégák, megzavart kisebb részleteket. Emellett csökkenti a koncentráció a figyelem és a memória. Zavart alvás kezdődik úgy, hogy az egyik első „harang” szolgál korai ébredés, 5-10 perc múlva a riasztás. Gyakran betegek kezdik fejfájásra megnyomásával természet.

A második szakaszban a ideggyengeség mellett a már ismertetett panaszok kezdett kialakulni súlyos fáradtság, gyengeség. Ebben a szakaszban van egy változás az alvás mód. Éjszakai alvás már nem kielégítő, így van súlyos nappali álmosságot. A folyamatos érzelmi stressz jelennek kapcsolatos tünetek a gyomor-bél traktusban (dyspepsia, hasi fájdalom, stb), a kardiovaszkuláris rendszer (növelheti a vérnyomást, fejleszteni tachycardia).A harmadik és egyben utolsó stádiumában a betegnél apátia, levertség, álmosság, depressziós érzelmi szféra. Gyakran alakul subdepressive vagy depresszió, csökkent nemi vágy, úgy tűnik hipochonder panaszok középpontjában - a beteg folyamatosan hallgatja a legkisebb változások a szervezetben. A hatékonyság csökken ebben a szakaszban, amíg a teljes képtelenség rutin feladatokat.

Tudomásul kell vennünk azt a tényt. hogy ismétlődő rohamok neurotikus rendellenességek általában hajlamos arra, hogy jobb áramlását és gyors átmenet közötti szakaszában a betegséget.

Ideggyengeség - a betegségek a XXI század

A legjobb válasz arra a kérdésre, hogyan kell kezelni ideggyengeség lenne egy egyszerű mondat - annak megakadályozása, hogy fejlesszenek telepített. A kezdeti szakaszban, és az első jelei a ideggyengeség egyszerűen normalizálja az alvás és ébrenlét. A növekedés az alvás időtartama van szükség, és a későbbiekben is a betegség. Abban az esetben, 2-3 lépést kell összpontosítania erősítő tevékenységek (A-vitamin terápiát, hallási képzés, masszázs, keményedés). Ha a súlyos megnyilvánulásai ideggyengeség is meg kell gondolni az ideiglenes beszüntetésére munka, egy pszichoterápiás kezelés, szélsőséges esetben folyamodnak a kórházi kezelés antidepresszáns és nyugtató.

Az ideggyengeség, fejlődött a háttérben a testi betegség, elsőbbséget kell adni a kezelés a mögöttes patológia, az egyidejűleg pszichológiai hit pozitív prognózis és a kezelés segítségével a helyreállító gyógyszerek. Azonban figyelmen kívül hagyva ideggyengeség, az egyéb betegségek kezelésében, lehet semmissé minden erőfeszítést a kezelőorvos.

Ellentétben súlyosabb alkalmazkodási zavarok, ideggyengeség (otthoni kezelés, amely kiváló eredményeket ad) két előnye van: jó prognózist még a súlyos esetekben az a lehetőség, normalizálja az állam korai szakaszában, még használata nélkül bizonyos gyógyszerekre.

Főbb ajánlások kezdeti kezelésként otthon egy kicsit, és könnyen végezni:

  • Ne hagyja, hogy a pszicho-emocionális túlterhelés.
  • Ez a higiénia, és az alvás egy időben, hogy megakadályozza a megsértése.
  • Tavasszal és ősszel kellene multivitamin gyógyszerek.
  • Munkarend, különösen akkor, ha a rendelkezésre álló epizódok ideggyengeség a múltban, nem haladhatja meg a 10 órát egy nap. Nem ajánlott hatnapos munkahetet, és módosítsa a menetrend a napi munkát.