IKT eszközök az oktatásban - studopediya

A koncepció az információs és kommunikációs technológiák

Information Technology in Education

  • A koncepció az információs és kommunikációs technológiák (IKT)
  • IKT eszközök az oktatásban
  • Osztályozása ICT
  • Didaktikai problémákat megoldani segítségével ICT
  • A negatív hatások az IKT hatása a tanulási
  • Távoktatási technológia
  • A koncepció a multimédia
  • Fejlettségű multimédiás oktatási források
  • Az alkalmazott eszközök a multimédia-termékek létrehozását

A folyamatok informatization a modern társadalom és szorosan kapcsolódó folyamatok informatization minden formájának oktatási tevékenység jellemzi a folyamatok javítására és a tömeges terjedését a modern információs és kommunikációs technológiák (IKT). Ezek a technológiák aktívan használják információcsere és a kölcsönhatás a tanár és a diák a jelenlegi rendszerben a nyitott és távoktatás. A modern tanár nem csak a tudás az IKT területén, hanem, hogy egy szakértő arra vonatkozó szakmai tevékenységét.A „technológia” görög eredetű szó, és lefordítja a tudomány, olyan technikák és módszerek a feldolgozás vagy újrahasznosítás nyersanyagok, félkész termékek és váltsátok áruk. A modern megértéséhez ez a szó magába foglalja a tudományos és műszaki ismeretek gyakorlati problémák megoldására. Ebben az esetben lehet tekinteni, mint a technológiák, amelyek célja a feldolgozás és információk átalakítása az információs és telekommunikációs technológiák.Az információs és kommunikációs technológiák (IKT) - olyan gyűjtőfogalom, amely leírja a különböző eszközök, mechanizmusok, módszerek, információs feldolgozó algoritmusok. A főbb modern IKT eszközök számítógéphez van látva a megfelelő szoftverek és távközlési jelenti információkkal együtt helyezzük őket.

A mai oktatási rendszereket széles körben használják a generikus irodai alkalmazások és az informatikai eszközök: szövegszerkesztő, táblázatkezelő, prezentáció, képzési programok, adatbázis-kezelő rendszerek, szervezők, grafikai csomagok, stb

A hálózati eszközök ICT lehetséges hozzáférni az oktatási és módszertani és tudományos információ, a szervezet működési tanácsadás, modellezés kutatási tevékenység, magatartás virtuális tréningek (szemináriumok, előadások), valós időben.

Televízió egyik leggyakoribb IKT fontos szerepet játszik az emberek életében: szinte minden családban van legalább egy tévékészülék. Oktatási televíziós programok széles körben használják szerte a világon, és a legjobb példa a távoktatás. Hála televízió, lehetséges, hogy közvetítse az előadás a nagyközönség számára annak érdekében, hogy fokozza az általános fejlődését a közönség nélkül nyomon követése a tanulás, és a képesség, hogy ezt követően ellenőrzi a tudás révén speciális vizsgálatokat és ellenőrzéseket.

Erőteljes technológia tárolására és szállítására az ömlesztett anyag vizsgált, amelyek az oktatási elektronikus kiadványok, mint elosztó számítógépes hálózatok és a felvett CD-ROM-on. Egyéni munka velük ad mély asszimiláció és érti az anyagot. Ezek a technológiák lehetővé teszik, a megfelelő finomítás, alkalmazkodni a meglévő tanfolyamok egyéni használati lehetőséget nyújtanak az önálló tanulás és az önálló megszerzett tudást. Szemben a hagyományos könyvek és oktatási folyóiratok teszik a betáplált anyag dinamikus grafikus formában.

Osztályozása IKT eszközök területén a módszertani célja:

IKT eszközök az oktatásban - studopediya